Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, QbaPL napisał(a):

cieszę się, że sobie poradziłeś, ale ja też chcetnie używał bym kart w telefonie i revoluta, ale nie wiem czy to co zrobiłeś pozwala to osiągnąć i dlatego staramy się z Ciebie wyciągnąć pełną wiedzię, żeby wiedzieć czy się da, czy działa, czy warto podjąć ten trud i zrobić to co Ty. Nic więcej

No to fajnie że lubisz używać revoluta i kart w telefonie. Ja natomiast tego nie używam ..... co już kilka razy pisałem. Mam nadzieję że teraz już masz pełną wiedze 😎 

Opublikowano
15 minut temu, Raf6 napisał(a):

No to fajnie że lubisz używać revoluta i kart w telefonie. Ja natomiast tego nie używam ..... co już kilka razy pisałem. Mam nadzieję że teraz już masz pełną wiedze 😎 

No trudno. Aż nie wiem co mam Ci odpisać? Chyba nic nie napiszę?

• Like 1
Opublikowano

wybaczcie, ale jeśli ktoś byłby tak miły i powiedział czy jest jakiś sensowny sposób oprócz tego oficjalnego na odblokowanie bootloadera? ostatnio zatrzymałem się na tym, że xiaomi w praktyce zablokowało możliwość odblokowania bootloadera, bo trzeba było się wstrzelić w slot gdzie w praktyce to było chyba 2000 slotów, które wyczerpywały się w ciągu sekundy = w praktyce prawie niemożliwe. 

czy została opracowana jakaś metoda na odblokowanie tego bootloadera, która jest w miarę przyjemna i szybka? nie chciałbym  codziennie o 18 czekać na cud i wierzyć, że tym razem uda się odblokować.

czy zostaje jedynie płatna opcja, a tego w miarę możliwości chciałbym też uniknąć. wiem, że są jakieś bypassy / skrypty i właśnie o nie pytam - czy są jakieś szanse powodzenia by odblokować telefon przykładowo w 2 dni (tak jak kiedyś 1 dzień zapytanie o unlock i po tygodniu można było zdjąć blokade) - nie chodzi mi o samą metodę, bo wiem, że tej starej już nie ma, chodzi mi bardziej o czas by nie siedzieć miesiącami o 18 codziennie

Opublikowano

Paręnaście czy może już parędziesiąt postów wcześniej jest opisana sprawdzona metoda odblokowania za pomocą skryptów, wraz z linkami co pobrać.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Edit
Post kolegi Zafiek z 9 wrzesień.

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Tomek J napisał(a):

wybaczcie, ale jeśli ktoś byłby tak miły i powiedział czy jest jakiś sensowny sposób oprócz tego oficjalnego na odblokowanie bootloadera? ostatnio zatrzymałem się na tym, że xiaomi w praktyce zablokowało możliwość odblokowania bootloadera, bo trzeba było się wstrzelić w slot gdzie w praktyce to było chyba 2000 slotów, które wyczerpywały się w ciągu sekundy = w praktyce prawie niemożliwe. 

czy została opracowana jakaś metoda na odblokowanie tego bootloadera, która jest w miarę przyjemna i szybka? nie chciałbym  codziennie o 18 czekać na cud i wierzyć, że tym razem uda się odblokować.

czy zostaje jedynie płatna opcja, a tego w miarę możliwości chciałbym też uniknąć. wiem, że są jakieś bypassy / skrypty i właśnie o nie pytam - czy są jakieś szanse powodzenia by odblokować telefon przykładowo w 2 dni (tak jak kiedyś 1 dzień zapytanie o unlock i po tygodniu można było zdjąć blokade) - nie chodzi mi o samą metodę, bo wiem, że tej starej już nie ma, chodzi mi bardziej o czas by nie siedzieć miesiącami o 18 codziennie

skryp i temat powienien się wyjaśnić za pierwszym podejsciem

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Jeśli odblokowanie BL potrzebne tylko dla zmiany FW i uzyskania tzw opcji nagrywania to chyba już nie warto. Można poczytać że można na FW przeznaczonym na rynek Europejski  zrobić tym sposobem i ponoć działa ...także na HOS3 https://miuipolska.pl/forum/topic/62984-nagrywanie-rozmów/page/2/#findComment-665467

lub LINK

Edytowane przez Kris Kinski
  • Like 1
Opublikowano

Witam. Jestem kolejną osobą której przy zdjęciu BL pomógł QbaPL . Szybko, sprawnie, i bez zbędnych ceregieli. Fakt, zgoda została przyznana dopiero za drugim razem, ale to moja wina gdyż miałem otwartą przeglądarkę w której logowałem się do konta Xiaomi. Po uzyskaniu zgody standardowo czekamy 72h i pyk.

Dziękuję za pomoc, i polecam innym.

image.thumb.png.dac58a520c53abe427016e561aaed62d.png

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, MaNa1 napisał(a):

Witam. Jestem kolejną osobą której przy zdjęciu BL pomógł QbaPL . Szybko, sprawnie, i bez zbędnych ceregieli. Fakt, zgoda została przyznana dopiero za drugim razem, ale to moja wina gdyż miałem otwartą przeglądarkę w której logowałem się do konta Xiaomi. Po uzyskaniu zgody standardowo czekamy 72h i pyk.

Dziękuję za pomoc, i polecam innym.

image.thumb.png.dac58a520c53abe427016e561aaed62d.png

Jakos tak poszło. :)

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A czy ktoś testował odblokowanie BL tym programem z pod Linux-a. Ja osobiście doszedłem do pewnego etapu dla eksperymentu / ciekawości ...wcześniej za pomocą w/w zalogowałem się do konta podając login / hasło itd oczywiście wszystko w terminalu i już chyba na opcji samego  odblokowania ale  nie mam pewności ...zrezygnowałem bo mi o to nie chodziło i nie chciałem odblokować a sprawdzić czy ten program ułatwia tylko możliwość powiązania konta xiaomi ze telefonem  i co często jest bardzo trudne z ciągłymi odmowami i umożliwia uruchomienie  czasu na odblokowanie programem Miunlock...czy faktycznie natychmiast odblokowuje BL ..a to już wyższa półka i chyba dość niebezpieczne ?  LINK  a w linux instalacja jest banalna:

pip install miunlock

program jest chyba dość aktualny więc jakaś szansa jest ...ale jeśli faktycznie kończy się na odblokowaniu no to byłby niezły "kozak" i chyba najprostszy sposób na ...BL od Xiaomi  :-)

Edytowane przez Kris Kinski
Opublikowano

Ja również chciałbym podziękować za pomoc w odblokowaniu. Szybko, sprawnie, konkretnie i rzeczowo :) Świetny kontakt i ogólnie super. Jeśli ktoś się wacha to ja polecam. Moim zdaniem władze zwierzchnie powinny przyznać jakąś nagrodę, odznakę czy coś co można trzasnąć koledze QbaPL bo robi świetną robotę 👍

• Like 1
Opublikowano

Witam 😀

Chciałbym podziękować za pomoc w odblokowaniu bootloadera dla QbaPL. Kontakt jest szybki i sprawny, rzetelnie odpowiada na wszystkie pytania i wątpliwości. Polecam innym, którzy też mają problem z odblokowaniem.

• Like 1
Opublikowano

Wielkie dzięki za pomoc w odblokowaniu bootloadera. QbaPL. jak zwykle niezawodny. Cierpliwie do celu, cel osiągnięty. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie ma sprawy. Polecam, się. Wczorajszy pacjent miał numerek 37!

HiRep

Edytowane przez QbaPL
  • Like 1
Opublikowano
Nie ma sprawy. Polecam, się. Wczorajszy pacjent miał numerek 37!
HiRep
Cześć, czy pomógłbyś mi pomóc odblokować mojego Redmi Note 13 4G NFC Shappiren?

Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
4 godziny temu, Kubala94 napisał(a):

Cześć, czy pomógłbyś mi pomóc odblokować mojego Redmi Note 13 4G NFC Shappiren?

Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka

Jasne zapraszam, a w sumie to już ogarnięte. :)

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, Piotr Kapłon napisał(a):

@QbaPL czy ja także mogę prosić o pomoc w odblokowaniu Poco Pad?

Jasne, ale to nie jest wersja od chińczyka? Wpadaj na priva

• Like 1
Opublikowano

Dziękuje @QbaPL za pomoc w uzyskaniu zgody na odblokowanie bootloadera. Udało się, teraz poczekać tylko 72 h i można odblokowywać. 🙂 Dziękuje i Polecam. 

Opublikowano

Odpal miunlock i zobacz co pokaże.
Zerkłeś na te poradniki z YT? Coś sensownego pokazali?

Opublikowano
50 minut temu, Netoper napisał(a):

Odpal miunlock i zobacz co pokaże.
Zerkłeś na te poradniki z YT? Coś sensownego pokazali?

Jakieś mega dodatki, kombinacje. Jutro puszczę skrypt i zobaczę, póki co pozwala na wifi dodać konto do tabletu, więc powinno być ok. Miflasz nakazuje dodać konto do urządzenia, a na urządzeniu odsyła do community, więc jest ok.

2 godziny temu, Kubala94 napisał(a):

Dziękuje @QbaPL za pomoc w uzyskaniu zgody na odblokowanie bootloadera. Udało się, teraz poczekać tylko 72 h i można odblokowywać. 🙂 Dziękuje i Polecam. 

Ale w sumie tu szybko poszło. 15:03 kontakt, 17:01 zgoda i temat zamknięty.

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, jachu76 napisał(a):

Witam, chcę kupić Poco f8 Ultra , czy odblokuję bootloadera w tym modelu ?  

tak, jak masz jedno konto, to załóż drugie na wszelki wypadek, tylko użyj numeru domownika, bo potem sim jest potrzebny na chwile w telefonie

Edytowane przez QbaPL
  • Thanks 1
Opublikowano

chciałem opowiedzieć ciekawą historię jak odblokowałem mój tel. kupiony jesienią:próbowałem na różne sposoby opisane w temacie i nic ,z ciekawości zajrzałem tutaj wczoraj i mówię sobie pobiorę miflash_unlock i spróbuję i co odblokował mi tel. od razu bez czekania 72 godzin i co Wy na to? dla mnie to zagadka

Opublikowano

jeszcze dodam ,że wczoraj też napisałem do mi center chcieli 400zl. za odblokowanie, to mnie chyba zmobilizowało do jeszcze jednej próby.....