situ Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 Tak jak masz odblokowany bootloader Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
mixolh Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 Nawet przy zablokowanym bootloaderze jest możliwość wgrania roota i xposed ogólnie testuje na dniach instalacji OTA na zablokowanych bootloaderow. Może to być przełom Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Kuku1985 Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 1 godzinę temu, situ napisał: Tak jak masz odblokowany bootloader Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Raczej chodzi o ROM z tego tematu a zatem bez odblokowanego bootloadera, gdym miał odblokowany to bym wgrywał MIUI polska (ten na odblokowany) 3 minuty temu, mixolh napisał: Nawet przy zablokowanym bootloaderze jest możliwość wgrania roota i xposed ogólnie testuje na dniach instalacji OTA na zablokowanych bootloaderow. Może to być przełom Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka No to pozostaje mi nic innego jak czekać bo z tym mam problem
mixolh Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 Wystarczy że masz wgraną jedną z wersji miuipolska w tym systemie jest wgrany root a reszta to już tylko banał Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Kuku1985 Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 Pomijasz fakt że nie mogę wgrać miui polska btw. mam jeszcze problem z wgraniem app i nie mam pojęcia jak to naprawić na miui tak, czy siak muszę pokombinować jak wgrać Rom z tego tematu.
Xaomi96 Posted March 28, 2016 Posted March 28, 2016 Czyli teoretycznie do zainstalowania od nowa systemu na moim xaomi jest mi potrzebny tylko ten tool i najnowszy rom? czy sciagać wszystkie po kolei ?
mixolh Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 (edited) NIe rozumiem tylko tego jednego ... Dlaczego wiele osób ma problem z wgraniem MiuiPolska. Wystarczy miec Sp Flash tool Rom MiuiPolska oraz po załączeniu programu i wyłączeniu telefonu itd przytrzymać klawisz ściszania i podłączyć kabel U mnie ta metoda działała bez problemu ... Edit. A jeżeli chodzi o update to musi być obowiązkowo wgrany MiuiPolska. W tej chwili jestem w trakcie modyfikacji specjalnej aplikacji do OTA. Mam nadzieję że lekka zmiana kodu programu pozwoli omijać zabezpieczenia (Aktualizacja z wersji 6.3.24 na 6.3.24 udała się bez problemów) Dlatego czekam na następną wersję... Jeżeli to się uda ... Wiadomo Co Edited March 29, 2016 by mixolh
Xaomi96 Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 (edited) Jak mam tutaj otwarty ten program (zdjęcie dołączone), Wyłączam telefon odpalam go -vol + przycisk od zasilania odpala mi się ten fastboost czy cośtakiego podłączam telefon do kompa i klikam download? tak ? czy coś inaczej idzie ? Edited March 29, 2016 by Xaomi96 Zapomniałem dodać zdjęcia
lamer Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 (edited) Samo VOL- przy wyłączonym telefonie i wtedy podpinasz USB. A download klikasz przed tą operacją. Edited March 29, 2016 by lamer
Xaomi96 Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Ale coś nie bangla gdy klikam Downloand to nic się nie dzieje :< nic nie sciąga ani nic
lamer Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Po naciśnięciu download nic się nie dzieje. Dopiero po podpięciu telefonu z naciśniętym VOL- zacznie się dziać.
mixolh Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Dodam że musisz zobaczyć czy masz aktualne sterowniki do tego trybu. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Smigoll Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Wkurza mnie już lenistwo ludzi Rozumiem że można być nowym i pierwszy raz też widzieć coś na oczy ale codziennie ludzie pytają o to samo a następna osoba zamiast to przeczytać pisze kolejnego posta Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 2
Hrothi Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Od wczoraj na 6.3.24 moje spostrzeżenia : - telefon rzeczywiście chodzi szybciej bez zajakniecia - jeszcze lepiej działający czytnik linii papilarnych choć mi się zawiesił na pływającym oknie (gdy dostałem wiadomość) - to co dla mnie istotne czyli bateria, od rana grając w grę, przeglądając internet wyszło 5h5m od 100%do 15%. Wniosek taki, w porównaniu z 6.3.11 bateria działa tak samo bądź minimalnie gorzej tam zdarzało mi się wyciągnąć nawet koło 6h podczas grania. Jednak różnica w zużyciu energii jest mała a wzrost wydajności znaczny. Polecam ! Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Kuku1985 Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 4 godziny temu, Smigoll napisał: Wkurza mnie już lenistwo ludzi Rozumiem że można być nowym i pierwszy raz też widzieć coś na oczy ale codziennie ludzie pytają o to samo a następna osoba zamiast to przeczytać pisze kolejnego posta Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka To nie tak do końca, ja np. już raz wgrywałem... niby wszystko robiłem tak samo a nie poszło, niby miało być odznaczone preloader ale dobiero wystartowało z zaznaczonym i to jeszcze w kombinacji vol- + power + vol+ po pojawieniu się czerwonego paska zwolnienie vol+ także nie wiem w czym ty widzisz problem ze ludzie się dopytują, mało tego tak robiłem grywając stocka, robiąc to samo z miui polska już wywala jakiś błąd. forum raczej służy do wymiany znań jak i pomocy innym mniej ogarniętym w danym temacie więc co Ci się stanie jeżeli odpiszesz jeszcze raz?
