Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Opublikowano 22 Sierpnia 2024 W ustawieniach konta Xiaomi może być dowolny, byle nie Chiny.
Pabian Opublikowano 23 Sierpnia 2024 Opublikowano 23 Sierpnia 2024 @smk może sprawdź czy masz aktualny soft. Jak nie to update po wifi albo danych. Spróbuj też wysłać/odebrać SMS i zadzwonić. Zakładam, że punkt 4 czytałeś. Usunąłeś wcześniej telefon z konta Mi?
smk Opublikowano 26 Sierpnia 2024 Opublikowano 26 Sierpnia 2024 (edytowane) @Pabian - telefon XIaomi Redmi Note 13 pro 5G, soft aktualny, HyperOS. Wersja 1.0.4.0.UNREUXM, wersja Android 14 UKQ1.231003.002. Punkt 4 czytałem i robiłem wszystko według wskazań, telefon z konta Mi wcześniej usunąłem, potem przy punkcie 4 miałem go już z powrotem (dodał się od nowa). Cytat Spróbuj też wysłać/odebrać SMS i zadzwonić. Co masz na myśli? Po prostu do dowolnego numeru? Edytowane 26 Sierpnia 2024 przez smk
Pabian Opublikowano 31 Sierpnia 2024 Opublikowano 31 Sierpnia 2024 (edytowane) W dniu 26.08.2024 o 22:37, smk napisał(a): Co masz na myśli? Po prostu do dowolnego numeru? Tak, dokładnie. Byłem na wyjeździe i nie miałem dostępu do Mi Unlock (a chciałem zrobić to na tym samym komputerze). Dziś podłączyłem telefon w trybie fastboot i odblokowanie przeszło Po odblokowaniu musiałem tylko aktywować konto, czyli wsadzić SIM i podać hasło do konta Mi. Co ciekawe na wyjeździe z innego telefonu kliknąłem w Xiaomi Community prośbę o odblokowanie i znowu pojawił się ten komunikat, że trzeb czekać kolejny tydzień... Edytowane 31 Sierpnia 2024 przez Pabian
smk Opublikowano 3 Września 2024 Opublikowano 3 Września 2024 W dniu 31.08.2024 o 23:59, Pabian napisał(a): Tak, dokładnie. Wykonałem połączenie wychodzące, odebrałem i wysłałem SMS-a i dalej nic. Wciąż na ekranie "Stan odblokowania Mi" przy próbie kliknięcia "Dodaj konto i urządzenie" wyświetla się "The system is being upgraded. Please try again later". 😕
Pabian Opublikowano 4 Września 2024 Opublikowano 4 Września 2024 Upewnij się, że telefon usunąłeś z konta Xiaomi przez www.
smk Opublikowano 5 Września 2024 Opublikowano 5 Września 2024 (edytowane) @Pabian - jeszcze raz powtórzyłem wszystkie kroki. Usunąłem telefon z konta Xiaomi na komputerze, zgodnie z Twoją instrukcją. Potem działałem według tego, co napisałeś na poprzedniej stronie. Co chwila wyskakiwało mi na tym telefonie powiadomienie o braku połączenia z kontem Xiaomi, ignorowałem. Znowu zadzwoniłem, wysłałem i odebrałem SMS-a. Przeszedłem do stanu odblokowania Mi, gdzie nie przepuszczało mnie dalej i informowało "Nie można zweryfikować, proszę spróbować ponownie za kilka minut" - coś w tym rodzaju. Wtedy zalogowałem się do konta Xiaomi na tym telefonie, następnie spróbowałem ponownie wejść w stan odblokowania Mi i tym razem znowu komunikat "The system is being upgraded. Please try again later." Co mnie trochę niepokoi - przy logowaniu na https://account.xiaomi.com wpisuję swój 10-cyfrowy numer konta Xiaomi i automatycznie dodaje mi się przed nim "numer kierunkowy" "+48", tak jakby traktowało mój numer konta jako numer telefonu (?). Za to prawdziwego numeru telefonu nijak nie daję rady dodać. Edytowane 5 Września 2024 przez smk
Pabian Opublikowano 5 Września 2024 Opublikowano 5 Września 2024 Telefon był kupiony w Polsce? Sprawdź czy to global na https://www.mi.com/global/verify/#/en/tab/imei A telefon usuwasz przez www? Spróbuj też usunąć z telefonu w ustawieniach>konto Xiaomi>Urządzenia. Jeszcze możliwe, że ma to związek z żonglerką regionami w nowym i starym telefonie... oraz w Xiaomi Community. Pamiętam, że przez chwilę gdzieś miałem na Szwajcarie, a potem jak wszystko zaczynałem od nowa to wszędzie już jako global. Niestety tutaj bardzo mieszałem z tym i nie jestem w stanie tego odtworzyć.
smk Opublikowano 6 Września 2024 Opublikowano 6 Września 2024 (edytowane) @Pabian - tak, kupiony w Polsce, od jednego ze sprzedawców z Morele.net (konkretnie firma Tridis). Na podanej przez Ciebie stronie po wpisaniu numeru IMEI pokazuje mi się: "This is a Redmi Note 13 Pro 5G Midnight Black 8GB RAM 256GB ROM Congratulations! You can be assured the phone you have purchased is the official international version." Wcześniej usuwałem telefon przez www z komputera, teraz usunąłem przez telefon według tego, co napisałeś. Znowu bombardowały mnie powiadomienia "Konto Xiaomi. Dane uwierzytelniające do konta Xiaomi (nr konta) wygasły. Spróbuj ponownie". Ignorowałem. Potem szedłem wg Twoich instrukcji z poprzedniej strony. Zaznaczyłem odpowiednie ustawienia, znowu wysłałem i odebrałem SMS, zadzwoniłem i odebrałem połączenie. W "Stan odblokowania Mi" pojawiło mi się znowu "Nie udało się zweryfikować, poczekaj minutę lub dwie i spróbuj ponownie". Wszedłem w konto Xiaomi, zalogowałem się, wybrałem "Znajdź urządzenie", zaznaczyłem wszystko. Ponownie przeszedłem do "Stan odblokowania Mi" i ponownie miałem "The system is being upgraded. Please try again later." Czyli co teraz? Założyć nowe konto Xiaomi i czekać miesiąc? Jakich błędów nie popełnić, żeby nie czekać znowu kolejnych miesięcy? Edytowane 6 Września 2024 przez smk
Netoper Opublikowano 6 Września 2024 Opublikowano 6 Września 2024 "10 cyfrowy numer konta"A spróbuj przez email się logować (czy to z przeglądarki czy w fonie, czy ewentualnie przez miunlock) bo coś mi świta że przez numer konta i u mnie jakieś jaja były Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Pabian Opublikowano 7 Września 2024 Opublikowano 7 Września 2024 W dniu 6.09.2024 o 02:41, smk napisał(a): Konto Xiaomi. Dane uwierzytelniające do konta Xiaomi (nr konta) wygasły. Spróbuj ponownie Nie pamiętam, żeby takie komunikaty mi się pojawiały. Może tak jak napisał Netoper - trzeba logować się przez e-mail. Tak robiłem.
smk Opublikowano 9 Września 2024 Opublikowano 9 Września 2024 (edytowane) Panowie, chciałem wdrożyć wasze rady i zalogować się mailem. Wchodzę na tym nowym smartfonie w Ustawienia -> konto Xiaomi, klikam "wyloguj się". Pyta się mnie, czy zachować zsynchronizowane dane, wybieram "zachowaj", po czym niby wylogowuje mnie, ale wchodząc następny raz w konto Xiaomi znów jestem zalogowany. Nawet jak usunąłem tego nowego smartfona z konta Xiaomi (na starym telefonie), to wciąż na nowym telefonie jestem zalogowany na koncie, tylko wyskakuje wspominany komunikat "Dane uwierzytelniające do konta Xiaomi (nr konta) wygasły. Spróbuj ponownie". Następnie po kliknięciu w "konto Xiaomi" każe mi wpisać hasło, ale login w postaci numeru mojego konta Xiaomi już automatycznie się zaciąga i nie ma możliwości, aby go zmienić. Edytowane 9 Września 2024 przez smk
Netoper Opublikowano 9 Września 2024 Opublikowano 9 Września 2024 Te zsynchronizowane dane to chyba chodzi o lokalne, (bo co innego jak robi się usuń konto, to wtedy kasuje też zawartość chmury ) jak się robi zachowanie to wtedy zostaje zapamiętane między innymi logowanie więc trzeba by zrobić bez zachowania danych i wtedy spróbować przez emaila.Jak i to nie pomoże to nic mi już do głowy nie przychodzi oprócz tego że faktycznie jest jakieś zafiksowanie w chmurze/serwerze/bazie Xiaomi Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
smk Opublikowano 9 Września 2024 Opublikowano 9 Września 2024 Teraz wybrałem "usuń" i niestety to samo - oprócz tego, że lokalnie usunęło dane, to nie ma żadnej różnicy. Dalej zapamiętuje mój login i nie da się zalogować z użyciem czegokolwiek innego, niż ten numer konta Xiaomi. Tak jakby nie dało się w żaden sposób "odpiąć" tego konta od tego telefonu.
Netoper Opublikowano 9 Września 2024 Opublikowano 9 Września 2024 To kurna nie wiem o co chodzi, bo teraz to wygląda tak jakby w samym telefonie był zakrzak.Może o dystrybucję chodzi (?) Fon nie jest może poserwisowy?Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
smk Opublikowano 9 Września 2024 Opublikowano 9 Września 2024 Nic mi o tym nie wiadomo, żeby był poserwisowy. Przyszedł ładnie zapakowany, plomby na opakowaniu nie były zerwane. Sprzedawcą była firma Tridis za pośrednictwem morele.net.
Pabian Opublikowano 9 Września 2024 Opublikowano 9 Września 2024 Ciężko powiedzieć. Ale nie pamiętam, żebym miał takie problemy z usunięciem. Chyba faktycznie pozostaje założenie nowego konta i odczekanie miesiąc. Tylko czy to się naprawdę uda wtedy?
smk Opublikowano 9 Września 2024 Opublikowano 9 Września 2024 (edytowane) Czyli usunąć to konto i liczyć, że wtedy jakoś uda się z niego definitywnie wylogować na tym telefonie? Tylko czy wtedy już w ogóle wszystko się nie wykrzaczy - w sensie, że będzie próbował zalogować się do nieistniejącego konta? Znalazłem artykuł o usuwaniu konta Xiaomi z telefonu - https://micenter.pl/jak-usunac-konto-xiaomi-z-telefonu-2/ I tutaj też tak jakby przyznają, że wylogowanie się z konkretnego konta Xiaomi na telefonie to nie jest takie hop siup. Edytowane 9 Września 2024 przez smk
Netoper Opublikowano 10 Września 2024 Opublikowano 10 Września 2024 Konta jako konta w chmurze/serwerze Xiaomi nie usuwaj. Bo żeby się nie okazało że przez zakrzak systemu potem nie uruchomisz telefonu bo będzie się odwoływał do nieistniejącego konta.Zadziwiające jest że na telefonie mimo wylogowania na czysto, dalej jest zapamiętane, no i co dziwniejsze że nie można mailem tylko przez ten zapamiętany numer konta.Spróbuj jeszcze raz wylogować się na czysto na telefonie i po tym wyczyścić pamięć i dane w apce konto Xiaomi.Po tym restart telefonu i może się odetka logowanie Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
mikidar Opublikowano 13 Września 2024 Opublikowano 13 Września 2024 Hej,od kilku dni codziennie o 18 tej próbuje i nic,już mnie szla trafia. Co robię nie tak?
Kacper Skrzypek Opublikowano 13 Września 2024 Opublikowano 13 Września 2024 Nic. Z jakiegoś powodu jest taki komunikat już od paru dni. 1
Netoper Opublikowano 14 Września 2024 Opublikowano 14 Września 2024 Może to pokłosie/powiązanie tych problemów co są z synchronizacją, coś się chyba sypło z serwerami czy bazą userów.Jaki ciekawostkę zapodam, że w ustawieniach czujnika temp/wilgotności musiałem zmienić strefę czasową na Londyn bo na dotychczasowej (Warszawa) zrobiło się przesunięcie czasowe i np zamiast pokazywać godzinę 12nastą pokazywało 13nastą.Możesz z tym wnioskiem o odblokowanie trza by wcześniej o godzinę spróbować (?)Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
mikidar Opublikowano 14 Września 2024 Opublikowano 14 Września 2024 Raczej nie. Próbowałem.resetuje się data w odpowiedzi tylko o 18 tej
kris68 Opublikowano 16 Września 2024 Opublikowano 16 Września 2024 (edytowane) Czy coś się zmieniło z tym odblokowaniem bootloadera ? Bo już kolejny tydzień próbuje i dalej nie mogę uzyskać zgody na moim Xiaomi 14 ultra. Edytowane 16 Września 2024 przez kris68
Kacper Skrzypek Opublikowano 16 Września 2024 Opublikowano 16 Września 2024 Xiaomi ma jakieś problemy albo celowo blokuje aplikowanie... Trzeba czekać i próbować dalej, być może to pokłosie problemów ze Chmurą Xiaomi, jakie są na wielu kontach.
Pitors Opublikowano 16 Września 2024 Opublikowano 16 Września 2024 (edytowane) I ja jestem kolejny jak widzę, że po wymianie plyty głównej nie mogę zdjąć bootloadera. Fon Xiaomi 14 global eu naprawiany w CCS. Ktoś pisał do Xiaomi czy CCS w tej sprawie z pozytywnym skutkiem? Może jakiś inny pomysł? Koledzy z Micenter chcą kosmiczną cenę ponad 500zł za zdjęcie bootloadera... Edytowane 17 Września 2024 przez Pitors
Netoper Opublikowano 17 Września 2024 Opublikowano 17 Września 2024 Te 500 może i faktycznie na kieszeń sporo, ale tutaj jest gwarancja że kasa nie przepadnie jak potrafiło się zdarzać w przypadkach kiedy zdalnie przez telegram znajdowało się ofertę i kosztowała 150...$Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Pitors Opublikowano 17 Września 2024 Opublikowano 17 Września 2024 Polecacie jakieś zaufane serwisy do zdjęcia tego bootloadera za rozsądne pieniądze?
Master Opublikowano 17 Września 2024 Opublikowano 17 Września 2024 27 minut temu, Pitors napisał(a): Polecacie jakieś zaufane serwisy do zdjęcia tego bootloadera za rozsądne pieniądze? zawsze można się dogadać z micenter ... tam chyba nawet mają zniżkę dla forumowiczów ... teraz ogólnie ceny poszły w górę ... ja zdejmowałem niecały rok temu to płaciłem u Turka / Hindusa (niepotrzebne skreślić) chyba 50 dolarów ... a teraz chyba już 100wa na liczniku 🙃 jest sporo w temacie unlockow tam przy dyskusji o 14tkach - też osobny wątek założony
smk Opublikowano 17 Września 2024 Opublikowano 17 Września 2024 W dniu 10.09.2024 o 21:54, Netoper napisał(a): Konta jako konta w chmurze/serwerze Xiaomi nie usuwaj. Bo żeby się nie okazało że przez zakrzak systemu potem nie uruchomisz telefonu bo będzie się odwoływał do nieistniejącego konta. Zadziwiające jest że na telefonie mimo wylogowania na czysto, dalej jest zapamiętane, no i co dziwniejsze że nie można mailem tylko przez ten zapamiętany numer konta. Spróbuj jeszcze raz wylogować się na czysto na telefonie i po tym wyczyścić pamięć i dane w apce konto Xiaomi. Po tym restart telefonu i może się odetka logowanie Próbowałem zrobić według Twojej porady, wylogowałem się, a potem w Ustawienia -> Aplikacje ->Zarządzaj aplikacjami -> Konto Xiaomi wyczyściłem pamięć podręczną, a potem wszystkie dane i zresetowałem telefon. Niestety nic to nie dało, dalej chce się połączyć z tym konkretnym kontem Xiaomi. Czyli mam rozumieć, że teraz kompletnie nic się nie da zrobić?
Pitors Opublikowano 17 Września 2024 Opublikowano 17 Września 2024 Godzinę temu, Master napisał(a): zawsze można się dogadać z micenter ... tam chyba nawet mają zniżkę dla forumowiczów ... teraz ogólnie ceny poszły w górę ... ja zdejmowałem niecały rok temu to płaciłem u Turka / Hindusa (niepotrzebne skreślić) chyba 50 dolarów ... a teraz chyba już 100wa na liczniku 🙃 jest sporo w temacie unlockow tam przy dyskusji o 14tkach - też osobny wątek założony W tym przypadku mi center nie daje rabatów.
Netoper Opublikowano 17 Września 2024 Opublikowano 17 Września 2024 Próbowałem zrobić według Twojej porady, wylogowałem się, a potem w Ustawienia -> Aplikacje ->Zarządzaj aplikacjami -> Konto Xiaomi wyczyściłem pamięć podręczną, a potem wszystkie dane i zresetowałem telefon. Niestety nic to nie dało, dalej chce się połączyć z tym konkretnym kontem Xiaomi. Czyli mam rozumieć, że teraz kompletnie nic się nie da zrobić?Nie mam pojęcia co jeszcze można próbować bo nie spotkałem się z taką sytuacją jak Ciebie trafiło.Inna sprawa że od paru(nastu) dni są jakieś dziwne problemy np z synchronizowaniem danych z chmurą Xiaomi (ale jakoś wybiórczo bo większość kont jednak synchronizuje) , problemy z uzyskaniem zgody na odblokowanie, a u mnie np problemy ze strefa czasową w ustawieniach urządzeń iot .Ciort wie czy Twój problem też może być tym spowodowany czy coś się zakrzaczylo w samym telefonie.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
smk Opublikowano 17 Września 2024 Opublikowano 17 Września 2024 2 godziny temu, Netoper napisał(a): Nie mam pojęcia co jeszcze można próbować bo nie spotkałem się z taką sytuacją jak Ciebie trafiło. Inna sprawa że od paru(nastu) dni są jakieś dziwne problemy np z synchronizowaniem danych z chmurą Xiaomi (ale jakoś wybiórczo bo większość kont jednak synchronizuje) , problemy z uzyskaniem zgody na odblokowanie, a u mnie np problemy ze strefa czasową w ustawieniach urządzeń iot . Ciort wie czy Twój problem też może być tym spowodowany czy coś się zakrzaczylo w samym telefonie. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Gdzie potencjalnie mogę poszukać pomocy? Infolinia Xiaomi mi pomoże? A jeśli nie, to jakieś międzynarodowe fora? Ktoś ma jakieś pomysły? Bo mam ten Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G od połowy sierpnia, a w sumie wciąż z niego jakoś szczególnie nie korzystam, bo skoro i tak po odblokowaniu bootloadera wszystkie dane się wymażą, to nie chcę ich tam mieć nie wiadomo ile. I teraz tak tkwię w zawieszeniu, a kasa na telefon poszła...
Netoper Opublikowano 18 Września 2024 Opublikowano 18 Września 2024 Zobacz na forum XDA, może na Reddit ktoś coś pisał.A co do infolinii to na polską bym nie liczył ale spróbować można bo może jakimś fartem ktoś będzie miał wiedzę i chęci.Spróbował bym też na globalnąsupport.global@support.mi.comWysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Loczeski Opublikowano 18 Września 2024 Opublikowano 18 Września 2024 Próbuje od kilku dni otrzymać pozwolenie na odblokowanie bootloadera. Trafiłem na stonkę co by wskazywalo dlaczego to nie dziala...mam nadzieje że to fake. Final Bootloader Unlock Quiz September 9, 2024 The last date on which users can unlock the bootloader under this regime will fall on September 9, 2024, at 11:59 PM. After that, Xiaomi will not allow any more new requests to unlock the bootloader, a full month in front of the official release of HyperOS 2.0. That seems to seal, once and for all, whatever flexibility Xiaomi device users might have confronted with regard to device customization or root access.
Rekomendowane odpowiedzi