situ Posted October 6, 2016 Posted October 6, 2016 15 godzin temu, MaciejL napisał: Witam. Posiadam RN3, odblokowałem bootloader poprzez konto Xiaomi. Czy mogę teraz wrzucić pobrany rom xiaomi.eu_multi_HMNote3_6.9.29... do pamięci telefonu i z poziomu telefonu poprzez aktualizację z pliku zip uaktualnić? Aktualny android 5.0.2, Miui7 6.1.21. Pozdrawiam Kilka postów wyżej masz odpowiedz.Czy w ogóle przeglądacie tematy.
MaciejL Posted October 6, 2016 Posted October 6, 2016 7 godzin temu, Daniu napisał: Długo czekałeś na odblokowanie? Procedurę rozpocząłem 1.10 o 17 a wiadomość z linkiem że mogę odblokować dostałem 3.10 o 8 rano. Potrzeba trochę cierpliwości, widać że mają zamulone serwery.
Daniu Posted October 7, 2016 Posted October 7, 2016 Jeszcze pytanie, czy jak wcześniej miałem zablokowane bootloadera i wgrywałem wersje przez flashtoola to teraz bez problemu powinno mi pójść wrzucenie przez twrp, recovery itd? I rozumiem, że wszystko wg tej indtrukcji https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ ?
maniak2014 Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Witam!!! To mój pierwszy post na tym forum. Koledzy, przeglądałem różne fora i google ale nie znalazłem jednoznacznej informacji dlatego proszę Was o pomoc . Mam MediaTek MT6589 Clone Samsung Note 3. Informacje oraz romy, które znalazłem są przeważnie do MT6795 lub innych. Do tej pory miałem telefony Sony i takie też fleszowałem (jest to banalnie proste). Nie chciałbym uśmiercić mojego fona bo na obecnym fleszu fon działa dobrze. Problem jest, tylko z GPS no i z j. polskim. Czy do tego modelu można wrzucić rom z tego postu?
zielonyBB Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 Witam!!! To mój pierwszy post na tym forum. Koledzy, przeglądałem różne fora i google ale nie znalazłem jednoznacznej informacji dlatego proszę Was o pomoc . Mam MediaTek MT6589 Clone Samsung Note 3. Informacje oraz romy, które znalazłem są przeważnie do MT6795 lub innych. Do tej pory miałem telefony Sony i takie też fleszowałem (jest to banalnie proste). Nie chciałbym uśmiercić mojego fona bo na obecnym fleszu fon działa dobrze. Problem jest, tylko z GPS no i z j. polskim. Czy do tego modelu można wrzucić rom z tego postu? A czy masz telefon Xiaomi ? Nie masz, nie wrzucisz, sam procesor to za mało.Wysłane z MI5
miszel Posted October 27, 2016 Posted October 27, 2016 Witam jestem tu nowy. Mam cale menu po ang. wersja 8.1.29.0 tak jak w załączniku i czy mogę wgrać przez flashtoola z pierwszego postu menu pl ??BL mam zablokowany.
Pietrii Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 (edited) Wersja 6.5.12 Wi-Fi w ustawieniach mam zaznaczone jako wyłączone w trybie uśpienia ale mimo to jest cały czas włączone? Edited November 8, 2016 by Pietrii
boberm93 Posted February 11, 2017 Posted February 11, 2017 Witam mam problem czerwony pasek we flash toolu dochodzi do 100% w jakieś 2-3 sekundy ale wyskakuje powiadomienie jak na zdjęciu i nic dalej się nie dzieje ktoś wie co mogę z tym zrobić?
bazyl1231 Posted February 15, 2017 Posted February 15, 2017 Witam. Czy jest szansa na nowszy rom niż 6.6.30 na zablokowany bootloader?
Smigoll Posted August 8, 2017 Posted August 8, 2017 Witam. Czy jest szansa na nowszy rom niż 6.6.30 na zablokowany bootloader?Pewnie nie bo teraz odblokowanie bootloadera jest o wiele krótsze Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Note3 Posted September 17, 2017 Posted September 17, 2017 (edited) Ściągnąłem https://miui.dedyk.gq/7.9.14/xiaomi.eu_multi_HMNote3_7.9.14_v9-5.0.zip takie MIUI najnowsze na mojego RN3 i teraz mam pytanie jak go wgrać? Obecnie mam starszy i chyba odblokowany BL, kiedyś wgrałem właśnie obecne MIUI... Robię jak kiedyś przez FLASHTOOL tylko teraz jak wybiorę SCATTER to mam błąd "sp flash tool error 8417" - czy muszę coś jeszcze instalować dodatkowo? W czym może być problem? Edited September 17, 2017 by Note3
Recommended Posts