Smigoll Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Po to jest forum ale w moich oczach co raz częściej jest kopiuj wklej poprzedniego posta i tyle. Niech ludzie pytają czy robią źle czy nie ale większość nie przeczyta dokładnej danego poradnika który jest na pierwszej stronie i bez sensu pytają milion razy o to samo. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Kuku1985 Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Wybacz, ale ten poradni nie jak mi pomógł w mojej kwestii jedyne co to zachęcił do działania. W effekcie wgrałem stock a nie miui polska.
cynamon Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Po wgraniu wersji 6.3.24 pełne ładowanie trwa około 6h na fabrycznej ładowarce. Co może być powodem? Szukałem w ustawieniach baterii, ale nie znalazłem żadnych opcji ładowania.
Guest mniamek75 Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Witam, Jestem na 6.3.24 od 4 dni, (wcześniej 6.1.21 by LoXaR, 6.2.25, 6.3.3, chwila na 6.3.17 ) wszystkie romy na zablokowany bootloader wgrywane przez SP_Flash_Tool_v5.1532.00 choć od dawna mam odblokowany bootloader Trochę dziwię sie że niektórzy mają taki problem z wgrywaniem romów za pomocą tego toola. Wszystko na temat było chyba powiedziane zarówno na tym forum jak i na http://en.miui.com Co do 6.3.24 bateria też mi się wydaje że coś szybko ucieka, wcześniej na 3 "dzionki" wystarczała na moim użytkowaniu teraz to już chyba nie da rady tak długo. Co do wydajności to rzeczywiście wzrosła, skaner linii na żadnym romie nie działał idealnie także i w tym nie odczułem żadnej różnicy, ale wydaje mi się że w moim przypadku działanie tego gadżetu zależy od dokładnego przykładaniu paluszka a z tym jest czasem różnie i dlatego to raz działa dokładnie a raz trzeba pin kod pisać. Tylko szkoda że zabrano klawiaturę Xperii , 5-ci kolumnową siatkę przełączników-dlatego wracam aż do 6.3.3 Reasumując jest coraz lepiej a będzie jeszcze lepiej... dziękuje JDStar
fonir Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 (edited) Ja mam klawiaturę odręczna i zasuwam palcem. Polecam do SMS. Piszę szybciej z 5-eć razy. Co do sposobu wgrywania to tragedia. Poradnik mi nie pomógł. Próbowałem rożne sposoby aż wisiora załapał. Dopiero na chińskim forum znalazłem pomocną instrukcję. Wgrywałem 6.3.17 Po 5,5 godz. udało mi się odblokować. Czytnik nie działa. Brak możliwości zmiany dzwonków. I jeszcze coś tam... Ciekawe czy 6.3.24 naprawi te błędy? Edited March 29, 2016 by fonir poprawka
Guest mniamek75 Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 3 minuty temu, fonir napisał: Ja mam klawiaturę odręczna i zasuwam palcem. Polecam do SMS. Piszę szybciej z 5-eć razy. Co do sposobu wgrywania to tragedia. Poradnik mi nie pomógł. Próbowałem rożne sposoby aż wisiora załapał. Dopiero na chińskim forum znalazłem pomocną instrukcję. Wgrywałem 6.3.17 Po 5,5 godz. udało mi się odblokować. Czytnik nie działa. Brak możliwości zmiany dzwonków. I jeszcze coś tam... Ciekawe czy 6.3.24 naprawi te błędy? Mi też pierwszego RN3 przysłali z walniętym czytnikiem,ale na szczęście bez problemu wymienili na nowa słuchawkę
fonir Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Czytnik działał . Po aktualizacji na 6.3.17 też działał ale leniwie. Usunąłem ,więc odcisk i chciałem ponownie dodać. Niestety przy opcji -dodaj odcisk wyskakuje tylko możliwość liniowego kodu. Powtarzam-po aktualizacji. Na Chińskim było OK!. Mam nadzieje,że 6.3.24 rozwiąże ten problem.
