Jump to content

Recommended Posts

Posted
15 godzin temu, MaciejL napisał:

Witam.
Posiadam RN3, odblokowałem bootloader poprzez konto Xiaomi. Czy mogę teraz wrzucić pobrany rom xiaomi.eu_multi_HMNote3_6.9.29...
do pamięci telefonu i z poziomu telefonu poprzez aktualizację z pliku zip uaktualnić?
Aktualny android 5.0.2, Miui7 6.1.21.

Pozdrawiam

Kilka postów wyżej masz odpowiedz.Czy w ogóle przeglądacie tematy.

Posted
7 godzin temu, Daniu napisał:

Długo czekałeś na odblokowanie? 

Procedurę rozpocząłem 1.10 o 17 a wiadomość z linkiem że mogę odblokować dostałem 3.10 o 8 rano. Potrzeba trochę cierpliwości, widać że mają zamulone serwery.

• 3 weeks later...
Posted

Witam!!!

To mój pierwszy post na tym forum. Koledzy, przeglądałem różne fora i google ale nie znalazłem jednoznacznej informacji dlatego proszę Was o pomoc . Mam MediaTek MT6589 Clone Samsung Note 3. Informacje oraz romy, które znalazłem są przeważnie do MT6795 lub innych. Do tej pory miałem telefony Sony i takie też fleszowałem (jest to banalnie proste). Nie chciałbym uśmiercić mojego fona bo na obecnym fleszu fon działa dobrze. Problem jest, tylko z GPS no i z j. polskim. Czy do tego modelu można wrzucić rom z tego postu? 

Posted
Witam!!!
To mój pierwszy post na tym forum. Koledzy, przeglądałem różne fora i google ale nie znalazłem jednoznacznej informacji dlatego proszę Was o pomoc . Mam MediaTek MT6589 Clone Samsung Note 3. Informacje oraz romy, które znalazłem są przeważnie do MT6795 lub innych. Do tej pory miałem telefony Sony i takie też fleszowałem (jest to banalnie proste). Nie chciałbym uśmiercić mojego fona bo na obecnym fleszu fon działa dobrze. Problem jest, tylko z GPS no i z j. polskim. Czy do tego modelu można wrzucić rom z tego postu? 

A czy masz telefon Xiaomi ? Nie masz, nie wrzucisz, sam procesor to za mało.

Wysłane z MI5

Posted

Witam jestem tu nowy. Mam cale menu po ang. wersja 8.1.29.0 tak jak w załączniku i czy mogę wgrać przez flashtoola z pierwszego postu menu pl ??BL mam zablokowany.

195530zdye2tevjgtptppl.png.thumb.jpg.png

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Wersja 6.5.12 Wi-Fi w ustawieniach mam zaznaczone jako wyłączone w trybie uśpienia ale mimo to jest cały czas włączone?

Edited by Pietrii
  • 3 months later...
Posted

Witam mam problem czerwony pasek we flash toolu dochodzi do 100% w jakieś 2-3 sekundy ale wyskakuje powiadomienie jak na zdjęciu i nic dalej się nie dzieje ktoś wie co mogę z tym zrobić?

XIO.png

• 5 months later...
Posted
Witam.
Czy jest szansa na nowszy rom niż 6.6.30 na zablokowany bootloader?
Pewnie nie bo teraz odblokowanie bootloadera jest o wiele krótsze

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

• 1 month later...
Posted (edited)

Ściągnąłem https://miui.dedyk.gq/7.9.14/xiaomi.eu_multi_HMNote3_7.9.14_v9-5.0.zip takie MIUI najnowsze na mojego RN3 i teraz mam pytanie jak go wgrać? Obecnie mam starszy i chyba odblokowany BL, kiedyś wgrałem właśnie obecne MIUI... Robię jak kiedyś przez FLASHTOOL tylko teraz jak wybiorę SCATTER to mam błąd "sp flash tool error 8417" - czy muszę coś jeszcze instalować dodatkowo? W czym może być problem?

Edited by Note3