Piotr W Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Często się zdarza, tak jak mi wczoraj, że pomimo skryptu wszedł komunikat że limit został wyczerpany ? Czy szukać gdzieś błędu w procedurze bo i nr tel podałem inny i nie mam go w tel i konto inne bo na głównym wyczerpałem roczny limit?
QbaPL Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia 8 godzin temu, Piotr W napisał(a): Często się zdarza, tak jak mi wczoraj, że pomimo skryptu wszedł komunikat że limit został wyczerpany ? Czy szukać gdzieś błędu w procedurze bo i nr tel podałem inny i nie mam go w tel i konto inne bo na głównym wyczerpałem roczny limit? Ta informacja o limicie to standard. Olej ja. Wazne jest tez to, żeby nie było zadnych innych błędów, zadnych dziwnych linijek, tyloko ze poszlo, wrocilo i sie nie udalo. Jak będzie cos dziwnego jeszcze to lipa, cos nie pykło. Co do konta i telefonu, to na koncie które puszczasz musisz miec porządek, oraz musi byc na nim numer telefonu który potem bedzie w telefonie, bo na danych laczysz konto z telefonem. jeżeli jest rozbierzność, to nie polaczysz konta z telefonem Jak nie masz juz limitu na to konto, to zakladasz nowe i za 30 dni zdejmujesz blokade 1
Piotr W Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia Tak wiem, ale w aplikacji wyskoczyło to samo . Czyli można mieć ten sam nr tel tzn taki jaki mam w tel a inne konto?
jachu76 Opublikowano 17 Stycznia Opublikowano 17 Stycznia @QbaPL Dziękuję za pomoc, gdyby nie Ty pewnie walka była by długa i cięzka aby oblokować BL 👌 1
QbaPL Opublikowano 18 Stycznia Opublikowano 18 Stycznia 16 godzin temu, Piotr W napisał(a): Tak wiem, ale w aplikacji wyskoczyło to samo . Czyli można mieć ten sam nr tel tzn taki jaki mam w tel a inne konto? numer musi byc przypisany do konta które chcesz uzyć do odblokowania, ale nie wiem czy jak nie zaczniesz przenosić numer na inne konto, to tamto z którego zabierzesz, nie zostanie polaczone z tym drugim i usunięte
oskardto Opublikowano 28 Stycznia Opublikowano 28 Stycznia (edytowane) @QbaPL masz jeszcze wolne moce? Poco F8 pro Hyperos 3.0 android 16 Nieaktualne, dziękuję Edytowane 29 Stycznia przez oskardto
pawciol Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia W dniu 29.01.2026 o 00:32, oskardto napisał(a): @QbaPL masz jeszcze wolne moce? Poco F8 pro Hyperos 3.0 android 16 Nieaktualne, dziękuję Udało Ci się odblokować na poco f8 na hyperos 3.0 ?
QbaPL Opublikowano 30 Stycznia Opublikowano 30 Stycznia W dniu 29.01.2026 o 00:32, oskardto napisał(a): @QbaPL masz jeszcze wolne moce? Poco F8 pro Hyperos 3.0 android 16 Nieaktualne, dziękuję Jasne, ale trzeba było się odezwac na priv, tak szybciej zobaczę wiadomość 2 godziny temu, pawciol napisał(a): Udało Ci się odblokować na poco f8 na hyperos 3.0 ? zgoda jest na konto, a nie na model telefonu. masz zgodę, odblokujesz wszystko z dystrybucji Global
oskardto Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego W dniu 30.01.2026 o 15:28, pawciol napisał(a): Udało Ci się odblokować na poco f8 na hyperos 3.0 ? Tak. Odpłatnie. Od razu mi wgrał 3.0.2.0 Indonezja bez zablokowania bootloadera, bo niższa wersja niż było i stwierdził że będzie cegła. Czekam teraz na wyższą wersję aby mieć portfel google. @QbaPLdziękuję za info.
QbaPL Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego 2 godziny temu, oskardto napisał(a): Tak. Odpłatnie. Od razu mi wgrał 3.0.2.0 Indonezja bez zablokowania bootloadera, bo niższa wersja niż było i stwierdził że będzie cegła. Czekam teraz na wyższą wersję aby mieć portfel google. @QbaPLdziękuję za info. ale zgoda jest na konto, a nie na model telefon, jak masz zgodę na konto, to możesz odblokować kazdy model w dystrybucji global, czy F8 ultra, czy pro. Kazdy jeden. Ile szarlatani za to biorą?
Piotr W Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego Dorwałem dziś zgodę. Trzeba szukać obecnie skryptu na xda bo te zegary nie działają ze skryptu na xiaomi.eu.
QbaPL Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego 1 godzinę temu, Piotr W napisał(a): Dorwałem dziś zgodę. Trzeba szukać obecnie skryptu na xda bo te zegary nie działają ze skryptu na xiaomi.eu. Piotrze, na Xiaomi.eu nie było żadnych skryptów, ani zegarów, czyli czasów. Wszystko co zostało tu powołane, pochodzi z XDA, ale to te same czasy/zegary, które może modyfikować zgodnie ze swoją potrzebą, czytaj pingiem do serwera xiaomi w kraju środka. Fajnie, że Ci się udało.
Piotr W Opublikowano 6 Lutego Opublikowano 6 Lutego (edytowane) U mnie ta modyfikacja pomogla i tyle tylko. Dodatkowo poprzednio nie łączyło mnie z z czasem pekińskim w skrypcie wywalając błąd Edytowane 6 Lutego przez Piotr W
QbaPL Opublikowano 7 Lutego Opublikowano 7 Lutego (edytowane) zerkne co sie zmieniło Edytowane 7 Lutego przez QbaPL
jerzgood Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Cześć, mam telefon xiaomi 15 512gb nie mogę odblokować bootloadera, wyskakuje limit aplikacji spróbuj o 00:00 czasu Chińskiego... Czy da sie jakoś to przyśpieszyć/obejść?
Netoper Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego Post kolegi Zafiek z 9 wrzesień i późniejsze. Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
QbaPL Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego 5 godzin temu, jerzgood napisał(a): Cześć, mam telefon xiaomi 15 512gb nie mogę odblokować bootloadera, wyskakuje limit aplikacji spróbuj o 00:00 czasu Chińskiego... Czy da sie jakoś to przyśpieszyć/obejść? jasne, od ręki następnego dnia o 17. odezwij się na priv
xMaTa Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego odblokowane skryptem, pytanie odnosie custom systemu miu mianowicie czy to prawda ze platnosci zblizeniowe nie dzialaja?
Netoper Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Na odblokowanym bootloaderze portfel google nie działa. Na custom romie nie możesz zablokować BL bo go uziemisz.Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka
oskardto Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Witam. Proszę Was o pomoc. Poco F8 pro z romem 3.0.6.0 WOKEUXM. Odblokowano bootloader i wgrano ROM: 3.0.2.0 WPKIDXM bez blokowania bootloadera. Gość twierdzi, że nie można zablokować bootloadera, ponieważ obecny ROM jest w niższej wersji niż poprzedni. Czy możecie to potwierdzić? Zależało mi na nagrywaniu rozmów i to dostałem. Teraz bym chciał odzyskać portfel google 🙂
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Numer ROM-u numerowi ROM-u nierówny, niższe numerki na jednym regionie mogą mieć czasem nowsze rzeczy niż "wyższe" na innym. W tym konkretnym przypadku istotnie ID 3.0.2.0 był budowany wcześniej, ale nie sądzę, aby miało to jakiś znaczący wpływ na samą blokadę bootloadera...
Kris Kinski Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego (edytowane) Nie rozumiem twierdzeń tego ...gościa ? jeśli masz wgrany FW Global i u ciebie chyba wersję :Indonesia to co ma do zablokowania BL wersja takiego FW ? ....jeśli wcześniejsza to może być chyba mniej aktualna a i tak pewnie się za jakiś czas zaktualizuje ....wszystkie wersje global można zablokować a dla prawidłowego działania komórki nawet trzeba. No chyba że ja coś jeszcze nie wiem ? ...rozumiem że jeśli byś chciał wgrać jakiś alternatywny / mod-owany FW to BL musi zostać odblokowany bo inaczej możesz uszkodzić smart-fona ale jeśli ty masz wersję oryginalną od Xiaomi tzw global to ...o co chodzi ? może ten gość Ci coś więcej powie o co kaman ? może to jakiś MOD ?..ale chyba nie bo w necie pisze: Redmi k90 / poco f8 pro annibale Fastboot OS3.0.2.0.WPKIDXM 16 (Indonesia) Edytowane 21 Lutego przez Kris Kinski
oskardto Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Tak mi napisał, gość co za kasę odblokował bootloader (numlock): "cant lock. because your devices 3.0.6 before indo 3.0.2 only if lock >> system distroy need wait high version then install and lock until rollback" Spytałem i powiedział że musi być indonezyjski ROM większy od 3.0.6.0 aby blokować bootloader. Nic więcej nie wiem 🙁 i dlatego pytam
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Z ROM-em większym od 3.0.6.0 bym aż tak nie przesadzał, te ROM-y były kompilowane w podobnym czasie więc raczej nie powinno być aż takiego problemu, aczkolwiek dla bezpieczeństwa można zaczekać na jakąś aktualizację dla Indonezji. 1
Rekomendowane odpowiedzi