mixolh Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 A uzyles opcji wipe? Ważne żeby przy każdym wgraniu robić taka czynność. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
lamer Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Podobno nie ma głupich pytań... Czym odtwarzać MP3 na tym ROMie? Aplikacja "myzyka" wywala nieobsługiwany format. Instalowałem jakieś odtwarzacze MP3 ze sklepu ale nie chcą grać
fonir Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 15 minut temu, mixolh napisał: A uzyles opcji wipe? Ważne żeby przy każdym wgraniu robić taka czynność. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka HMMM... No właśnie. A jak to sie robi? Podpowiedz proszę.
maciejkami1 Posted March 29, 2016 Posted March 29, 2016 Tak, jak kilku innych użytkowników, nie mogę sobie poradzić z jednym błędem. BROM ERROR : S_SECURITY_SECURE_USB_DL_IMAGE_SIGN_HEADER_NOT_FOUND (6045)
situ Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 7 godzin temu, fonir napisał: Czytnik działał . Po aktualizacji na 6.3.17 też działał ale leniwie. Usunąłem ,więc odcisk i chciałem ponownie dodać. Niestety przy opcji -dodaj odcisk wyskakuje tylko możliwość liniowego kodu. Powtarzam-po aktualizacji. Na Chińskim było OK!. Mam nadzieje,że 6.3.24 rozwiąże ten problem. Dodaj pin lub hasło, to dodasz tez odcisk palca
Kuku1985 Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 (edited) 9 godzin temu, maciejkami1 napisał: Tak, jak kilku innych użytkowników, nie mogę sobie poradzić z jednym błędem. BROM ERROR : S_SECURITY_SECURE_USB_DL_IMAGE_SIGN_HEADER_NOT_FOUND (6045) No właśnie sporo ludzi ma z tym problem, ja także. Z tego co pisze wnioskuje że chodzi coś o USB, ale jeszcze nikt tego nie wyjaśnił co to za problem/jak to rozwiązać edit: Powiem wprost, tam jest coś nawalone z plikami... pomijając fakt że wywala się ten sam komunikat na wszelkie sposoby ( oreloader zaznaczany czy odznaczany) http://en.miui.com/thread-215601-1-1.html - niby ma jakieś znaczenie, u mnie nie!! To wymyśliłem sobie że zwyczajnie podmienię pliki z wersją dev i wgram całość, co się okazuje poszło całkiem sympatycznie, ale efektu brak bo rom dalej tylko china lub eng Edited March 30, 2016 by Kuku1985
fonir Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 4 godziny temu, situ napisał: Dodaj pin lub hasło, to dodasz tez odcisk palca Ustawiam hasło i tak do nieskończoności prosi... Jeśli klikam-"dodaj odcisk palca" wskakuje jedynie pin lub numeryczny,ewentualnie liniowy. Znikła możliwość ustawienia palca po przejściu z chińczyka na 6.3.17.
mixolh Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Wersja 6.3.31 nieoficjalnie zapowiedziana więc jutro będę mógł potestować ten sposób na wymuszone update jeżeli test wyjdzie pozytywnie to do soboty pojawi się mały poradnik. Nie będzie już wtedy potrzeba za każdym razem wgrywać za pomocą toola. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
lamer Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Pomoże ktoś w sprawie MP3 (moje pytanie kilka postów wyżej)?
mixolh Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Wgraj na nowo system jak na pierwszej stronie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
lamer Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 By odtwarzać mp3 mam wgrać na nowo system? On ma dopiero kilka dni.
Hrothi Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 18 godzin temu, cynamon napisał: Po wgraniu wersji 6.3.24 pełne ładowanie trwa około 6h na fabrycznej ładowarce. Co może być powodem? Szukałem w ustawieniach baterii, ale nie znalazłem żadnych opcji ładowania. Dziwne chyba jakiś bug sie wkradł u mnie ładowało normalnie koło 3h
Recommended Posts