Wojciech Brzozowski Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 (edytowane) Aplikację mam taką jaka przyszła z systemem czyli 5.3.33, a system w chwili zakupu był MIUI, a po aktualizacji OTA jest HyperOS. Edytowane 30 Czerwca 2024 przez Wojciech Brzozowski
Kacper Skrzypek Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 38 minut temu, Wojciech Brzozowski napisał(a): Aplikację mam taką jaka przyszła z systemem czyli 5.3.33, a system w chwili zakupu był MIUI, a po aktualizacji OTA jest HyperOS. Spróbuj zaktualizować aplikację (o ile się da). Jeśli nadal tej opcji nie będzie, to być może na telefonach od operatora ta opcja się nie wyświetla... (Możesz też sprawdzić, czy na innym telefonie Xiaomi z tym samym kontem ta opcja się pokazuje, czy nie).
Wojciech Brzozowski Opublikowano 30 Czerwca 2024 Opublikowano 30 Czerwca 2024 W sklepie Play jest aktualizacja, zainstalowałem i...nic. Pomogła dopiero zmiana regionu na Polskę, a następnie powrót na Global. Pokazała się opcja odblokowania, sądzę że dalej wszystko pójdzie standardowo. Póki co serdecznie dziękuję i pozdrawiam. Być może opis moich perypetii komuś się przyda.
Netoper Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 Na screenie jest że konto jest dwudniowe a w instrukcji napisali że trza mieć 30 dni aby dostać zgodę.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 23 minuty temu, Netoper napisał(a): Na screenie jest że konto jest dwudniowe a w instrukcji napisali że trza mieć 30 dni aby dostać zgodę. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka Konto na Xiaomi Community a konto Xiaomi jako takie to nie to samo. Z jakiegoś powodu jest to inaczej liczone. 1
Wojciech Brzozowski Opublikowano 1 Lipca 2024 Opublikowano 1 Lipca 2024 Jak już wspomniałem wcześniej wszystko jest na dobrej drodze. Urządzenie dodane do konta, a Miunlock każe mi czekać jeszcze 49 godzin. Wczoraj przy pierwszej próbie było 72 godziny Jeszcze raz serdecznie dziękuję wszystkim za zainteresowanie moim problemem.
SPFAN2 Opublikowano 13 Lipca 2024 Opublikowano 13 Lipca 2024 Drodzy Państwo, jakiś czas temu zadawałem tutaj pytanie odnośnie naliczania dni w community w kontekście aplikacji o możliwość odblokowania bootloadera. Ostatecznie wszystko się udało i któregoś dnia ,,pozwolenie" na odblokowanie bootloadera zostało przyznane dla jednego z kont xiaomi do których mam dostęp. W ten sposób udało się odblokować 2 telefony Redmi Note 13 pro 5G oraz 1 Redmi Note 10 pro. W sekcji ,,unlock bootloader" w Community doczytałem, że dla 1 konta Xiaomi istnieje limit urządzeń które mogą być odblokowane. Ten limit to 3 urządzenia. Moje pytanie brzmi: Czy ten limit 3 urządzeń ,,odblokowanych" na koncie xiaomi dotyczy się wszystkich urządzeń (HyperOS i MIUI) czy ma zastosowanie jedynie do urządzeń z HyperOS przy których wymagana jest cała procedura aplikowania o pozwolenie na odblokowanie bootloadera. Pytam, gdyż jak już wspomniałem jednym kontem xiaomi odblokowałem: - 2 x RN 13 pro 5G (HyperOS) - 1 x RN 10 pro (MIUI) Czy jeśli w przyszłości będę chciał odblokować jeszcze jedeno urządzenie z HyperOS to będzie to możliwe na dotychczasowym koncie czy raczej system wywali błąd i będę musiał procedurę odblokowania bootloadera powtarzać na zupełnie nowym koncie Xiaomi. I jeszcze taka ciekawostka: Po odblokowaniu bootloader-a urządzenia straciły integralność, mimo, że nie zmieniałem ROM-u na alternatywny. Objawia się to np. brakiem możliwości zainstalowania niektórych aplikacji ze sklepu play. W moim wypadku po odblokowaniu bootloadera nie mam możliwości instalacji aplikacji ,,TVN PLAYER" gdyż jakoby na moim telefonie nie jest on obsługiwany. Natomiast po pobraniu samego pliku .APK player-a i instalacji ,,ręcznej" aplikacja jak najbardziej startuje i wszystko działa normalnie. Wszelkie inne aplikacje, które używam (w tym bankowe) działają bez problemu na odblokowanym telefonie i instalują się ze sklepu play.
