Ovchie Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Hej, To teraz ja poproszę o drobną pomoc Chciałem zainstalować system z full wipe (czyli przy zablokowanym bootloaderze - zaznaczyć userdata we FlashTool). Tylko, żeby nie stracić danych chciałbym zrobić backup. Zaskoczył mnie fakt, że nie mogę zrobić backup w MiPC Suite - to jakiś błąd? Czy możesz wszyscy z ROM MIUIPolska tak mają? Macie jakieś inne pomysły niż chmura albo ręczne przenoszenie wszystkiego? Ovchie Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawv Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Czy ktoś sprawdzał BT ? Widzę ze naprawiono w RMN 2, a to bliźniaczy telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregorn97 Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Mam właśnie problem z wgraniem tego systemu. Wcześniej jak wgrywałem czystą chińską wersję, to elegancko poszło. Najpierw pasek byl czerwony, a pozniej żółty itd. Teraz podpinam swój, jest przez dłuższą chwilę czerwony po czym błąd: "BROM ERROR : S_SECURITY_SECURE_USB_DL_IMAGE_SIGN_HEADER_NOT _FOUND(6045), msp erroe code 00x0." albo drugi taki dłuższy wyskakuje. Czego to może być kwestia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDStar Posted April 23, 2016 Author Share Posted April 23, 2016 (edited) 11 godzin temu, slawv napisał: Czy ktoś sprawdzał BT ? Widzę ze naprawiono w RMN 2, a to bliźniaczy telefon Ja sprawdzam na bieżąco - sparowane z MiBans 1s, od wczoraj o wgrania 6.4.21 działa, jak na razie nie było problemu (oby nie zapeszyć:)) Rano po nocy normalnie się zsynchronizowała, jest cały czas podłączona opaska. Wcześniej często trzeba było wyłączyć BT i włączyć żeby sparowało ponownie. Próbowałem też wcześniej na zmienionym firmware od 7.1.8 bo widziałem, że chwalili ludzie - ale potrafił raz na kilka dni też zgubić połączenie. Edited April 23, 2016 by JDStar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_89 Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 W tej nowej wersji da się wejść w FastBoot`a i odblokować telefon ? BO w wersji 6.4.7 nie dało rady... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregorn97 Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Jak uważacie - co może być przyczyną moich problemów z instalacją?? Próbowałem to robić na sposoby na jakie wpadłem. Przeprowadzałem całą procedurę na windows 7 i 8. Zdaje się, że jest wszystko okey, ale odpalając download i podpinajac telefon wyskakuje błąd: BROM ERROR : S_SECURITY_SECURE_USB_DL_IMAGE_SIGN_HEADER_NOT _FOUND(6045), msp erroe code 00x0. Kombinowałem na wszystkie sposoby to zrobić. Po czym zorientowałem się, że jakimś cudem mam ciągle zablokowany bootloader, ktory juz jkais czas temu odblokowalem. Próbujęgo odblokować znowu według poradnikow i w kiedy odpalam juz ten program, to jest 50% i komunikat, że nie zweryfikowano urzadzenia z kontem na ktore sie logowalem. Konto mam zweryfikowane, niby wszystko jest dobrze. Jak wczoraj wgralem oryginalnego softa to poszlo wszystko okey. Nie wiem co zrobić, macie jakis pomysły?? Proszęo pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 (edited) Przejrzy sobie ten temat,tam podane są błędy SP Flash toola . Temat poniższego linku dotyczy Redmi note 3G. Spoiler http://en.miui.com/thread-196108-1-1.html Edited April 23, 2016 by situ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregorn97 Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Cytat [6007/6010/6045/6047 error]All data encryption, encryption requires a dedicated platform for Brush! It is also possible that the tail plug, data lines, computer interface, etc. can also cause! Masz może pomysł, co to oznacza? nie rozumiem tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Tez to jakoś chciałem zrozumieć ale z tego wynika problemów może być wiele. Ja bym na twoim miejscu zaczął od przeinstalowania sterowników,poszukał innego SP Flash toola i kombinował z podłączaniem telefonu a może załapie. Ja miałem podobny kiedyś problem i błąd był w sterownikach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregorn97 Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 No właśnie próbowałem na innym sp flashu, jeśli chodzi o sterowniki to odinstalowalem i zaintalowalem od nowa- ten sam błąd... Mógłbyś napisać jakie sterowniki? Bo może jakiś mi brakuje? Instalowałem MTK drivers, btw dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 A na jakim Windowsie robisz ? Masz link do sp flasha i sterowników. Spoiler https://mega.nz/#!15JHXYAS!UddeeDoqnArJG_TzcDx2diKmSeY1Bjo5mkh9HiaS_E8 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregorn97 Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Robiłem to na windows 7 i 8. Udało się! Dziękuję serdecznie za pomoc! Problem rozwiązany. Teraz ten telefon jest całkiem inny, odczuwam braki tego całego chińskiego syfu i innych reklam Na początku te pliki od Ciebie nie działały, ale znowu dalej kombinowałem i coś pozmieniałem w urządzeniach komputera, przy instalowaniu sterowników, aż w końcu w magiczny sposób się załadowało <3 Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 Powtarzałem wiele razy podstawa to prawidłowa instalacja sterowników.Ciesze ze moglem pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zybi25 Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 Witam Wszystkich forumowiczów. Jest to mój pierwszy wpis i dotyczy pewnego problemu a mianowicie telefon co chwilkę mi się wiesza i samoczynnie wyłącza, restartuje, nieraz tak że podpięcie pod sieć na chwilkę wybudza go i wstaje. Sprzedawca podejrzewa że to wina oprogramowania, zalecił mi wgrać nowe, tylko ja nie mam zielonego pojęcia jak to kompletnie zrobić. Zaznaczę że mam wersję Android 5.02. LRX22G i MIUI 7.0 7.0..19.0.0 (LHNCNCJ). jakby ktoś mi mógł pomóc poprzez opis lub linka jak zrobić taką aktualizację oprogramowania i z którego linka mam skorzystać tych co są na 1 stronie bo co chwilę ktoś tam wrzuca jakieś aktualizację i nie wiem czy powonieniem brać pierwszą paczkę i ostatnia aktualizację czy wystarczy tylko ostatni link? Wiem, że zawsze mogę odesłać do sprzedawcy telefon no ale myślę że to tak ok 1-2 tyg. bez aparatu więc chciałbym spróbować coś sam poradzić na ten problem zanim go wyślę. Więc jakby był ktoś tak miły żeby jak krowie na rowie powiedzieć co i jak i jeszcze jedno czy aktualizacja wiąże się utratą danych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 (edited) Pobierz ostatnią aktualizacje czyli 6.4.21 z tego linka https://miuipolska.pl/forum/topic/9653-rom-miuipolskaxiaomieu-6421-flashtool-dla-zablokowanego-bootloadera/ tylko pamiętaj o prawidłowej instalacji sterowników i odznaczeniu preloeadera. Żeby nie strącić danych odznacz userdata. Edited April 27, 2016 by situ Link to comment Share on other sites More sharing options...
