Dantes Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Witam, zastanawiam się nad kupnem Xiaomi Redmi 3. Z tego co wiem nie ma jeszcze polskiej wersji MIUI? Czy jest wiadomo kiedy się pojawi? I jak wygląda jego wgrywanie, muszę robić root itd. żeby to zrobić ? WIem że po tym zabiegu traci się gwarancje. Jeszcze pytanko co do tego zabiegu jest on trudny do zrobienia czy wszystko idzie prosto zgrać żeby nic nie zepsuć? Ostatnie pytanie, gdzie najlepiej, z jakiej strony zrobić zakup tego telefonu. Macie jakieś sklepy zaufane? Będę wdzięczny za pomoc :). Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 nie wiadomo kiedy będzie MiuiPolska dla R3, jest napisane "wkrótce", więc musisz uzbroić się w cierpliwość, to nowy telefon i z doświadczenia mogę CI powiedzieć ze około miesiąca lub dwóch trzeba poczekać. Wgranie MiuiPolska w telefonach z końca 2015 i obecnie z 2016 wiąże się z odblokowaniem Bootloadera, poczytaj o tym na forum, nie jest to trudne i są tutoriale na forum. Trzeba zaglądnąć do kilku tematów na forum zanim za się pytanie, bo możliwe że odpowiedzi są już na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodens79 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Na chwilę obecna odblokowanie telefonu jest niemożliwe w Europie. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dantes Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 czyli w Polsce nie odpale np sieci z Tmobile? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 2 minuty temu, Dantes napisał: czyli w Polsce nie odpale np sieci z Tmobile? Odpalisz, wszystko będzie działać, tylko, że będziesz mieć j. ang. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dantes Posted January 27, 2016 Author Share Posted January 27, 2016 aha w ten sposób . no nic to czekam na Polski jezyk:) dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
allbertcik Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Kupował, ktoś telefon od tej 'firmy' http://allegro.pl/show_user.php?uid=37037580 Chciałem, go zakupić mówią, że mają gwarancję w Polsce, i że sprowadzają telefony z chin, to mogą współpracować z xiaomi czy na czym to polega? Zakupiłbym go od nich, ale nie chce mieć żadnej wtopy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin.M Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Każdy sprowadza z chin bo Xiaomi nie ma oficjalnej dystrybucji w Polsce. Poczytaj opinie o sprzedawcach. XRN2 by Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remek Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 (edited) Dnia 29.01.2016o22:15, allbertcik napisał: Kupował, ktoś telefon od tej 'firmy' http://allegro.pl/show_user.php?uid=37037580 Chciałem, go zakupić mówią, że mają gwarancję w Polsce, i że sprowadzają telefony z chin, to mogą współpracować z xiaomi czy na czym to polega? Zakupiłbym go od nich, ale nie chce mieć żadnej wtopy w ramach ścisłości Nie wiem czy omyłkowo ale link który podałeś jest do REDMI Note 3 Prime Ja kupiłem od tego gościa http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3-2gb-16gb-hd-lte-4g-dual-sim-fv23-i5916111934.html Edit: 10.02.2016 Gość jest ok. Edited February 10, 2016 by Remek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr.ben Posted January 30, 2016 Share Posted January 30, 2016 Mam na sprzedaż Nowy silver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dantes Posted February 9, 2016 Author Share Posted February 9, 2016 Jeszcze pytanko mam. Jak będzie trzeba wgrac miui polska do redmi3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
asffaf Posted February 9, 2016 Share Posted February 9, 2016 Obserwuj miuipolska.pl. Wkrótce się dowiemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dantes Posted February 15, 2016 Author Share Posted February 15, 2016 Czytalem ze trzeba odblokować tzw. bootloadera , czy jest to ciezkie do zrobienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
domi.nos Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 (edited) 2 godziny temu, Dantes napisał: Czytalem ze trzeba odblokować tzw. bootloadera , czy jest to ciezkie do zrobienia? Na razie się nie da. To znaczy, potrzebny jest ROM w wersji dla programistów, a takowy nie został udostępniony. Poza tym, potrzebujesz zgody on Xiaomi, z którą bywa różnie. Ja jeszcze nie dostałem :/ Poza tym z samym wgraniem ROMu też jest problem, tj. raz mi się udało, ale drugi raz już nie. Na tej same konfiguracji... Edited February 15, 2016 by domi.nos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dantes Posted February 15, 2016 Author Share Posted February 15, 2016 aż tyle zachodu? To może dać sobie spokój z xiaomi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 15, 2016 Share Posted February 15, 2016 Oczekujesz takiej odpowiedzi tutaj na forum? Wg mnie warto sie przemęczyc z angielskim poki nie wyjdzie miuipl, a w miedzyczasie kombinowac z bl. Pokaz mi drugi telefon za taką kase z tymi bebechami. Nie ma szans Wyslane z G7 przez Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanc Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Tak właściwie to nie trzeba odblokować bl. Wietnamce już wyczarowały sposób na wrzucenie customowego system.img (wystarczy root i parę komend w adb). Kwestia tego, że wietnamski rom multilanguage nie ma polskiego ;/ A na tym podforum brakuje ogarniętej osoby, która byłaby w stanie dodać język polski do wietnamskiej wersji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dantes Posted February 18, 2016 Author Share Posted February 18, 2016 (edited) Czy xiaomiforsale wgrywają miui pl jeśli będę chciał? Edited February 18, 2016 by Dantes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dantes Posted February 18, 2016 Author Share Posted February 18, 2016 Pytam ogólnie. Jeśli wyjdzie to bym tak zamówił. Lub zamówię sobie inny model Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Raczej wątpię, że jakikolwiek sklep weźmie za Ciebie odpowiedzialność i odblokuje Ci bootloader, a następnie wgra MIUIPolska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pala01 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Dopóki nie ma polskiego MIUI polecam użyć aplikacji MoreLocale 2 żeby zmienić język aplikacji na polski https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.co.c_lis.ccl.morelocale&hl=pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
aryst Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Ja kupilem w accessories4u redmi note 2 i mialem od razu miui PL Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Cześć Co proponujecie wgrać na redmi3? Kupiłem, przyszedł i chciałbym zmienić ten chiński miui, wiem, że nie ma PL, ale może jakiś oficjalny angielski ? Dzięki za podpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lanc Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Oficjalny chiński ma język angielski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 W sumie widziałem, że jest do wyboru angielski i polski, ale każdy na tym forum pisał, że jak telefon ma siez chin, to warto wgrać mu raz jeszcze, sprawdzony rom, z oficjalnej strony miui, dlatego podpytywałem o oryginalny rom... ale poszukam na miui eng Link to comment Share on other sites More sharing options...
p3x! Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Jeżeli masz PL to nie masz oryginalnego, a custom ROM. Jeżeli do wyboru są tylko 2x chiński i angielski to prawdopodobnie oryginał - byś musiał sprawdzić nazwę (numer) wersji kompilacji systemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Tu autor pisze, że dostał MIUI PL w sklepie xiaomi.com.pl: MIUI Polska jeszcze nie ma, prawda? Zatem co takiego wgrywają w sklepie xiaomi.com.pl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Syfiastą kompilację. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
redzi84 Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Wiadomo cos o spolszczeniu dla redmi 3? Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaloks Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 1 godzinę temu, redzi84 napisał: Wiadomo cos o spolszczeniu dla redmi 3? Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka Spolszczenie pojawi się.. Kiedy ? - Gdy będzie gotowe ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
redzi84 Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 No no tyle wiem ale na forum wypowiedzial sie Acid wiec liczylem na konkretniejsza odpowiedz Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
p3x! Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 A co miał jeszcze napisać^^ W skrócie napisał to co każdy wie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robinson Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 18 godzin temu, Acid napisał: Syfiastą kompilację. Mam nadzieję, że będę w stanie pozbyć się tego syfu, jeśli zamówię w xiaomi.com.pl jak już wyjdzie MIUI Polska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p3x! Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Podobno teraz już wysyłają z oryginalnym ROM`em - ktoś pisał w jakimś temacie. Na ile to prawda - nie wiem ;< Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guziiik Posted February 27, 2016 Share Posted February 27, 2016 Dostałem swojego w środę, ROM oficjalny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts