Problemy techniczne
97 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 443 views
Cześć, mam problem z wyłączającym się hotspotem. Mam wyłączone automatyczne wyłączanie się itd. Po jakimś czasie od zablokowania telefonu wyłącza się hotspot (uciążliwe przy grach online gdy wifi domowe nie daje rady) Telefon to Redmi Note 12 Z góry dzięki
Last reply by Ragmen Nemgar, -
-
- 0 replies
- 8.8k views
Witam, telefon ciągle wyświetla komunikat o braku miejsca w pamięci wew. przez co się mocno wiesza i nic nie można zrobić, a pamięć nie jest pełna. Zrobiłem przywrócenie do ustawień fabrycznych i nadal mam komunikat o braku miejsca' ktoś miał taki problem?
Last reply by robi173, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam, ostatnio dostrzegłem w moim Redmi Pro problem z zasięgiem Wi-Fi i bluetooth. Telefon znajdujący się 4 metry od routera pokazuje 1-2 kreski zasięgu mimo, że router działa poprawnie. To samo dzieje się z bluetooth'em. Paruje się z urządzeniami tylko do połowy metra i to nawet musi być pod pewnym kątem. GPS tak samo porażka nie łapie w ogóle fixa, a jeśli nawet złapie, to z bardzo dużym błędem. Zmieniałem kilkukrotnie oprogramowanie na takie, w których nie było z tym problemów. Teraz mam zainstalowaną najnowszą wersję miui 10 stable. Łączność GSM działa ok. Myślicie, że antena się zepsuła?
Last reply by Ssmart, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam, Mam nastepujący problem. Jakiś czas temu żonie spadł telefon i po raz drugi stłukł się wyświetlacz. Za pierwszym razem zamówiłem części z ali, wymieniłem i wszystko smigało bez problemu. Tym razem po upadku ekran nie tyle, że sie rozlał, ale jakby całkiem zgasł, był calkiem czarny, pomimo że tel nadal działał, przychodziły wiadomości, zapalały się diody powiadomień. Wymieniłem ekran od tego samego sprawdzonego sprzedawcy, jednak wyswietlacz nie zapala się, diody migają, a gdy wejde kombinacją przycisków w TWRP działa tez dotyk, bo tel wibruje przy dotknięciu. Co może byc uszkodzone i czy opłaca się jeszcze naprawa ? Dzięki z góry za pomoc.
Last reply by pawelnd, -
- 2 replies
- 1.4k views
Witam, Mam nietypowy problem, na moim wyświetlaczu na stałe pojawia się jakby "obraz wodny" z jednej z aplikacji która używam. Jest to widoczne non stop na każdym jasnym tle, każdej aplikacji... Nie jestem w stanie zrobić zrzutu ekranu, gdyż on nie wyłapuje problemu Czy ktoś wie jak ten problem rozwiązać?
Last reply by mariusz.ur, -
- 2 replies
- 4.2k views
Witam, Od dwóch dni mam poważny problem z telefonem, wył się praktycznie w 99% przypadkach gdy zablokuje (wygasze) ekran. Gdy coś robię na nim działa bez zarzutów. Lecz jest też dziwna zależność dzieje się tak gdy mam włożoną jakąś kartę SIM, nie ważne jakiej sieci. Gdy karty nie ma telefon działał mi normalnie przez 24h, włożyłem kartę bo myślałem że jest ok i znów się zaczął wył. Ale to może nie mieć takiego znaczenia. Pomyślałem że zmienię wersję systemu ponieważ mam bardzo starą (zdjęcie poniżej) lecz po pobraniu ze strony miui polska ostatniego romu jest problem, wrzucam go na telefon daje przez aplikację ,, aktualizacja,, z pliku, leci sobie jakieś instalo…
Last reply by TED, -
- 0 replies
- 753 views
Cześć, mam problem z wgraniem MIUI Polska, otóż instalacja zatrzymuje mi się pod koniec paska w TWRP i za nic nie ruszy. Próbowałem już na różnych wersjach MIUI Polska i TWRP. Mogę wgrać jedynie chiński rom przez fastboot. Miał ktoś podobną sytuację?
Last reply by kobielson, -
- 0 replies
- 943 views
Witam, Prawie półtora roku temu kupiłem telefon Xiaomi Redmi Pro. Początkowo nie było żadnych problemów. Około rok po zakupie bateria nie doładowywała się do końca, a po jakimś czasie całkiem przestała się ładować. Wysłałem telefon na gwarancję, problem został naprawiony. Cztery miesiące po powrocie z serwisu znów pojawił się porblem z baterią. Otóż, wcześniej bateria spokojnie wytrzymywała dzień przy intensywnym użytkowaniu, teraz pół dnia lekkiego użytkowania i bateria ma 40%. Zauważyłem że bardzo często sygnał sieci zużywa około 70-80% chyba nie jest normalne. Czy jest jakiś sposób, bez wchodzenia w tryb bootloader itp., Ponieważ jestem zielony w tych sprawach i n…
Last reply by Liarfather, -
- 0 replies
- 1.1k views
Witam Problem obserwuję od momentu przejścia na MIUI10, od pierwszej dostępnej dla tego modelu aktualizacji xiaomi.eu. W zasadzie prawie zawsze mam w telefonie głośność multimediów ustawiona na zero. Denerwuje mnie gdy telefon nagle wydziera się podczas przeglądania Internetu, FB albo gdy gram w jakieś gierki. Dlatego zawsze mam to wyciszone i tylko podglasniam w razie potrzeby. Niestety od aktualizacji do MIUI 10 telefon rozdziera się od czasu do czasu z pełną głośnością. Wciskanie wtedy przycisku VOL- nic nie daje, pasek pokazuje minimum a dźwięk idzie na MAX. Dopiero wciśnięcie VOL+ powoduje że pasek głośności wskazuje pierwszy poziom glosnosci, wtedy dźwięk …
Last reply by sebgr, -
- 1 reply
- 1.2k views
Cześć, telefon uruchamia się tylko do loga MI. Bootloader jest zablokowany. Próbowałem wgrywać ROM przez SP Flash ale niestety ciągle mam taki problem jak na zdjęciu. Próbowałem sposobu z http://en.miui.com/thread-371349-1-1.html i nadal to samo.
Last reply by Booomex, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam. Mam problem z ekranem blokady.Po wybudzeniu telefonu pokazuje się ekran wprowadzania wzoru blokady zamiast tapety ekranu blokady. Czasami jest dobrze ale najczęściej wskakuje ten ekran wzoru. Często jest też tak, że pokaże się ekran blokady a za chwilę już ekran wzoru do odblokowania. Może trochę zawile opisałem problem, mam jednak nadzieję, że zrozumiecie w czym problem. Mój rom to MIUI 8.3 by xiaomi eu 7.3.9 Na poprzednim fake romie była identyczna sytuacja. Czy można jakoś rozwiązać ten problem?
Last reply by tom-asz, -
- 1 reply
- 1.4k views
Mam problem z odciskiem palca. Maiłem ustawione wszystko. Mam telefon już 6 miesięcy. Xiaomi Redmi Pro Mam wersje MIUI 8.3 by Xiaomi.eu 7.4.27 (rozwojowa) Wiem że trzeba mieć dwie blokady ustawione (odcisk i wzór lub pin itd. ) Pewnego dnia zaczęło to wariować. Raz odblokowało raz nie, więc usunąłem odciski palców, ale gdy chciałem dodać nowy był komunikat że spróbuj ponownie później z jakiegoś powodu. Po przywróceniu ustawień fabrycznych nadal się nie da ustawić odcisku palca nawet więcej nie da się żadnej blokady ustawić, pinu,wzoru czy hasła. Gdy Wybiorę np wzór i nacisnę "POTWIERDŹ" to nic się nie dzieję. Nie da się kolejny raz nacisnąć ani …
Last reply by loczekthugger123, -
- 0 replies
- 1.2k views
Witam Jadac motocyklem z duza predkoscia Redmi Pro wypial sie z uchwytu i przywalil w asfalt. Zastala uszkodzona matryca (w sumie niewielkie uszkodzenie) i niestety nic nie widac. Czy jest jakas apka albo patent jak przejac kontrole nad telefonem (ktory dziala caly czas) ? Wiem ze teamviewer ale nie mam jak go zainstalowac bo nic nie widac. Moze jest jakis sposob. Chcialem na tym popsutym telefonie wlaczyc synchronizacje z chmura zeby miec aktualne dane. Chyba ze jest inny sposob na wydostanie kontakow, sms, polaczen z tego telefonu. Pozdrawiam Arek
Last reply by arkus1972, -
- 3 replies
- 1.7k views
Mam Xiaomi Redmi Pro z wgranym najnowszym stable globalem (ale China bo wiadomo, EU nie ma, a potrzebuje język polski, bo to nie dla mnie), i teraz jedyna opcja z tego co wiem zeby przejsc na xiaomi.eu to flash i wgranie fastboot roma, tylko gdzie ja mam niby znalezc fastboot roma do xiaomi.eu. Czy ten ROM da się sflashować? LINK Jeśli nie to nie mam pojęcia skąd wziąć taki ROM w takim razie, ktoś coś? I jeśli ten ROM da się flashować to czy mogę postąpić krok po kroku tak jak w TYM poradniku? Dobra, ściągnąłem ten ROM i nie wygląda mi to na coś co można flashowac przez SP Flash Toola więc moja pytanie brzmi skąd takie coś wziąć
Last reply by Kacper Skrzypek, -
Witam, posiadam od kilku dni ten telefon, zaraz po tym gdy do otrzymałem zadałem się za instalowanie xiaomi.eu wg poradnika który jest na tym portalu. Wszystko bez żadnych problemów, gładko i szybko poszło i już w ciągu godziny cieszyłem się polskim językiem w tym telefonie. Naładowałem więc go pełna myśląc że bateria 4000mAh da mi spokój na co najmniej dwa dni a tu wielkie zdziwienie, wskaźnik baterii znika dość szybko, po samej nocy co najmniej 10 do kilkunastu procent baterii znika i już popołudniu następnego dnia muszę ładować telefon. Od razu dodam, nie mam wiele aplikacji, włączony jedynie bluetooth do Mi Band, dane komórkowe i sporadycznie wifi, gps wyłąc…
Last reply by nataliak, -
- 23 replies
- 9.4k views
telefon leżał nie używany z 1.5 miesiąca i go odgrzebałem do sprzedania. Zostało założone nowe konto- nowy użytkownik i po kilku godzinach telefon padł: przestał reagować na palec a potem i kodu się nie dało wstukać. Ładuje się normalnie, wyświetla godzinę,aktualną datę, jest Wi-fi. Po naciśnięciu mojego palca wyskakuje- wstukaj kod, kod znam, ale ekran nie reaguje:( Co mogę zrobić, żeby się do niego dostać? dzięki pozdro g
Last reply by Bobus, -
- 0 replies
- 833 views
Czy redmi pro wspiera techlogie MHL? (HDMI USB c) Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by bbrtk, -
- 0 replies
- 884 views
Witam , czy ktoś z forumowiczów doznał problemów z bluetoothem ?? Mam problem z parowaniem mojego Amazfita. Telefon czessto się rozłącza a drenaż baterii w zegarku okrutny.. Ktoś coś pomoże ??? Miui 9.6 xiaomi.eu 8.3.29 Pozdrawiam
Last reply by Xiaomi_LD, -
- 6 replies
- 1.6k views
Dziś odebrałem 2 takie same telefony. Jedna sztuka żadnych problemów wszystko zgrabnie i ładnie poszło. Druga sztuka Pytanie próbować cos z tym zrobić czy olać i cisnąć sprzedawcę. Kupiony na Ali https://www.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-Pro-Exclusive-Mobile-Phone-4GB-128GB-MTK-Helio-X25-Deca-Core-5-5/32768887863.html?spm=2114.13010608.0.0.rtgHuy Pozdrawiam.
Last reply by MatMic2001, -
- 0 replies
- 2.6k views
Witam. Po upadku na ekranie pojawiły się paski, widoczne na zdjęciu. Po wygaszeniu ekranu zmieniają pozycję. Ekran też reaguje z opóźnieniem po zablokowaniu. Czy może to być spowodowane, odpieciem się taśmy czy trzeba wymieniać cały wyświetlacz? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
Last reply by Mental37, -
- 16 replies
- 3k views
Witam, przybywam tutaj w poszukiwaniu pomocy naprawy braku IMEI. Telefon jest nowy, kupiłem go w aze i wkładając sim spotkała mnie niemiła niespodzianka, cały czas wyświetla się invalid imei i sieć niestety nie działa. Szukałem w google pomocy, ale tam były tylko pliki pod inne procesory a ja mam MT6797T, na dodatek zablokowany bootloader, czekam od 2 dni na sms. Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by pawelt, -
- 1 follower
- 10 replies
- 15.1k views
Witam, po ostatniej aktualizacji MIUI (7.2.9) w apce pilot zniknęła mi możliwość dodawania TV, pozostałe urządzenia są. Niestety nie można zrobić downgrade apki, wyczyszczenie danych również nie pomaga- też tak macie?
Last reply by Froger, -
- 82 replies
- 14.3k views
Od jakiegoś czasu mam problem z aparatem. Po włączeniu aplikacji Camera, aparat nie łapie ostrości. Wygląda to tak jak by działał wtedy tylko ten drugi, dodatkowy aparat - zdjęcia z bliska są wyraźne, z daleka już nie. Z przednią kamerką problemu nie ma. Po jakimś czasie problem samoistnie ustępuje, aby po chwili powrócić. Ktoś miał już może podobny problem? Zainstalowałem inną aplikacją do aparatu, ale niestety problem jest ten sam. Wygląda to na jakiś problem systemowy albo sprzętowy.
Last reply by mariodabrowa, -
- 0 replies
- 867 views
Cześć Wszystkim:) Zakupiłem parę dni temu Xiaomi Redmi Pro 3/32 Mianowicie nie działa mi przednia kamerka z poziomu Aparatu,Messenger Czym to może być spowodowane? Myślicie że jakaś aktualizacja pomoże?
Last reply by Sobek23, -
- 0 replies
- 933 views
Tak jak w tytule po aktualizacji do miui 8.3.1 telefon sam usunął Automapę i kilka innych plików i zdjęć. Nadal nie można zainstalować niektórych aplikacji ze sklepu Play np Automapy. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem ?
Last reply by aprezes,