Jump to content

[ROM] MIUIPolska/xiaomi.eu-6.6.30 MIUI8 (FlashTool) dla zablokowanego bootloadera

JDStar

Recommended Posts

Mam 6.4.7 i tak:

• bateria - trzyma normalnie, wczoraj odłączony o 6.30 od ładowarki, cały czas BT spięte z Miband 1s, ekran włączony 2 godziny , 2.5 godziny rozmów, trochę wifi, 4G, 3G - razem 1d13g pracy i teraz mam 35% więc nieźle. Bez BT do 3 dni wytrzymywał.
  • galeria - działa mi normalnie (ale kumpel wgrywał i jemu też wywalało - cholera wie od czego to zależy, ale polecam zrobić wipe jeśli było kilka wersji po drodze).

reasumując - dla mnie 6.4.7 działa prawidłowo tak jak ma być.

Dnia 8.04.2016 o 20:51, Marcin_89 napisał:

Zgodnie z powyższym linkiem zainstalowałem sterowniki i jest tak jak powinno być

fYgp25j.jpg

O proszę ruszyło :D Dzięki ! Nikt wcześniej nie napisał, że trzeba tak zrobić...

A co ja wcześniej pisałem ???

Fonir nie bardzo Cię rozumiem. Flashuje telefon bez prblemu, również brak problemów z podłączeniem, pytam tylko pełnego WIPA czy robi się to automatycznie przy falshowaniu czy są jakies inne metody. PS JEŚLI KTOŚ MA PROBLEMY Z PODŁACZENIEM TELEFONU I NIE WYSKAKUJE MY CZERWONY PASEK TO PODSTAWĄ SĄ STEROWNIKI A PÓŹNIEJ WYSTARCZY WNISNĄĆ KLAWISZ VOL - I PODŁĄCZYĆ KABEL.

CO DO OPROGRAMOWANIA 6.4.7. Sprawdzałem również od innego deva. i też się wykrzacza galeria.

PS. Czy ktoś wie jak odblokować stabilizator obrazu w kamerze. JDStar może planujesz wrzuć do którejś wersji tą opcję?

Próbuje walczyć z tymi plikami hennesy (opisane metody http://en.miui.com/thread-231351-1-1.html) przez roota ale za cholere nic z tego nie wychodzi. Podmienić ich też nie mogę bo wyskakuje błąd. Pozdrawiam

Edited by Alien161

Guest mniamek75
18 godzin temu, Hrothi napisał:

Osobiście mogę polecić 6.3.24 stabilny, szybki zero problemów. Bateria przynajmniej 4h włączonego ekranu.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Czy żeby zrobić downgrade z 6.4.7 na właśnie 6.3.24 trzeba w TRWP zrobić wcześniej full wipe ?( system i data też)

Przy normalnym instaluje pojawił się jakiś błąd.

Czy żeby zrobić downgrade z 6.4.7 na właśnie 6.3.24 trzeba w TRWP zrobić wcześniej full wipe ?( system i data też)

Przy normalnym instaluje pojawił się jakiś błąd.

Przy downgrade lepiej robić wipe bo się może system wysypać. Ja bez wipa robiłem raz i był worek błędów.

Guest mniamek75
2 minuty temu, Hrothi napisał:

Przy downgrade lepiej robić wipe bo się może system wysypać. Ja bez wipa robiłem raz i był worek błędów.

Tylko chodzi o to że do instalacji w ogóle nie dochodzi w TRWP ! jakby było coś nie tak z plikiem .zip ( sam plik pobrany z xiaomi.eu) na miuipolska.pl za Chiny ludowe nie mogłem znaleźć starych romów ;-)

Tylko chodzi o to że do instalacji w ogóle nie dochodzi w TRWP ! jakby było coś nie tak z plikiem .zip ( sam plik pobrany z xiaomi.eu) na miuipolska.pl za Chiny ludowe nie mogłem znaleźć starych romów ;-)

W pierwszym poście zerknij są podczepione wcześniejsze wersje romów, a możesz wgrać omijając Twrp przez kompa tak jak byś miał zablokowany bootloader.

Dzięki wszystko wygląda chyba że działa, mam jedynie taki zonk że czasem odpala mi się samo tehering... i cos mi synchro nie działa z mightytext, w sensie nie wysyla przez mighty mimio że dodałem uprawnienia w antywirusie tym wbudowanym hmm:]

Guest mniamek75
3 godziny temu, Hrothi napisał:

W pierwszym poście zerknij są podczepione wcześniejsze wersje romów, a możesz wgrać omijając Twrp przez kompa tak jak byś miał zablokowany bootloader.

Czyli co: downgrade nie można zrobić za pomocą TRWP?

Więc ściągnę rom dla zablokowane bootloadera i wrzucę go przez flashtool. A co wipem? bo najwyżej mogę zaznaczyć userdata  

Guest mniamek75
5 godzin temu, JDStar napisał:

W systemie masz w Ustawieniach przecież opcję kasowania danych - to to samo co wipe w recovery.

Czyli jesli chce zrobić upgrade - wipe cache i dalvik a przy downgrade factory reset i dopiero po tym instalacja romu na zablokowany bootloader flashtoolem 

U mnie nie trzeba było Wipe.

MAm pytanie jakbym zrootował ten system, to który proces np wyłączyć zatrzymać żeby mi się tehering sam nie odpalał ? :] tylko ja mam problem z tym teheringiem ?;]

Edit: ewentualnie czy będzie poprawka tetheringu bo widzę nie działa udostępnianie Internetu

Edited by Nook

No i udało mi się wgrać ten rom pomyślnie ale jest jeden problem. Gdy próbuje wejść do galerii to wyskakuje mi komunikat "Niestety, aplikacja Galeria została zatrzymana." Co z tym zrobić?

Pytanie: Czy flashowanie telefonu z zaznaczonym "ptaszkiem" wyłącznie przy USERDATA wyczyści wszelkie dane usera pozostawiając system? Chodzi i o skasowanie danych przed oddaniem telefonu do serwisu.

11 godzin temu, JDStar napisał:

Tak, to wyczyści dane. Ale najpierw wyloguj się z konta Xiaomi bo będzie problem w serwisie.

Niestety telefon "nie chce ze mną gadać" :( Dlatego zdecydowałem się na flash a nie czyszczenie danych z poziomu menu.

Dnia 14.04.2016 o 13:03, mniamek75 napisał:

Ja również przeszukałem nasz forum i nie znalazłem żadnej bazy romów stable. Są tylko (i dzięki Ci panie za to) romy dev od czcigodnego JDStar-a. Ja wiem, że najlepiej powiedzieć "może by to ktoś zrobił" ale faktycznie jeśli któryś z kolegów ma dostęp do tegorocznych romów stable i zechciał wrzucić ich na jakiś serwerek to było by miło. Chodzi mi o romy do redmi note 3.

właśnie przed chwilką doszukałem się tu: https://miuipolska.pl/wersje-stabilne-miui-v7/ oczywiście do naszych sprzętów rom hennessy 

Ja właśnie stamtąd pobierałem i instalowałem.

Napisz nowy temat o tym. Przyda się, nie wiedziałem nawet że są romy stable od xiaomi.eu :/ . Cały czas używam chińskiego, zrootowanego i ze spolszczonymi apkami jbc ;)