Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Hertz___ napisał:

Ale mi to wisi ile laduje najwazniejsze ze tel spokojnie przy moich potrzebach laduje co 2 dni .

Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi kolego.

To urządzenie pokaże ci pojemność twojej baterii i wtedy będziesz w stanie określić czy to system wcina baterie czy to bateria już się zużywa...

Edytowane przez fullrespect
Opublikowano
Nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi kolego.

To urządzenie pokaże ci pojemność twojej baterii i wtedy będziesz w stanie określić czy to system wcina baterie czy to bateria już się zużywa...

Wiem wiem poprostu juz mnie meczy ta dyskusja o baterii , uwazam ze jak sie uzywa normalnie bez grania godzinami w gry to bateria starcza spokojnie dwa dni, a sensem aktualizacji nie jest powodowanie aby chodzila tydzień, pozdro

Opublikowano
16 minut temu, Hertz___ napisał:

Wiem wiem poprostu juz mnie meczy ta dyskusja o baterii , uwazam ze jak sie uzywa normalnie bez grania godzinami w gry to bateria starcza spokojnie dwa dni, a sensem aktualizacji nie jest powodowanie aby chodzila tydzień, pozdro

Mi ostatnio 3 dni wytrzymała, a trochę fotek i filmów kręciłem. Ale od grania to mam PC ..

Opublikowano
3 godziny temu, Hertz___ napisał:

Bzdura. jak sie uzywa normalnie to dzien max i to jest problem, bo mam porownanie z kilkoma modelami w tym z note 1 lte i tu jest tragedia

Opublikowano
13 minut temu, galakty napisał:

Ludzie, kto kupuje telefon z 8x2.0 Ghz i ekranem 5.5" i liczy, że bateria na długo wystarczy? Trzeba było wziąć jakiegoś 4" z procesorem dwurdzeniowym.

Nie rozumiesz zasadniczego problemu. Uciekajacej baterii w trybie czuwania. Rozumiem, ze tutaj tez wedlug Ciebie ekran ma znaczenie?

Opublikowano
2 minuty temu, mat01 napisał:

Nie rozumiesz zasadniczego problemu. Uciekajacej baterii w trybie czuwania. Rozumiem, ze tutaj tez wedlug Ciebie ekran ma znaczenie?

Nie rozumiesz zasadniczego problemu. W trybie czuwania nie ucieka bateria, bo to Deep Sleep. Jeśli Ci ucieka, to nie masz trybu czuwania. Ogarnij system, wakelocki i tym podobne. Mam 7.1.3.0 i bateria przez noc ucieka 1-2%. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, galakty napisał:

Nie rozumiesz zasadniczego problemu. W trybie czuwania nie ucieka bateria, bo to Deep Sleep. Jeśli Ci ucieka, to nie masz trybu czuwania. Ogarnij system, wakelocki i tym podobne. Mam 7.1.3.0 i bateria przez noc ucieka 1-2%. 

Ucieka, nie mam zadnych wyrozniajacych sie wakelockow. Rozumiem, ze tutaj tez wszyscy "nie maja ogarnietego systemu"?

http://en.miui.com/thread-187296-1-1.html

edit

to ostatnie stable masz z xiaomi.eu czy global?

Edytowane przez mat01
Opublikowano
1 minutę temu, mat01 napisał:

Ucieka, nie mam zadnych wyrozniajacych sie wakelockow. Rozumiem, ze tutaj tez wszyscy "nie maja ogarnietego systemu"?

http://en.miui.com/thread-187296-1-1.html

Człowieku. W Deep Sleep nie schodzi bateria, jeśli Ci ucieka gdy telefon leży, to nie wchodzi w Deep Sleep. Ściągnij sobie coś do kontroli CPU, daj na ileś minut w tle i zobacz statystyki procesora. 

Opublikowano

Boje się zapytać bo nie wiem czy dobrze rozumiem ale czy teraz nowe romy nie wgram już przez ściągnięcie zipa i instalacje w aktualizacjach?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Opublikowano
26 minut temu, mat01 napisał:

w trybie czuwania, kilka sms, telefonów, tel. wytrzymuje prawie 3 dni

Screenshot_2016-03-10-23-21-31_com.gsamlabs.bbm.png

Screenshot_2016-03-10-23-21-50_com.gsamlabs.bbm.png

Screenshot_2016-03-10-23-22-24_com.miui.securitycenter.png

Opublikowano
1 godzinę temu, galakty napisał:

Człowieku. W Deep Sleep nie schodzi bateria, jeśli Ci ucieka gdy telefon leży, to nie wchodzi w Deep Sleep. Ściągnij sobie coś do kontroli CPU, daj na ileś minut w tle i zobacz statystyki procesora. 

W tym czasie spadło o 5 procent. To normalne? Ty mmasz to stable global czy eu? Zobaczę, może te devy ostatnie po prostu tak skopane. 

Screenshot_2016-03-18-18-59-25_com.bvalosek.cpuspy.png

Opublikowano
1 minutę temu, mat01 napisał:

W tym czasie spadło o 5 procent. To normalne? Ty mmasz to stable global czy eu? Zobaczę, może te devy ostatnie po prostu tak skopane. 

Screenshot_2016-03-18-18-59-25_com.bvalosek.cpuspy.png

Nic nie robiłeś? Na godzinę masz 15 minut pracy telefonu, jeśli tylko leżał, to dziwne.

sMIUI na bazie 7.1.3 EU

Opublikowano
Dnia 3/14/2016o10:03, Lenka napisał:

Ogólnie aktualizacja spoko, wszystko działa, bateria chyba ciut szybciej leci, ale mniejsza o to.

Dwie sprawy:

- nie działa przenośny hot spot Wi-Fi, to znaczy na innym urządzeniu niby połączone a nie ma internetu.

- nie odświeża się widget pogody, trzeba za każdym razem ręcznie.

Nie wiem czy przy poprzedniej wersji też tak było bo praktycznie zaraz po zakupie instalowałam aktualizację. Jak jest u Was?

U mnie też pogodę trzeba ręcznie aktualizowac

Jakieś wieści o nowym romie? 

Opublikowano (edytowane)

U mnie po aktualizacji wszystko działa, żadnych widocznych problemów nie zauważyłam.

Edytowane przez Lenka
Opublikowano

Ja wróciłem do wersji 5.12.10 bo również miałem dość coraz gorszych wyników na baterii i póki co od 3 dni nie narzekam. 4.5/5 h sotu jest i procenty same nie lecą jak telefon odpoczywa.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja już miałem dosyć tego telefonu, ekran miałem max 3 godziny, kupiłem Homtoma HT6 niewiele cięższy ekran około 5 godzin i zostało jeszcze 71% 😁

Wysłane z mojego HT6 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 godzinę temu, artur_star napisał:

Ja już miałem dosyć tego telefonu, ekran miałem max 3 godziny, kupiłem Homtoma HT6 niewiele cięższy ekran około 5 godzin i zostało jeszcze 71% 

MediaTek MT6735
Zegar procesora: 1,00 GHz
Liczba rdzeni: 4

Coś za coś

Opublikowano

No tak, wolę jednak wolniejszy sprzęt ale zapominam na kilka dni o ładowarce. Na co dzień jakoś nie zauważam różnicy w użytkowaniu. RN2 nie za dobrze sobie radzi z automatycznym oświetleniem a tu jest super.

Może ktoś jest chętny na mój RN2 PRIME, kupiłem go chyba w Październiku 2015,cały czas użytkowany w futerale (jak nówka).

Opublikowano

No tak, wolę jednak wolniejszy sprzęt ale zapominam na kilka dni o ładowarce. Na co dzień jakoś nie zauważam różnicy w użytkowaniu. RN2 nie za dobrze sobie radzi z automatycznym oświetleniem a tu jest super.

Może ktoś jest chętny na mój RN2 PRIME, kupiłem go chyba w Październiku 2015,cały czas użytkowany w futerale (jak nówka).

Ludzie czy wy zyjecie na Ukrainie gdzie brakuje pradu ? To porownanie cos jak miec mercedesa ale zamienic go na malucha bo mniej pali , sorry ale sa takie uzadzenia jak ladowarki, podpinasz do gniazdka wieczorem i masz na nastepny dzien spokoj. To podforum jest o aktualizacjach a nie baterii !!!

• Like 1
Opublikowano

A na cm 12.1 wszystko działa? I jak wygląda sprawa z kamerą? 

Ja siedzę cały czas na wersji miui 6.3.3 i póki co jest bardzo dobrze, wifi, bt nic nie zrywa,  bateria też trzyma całkiem ładnie. Odłączylem telefon w okolicach 9 i z włączonym 4g cały czas mam teraz 50% baterii. 

Wcześniej miałem 5.12.10 i 5.10.29, na obecnym jest porównywalnie więc polecam:) 

Opublikowano
1 godzinę temu, artur_star napisał:

Tylko, że te aktualizacje nic nie wnoszą, jedno naprawią a dwie rzeczy popsują, dlatego już nie mogę tego znieść.

To nie aktualizuj jezu. Stoi ktoś nad głową i krzyczy "ZRÓB TO!" ? Wgraj jakieś Stable i zapomnij o tych devach, wyjdziesz dobrze i na czasie i na zdrowiu psychicznym.

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, xandi napisał:

A na cm 12.1 wszystko działa? I jak wygląda sprawa z kamerą? 

CM 12.1 też ma sporo błędów najbardziej przeszkadza bluetooth, ciągle rozłącza, na AOSP jest dużo lepiej ale nie idealnie.Kamera działa, ja jakoś nie potrzebuję extra aparatu do tego są aparaty fotograficzne.

27 minut temu, galakty napisał:

To nie aktualizuj jezu. Stoi ktoś nad głową i krzyczy "ZRÓB TO!" ? Wgraj jakieś Stable i zapomnij o tych devach, wyjdziesz dobrze i na czasie i na zdrowiu psychicznym.

Nikt mi nie każe aktualizować ale to robię ponieważ szukam romu, który działa a nie co jakiś czas rozłącza się bluetooth, stable wcale też nie jest idealny.

Miałem wcześniej przed RN2 LG G2 i tam większość romów była o wiele lepsza niż te oryginalne Xiaomi, i tam nie miałem kłopotów z bluetooth i smartwatch się nigdy nie rozłączał a tu nawet Miband na RN2 gorzej działa niż telefon innego producenta w połączeniu z tą opaską. 

Opublikowano
11 godzin temu, xbaker napisał:

Ja wróciłem do wersji 5.12.10 bo również miałem dość coraz gorszych wyników na baterii i póki co od 3 dni nie narzekam. 4.5/5 h sotu jest i procenty same nie lecą jak telefon odpoczywa.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

co musze zrobic w recovery zeby wgrać starszą wersję? bo to nie wystarczy podobno sam factory reset a ja jestem w tym zielony i akurat mam  5.12.10 pobrane od tygodnia z zamiarami zainstalowania