Kacper Skrzypek Opublikowano 13 Lipca 2024 Opublikowano 13 Lipca 2024 10 minut temu, SPFAN2 napisał(a): Czy ten limit 3 urządzeń ,,odblokowanych" na koncie xiaomi dotyczy się wszystkich urządzeń (HyperOS i MIUI) czy ma zastosowanie jedynie do urządzeń z HyperOS przy których wymagana jest cała procedura aplikowania o pozwolenie na odblokowanie bootloadera. Do urządzeń z HyperOS o ile kojarzę, aczkolwiek jakiś limit był też i na MIUI. 11 minut temu, SPFAN2 napisał(a): Czy jeśli w przyszłości będę chciał odblokować jeszcze jedeno urządzenie z HyperOS to będzie to możliwe na dotychczasowym koncie czy raczej system wywali błąd i będę musiał procedurę odblokowania bootloadera powtarzać na zupełnie nowym koncie Xiaomi. Powinno się dać na dotychczasowym koncie (przy czym ten limit 3 urządzeń jest raczej roczny, tak jak uprawnienia). 1
Mar Kop Opublikowano 25 Lipca 2024 Opublikowano 25 Lipca 2024 Cześć. Mój problem z odblokowaniem bootloadera polega na tym, że w XC, kiedy składam wniosek o odblokowanie, pojawia się komunikat: "Application quota limit reached, please try again after 07/26 (mm/dd) 00:00 (GMT+8)". I tak już od paru dni, codziennie jest to przestawiane o kolejny dzień. Czy można coś z tym zrobić?
Kacper Skrzypek Opublikowano 25 Lipca 2024 Opublikowano 25 Lipca 2024 Musisz próbować po 18:00 wejść w to menu i kliknąć. Niestety ten limit szybko się wypełnia.
don_kamillo Opublikowano 27 Lipca 2024 Opublikowano 27 Lipca 2024 A ja zaraz wyjdę z siebie i stanę obok. Po raz kolejny nie dostałem zgody na odblokowanie BL. Bez żadnych uzasadnień, jakiś błąd konta. Ten błąd mam po raz 4, albo 5 i znowu każą czekać. Jest inny sposób na odblokowanie? Zabawa zaczyna mnie już irytować.
Kacper Skrzypek Opublikowano 27 Lipca 2024 Opublikowano 27 Lipca 2024 Spróbowałbym napisać do moderatorów na globalnym Community. Ewentualnie możesz zrobić nowe konto, ale wtedy musisz czekać 30 dni...
don_kamillo Opublikowano 27 Lipca 2024 Opublikowano 27 Lipca 2024 Pisałem chyba dwa tygodnie temu. Mieli się przyjrzeć sytuacji, ale od tego czasu cisza. Wczoraj dostałem kolejny raz dwa tygodnie z powodu błędu konta. No może być, że mam jakiś błąd, bo chmura nie chce mi zsynchronizować SMS, ale w sumie do kogo mam się zwrócić o pomoc? Raban na fejsie? Tam jest tylko firma od PR. Nie sądziłem, że zdjęcie blokady bl będzie takie problematyczne.
Netoper Opublikowano 27 Lipca 2024 Opublikowano 27 Lipca 2024 Próbowałeś wylogować się z konta i zalogować ponownie?Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
don_kamillo Opublikowano 27 Lipca 2024 Opublikowano 27 Lipca 2024 @Netoper tak. Wywalałem też urządzenie, zmieniałem numer telefonu, język, region... Bez efektu.
Mar Kop Opublikowano 28 Lipca 2024 Opublikowano 28 Lipca 2024 W dniu 25.07.2024 o 12:15, Kacper Skrzypek napisał(a): Musisz próbować po 18:00 wejść w to menu i kliknąć. Niestety ten limit szybko się wypełnia. Udało się. Fon już śmiga na HOs 1.0.6 😀
smk Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Opublikowano 7 Sierpnia 2024 (edytowane) Mam niestety ten sam problem, co @Wojciech Brzozowski, ale nie udaje mi się go rozwiązać. Xiaomi Redmi Note 13 PRO, według zapewnień sprzedawcy - z "czystej" dystrybucji europejskiej. Początkowo system MIUI, potem od razu aktualizacja do HyperOS. Konto Xiaomi mam już od dawna, teraz założyłem konto Xiaomi Community. Zmieniłem region na "Global", ale niestety nie mam przycisku "Unlock bootloader". Próbowałem zmienić region na Polskę, a potem znowu na Global, ale nic to nie pomaga. Są też problemy z zaciągnięciem mojego numeru telefonu do konta Xiaomi, nie udaje się zsynchronizować wiadomości. Z góry dziękuję za wszelkie porady. Edytowane 7 Sierpnia 2024 przez smk
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Sierpnia 2024 Opublikowano 7 Sierpnia 2024 12 godzin temu, smk napisał(a): Mam niestety ten sam problem, co @Wojciech Brzozowski, ale nie udaje mi się go rozwiązać. Xiaomi Redmi Note 13 PRO, według zapewnień sprzedawcy - z "czystej" dystrybucji europejskiej. Początkowo system MIUI, potem od razu aktualizacja do HyperOS. Konto Xiaomi mam już od dawna, teraz założyłem konto Xiaomi Community. Zmieniłem region na "Global", ale niestety nie mam przycisku "Unlock bootloader". Próbowałem zmienić region na Polskę, a potem znowu na Global, ale nic to nie pomaga. Są też problemy z zaciągnięciem mojego numeru telefonu do konta Xiaomi, nie udaje się zsynchronizować wiadomości. Z góry dziękuję za wszelkie porady. Jaką masz wersję Xiaomi Community? Sprawdź, czy nie ma aktualizacji do nowszej.
smk Opublikowano 8 Sierpnia 2024 Opublikowano 8 Sierpnia 2024 (edytowane) W dniu 7.08.2024 o 17:55, Kacper Skrzypek napisał(a): Jaką masz wersję Xiaomi Community? Sprawdź, czy nie ma aktualizacji do nowszej. Mam wersję 5.3.33. Nie pojawia mi się opcja aktualizacji do nowszej. W aktualizacjach aplikacji systemowych pokazuje, że wszystkie aplikacje systemowe są aktualne. Aktualizacja: Zainstalowałem najnowszą wersję, 5.4.5 z pliku apk pobranego z Internetu i już mam opcję Unlock bootloader. Teraz z kolei następny problem: nie mogę kliknąć "Apply for unlocking" i wyświetla się komunikat "Account Error Please try again after 08/19 (mm/dd)". Edytowane 9 Sierpnia 2024 przez smk Aktualizacja
Pabian Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Opublikowano 10 Sierpnia 2024 Cześć, po dłuższej przerwie Ostatnio przesiadłem się na serię F6, czyli mam zarówno F6 jak i F6 PRO. Chciałem jak zawsze zainstalować xiaomi.eu, ale widzę że trochę się pozmieniało. Nie dostałem zgody na odblokowanie bootloadera w apce Xiaomi Community. Wyświetla mi się błąd jak kolegom wyżej, czyli "Account Error Please try again after..." i na końcu data. Tzn. że teraz czeka się najpierw tydzień w apce Community, a potem tydzień w Mi Unlock? Co ciekawe na starym telefonie wyświetla mi się, że mam aktywne konto od ponad 5000 dni, a na nowym to samo konto pokazuje ponad 2700 dni.
Kacper Skrzypek Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Nie wiem, czy to nie jest kwestia jakoś wieku konta czy czegoś. Na moim z 2017 uprawnienia działają bez problemu. No i też zastrzegają, że region nie może być chiński, więc tu też może leżeć przyczyna...
smk Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Opublikowano 14 Sierpnia 2024 (edytowane) @Kacper Skrzypek nie no, ja w ustawieniach Xiaomi Community mam wybrany region "Global", a mimo to przy próbie odblokowania bootloadera wciąż wyświetla się komunikat "Account Error Please try again after 08/19 (mm/dd)". A jeśli chodzi o wiek konta, to moje konto w Xiaomi Community faktycznie jest młode, ale ogólnie konto Xiaomi mam od 2019 roku, kiedy kupiłem Xiaomi Redmi 6 (notabene wciąż z niego korzystam, dopóki nie uda mi się zainstalować innego romu na tym Xiaomi Redmi Note 13 Pro). No nic, poczekam w takim razie do tego 19 sierpnia i zobaczymy, co wtedy. Edytowane 14 Sierpnia 2024 przez smk
Pabian Opublikowano 16 Sierpnia 2024 Opublikowano 16 Sierpnia 2024 U mnie również wybrany jest region global i faktycznie telefon jest global.
lary504 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Czy teraz są limity odblokowań telefonu? Mam Xiaomi 12t pro odblokowany 2 lata temu, zaraz po zakupie. bawiłem się trochę romami i odblokowywałem chyba 2 razy. Teraz przy próbie mam info że wykorzystałem limit w tym miesiącu. Czy ten limit to 2 odblokowania i teraz będę mógł odblokować we wrześniu czy jak to jest liczone?
smk Opublikowano 18 Sierpnia 2024 Opublikowano 18 Sierpnia 2024 No i niestety nie udało się przejść przeszkody, o której tutaj pisałem. Przypomnę fragment mojego wpisu z 8 sierpnia: W dniu 8.08.2024 o 20:23, smk napisał(a): Teraz z kolei następny problem: nie mogę kliknąć "Apply for unlocking" i wyświetla się komunikat "Account Error Please try again after 08/19 (mm/dd)". Dzisiaj spróbowałem po raz kolejny i najpierw dało się kliknąć "Apply for unlocking", kliknąłem, ale zaraz potem wyświetlił się komunikat "Account Error Please try again after 08/29 (mm/dd)". Taka zabawa w kotka i myszkę może trwać i trwać. Będę wdzięczny za jakieś porady.
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Ja spróbowałbym na zupełnie nowym koncie. Wada tego rozwiązania to oczekiwanie kolejnych 30 dni, ale prawdopodobnie rozwiąże to problem...
Żak Andrzej Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Witam posiadam redmi note 13 pro 5g global. Od dwóch miesięcy walczę o to żeby dostać pozwolenie na odblokowanie bootloadera. W aplikacji stale przesuwa mnie o 10 dni. Zauważyłem że na koncie MI moja komórka jest nierozpoznana. Usunąłem ją znowu połączyłem z kontem i dalej jest nierozpoznana myślę że to jest przyczyna odmowy odblokowania bootloadera. Próbowałem to samo na innym koncie tak samo się zachowuje nierozpoznana komórka. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
wojted Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Opublikowano 19 Sierpnia 2024 U mnie taki sam błąd jak na drugim screenie w powyższym poscie "account error (...)". O co chodzi z tym błędem? Konto Xiaomi mam według aplikacji ponad 3000 dni.
Pabian Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Możliwe, że sobie poradziłem @Kacper Skrzypek możesz potwierdzić, że jak już mam w Mi Unlock na kompie czas oczekiwania 72h to wszystko jest na dobrej drodze? Bo co ciekawe w apce Xiaomi Community dziś znów pojawiło mi się, żeby czekać do 30 sierpnia, więc postanowiłem poszukać info jak to zrobić inaczej. Poniżej kroki jakie WYDAJĄ mi się, że trzeba zrobić. Zacząłem od zalogowania na https://account.xiaomi.com/ i usunięciu telefonu z który chce odblokować z zakładki zarządzanie urządzeniami. 0. Wsadzamy aktywną kartę SIM. 1. W opcjach programistycznych zaznaczone: zdjęcie blokady oem, debugowanie USB, instaluj przez USB, debugowanie USB (ustawienia bezpieczeństwa). 2. Włączamy roaming międzynarodowy [W ustawieniach znajdziemy pod nazwą "dane w roamingu"] i lokalizację. 3. W ustawieniach programistycznych w "Stan odblokowania Mi" wybrać zgadzam się, a potem "dodaj konto i urządzenie". Musi pojawić się komunikat "Pomyślnie dodano..." 4. Jeżeli nie pojawia się pozytywny komunikat w punkcie 3 to należy w ustawieniach wejść w konto Xiaomi i wybrać urządzania. Tutaj również musi być nasz telefon który chcemy odblokować. I teraz chyba najważniejsze. [Nie wiem czemu, ale wciąż wyświetla mi się "Karta SIM nie jest zainstalowana lub aktywowana" mimo, że odebrałem i wysłałem SMSa, dzwoniłem] Włączamy znajdź urządzenie - tutaj zaznaczamy wszystko. 5. Wracamy do punktu 3 i dodajemy urządzenie. Na koniec usunąłem wszystkie dane apki Xiaomi Community, dopiero potem ją odinstalowałem, wyczyściłem dane z panelu sterowania, uruchomiłem ponownie telefon, pobrałem najnowszą apkę ze sklepu play z 12 sierpnia. Przy logowaniu od razu wybrałem global. Dalej mam komunikat o błędzie konta, mimo to wszedłem do trybu fastoot [PRZED TYM ZGARŁEM SOBIE WSZYSTKIE ZDJĘCIA, PRZYPOMINAM, ŻE ODBLOKOWANIE USUWA WSZYSTKIE DANE Z TELEFONU], uruchomiłem Mi Unlock na kompie i dałem Unlock. Pojawiły się procenty i na koniec komunikat o czasie oczekiwania. Jeżeli dobrze kojarzę to przy pierwszej próbie procenty w ogóle nie leciały i chyba była informacja by zrobić prośbę z Xiaomi Community.
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Sierpnia 2024 Opublikowano 19 Sierpnia 2024 2 minuty temu, Pabian napisał(a): możesz potwierdzić, że jak już mam w Mi Unlock na kompie czas oczekiwania 72h to wszystko jest na dobrej drodze? Generalnie tak. Błąd po tym czasie może się pojawić tylko na końcu, gdy Mi Unlock z jakiegoś powodu stwierdzi, że urządzenie nie jest aktywowane (w większości przypadków tak się dzieje po serwisie).
Piotr Gilarski Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Cześć mam problem z odblokowaniem bootloadera otóż próbuję odblokowac bootloadera przy pomocy xiaomi tool v2 i wyskakuje mi taki problemmoze byc to zwiazane z tym, że nie mogę sie zalogowac w opcjach programisty na konto mi, poniewaz kaze mi uzyc danych komorkowych, ale niemam zasiegu(wykrywwa karte sim ale jest brak zasiegu) xiaomi redmi note 13 pro 5g mam pobrany modem i skrypt zeby wgrac przez fastboota i adb i fastboota tez mam pobrane ale zeby to zrobic musze miec odblokowany bootloader. Czy moze ktos mi pomoc jak roziazac ten problem?
smk Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Opublikowano 21 Sierpnia 2024 @Pabian, szedłem za Twoją instrukcją, ale w punkcie 3 "Dodaj konto i urządzenie" niestety nie przepuszcza mnie dalej, pojawia się komunikat "The system is being upgraded. Please try again later." Jakieś pomysły, jak przez to przebrnąć?
wojted Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Opublikowano 22 Sierpnia 2024 W ustawieniach konta Xiaomi mam wpisany region Chiny. W Xiaomi Community ustawiony jest Global. Być może to jest ten problem z moim kontem i dlatego nie mogę dostać zgody na odblokowanie bootloadera? Co prawda każą próbować ponownie 26/08 ale jeżeli region mam mieć global no to nie wiem czy 26 taką zgodę dostanę... Czy można jakoś ten region w ustawieniach konta Xiaomi zmienić? Próbowałem i w telefonie i przez laptopa i nie mam opcji zmiany. Telefon był kupiony z polskiej dystrybucji z romem global. teraz mam wersję rom 1.0.3.0.TKHIDXM. To chyba Indonezja.
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Opublikowano 22 Sierpnia 2024 18 minut temu, wojted napisał(a): W ustawieniach konta Xiaomi mam wpisany region Chiny. I to może być problem. Nie można zmienić regionu. Musisz próbować na innym koncie.
smk Opublikowano 22 Sierpnia 2024 Opublikowano 22 Sierpnia 2024 A jaki region ma być wpisany w ustawieniach konta Xiaomi? Ja mam Polskę, a w Xiaomi Community - Global.
Rekomendowane odpowiedzi