W końcu udalo mi sie to uruchomic - nie wiem czemu wczesniej nie dzialalo.
Fajnie blokuje urzeadzenie ale nie jest tak jak Acid pisal ze nie da sie wylaczyc telefon. Da sie przytrzmujac kilka sekund power. Szkoda bo tak dalo sie uruchomic alarm oraz zablokowac telefon - az chce sie go wtedy pozbyc Po pozniej da sie wejsc do recovery i zrobic restarcik - no moze nie da sie go uzywac normalnie bez wgrania CM bo nie dziala net ale jednak cos mozna. Po wipe jak wlaczymy net to zakladam ze bedzie kontakt z xiaomi oraz znowu blokada.
Szkoda ze ekran Lock nie jest customizowany - teraz jest info o tym ze "Zgubiono urzadzenie i za chwile zadzwone" ... no coz zadzonie jak ktos wlozy karte, jak nie wlozy (wyjmie moja) to sobie moge dzwonic. A jakbym napisal "Fajnie ze udało Ci się znaleźć moj telefon - czeka Cie nagroda ... zadzon na numer ...."
Szkoda takze ze po wspomnianym restarcie nie da sie wlaczyc alarmu
No coz duzo do nadrobienia bo zbyt latwo mozna to obejsc - choc kierunek dobry
PS> Cos wnosi wiecej ekran blokady w tym temacie? Ja go nie mam bo zbyt czesto uruchamiam telefon i to zbyt duza upierdliwosc. A i przy pewnych scenariuszach wieksza szansa na odzyskanie telefonu - ktos laczy wifi lub transmisje i bedziemy mogli go zlokalizowac. Choc wiem dyskusyjne
Po godzinie zabawy ta funkcja stwierdzam ze w PL jest ona calkowicie nieprzydatna
Juz napisze dlaczego. Przykład:
1. Ktos odnalazl/ukradl nasz telefon
2. My go blokujemy przez i.mi.com
3. Czekamy az wlozy karte swoja
4. Czekac bedziemy i bedziemy bo telefon nie wysle SMS WCALE do serwerow Xiaomi!!!!! Dlaczego?? Bo jest bug i aby aktywowac karte przez SMS to ktos kto ukradl/odnalazl nasz telefon musialby zmianic jezyk na engielski bo inaczej nie aktywuje sie nowa karte. A jak on mialby to zrobic? Przeciez telefon jest zablokowany.
Dopóki tego ktos nie naprawi to funkcja ta moze spowodowac ze juz nigyd nie znajdziecie waszego telefonu
Jedyny sposob jest naklejenie naszego numeru z tylu obudowy A mialo byc tak pieknie.
Choc widze ze i tak ta funkcja nikt sie specjalnie nie interesuje - cos jak to z backupami... do 1 stracenia telefonu
Pytanie
wyzwolenia
W końcu udalo mi sie to uruchomic - nie wiem czemu wczesniej nie dzialalo.
Fajnie blokuje urzeadzenie ale nie jest tak jak Acid pisal ze nie da sie wylaczyc telefon. Da sie przytrzmujac kilka sekund power. Szkoda bo tak dalo sie uruchomic alarm oraz zablokowac telefon - az chce sie go wtedy pozbyc
Po pozniej da sie wejsc do recovery i zrobic restarcik - no moze nie da sie go uzywac normalnie bez wgrania CM bo nie dziala net ale jednak cos mozna. Po wipe jak wlaczymy net to zakladam ze bedzie kontakt z xiaomi oraz znowu blokada.
Szkoda ze ekran Lock nie jest customizowany - teraz jest info o tym ze "Zgubiono urzadzenie i za chwile zadzwone" ... no coz zadzonie jak ktos wlozy karte, jak nie wlozy (wyjmie moja) to sobie moge dzwonic. A jakbym napisal "Fajnie ze udało Ci się znaleźć moj telefon - czeka Cie nagroda ... zadzon na numer ...."
Szkoda takze ze po wspomnianym restarcie nie da sie wlaczyc alarmu
No coz duzo do nadrobienia bo zbyt latwo mozna to obejsc - choc kierunek dobry
PS> Cos wnosi wiecej ekran blokady w tym temacie? Ja go nie mam bo zbyt czesto uruchamiam telefon
i to zbyt duza upierdliwosc. A i przy pewnych scenariuszach wieksza szansa na odzyskanie telefonu - ktos laczy wifi lub transmisje i bedziemy mogli go zlokalizowac. Choc wiem dyskusyjne
Po godzinie zabawy ta funkcja stwierdzam ze w PL jest ona calkowicie nieprzydatna
Juz napisze dlaczego. Przykład:
1. Ktos odnalazl/ukradl nasz telefon
2. My go blokujemy przez i.mi.com
3. Czekamy az wlozy karte swoja
4. Czekac bedziemy i bedziemy bo telefon nie wysle SMS WCALE do serwerow Xiaomi!!!!! Dlaczego?? Bo jest bug i aby aktywowac karte przez SMS to ktos kto ukradl/odnalazl nasz telefon musialby zmianic jezyk na engielski bo inaczej nie aktywuje sie nowa karte. A jak on mialby to zrobic? Przeciez telefon jest zablokowany.
Dopóki tego ktos nie naprawi to funkcja ta moze spowodowac ze juz nigyd nie znajdziecie waszego telefonu
Jedyny sposob jest naklejenie naszego numeru z tylu obudowy
A mialo byc tak pieknie.
Choc widze ze i tak ta funkcja nikt sie specjalnie nie interesuje - cos jak to z backupami... do 1 stracenia telefonu
Edytowane przez wyzwolenia36 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi