Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

no jak to zrobią to umarł w butach ... też mam nadzieję że to fake ... jak ktoś ma więcej info w temacie to proszę zapodac ...

ps. gdzieś widziałem też info że podobno płatne metody unlocka już nie działają też na chińskich wersjach ... chodzi tu w szczególności o serie 14 ...

Edytowane przez Master
Opublikowano
8 godzin temu, Loczeski napisał(a):

mam  nadzieje że to fake.

Bo to dotyczy chińskich wersji, a nie globalnych. I nie zakończyli na stałe, bo napisali, że nowe zasady na 2025 ogłoszą wkrótce. XiaomiTime zrobiło z tego clickbait.

Ktoś napisał do mnie, że spróbował pomimo błędu aplikowania w Xiaomi Community dodać konto w opcjach programisty i przeszło, czeka 72 godziny, więc może sprawdźcie czy u was jest to samo.

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Bo to dotyczy chińskich wersji, a nie globalnych. I nie zakończyli na stałe, bo napisali, że nowe zasady na 2025 ogłoszą wkrótce. XiaomiTime zrobiło z tego clickbait.

Ktoś napisał do mnie, że spróbował pomimo błędu aplikowania w Xiaomi Community dodać konto w opcjach programisty i przeszło, czeka 72 godziny, więc może sprawdźcie czy u was jest to samo.

jak bedzie wiecej info w temacie prosze dac znac ... temat dla nas w sumie bardzo istotny ... jak bedzie problem z unlockiem na nowych 15tkach to powaznie sie zastanowie czy brac chinczyka ... po cichu licze ze ta platna metoda unlocka nadal bedzie dzialac ... no ale nie mamy jeszcze hyper 2ki no i czekamy na to co tam ustala w tych nowych zasadach ... 🙃

Opublikowano
21 minut temu, mikidar napisał(a):

Wiem że pytanie nie na temat.

Czy jest możliwa instalacja do Xiaomi 14 Romu global indonesia bez odblokowania bootloader?

wedle mojej wiedzy nie ... jak masz globalna wersję fona to po unlocku i instalacji indonesia przez miflash mógłbyś od razu z tą procedura zrobić znowu locka ... i mieć niejako stan wyjściowy tyle że z innym romem ... na fonie z chińskiej dystrybucji już nie mógłbyś znowu zrobić locka na tym systemie - tzn. mógłbyś ale nie polecam ...

Opublikowano

Pytam czy da radę,bo jest miflash tool który to robił na miui ale starszych fonach bez odblokowania bootloader a.

Mi chodzi o to aby zastąpić ROM oryginalny oryginalnym indonesia,aby mieć dialer miui z nagrywaniem.nfc mnie nie interesuje gdyż nie używam

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, mikidar napisał(a):

Pytam czy da radę,bo jest miflash tool który to robił na miui ale starszych fonach bez odblokowania bootloader a.

Mi chodzi o to aby zastąpić ROM oryginalny oryginalnym indonesia,aby mieć dialer miui z nagrywaniem.nfc mnie nie interesuje gdyż nie używam

kiedyś ktoś tu pisał na forum o jakichś kombinacjach z podmianą pobranej paczki przez updater ... można poszukać tu na forum przez wyszukiwarkę ... czy to sprawdzi się w tym przypadku - nie wiem ... nie bawiłem się w takie akcje 🙃

są też o tym tematy w necie - pierwszy z brzegu ...

https://xdaforums.com/t/install-xiaomi-eu-in-id-roms-instead-of-global-without-unlocking-bootloader.4356497/

Edytowane przez Master
Opublikowano

Muszę kupić żonie nowy telefon.posiada poturbowany mi9 i podoba jej się Xiaomi 13 i też 12.czy jak złoze prośbę w opcjach programistycznych przed zaktualizowaniem do hyper os,przejdzie ?

Opublikowano (edytowane)
W dniu 31.08.2024 o 23:59, Pabian napisał(a):

Dziś podłączyłem telefon w trybie fastboot i odblokowanie przeszło :) 

Po odblokowaniu musiałem tylko aktywować konto, czyli wsadzić SIM i podać hasło do konta Mi.

Co ciekawe na wyjeździe z innego telefonu kliknąłem w Xiaomi Community prośbę o odblokowanie i znowu pojawił się ten komunikat, że trzeb czekać kolejny tydzień...

image.thumb.jpeg.25c3e00fb3eda1fe446bb7731827ddf0.jpeg

Dokładnie. Olejcie zgody z Xiaomi Community. Ze zgodą z XC bujam się od sierpnia - początkowo ze starym kontem (6-letnie) 3x błąd konta oraz czekanie po 11 dni i ostatnio z nowym (30 dniowym). 

Dziś po 18:00 -  "application quota limit reached try again after 9/22 at 0:00 gmt +8" (2 dni temu miałem to samo).

Po wyjęciu sim i resecie (może odczekaniu chwili), próbowałem znowu i "application quota limit reached try again after 9/22 at 0:00 gmt +8"

Przed chwilą spróbowałem od razu z MiUnlock i Unlocked successfully!

Na XC mogłem aplikować, ale odpuściłem.

dopilnowałem pkt "3. W ustawieniach programistycznych w "Stan odblokowania Mi" wybrać zgadzam się, a potem "dodaj konto i urządzenie". Musi pojawić się komunikat "Pomyślnie dodano..."

Uruchomiłem MiUnlock i zalogowałem się na konto Xiaomi (zgodnie z poradnikiem).

Przy pierwszej próbie odblokowania wyskoczył error 1004 (moze to przez VPN), bo wyjąłem sim i druga próba zakończona sukcesem ;)

Edytowane przez PaterSan
Opublikowano

O ile pamięć mnie nie myli, ani razu nie miałem komunikatu z Mi Community.

Próboałeś tak: wyloguj sie z Mi acoount/reboot/Mi Unlock status i dopiero zalogować sie na konto ?

Mam HyperOS 1.0.3.0

Opublikowano
23 minuty temu, PaterSan napisał(a):

O ile pamięć mnie nie myli, ani razu nie miałem komunikatu z Mi Community.

Próboałeś tak: wyloguj sie z Mi acoount/reboot/Mi Unlock status i dopiero zalogować sie na konto ?

Mam HyperOS 1.0.3.0

O jakim modelu Xiaomi piszesz?

Opublikowano

Próbuj z nowym kontem... zmień język...(?)

Moje ustawieniam romu Eng/ lok. Polska, ustawienia XC Glogal/ Eng
Zalogowałem sie na XC (wifi) przed chwilą i znowu mogłem aplikowac o probę odblokowania, mimo że powinienem czekać do jutra....
Powodzenia

Opublikowano

Nic z tego,taki sam komunikat.mam 3 konta z Xiaomi od dłuższego czasu.zrobilem nowe i poczekam kilkanaście dni jeszcze.gdybym wiedział że takie problemy to bym się trzymał z dala od tego szajsu.niecdosc że aparat paruje to jeszcze takie ograniczenia bezsensowne 

Opublikowano

Jakieś info odnośnie metod odblokowanie bootloader?

Po miesiącu klikania codziennie o 18-tej idzie dostać jobla ,i jest duże ryzyko że telefon wyląduje poza balkonem🤪

Opublikowano
Godzinę temu, mikidar napisał(a):

Jakieś info odnośnie metod odblokowanie bootloader?

Po miesiącu klikania codziennie o 18-tej idzie dostać jobla ,i jest duże ryzyko że telefon wyląduje poza balkonem🤪

może oni to czasowo przyblokowali ... Chińczyków chyba obecnie nie da się odblokować nawet płatnymi metodami ... Xiaomi ma niedługo ogłosić nowe zasady jeśli chodzi o unlocki ... ciekawe co tam wymyśla ... możliwe że znowu coś utrudnia ... z jednej strony podpierają się bezpieczeństwem i jak im na nas zależy ... a z drugiej wiadomo że chodzi o kasę 🙃 no ale ideologia też musi być ... 

Opublikowano

Patrząc na to co się dzieje to chyba pozostało kupić oneplus do zabawy?  Nie wyobrażam sobie nie móc odblokować i używać dialer od Google 😁

Opublikowano

ja się przymierzam powoli do zmiany swojego fona ... ale jak tak dalej pójdzie to w ogóle nie będzie można zrobić unlocka 🙃 trochę przykro że tak a tym mieszają ... przed erą 14tek i hyperos nie było z tym problemów ... zaraz wejdzie nowy system i znowu coś zakombinuja ... może jest gdzieś jakaś petycja do naszych małych skośnookich majfriendow żeby się od tego odczepili ... unlocka nie robią przecież nieświadomi niewinni i dziewiczy posiadacze ich telefonów ... to świadomy proces i jest masa różnych ostrzeżeń żeby tego nie ruszać ... no i nie robi się tego jednym kliknięciem ... tak więc przypadkowo mała szansa że komuś się uda 🙃 no ale oni wiedzą lepiej ...

Opublikowano

Ja poczekam do ogłoszenia tych nowych zasad i zobaczymy. Codzienna walka i próba XC, unlock kończy się fiaskiem. 
Orientujecie się tak pi razy drzwi jak wygląda sytuacja w innych markach?

