AndrzejKu Posted January 5, 2016 Share Posted January 5, 2016 Jaki uchwyt samochodowy polecacie? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 Dedykowanego raczej nie ma, więc zostają uniwersalne, musisz wybrać w miarę stabilny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted January 15, 2016 Share Posted January 15, 2016 (edited) Przerobiłem kilka. Polecam Samsungowego do wyrwania do 50zł jak dobrze popatrzysz. Edited January 15, 2016 by Gravis Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejKu Posted January 16, 2016 Author Share Posted January 16, 2016 Samsungowego mam tylko średnio pasuje. Wtyczka do ładowania jest z boku a nie na środku więc lipa a odwrotnie to obejmuje przyciski głośności Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crocodil Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Rozważam zakup Redmi Note 3 lub Redmi Note 3 Pro (kiedy już się pojawi). Podobnie jak autor tematu, posiadam uchwyt Samsung EE-V200 w którym niestety złącze micro USB byłoby zasłonięte. Na forum angielskim polecono mi uniwersalny uchwyt: Czy ktoś z Was już takiego używał? Ewentualnie, chętnie przeczytam opinie o innych uchwytach Link to comment Share on other sites More sharing options...
miczkins Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Powiem wam, że mam uchwyt od Samsunga z gniazdem do ładowania na środku i dwoma łapkami po bokach podtrzymującymi telefon, ogółem niespecjalnie pasuje, ale da się ten telefon tak włożyć, że wtyczka wystaje akurat na tyle, żeby móc tam wsadzić kabel do ładowania. Najlepiej popróbować delikatnie, za pierwszym razem też myślałem, że będzie kicha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crocodil Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 @miczkinsDzięki za opinię i opis Na pewno najpierw zobaczę czy da się używać tego uchwytu który już mam... Prawda jest też taka, że rzadko kiedy jeżdżę naprawdę długie trasy i nie muszę aż tak często doładowywać obecnego telefonu (Moto G pierwszej generacji), a Redmi Note 3 ma prawie 2 razy większą baterię, więc potrzeba będzie jeszcze rzadsza Link to comment Share on other sites More sharing options...
karsto1982 Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 od siebie polece (napewno nic lepszego w takiej cenie nie kupicie bo moja cena jest bardzo zanizona poniewaz potrzebuje kasy i chce szybko sprzedac) to... http://olx.pl/oferta/uchwyt-samochodowy-iottie-easy-touch-CID99-IDcSDc5.html //Z25: na przyszłość takie oferty wrzucaj w giełdę, bo posty polecą do kosza Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 29, 2016 Share Posted January 29, 2016 Rozważam zakup Redmi Note 3 lub Redmi Note 3 Pro (kiedy już się pojawi). Podobnie jak autor tematu, posiadam uchwyt Samsung EE-V200 w którym niestety złącze micro USB byłoby zasłonięte. Na forum angielskim polecono mi uniwersalny uchwyt: Czy ktoś z Was już takiego używał? Ewentualnie, chętnie przeczytam opinie o innych uchwytach Ja mam ten uchwyt. Sama łapa jest funkcjonalna, ale przyssawka niestety nie wytrzymała kilkakrotnego odpinania. Bardzo mocno klei się szyby, aż za mocno i przy odpinaniu obluzowala się sprężyna. I obecnie już się trzyma Czyli... Przykleic do szyby i nie ruszać Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Rozważam zakup Redmi Note 3 lub Redmi Note 3 Pro (kiedy już się pojawi). Podobnie jak autor tematu, posiadam uchwyt Samsung EE-V200 w którym niestety złącze micro USB byłoby zasłonięte. Na forum angielskim polecono mi uniwersalny uchwyt: Czy ktoś z Was już takiego używał? Ewentualnie, chętnie przeczytam opinie o innych uchwytach Kupilem tacie coś takiego na prezent i działa świetnie Tapnięte z Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg.x Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 używam ten uchwyt od ponad roku, uwazam że jest bardzo dobry, jest uniwersalny, pozwala np tak chwycić telefon zeby służył jako rejestrator video. dobrze trzyma 5 calowe urządzenie, nigdy telefon mi z niego nie wypadł. Choc zdarzyło mi się przy dużych mrozach że ssawka sie odkleila od szyby w nocy. Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crocodil Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Dziękuję za uwagi A macie wersję taką jak na powyższym zdjęciu - ze sztywnym pałąkiem, czy może z giętkim (przewinęła mi się przed oczami w którymś z chińskich sklepów)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gryzon87 Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 http://allegro.pl/uniwersalny-uchwyt-do-telefonu-na-kratke-nawiewu-i5424235260.html Pasuje i polecam, zależy jak u ciebie z nawiewami w aucie, mi w Grand Scenic II odpowiada. Kupilem w REAL za 15zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crocodil Posted February 1, 2016 Share Posted February 1, 2016 Pewnie także by pasowało (Renault Laguna 1) ale jednak bardziej pasowało by mi coś na przyssawce... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg.x Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Dziękuję za uwagi A macie wersję taką jak na powyższym zdjęciu - ze sztywnym pałąkiem, czy może z giętkim (przewinęła mi się przed oczami w którymś z chińskich sklepów)? Mam taki jak na zdjeciu, on nie jest sztywny, odkrecasz nakretke i ustawiasz płynnie jak ci odpowiada. Widzialem kiedyś na żywo na elastycznym [gietkim] precie wtedy telefon sie poruszał ciężko bylo na ekranie cos wybrac, z tym ze to byl tani egzemplarz z allegro Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
marceleqs Posted February 5, 2016 Share Posted February 5, 2016 (edited) Dnia 1/29/2016o11:24, Crocodil napisał: Rozważam zakup Redmi Note 3 lub Redmi Note 3 Pro (kiedy już się pojawi). Podobnie jak autor tematu, posiadam uchwyt Samsung EE-V200 w którym niestety złącze micro USB byłoby zasłonięte. Na forum angielskim polecono mi uniwersalny uchwyt: Czy ktoś z Was już takiego używał? Ewentualnie, chętnie przeczytam opinie o innych uchwytach Ja odradzam. Miałem, wywaliłem. Zdejmowanie często powodowało "je*nięcie" górej łapy o LCD w poprzednich telefonach, z tym nawet nie chciałem ryzykować. U mnie w VW pasuje mi idealnie uchwyt na napoje, wyskakujący i rozkładający się z kokpitu. Tam go wkładam pod kątem 45stopni i gitara. Ale komfortu wprowadzania znaków to nie ma, niestety to się przydaje tylko do odebrania połączeń na głośnomówiącym i jako nawigacja. Ja chcę spróbować ten uchwyt co ma taki żel, kładzie się na niego telefon i.. trzyma. A potem odrywa, ponoć bez śladu. Może uda mi się w jakimś markecie przetestować. Etui przezroczyste mam więc możę nawet lepiej złapie z gumą.. Edited February 5, 2016 by marceleqs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rome Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Korzystam z takiego http://www.cyfrowe.pl/smartfony-tablety/iottie-uchwyt-samochodowy-iottie-easy-flex-3-smartfon-do-5-cali.html i daje radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crocodil Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 @Rome Według opisu nadaje się tylko do telefonów z przekątną nie większą niż 5 cali, nie ma problemów z RN3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rome Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Spokojnie daje radę Link to comment Share on other sites More sharing options...
GarryMoveOut Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Ja mam Forevera CH-110 i mi styka. Może nie jest jakoś mega stabilny ale mam go przyklejonego na drzwiach i się nie odkleja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marceleqs Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Ja zrezygnowałem całkiem. Kładę telefon za skrzynia biegów lub w uchwycie na napoje. Mam teraz więcej miejsca, widoczności 😜 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted March 28, 2016 Share Posted March 28, 2016 Ktoś z Was jest w stanie polecić uchwyt, który przetestował "na własnej skórze" przez te ostatnie kilka tygodni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted March 31, 2016 Share Posted March 31, 2016 (edited) Trochę poczytałem i chyba zdecyduję się na iOttie Easy One Touch 3. Dosyć drogi (~100zł) ale wygląda solidnie, ma bardzo duży zakres regulacji i bardzo dobre opinie. EDIT: Ops. Myślałem, że to forum scala automatycznie posty... Edited March 31, 2016 by rzadzu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duda Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Ja używam Samsungowego. Niestety gniazdo ładowania nie pasuje, ale jak się delikatnie podsunie telefon do góry, to wtedy jest ok. Myślę, że delikatnie go zniszczę i zrobię wcięcie na kabel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzadzu Posted April 4, 2016 Share Posted April 4, 2016 Ja odebrałem dzisiaj iOttie Easy One Touch 3. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Uchwyt solidny, szeroki zakres regulacji, mechanizm wpinania telefonu wydaje się bardzo wygodny, a "podstawki" można przesunąć na boki, więc gniazdo ładowania umiejscowione z boku w ogóle nie przeszkadza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
talib1990 Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 Witam, jestem tu nowy co prawda czekam dopiero na swojego Xiaomi Chin ale do aktualnego honora 4x też 5,5 " mam teraz uchwyt magnetyczny na kratkę nawiewu.... super sprawa ... nic nie obejmuje telefonu, telefon ani drgnie a dodatkowo " montaż " go trwa ułamek sekundy. Płytki magnetyczne mam wsuniete pod gumowe etui przez co ich nie widać... New products 2016 car accessory 360 Degree car phone holder mount for mobile device magnetic phone holder http://s.aliexpress.com/vInqUruM (from AliExpress Android) Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomasznowak Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 A ja żadnych uchwytów z przyssawką nie używam po ostatnich przygodach kiedy to telefon mi odpadł i mało się nie rozbił. Teraz używam od ok. dwóch miesięcy uchwyt magnetti i mam spokój z telefonem wiszącym na szybie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted May 29, 2016 Share Posted May 29, 2016 Sprawiłem sobie coś takiego: http://www.aliexpress.com/item/Remax-Universal-Phone-Holder-Car-Holder-Mobile-Phone-Holder-Charger-Magnet-Connector-Adjust-Bracket-Dual-Head/32626400891.html Jak dla mnie rewelacja. Jakość wykonania i funkcjonalność na 5+. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardy Posted June 1, 2016 Share Posted June 1, 2016 a nie ma jakiejś głowicy dedykowanej HR co by chociaż trochę pasowała do XRN3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crocodil Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Odkopię trochę temat... Czy ktoś używał może uchwytów iOttie Easy One Touch 2 lub iOttie Easy One Touch z Redmi Note 3? W szczególności chodzi mi o to czy boczne ramiona po zamknięciu się nie dotykają przycisków... Link to comment Share on other sites More sharing options...
besafenowpl Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 z iOttie polecam magnezowy. (przyklejasz na tył telefonu magnez) a drugi jest na uchwycie. Super wygodne rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crocodil Posted August 17, 2016 Share Posted August 17, 2016 (edited) Jakoś trochę obawiam się tych rozwiązań, opartych na magnesach bo trudno mi uwierzyć że dosyć silne pole magnetyczne nie ma wpływu na telefon (chociażby na kompas). Zamówiłem z GearBest "chińskie klony" tych dwóch uchwytów iOttie (klik i klik), kiedy dotrą, postaram się napisać jak sprawują się z RN3. EDIT: Dostałem te uchwyty i mogę powiedzieć że są naprawdę dobrej jakości. Redmi Note 3 w obudowie Ipaky spokojnie pasuje do obu. Niestety odpowiednik One Touch ma stopki regulowane tylko góra-dół, a na boki nie, więc port do ładowania jest zasłonięty. Takiego problemu nie ma z drugą wersją, która daje naprawdę ogromne możliwości konfiguracji. Edited September 14, 2016 by Crocodil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts