Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, Unstop 10 napisał(a):

Dziękuję za propozycje i generalnie sprawa wygląda tak źe pozostanę przy zablokowanym bootloaderze ze względu że obecnie wywaliłem 98 aplikacji czyli wszystko co chciałem (łącznie z "finddevice") i hyper normalnie chodzi bez ciągłych powiadomień i reklam niewiadomo skąd. Wiadomo że fajnie mieć odblokowany i root ale coś za coś bo musiałbym znowu wracać do fabrycznych :(

ale na Xiaomi EU masz pięknie wyczyszczony soft, więc wgrywasz go i wszystko smiga jak należy bez zbednego czyszczenia

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, QbaPL napisał(a):

ale na Xiaomi EU masz pięknie wyczyszczony soft, więc wgrywasz go i wszystko smiga jak należy bez zbednego czyszczenia

Wiem miałem na poprzednich xiaiomi zawsze EU ale przez te problemy z BL i instalacją Hypera chciałem spróbować sam debloat przez ADB App Control. 

A tak przy okazji to czy ktoś wie czy możliwa jest płatność telefonem zbliżeniowo po dodaniu samej karty na koncie google bez instalowania aplikacji portfel ? Bo obecnie po dodaniu mam tak jakby cały czas aktywną ikonę portfela (po kliknięciu wyświetla się dodana karta i opis zbliż do czytnika)

Edytowane przez Unstop 10
Opublikowano
54 minuty temu, Unstop 10 napisał(a):

Wiem miałem na poprzednich xiaiomi zawsze EU ale przez te problemy z BL i instalacją Hypera chciałem spróbować sam debloat przez ADB App Control. 

A tak przy okazji to czy ktoś wie czy możliwa jest płatność telefonem zbliżeniowo po dodaniu samej karty na koncie google bez instalowania aplikacji portfel ? Bo obecnie po dodaniu mam tak jakby cały czas aktywną ikonę portfela (po kliknięciu wyświetla się dodana karta i opis zbliż do czytnika)

wyłącz wyswietlanie tej ikony?

• Like 1
Opublikowano

czy możliwa jest płatność telefonem zbliżeniowo po dodaniu samej karty na koncie google bez instalowania aplikacji portfel ?

Nie testowałem bo w ogóle nie używam płatności Google, ale na chłopski rozum to co zapniesz do konta Google musi mieć odzwierciedlenie/obsługę w sprzęcie.
Przykładowo, jeśli masz założone konto Gmaila, ale nie masz aplikacji Gmaila w fonie no to jak będziesz przeglądał pocztę.
Podobnie jest (zapewne) z płatnościami, jak nie masz portfela w fonie no to fon będzie wiedział czym/jak płacić.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Muszę Wam powiedzieć, że jak udało się już ogarnąć około 25 osób ze zgoda, a ponad 30 kont bo ludzie po dwie-3 zgody proszą, to póki co jeden kolega na moją prośbę o podanie danych do konta, bo niestety inaczej się nie da, stwierdził, że on to by wolał bez podawani i ogarnie w inny sposób. Zrozumiałem, aczkolwiek dziwne. 

• Like 5
Opublikowano

@QbaPL, bo ludzie dziwni są i pewnie się bał, że przez konto zhakujesz mu konto bankowe. Tylu ludziom pomogłeś, a jednak.... No niech sobie pstryka sam telefonem do marca, to zmieni zdanie.

Opublikowano

a pytanie. czy po odblokowaniu BL i wgraniu XiaomiEU nie działa lokalizacja telefonu przez konto Xiaomi? Coś mi gdzieś się tak obiło?

• Like 1
Opublikowano
Teraz, Kacper Skrzypek napisał(a):

Nieprawda, działa.

image.png

To nie chodziło, że ja twierdze i pisze nieprawdę, ale gdzieś mi kiedyś coś przeleciało przed oczami, że po odblokowaniu BL nie działa, a dziś rano jak ustawiałem konta na 3 dni do przodu, omyłkowo znazłem swój telefon na mapie. Stąd pytanie, bo myslalem, że może się nie dało, a coś zmienili i już się da

• Like 1
Opublikowano

dziś udało się ogarnąć konto z jakimiś dziwnymi problemami, ale sie udało za drugim razem, po pjego poprawnym ustawieniu, a jutro na stół wpada zwykłe konto, standardowe. takie od Xiaomi, ale dżentelmen chce użyć go do Poco F8 Ultra! Na jutro szykuje dywan koloru czerwonego. :) 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, maciejo86 napisał(a):

Witam wszystkich dzięki QbaPL w końcu udało się odblokować boodloadera jesteś wielki :)  👍

nie było łatwo, ale się udało

• Like 3
Opublikowano

Witam wszystkich a szczególnie QbaPL,  dzięki niemu udało się odblokować nowiutki POCO F8 Ultra, jeszcze raz dzięki za chęci i zaangażowanie żeby pomagać innym.😀

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, zibino napisał(a):

Witam wszystkich a szczególnie QbaPL,  dzięki niemu udało się odblokować nowiutki POCO F8 Ultra, jeszcze raz dzięki za chęci i zaangażowanie żeby pomagać innym.😀

niby zgoda jest na konto, ale zgoda dla takiej bestii to naprawde duza sprawa

9 minut temu, Malitek napisał(a):

Ma ktoś wolne konto na $? Chciałbym uniknąć czekania 30 dni a obecne sprawia problemy (ban)

dlatego dobra rada, zakładajcie zapasowe konto, potwierdzcie numerem domownika, zeby miec  do niego potem dostep i miejsce w szufladzie zapas. jedno konto ma proble, drugie ma problem , a jeden odesłał nowe f7 na serwis, po zdjeciu blokady 05.11 i odeslali naparwione, z nowym softem i zablokowanym BL i co? nowa zgoda, ale na nowym koncie, czyli 30 dni za kare na globalu

• Like 3
Opublikowano
55 minut temu, Marcinkrakow napisał(a):

Cześć, zakupiłem Poco F7, już kiedyś miałem Redmi note 13pro 5G i nie udało mi się go odblokować i go zwróciłem. @QbaPL mógł bym również prosić o pomoc w odblokowaniu bootloadera?

jasne, wpadaj na priva

• Like 2
Opublikowano
13 godzin temu, Marcinkrakow napisał(a):

Cześć, zakupiłem Poco F7, już kiedyś miałem Redmi note 13pro 5G i nie udało mi się go odblokować i go zwróciłem. @QbaPL mógł bym również prosić o pomoc w odblokowaniu bootloadera?

Ja kupiłem poco f7 12/512 i tego samego dnia udało mi się go odblokować bez żadnych problemów 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, pawciol napisał(a):

Ja kupiłem poco f7 12/512 i tego samego dnia udało mi się go odblokować bez żadnych problemów 

skryptem, czy baner?

a już sobie przypominam, miałeś zgodę, ale ucegliłes inny telefon, więc zgodę wykorzystałeś na nowy zakup. Dobrze pamiętam?

Edytowane przez QbaPL
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pytanie. Nie łącze, bo to pytanie.

mam przypadek gdzie nie ma opcji dodania karty SIM/numeru do konta Xiaomi. jest email, ale nie widać numeru karty sim. Konto stare jak węgiel. Nigdzie nie znzlazłme nic ciekawego? Pomoże ktoś co z tym zrobić?

mam, dzięki za pomoc

Edytowane przez QbaPL
  • Like 1
Opublikowano
15 godzin temu, QbaPL napisał(a):

skryptem, czy baner?

a już sobie przypominam, miałeś zgodę, ale ucegliłes inny telefon, więc zgodę wykorzystałeś na nowy zakup. Dobrze pamiętam?

Zgodę wykorzystałem na odblokowanie poco f7, po odblokowaniu bawiłem się fastbootem i wpisałem o jedną komendę zbyt dużo :(  Udało mi się znaleźć kolesia co miał dostęp do xiaomi auth i w ten sposób wgrałem od nowa cały system i następnie ponownie odblokowałem ten sam telefon. Teraz mam miuipolska system z odblokowanym bl  

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, pawciol napisał(a):

Zgodę wykorzystałem na odblokowanie poco f7, po odblokowaniu bawiłem się fastbootem i wpisałem o jedną komendę zbyt dużo :(  Udało mi się znaleźć kolesia co miał dostęp do xiaomi auth i w ten sposób wgrałem od nowa cały system i następnie ponownie odblokowałem ten sam telefon. Teraz mam miuipolska system z odblokowanym bl  

erase bootloader?

dziwne, bo zgoda raz uzyta przepada, no chyba  ze jak to jeden z pacjentów, odblokowal, zagapił się zablokował, ale sie zorientowal i znów odblokowal.

Ktos inny zaplacił 80 USD, blokada zdjeta, Tajwan i znow blokada, ale teraz chcial zmienic, to raz jeszcze trzeba bylo zgodę robic. jedyne co to po podlaczeniu do milocka odblokowalo/wymazalo od reki, bez czekania 72 godziny

Edytowane przez QbaPL
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, QbaPL napisał(a):

erase bootloader?

dziwne, bo zgoda raz uzyta przepada, no chyba  ze jak to jeden z pacjentów, odblokowal, zagapił się zablokował, ale sie zorientowal i znów odblokowal.

Ktos inny zaplacił 80 USD, blokada zdjeta, Tajwan i znow blokada, ale teraz chcial zmienic, to raz jeszcze trzeba bylo zgodę robic. jedyne co to po podlaczeniu do milocka odblokowalo/wymazalo od reki, bez czekania 72 godziny

Nie pamiętam dokładnie ale to było chyba coś "fastboot oem lock

Po wpisaniu tej komendy system uległ uszkodzeniu , nawet mi flash nie chciał tego naprawić bez auth ze strony xiaomi.

Jakiś koleś z indi załatwił autoryzacje na wgraniu systemu przez edl , potem zdjęcie bl (72h czekania)  

Potem system miuipolska i działa 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, pawciol napisał(a):

Nie pamiętam dokładnie ale to było chyba coś "fastboot oem lock

Po wpisaniu tej komendy system uległ uszkodzeniu , nawet mi flash nie chciał tego naprawić bez auth ze strony xiaomi.

Jakiś koleś z indi załatwił autoryzacje na wgraniu systemu przez edl , potem zdjęcie bl (72h czekania)  

Potem system miuipolska i działa 

zgoda była na Twoim koncie, czy na innym?

bo jedno urzadzenie n akonto na 12 miesiecy

Edytowane przez QbaPL
  • Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, QbaPL napisał(a):

zgoda była na Twoim koncie, czy na innym?

bo jedno urzadzenie n akonto na 12 miesiecy

Zgoda była na moim telefonie , na tym który chciałem odblokować 

Opublikowano
17 godzin temu, QbaPL napisał(a):

jak na telefonie? to jakaś nowość? kupiłeś taki telefon ze zgodą?

Podpiąłem konto które wcześniej już było użtwane do innego telefonu 

Opublikowano
W dniu 28.11.2025 o 08:23, QbaPL napisał(a):

Dzieki wielkie za odblokowanie bootloadera. Czekam 42 godziny na odblokowanie. Z czystym sumieniem polecam i jeszcze raz dziękuję koledze QbaPL

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, BrucePl napisał(a):

Dzieki wielkie za odblokowanie bootloadera. Czekam 42 godziny na odblokowanie. Z czystym sumieniem polecam i jeszcze raz dziękuję koledze QbaPL

no tu było ciężko i długo, ale się udało

• Like 4
Opublikowano (edytowane)
W dniu 7.12.2025 o 10:46, QbaPL napisał(a):

no tu było ciężko i długo, ale się udało

Cześć, pomożesz z odblokowaniem POCO F6? Już mnie te dzienne limity denerwują. Próbuje od tygodnia odblokować poprzez apke i lipa 🙃

ps. spróbuje jeszcze sam za pomocą tutoriala z pythonem 😎

Edytowane przez Raf6
Opublikowano
11 godzin temu, Raf6 napisał(a):

Cześć, pomożesz z odblokowaniem POCO F6? Już mnie te dzienne limity denerwują. Próbuje od tygodnia odblokować poprzez apke i lipa 🙃

Wpadaj na priva to jutro się ogarnie. Wczoraj odezwał się pacjent na dzis

• Like 5
Opublikowano
14 godzin temu, Raf6 napisał(a):

Z pythonem idzie na pierwszym razem :)