lamer Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 10 minut temu, situ napisał: Żeby nie strącić danych odznacz userdata. Skoro to przesiadka "ze śmietnika" to dane należy usunąć by uniknąć problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zybi25 Posted April 27, 2016 Share Posted April 27, 2016 Czyli co najlepiej wyorać wszystkie dane zdjęcia i kontakty mam w chmurze więc chyba poza aplikacjami to tam nic więcej nie ma co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazyl1231 Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 To mój pierwszy post na tym forum, a więc witam wszystkich. Mam problemy ze swoim Note3. 1) Nie mogę wejść w tryb download. Power + Vol + uruchamia się recover Xiaomi (telegon z kabelkiem,żadnych przycisków) Na 3 przyciski nie reaguje (trzymam po 15 sekund). Proszę o pomoc. Bootloader zablokowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Bo nie masz recovery ,możesz dopiero wgrać po odblokowaniu bootloadera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazyl1231 Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 Ale to jest post o wgrywaniu rom-a na zablokowany bootloader. Jak mam wgrać recovery przy zablokowanym bootloaderze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 9 minut temu, bazyl1231 napisał: Ale to jest post o wgrywaniu rom-a na zablokowany bootloader. Jak mam wgrać recovery przy zablokowanym bootloaderze? Czytasz temat, rom wgrywasz FlashToolem jest kilka postów wyżej link i sterowniki ostatnio komuś podawałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazyl1231 Posted April 28, 2016 Share Posted April 28, 2016 (edited) Mam problem na XP. Nie wiem jak ręcznie zainstalować ten sterownik SP_Drivers_EXE_v1.6. Nie mam takiej opcji w XP. Edited April 28, 2016 by bazyl1231 błąd Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDStar Posted April 29, 2016 Author Share Posted April 29, 2016 6.4.28 w pierwszym poście. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazyl1231 Posted April 29, 2016 Share Posted April 29, 2016 Dzięki za pomoc. Poradziłem sobie na Windows 10. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xiao Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 6.4.28 na redmi note 3 2/16 działa jak trzeba, "trojstronnie" nie poprawione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin_89 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Czy na tym ROMIE w tym temacie da radę wejść w tryb fastboot by odblokować bootloader`a ? Wcześniej miałem wersję TEGO Romu 6.4.7 i nie dało rady bo telefon normalnie się włączał, na wersji 6.4.28 to samo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Spójrz tu trochę trzeba trochę poszukać nic jakieś własnej inicjatywy. Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
zybi25 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Witam Ponownie mam pytanko ściągnąłem sobie paczuszkem z najnowszym oprogramowaniem w ver 6.4.28 v 7.50 i paczkę z tym flas Tool w ver. 5.153 2.00 teraz wiem że trzeba jakiś sterownik wgrać prawda? Mam win 10 i próbuję ściągnąć z net stery ale nic nie może znaleźć a tak jak w załączniku mam w menadżerze urządzeń takie coś. MOże mi ktoś powiedzieć jak to ugryźć? Będę zobowiązany Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazyl1231 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 57 minut temu, zybi25 napisał: Witam Ponownie mam pytanko ściągnąłem sobie paczuszkem z najnowszym oprogramowaniem w ver 6.4.28 v 7.50 i paczkę z tym flas Tool w ver. 5.153 2.00 teraz wiem że trzeba jakiś sterownik wgrać prawda? Mam win 10 i próbuję ściągnąć z net stery ale nic nie może znaleźć a tak jak w załączniku mam w menadżerze urządzeń takie coś. MOże mi ktoś powiedzieć jak to ugryźć? Będę zobowiązany Na 15 stronie masz linka do instrukcji jak zainstalować sterownik. Dodam,że u mnie win 10 nie pozwolił zainstalować tego 2 sterownika(brak podpisu) więc postępowałem zgodnie z poradnikiem, ale zamiast wybrać wszystkie urządzenia wybrałem porty com.. Dalej MTK i DA cośtam (nie miał w nazwie Android) mogą być literówki bo z pamięci piszę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zybi25 Posted April 30, 2016 Share Posted April 30, 2016 Dobra sterowniki chyba mam wgrane co teraz powinienem zrobić? Bo w instrukcji pisało aby skopiować plik "MT6795_Android_scatter" do folderu signde_bin a ja takiego folderu nie mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazyl1231 Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Ja wgrywałem poprzedni rom i nie musiałem nic kopiować. Po prostu wskazałem ten plik w folderze z romem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zybi25 Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 NO i stanąłem, nie wiem skąd mam wziąć ten plik scatter, który teoretycznie powinienem skopiować do nieistniejącego folderu signde_bin. Mam nadzieję że Download - agent jest prawidłowo ustawiony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Wybierasz w sp flastool scatter-loading i wybierasz plik z romu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
zybi25 Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Tak to ma wyglądać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
situ Posted May 1, 2016 Share Posted May 1, 2016 Tak tylko odznacz proloadera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts