kackop Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 To telefon jak leży wytrzymuje ci niecałe 2 godziny? Czy jak grasz? Bo ja jak gram to 2 godziny przez neta i tez bateria leży i uważam to za normalne. Telefon ląduje noc, nie mam zamiaru się nad nie bawić z pilnowaniem to bez sensu. To tylko telefon a tu niektórzy traktują to jeszcze lepiej niż jajko. Nawet gdyby nie dało się wymienić to i tak po 2 latach telefon zmienisz jak nie wcześniej. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Karoleq121 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 1 minutę temu, kackop napisał: To telefon jak leży wytrzymuje ci niecałe 2 godziny? Czy jak grasz? Bo ja jak gram to 2 godziny przez neta i tez bateria leży i uważam to za normalne. Telefon ląduje noc, nie mam zamiaru się nad nie bawić z pilnowaniem to bez sensu. To tylko telefon a tu niektórzy traktują to jeszcze lepiej niż jajko. Nawet gdyby nie dało się wymienić to i tak po 2 latach telefon zmienisz jak nie wcześniej. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka jak leży to nic nie leci, przy graniu i necie to max 3h, to jest normalne? pytam bo mam ten telefon od piątku i nie wiem co mam myśleć
krabol Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 1 godzinę temu, Karoleq121 napisał: jak leży to nic nie leci, przy graniu i necie to max 3h, to jest normalne? pytam bo mam ten telefon od piątku i nie wiem co mam myśleć To jest całkowicie normalne. 1% w 2 minuty to daje przy 100% 200 minut czyli około 3h. Przy używaniu telefonu z włączonymi danymi, wyświetlaczem i obciążonym prockiem to jest normalny wynik. Messenger, SNAP, facebook = duże obciążenie procesora. 1 godzinę temu, UltiMet napisał: Ile optymalnie ładować baterie? Niby po 1 h pokazuje że jest 100 % ale nagle spada. Około 3h. Wtedy ładnie trzyma. Po godzinie spada w oczach a najlepiej ladować w nocy. 3
galakty Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Panowie, to Mediatek, z wielkim 5.5 calowym ekranem.. Ani MTK, ani ten ekran nie jest energooszczędny. Porównujcie to z takimi telefonami, które też mają takie podzespoły. Wynik będzie podobny.. To nie Iphone, gdzie przy baterii 1700 MAh zrobicie lepszy wynik.. Jaki tam jest ekran malutki? Jaki procesor? DWA rdzenie tylko, to i trzyma więcej. I chyba AMOLED nie? Więc jak ekran jest czarny, to nie świeci, u nas nawet na czarnym świeci. To wszystko się przekłada na SoT. 1
Karoleq121 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 no to w takim razie nie będę instalował żadnej innej wersji miui, teraz jestem spokojny że z moją baterią jest wszystko ok, dzięki za odpowiedzi
galakty Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Jak chcesz to możesz sobie CPU skręcić, ale i tak ekran bierze większość.
Karoleq121 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 nie no zostawię tak jak jest, czasami nawet je 1%/min no ale trudno muszę się przyzwyczaić
mara44 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Jednak wersja 6.3.3 mi nie leży bateria ucieka mi w oczach w porównaniu do wersji 6.2.21
Karoleq121 Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 po 2h włączonego ekranu taki wynik, granie w asphalta zżera najszybciej xd
Kyrtap Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Korzysta ktoś z Was z Power AMP? Pomijam już fakt, że usunięcie modułu odtwarzacza z panelu powiadomień nie podoba mi się za bardzo, ale to jest najmniejszy problem. Odtwarzacz jest nieustannie ubijany, prawdopodobnie z powodu braku RAMu. Dzieje się to po otwarciu przeglądarki czy kilku aplikacji. Wcześniej tak się nie działo, a wgrałem na czysto, z pełnym wipe. Chciałbym żeby PA miał priorytet i był ubijany na samym końcu, a nie od razu. Kłódka założona na aplikację jeśli to ma znaczenie. Co jeszcze można zmienić? Odnoszę wrażenie, że ogólnie zarządzenie RAMem jest zbyt agresywne.
fullrespect Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 na 6.3.3 prawie wszystko mi ubija...
galakty Opublikowano 10 Marca 2016 Opublikowano 10 Marca 2016 Poczekajcie do jutra, nowa łatka wychodzi, może to naprawi.
mat01 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Dnia 10.03.2016o08:48, kackop napisał: Messenger i tu zużywa baterię bo w tle działa, normalne ze jak telefon się użytkuje to bateria leci, jak Ci dzień wytrzymuje to się ciesz i to powinno wystarczać, a jak chcesz tydzień na ładowaniu to kup sobie telefon z małym wyświetlaczem i klawiatura. To jak by kupić sobie jakieś audi z quattro subaru ale jeździć do 50 km/h i narzekać ze dużo pali. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Mam sie cieszyc, ze na czuwaniu bateria leci jakbym internet przegladal?
Picasso Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Czy u was na chrome działa pobieranie plików na 6.3.3? Wysłane z mojego Redmi Note 2
krzyzu Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Ogólnie działa. Tylko z jakiegoś jednego serwisu (nie pamiętam jakiego) nie reagowało pobieranie, niby zaczynało ale nic się nie działo. Ale Puffin poradzi sobie ze wszystkim 😁 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
galakty Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 49 minut temu, Karoleq121 napisał: była juz dzisiejsza aktualizacja? Pewnie tak lub wrzucają, bo forum się sypie co 5 minut ... Jak to w piątki.
Hertz___ Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 Najnowsza zainstalowana , narazie wszystko dziala ok, zobaczymy jak z bateria Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
djdanto Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 U mnie też już 6.3.11 na pokładzie. Na 6.3.3 bateria całkiem w porządku. Wysłane z mojego SM-T810 przy użyciu Tapatalka
mat01 Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 nie chce zapeszac, bo wiadomo, ze 1 dzien nie jest miarodajny, ale po zadnej aktualizacji bateria tak fajnie nie trzymala zobaczymy w niedziele czy sytuacja sie utrzyma 2
djdanto Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Mi przez noc zeszło 1 %, wszystko wyłączone - WiFi i dane. Wysłane z mojego SM-T810 przy użyciu Tapatalka
Leszek Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) Nie ważne. Chciałem zainstalować jakiś w miarę dobry rom po 5.10.29. Ale czytam i czytam wątki w aktualizacjach i prawie każdy pisze o problemach a nie plusach. Ciężko się czegoś dowiedzieć, więcej narzekaczy niż zadowolonych. A tutaj dochodzą jeszcze problemy z nowym TRWP. Edytowane 12 Marca 2016 przez Leszek Rozmyśliłem się.
_STRIGOI_ Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 @Leszek Zainstaluj własne TWRP, jak nie pasuje Ci to ROM I problem rozwiązany. A jeśli chcesz coś konkretniejszego, to polecam SlimMIUI - do pobrana stąd
Bartek1906 Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) Zainstalowałem 6.3.11 i zauważyłem, że w systemowej przeglądarce ponownie występuje błąd przy pisaniu prywatnej wiadomości na Facebooku - klawiatura zasłania pole do pisania. Wcześniej miałem 5.12.17 gdzie występował błąd, aktualizacja do 6.3.3 naprawiła to Edytowane 12 Marca 2016 przez Bartek1906
Wojt@s Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Panowie mam od miesiąca RN2 na samym początku wgrałem przez fastboot Recovery -->> Team Win Recovery zgodnie z instrukcją jak jest na forum udało mi sie za pierszym razem wgrać MIUI MIUIPolska_hermes_6.2.25_c24c280273-5.0.zip widzę, że co tydzień wychodzą nowe aktualizacje ale przy wgraniu MIUIPolska_hermes_6.3.3_d219d61d6c-5.0.zip mam błąd przy instalacji Error 7 wczoraj wyszła kolejna wersja MIUIPolska_hermes_6.3.11_754ec2162f-5.0.zip i przy grywaniu mam informacje ERROR zip is corrupt plik zip ściagałem dwa razy i jest poprawny PANOWIE Gdzie robię błąd przy aktualizacji ??
Frty Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 32 minuty temu, Wojt@s napisał: Panowie mam od miesiąca RN2 na samym początku wgrałem przez fastboot Recovery -->> Team Win Recovery zgodnie z instrukcją jak jest na forum udało mi sie za pierszym razem wgrać MIUI MIUIPolska_hermes_6.2.25_c24c280273-5.0.zip widzę, że co tydzień wychodzą nowe aktualizacje ale przy wgraniu MIUIPolska_hermes_6.3.3_d219d61d6c-5.0.zip mam błąd przy instalacji Error 7 wczoraj wyszła kolejna wersja MIUIPolska_hermes_6.3.11_754ec2162f-5.0.zip i przy grywaniu mam informacje ERROR zip is corrupt plik zip ściagałem dwa razy i jest poprawny PANOWIE Gdzie robię błąd przy aktualizacji ?? Zmień recovery. Możesz spróbować apk redmi note tool ze sklepu
brqsl Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Panowie mam od miesiąca RN2 na samym początku wgrałem przez fastboot Recovery -->> Team Win Recovery zgodnie z instrukcją jak jest na forum udało mi sie za pierszym razem wgrać MIUI MIUIPolska_hermes_6.2.25_c24c280273-5.0.zip widzę, że co tydzień wychodzą nowe aktualizacje ale przy wgraniu MIUIPolska_hermes_6.3.3_d219d61d6c-5.0.zip mam błąd przy instalacji Error 7 wczoraj wyszła kolejna wersja MIUIPolska_hermes_6.3.11_754ec2162f-5.0.zip i przy grywaniu mam informacje ERROR zip is corrupt plik zip ściagałem dwa razy i jest poprawny PANOWIE Gdzie robię błąd przy aktualizacji ?? co do corrupt zip miałem podobnie gdy chciałem wgrywać z karty SD, gdy przerzuciłem do pamięci telefonu poszło od strzała. Dodatkowo zauważyłem, że przy full wipe (łącznie z internal) przy pierwszej próbie wgrania romu zawsze mam błąd (bodajże problem z mount /system), natomiast za drugim razem idzie Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk 1
Wojt@s Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 @brqsl strzał w 10 tkę Po wgraniu pliku do pamięci telefonu Poszło bez problemu Thx Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
krzyzu Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Przecież to Polska. Tu każdy tylko narzeka 😊 Do puki nie sprawdzisz to się nie dowiesz czy rom jest coś wart czy nie 😊 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
fullrespect Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 Dobra, ludzie prosze sprawdzic: Co robimy: 1. Zostań programistą 2. Wchodzimy w ustawienia->urządzenie->opcje programistyczne i wyłaczamy 'Uzyj NuPlayera' 3. Nagrajcie jakies krotkie wideo (15 sec wystarczy) 4. Spróbujcie je odtworzyć (działa) NIE - właczcie NuPlayera, Działa ? Pewnie tak.. i to wydaje sie jakby nagralo w 60 klatkach na sec. Dobra.... zrzuccie film na kompa - zobaczcie jego parametry - niecale 30 klatek, no i odtwórzcie go na kompie - porażka... Macie to samo ? Szybkosc klatek przy odtwarzaniu na telefonie wydaje sie podwójna a na kompie jest lipne 30fps... Dziwne nie ?
fullrespect Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 2 minuty temu, Frty napisał: Nie dziwne. Masz włączone clearmotion Nie wiem, gdzie to właczyc ?
Frty Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 1 minutę temu, fullrespect napisał: Nie wiem, gdzie to właczyc ? Masz włączone. Wyłączyć możesz w opcjach deweloperskich
fullrespect Opublikowano 12 Marca 2016 Opublikowano 12 Marca 2016 1 minutę temu, Frty napisał: Masz włączone. Wyłączyć możesz w opcjach deweloperskich Nie mam takiej opcji w opcjach developerskich - chyba ze to sie jakos innaczej nazywa niz ClearMotion
Rekomendowane odpowiedzi