Jump to content

[ROM] MIUIPolska/xiaomi.eu-6.6.30 MIUI8 (FlashTool) dla zablokowanego bootloadera

JDStar

Recommended Posts

1 godzinę temu, Marcin_89 napisał:

Ja też od dawna mam zgodę, no ale mam zainstalowany system od JDstar a na nim nie mogę wejść w fastboot`a..

Marcin, ja też miałem rom od JDstara. I bez problemu wszedłem w fastboot. Z tego ROM da się odblokować bootloader.

• Like 1

Witajcie mam problem z RN3 mojej narzeczonej mianowicie nie mozna sie z nia dogadac slychac ja bardzo cicho jak z nia rozmawiam i ona slyszy mnie cicho.. praktycznie rozmowa z nia jest niemozliwa gdy tylko kolo niej jest troche glosniej. Czy moze to byc wina romu? Zainstalowalem jej w marcu miuipolska 6.3.3 chcialbym wrzucic jej jakis inny rom i sprawdzic czy to wina oprogramowania czy moze samego telefonu. Chcialem sie dowiedziec jaki rom teraz zainstalowac czy miuipolska czy moze jakis global stable oczywiscie chodzi mi o sprawdzony rom bez bugow i drenazu bateri i z jezykiem polskim.

Jesli moze mi ktos pomoc to Prosze podajcie mi linka do sprawdzonego romu oraz tutka bo juz nie pamietam jak sie to robilo gdyz sam mam RN3Pro i tam sam sobie umiem poradzic a nie chciałbym czegos jej skopac bo bedzie zle..:)

Prosze was o pomoc:)

16 godzin temu, Ovchie napisał:

Marcin, ja też miałem rom od JDstara. I bez problemu wszedłem w fastboot. Z tego ROM da się odblokować bootloader.

Oczywiście, że się da - zarówno wejść do fastboot jak i odblokować BL z tego softu.

Witajcie mam problem z RN3 mojej narzeczonej mianowicie nie mozna sie z nia dogadac slychac ja bardzo cicho jak z nia rozmawiam i ona slyszy mnie cicho.. praktycznie rozmowa z nia jest niemozliwa gdy tylko kolo niej jest troche glosniej. Czy moze to byc wina romu? Zainstalowalem jej w marcu miuipolska 6.3.3 chcialbym wrzucic jej jakis inny rom i sprawdzic czy to wina oprogramowania czy moze samego telefonu. Chcialem sie dowiedziec jaki rom teraz zainstalowac czy miuipolska czy moze jakis global stable oczywiscie chodzi mi o sprawdzony rom bez bugow i drenazu bateri i z jezykiem polskim.

Jesli moze mi ktos pomoc to Prosze podajcie mi linka do sprawdzonego romu oraz tutka bo juz nie pamietam jak sie to robilo gdyz sam mam RN3Pro i tam sam sobie umiem poradzic a nie chciałbym czegos jej skopac bo bedzie zle..

Prosze was o pomoc:)

Czy moze mi ktos odpisac i pomoc? Pliss:)

56 minut temu, JDStar napisał:

xiaomi.eu_multi_HMNote3_6.6.17_v8-5.0_repack.FT.JDStar.pl wleciał na serwer i w pierwszym poście linki - do MIUI8:

2016-06-17_164239.png

U mnie przy próbie wgrania wyskakuje błąd:

qqq.PNG

EDIT:

Dzieje się tak przy próbie wgrania przez FlashTool w wersji 1620 w 1532 jest ok. 

Edited by przemo5040

22 minuty temu, przemo5040 napisał:

Dzieje się tak przy próbie wgrania przez FlashTool w wersji 1620 w 1532 jest ok. 

A prawie w każdym temacie dotyczącym RN3 i FlashToola są podane wersje do wgrywania softu: 1516 lub 1532..... ale nie, po co czytać skoro bez czytania można sobie uwalić telefon przypadkiem czasem :-o

A ja nie moge wgrać 6.6.17. Próbuje Flash Tool 1532 i 1620 i nie nawiazuje polaczenia. W komputerze coś poplumie i znow poplumie (sygnal z mojego laptopa pod Windows 8.1) i brak zoltego paska. Moze to wina tego, że 6.5.26 mi sie nie zainstalowal i wrocilem do 6.5.12 przez fastboot ....

JDStar

Po cichu czekałem na Twoją aktywność z informacją o aktualizacji na v8. Próbowałem samemu wgrać aktualizację, ale nie dość, że nic mi nie wychodziło to jeszcze kompletnie brakowało mi czasu na spokojnie wzięcie się za forum i uważne przeczytanie to co ludzie piszą...

Nie wiem jak mogę Ci dziękować, że poświęcasz swój czas na aktualizowanie naszych telefonów i bardzo prosty sposób opisując to co trzeba zrobić by każdy laik to zrozumiał.

Obserwuje właśnie kątem oka jak aktualizacja jest już na 50% ;)

Z wyrazami szacunku,

Mariusz

2 godziny temu, ulvheim napisał:

Obserwuje właśnie kątem oka jak aktualizacja jest już na 50% ;)

Czyli ostatnia wersja działa i można wgrać normalnie :) Którą wersję FlashToola wgrywałeś?

@mariodabrowa - stawiam na sterowniki, zła kombinacja klawiszy itp - nie ma znaczenia wcześniejsze wgranie fastbootem.

@przemo5040 - spróbuj 1516, gdzieś na forum był link w temacie o odceglaniu chyba

Edited by JDStar

11 minut temu, JDStar napisał:

Czyli ostatnia wersja działa i można wgrać normalnie :) Którą wersję FlashToola wgrywałeś?

@mariodabrowa - stawiam na sterowniki, zła kombinacja klawiszy itp - nie ma znaczenia wcześniejsze wgranie fastbootem.

@przemo5040 - spróbuj 1516, gdzieś na forum był link w temacie o odceglaniu chyba

Na 1516 też nie idzie na poczatku już błąd

21 godzin temu, JDStar napisał:

Sterowniki są, bo jest widoczny w systemie. Ja wcześniej nabijałem przyciskiem Volume Down. Obecnie próbuje tak oraz Volume Down + Power. Przy tej ostatniej kombinacji uruchamia się  telefon .... Sciaglem 1560 ale nie idzie. To samo pikanie w systemie czyli zrywa polaczenie.... Sprobuje jutro na innym kompie ...

Edited by mariodabrowa
Korekta

Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tymi numerami 1532, 1620, 1516?

Sam chcialłbym sobie wgrać Miui 8 ale się boje, że może jakaś zła wersja...

Jak wchodzę w ustawienia to pisze Miui 7.4 by xiaomi.eu 6.4.28 (rozwojowa) instalowana z tego wątku.

2 godziny temu, kamilzaras napisał:

Może mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi z tymi numerami 1532, 1620, 1516?

Sam chcialłbym sobie wgrać Miui 8 ale się boje, że może jakaś zła wersja...

Jak wchodzę w ustawienia to pisze Miui 7.4 by xiaomi.eu 6.4.28 (rozwojowa) instalowana z tego wątku.

Te numery to wersje flashtoola. ;)

• Like 1

Wczoraj zainstalowałem wersje dla odblokowanego bootloadera przez twrp i działa jak narazie świetnie.pierwsze co się rzuca w oczy to dużo lepsza optymalizacja baterii procenty jakby wolniej leciały i dwa to mniejsza pazerność na ram około 1.5Gb gdzie w miui7 ponad 2Gb.i co dziwne dość długo się ładuje bateria może przypadek też tak macie?

Edited by Dutche

Co jest z tą cholerną chmurą xiaomi ? Cały czas jak wyłączam poszczególnie w niej opcje to i tak później się same załączają ponownie. I cały czas wyskakuje mi, że coś jest do synchronizacji a jak chcę to zrobić to wywala oczekiwanie na wifi... K*rwicy idzie dostać.

Nie wiem o co biega z bootloopami - tak jak pisałem dwóch kumpli wgrało 6.6.17 bezproblemowo, pytałem o wersję FT - 1532.

U jednego z nich wgrany bez wipe - wszystko chodzi, wszystkie pliki i ustawienia są, nic nie wywala, wszystko działa.

Przy próbie wgrania 6.6.17 przez 1532 najpierw się zatrzymało na 1 proc a potem telefon cały czas się restartuje. Zmieniłem port i poszło 100% ale telefon dalej się restartuje. Próbowałem jeszcze raz odznaczając user data ale nie pomogło. Jakieś pomysły?