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Loczeski napisał(a):

Ja poczekam do ogłoszenia tych nowych zasad i zobaczymy. Codzienna walka i próba XC, unlock kończy się fiaskiem. 
Orientujecie się tak pi razy drzwi jak wygląda sytuacja w innych markach?

w innych markach to chyba w ogóle już nie robi się unlockow ... tu nie jestem pewny ale gdzieś czytałem że Xiaomi to już w zasadzie ostatnia firma która na to pozwala ... choć i też już nie tak chętnie jak kiedyś ...

w tym temacie możliwe że załogant @Netoper może coś więcej napisać ... kiedyś chyba była tu dyskusja w tym temacie ... a ja stary i pamięć zawodzi ... 🙃

Edytowane przez Master
  • Sad 1
Opublikowano
Nie wyobrażam sobie nie móc odblokować i używać dialer od Google

Jedyne wyjście to kupić telefon, dla którego Xiaomi wypuszcza ROMy na Indonezję lub Tajwan. Tam nie trzeba odblokować BL by cieszyć się dialerem Xiaomi z nagrywaniem. Przejście z globala to parę kliknięć. Przynajmniej na razie.

Opublikowano

Sprawdzam wszystko, od miesiąca klikam, konto ma 277 dni i za każdym razem to co koledzy piszą. Xiaomi 14 Ultra tak jak napisał PaterSan zrobić się nie da. Próbowałem na dwóch laptopach z win 10 i z win 11. Nie rusza. Jak komuś chodzi tylko o nagrywanie to można pociągnąć : Indonezja albo Taiwan tam to jest. Ale niestety próbuję od godziny i cały czas o%. Poza tym na Romie eu jest jeszcze dużo fajnych opcji aż żal...... Mogę co prawda ręcznie ściągnąć na kompa i wrzucić na Xiaomi bo tak ktoś kiedyś pisał ale wiele razy próbowałem i kiszka. Moze ktoś byłby tak miły i poprowadził dosłownie za rączkę bo rożnie próbowalem i nie wyszło. Pewnie oprocz mnie niejednemu z userów by się to przydało

Opublikowano
2 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Niekoniecznie, w Pixelach można bez problemu.

w sumie dobrze wiedzieć ... jak Xiaomi nam wyjedzie z blokada unlockow to robimy przesiadkę na pixele 🙃 tak z ciekawości - zakładam że tam też są custom romy? bo nie badałem tematu do tej pory - choć może trzeba zacząć 🙃

Opublikowano

Swego czasu na pixele było mnóstwo wariacji romów. Ja się z pixeli wyleczyłem parę lat temu i zaprzysiągłem na babskie jajca że w życiu już nie kupię fona bez karty pamięci, no i trafiłem na poco f5.

Jak google obecnie pozwala zdejmować bl to i romów zapewne też dalej na pęczki.
U nich dość dużym plusem jest że fabrycznie nie ma nadźgane zbędnych apek, nie wiem jak teraz ale swego czasu romy fabryczne były tak czyste że nawet managera plików trza było pobierać bo w fabrycznym romie nie wkładali.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

@PaterSan tak, co nie przeszkadza temu, że ze zdjęciem bootloadera dalej kicha. Nie, żebym był maniakiem rozbierania telefonów na części pierwsze, ale się przyzwyczaiłem, że się da i w nowych Romach dużo ciekawych rzeczy było a tu nagle.....  No pożyjemy zobaczymy, ale niestety Indonezji ani Tajwanu nie udało mi się wgrać :( .

Opublikowano

Jestem dumny że nie pozbyłem się mi6.

Po xiaomi12,gdzie nie przyzwyczaiłem się do zakrzywionego ekranu, nabyłem 14 global,niestety funkcjonalnością i poręcznością nie dorasta do mi6.

Poczekam jakiś czas,jak się nie odblokuje 14,aby wgrać Xiaomi eu, to idzie do żyda

Opublikowano
59 minut temu, PaterSan napisał(a):

@kris68 rozumiem, że miałes na myśli @mikidar'a :-D

Ja odblokowałem swoją 11 Lite, mimo że nie widziałem zgody na XC - "You have been granted access to unlock until..."

Ki ścisłość,mi 11lite,ma hyper os?czy ma miui 14? Bo jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach.

Problem z odblokowaniem mają telefony na hyper os-chyba że się mylę 

Opublikowano

Tak na miui normalnie czeka się 7 dni a odkąd pojawił się HyperOs to bzdurne uzyskanie zgody na Mi Community, a potem i tak czekanie 7 dni. Chińczycy powinni się zdecydować albo całkiem się decydują nie dawać zgody na odblokowanie i wtedy sprzedaż im spadnie o 3/4, albo bezproblemowo. A tak tylko bzdurne zamieszanie, a co będzie jak się pojawi HyperOs 2 ??