Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To telefon jak leży wytrzymuje ci niecałe 2 godziny? Czy jak grasz? Bo ja jak gram to 2 godziny przez neta i tez bateria leży i uważam to za normalne.

Telefon ląduje noc, nie mam zamiaru się nad nie bawić z pilnowaniem to bez sensu. To tylko telefon a tu niektórzy traktują to jeszcze lepiej niż jajko. Nawet gdyby nie dało się wymienić to i tak po 2 latach telefon zmienisz jak nie wcześniej.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 minutę temu, kackop napisał:

To telefon jak leży wytrzymuje ci niecałe 2 godziny? Czy jak grasz? Bo ja jak gram to 2 godziny przez neta i tez bateria leży i uważam to za normalne.

Telefon ląduje noc, nie mam zamiaru się nad nie bawić z pilnowaniem to bez sensu. To tylko telefon a tu niektórzy traktują to jeszcze lepiej niż jajko. Nawet gdyby nie dało się wymienić to i tak po 2 latach telefon zmienisz jak nie wcześniej.

jak leży to nic nie leci,  przy graniu i necie to max 3h, to jest normalne?  pytam bo mam ten telefon od piątku i nie wiem co mam myśleć 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karoleq121 napisał:

jak leży to nic nie leci,  przy graniu i necie to max 3h, to jest normalne?  pytam bo mam ten telefon od piątku i nie wiem co mam myśleć 

To jest całkowicie normalne. 1% w 2 minuty to daje przy 100% 200 minut czyli około 3h. Przy używaniu telefonu z włączonymi danymi, wyświetlaczem i obciążonym prockiem to jest normalny wynik. Messenger, SNAP, facebook = duże obciążenie procesora. 

1 godzinę temu, UltiMet napisał:

Ile optymalnie ładować baterie?  Niby po 1 h pokazuje że jest 100 % ale nagle spada. 

Około 3h. Wtedy ładnie trzyma. Po godzinie spada w oczach ;-) a najlepiej ladować w nocy.

• Like 3
Opublikowano

Panowie, to Mediatek, z wielkim 5.5 calowym ekranem.. Ani MTK, ani ten ekran nie jest energooszczędny. Porównujcie to z takimi telefonami, które też mają takie podzespoły. Wynik będzie podobny..

To nie Iphone, gdzie przy baterii 1700 MAh zrobicie lepszy wynik.. Jaki tam jest ekran malutki? Jaki procesor? DWA rdzenie tylko, to i trzyma więcej. I chyba AMOLED nie? Więc jak ekran jest czarny, to nie świeci, u nas nawet na czarnym świeci. To wszystko się przekłada na SoT.

• Like 1
Opublikowano

Korzysta ktoś z Was z Power AMP? Pomijam już fakt, że usunięcie modułu odtwarzacza z panelu powiadomień nie podoba mi się za bardzo, ale to jest najmniejszy problem.

Odtwarzacz jest nieustannie ubijany, prawdopodobnie z powodu braku RAMu. Dzieje się to po otwarciu przeglądarki czy kilku aplikacji. Wcześniej tak się nie działo, a wgrałem na czysto, z pełnym wipe.

Chciałbym żeby PA miał priorytet i był ubijany na samym końcu, a nie od razu.

Kłódka założona na aplikację jeśli to ma znaczenie. Co jeszcze można zmienić? Odnoszę wrażenie, że ogólnie zarządzenie RAMem jest zbyt agresywne.

Opublikowano
Dnia 10.03.2016o08:48, kackop napisał:

Messenger i tu zużywa baterię bo w tle działa, normalne ze jak telefon się użytkuje to bateria leci, jak Ci dzień wytrzymuje to się ciesz i to powinno wystarczać, a jak chcesz tydzień na ładowaniu to kup sobie telefon z małym wyświetlaczem i klawiatura. To jak by kupić sobie jakieś audi z quattro subaru ale jeździć do 50 km/h i narzekać ze dużo pali.

Mam sie cieszyc, ze na czuwaniu bateria leci jakbym internet przegladal?

Opublikowano

Ogólnie działa. Tylko z jakiegoś jednego serwisu (nie pamiętam jakiego) nie reagowało pobieranie, niby zaczynało ale nic się nie działo.

Ale Puffin poradzi sobie ze wszystkim 😁

Opublikowano

nie chce zapeszac, bo wiadomo, ze 1 dzien nie jest miarodajny, ale po zadnej aktualizacji bateria tak fajnie nie trzymala

zobaczymy w niedziele czy sytuacja sie utrzyma

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Nie ważne. Chciałem zainstalować jakiś w miarę dobry rom po 5.10.29. Ale czytam i czytam wątki w aktualizacjach i prawie każdy pisze o problemach a nie plusach. Ciężko się czegoś dowiedzieć, więcej narzekaczy niż zadowolonych. A tutaj dochodzą jeszcze problemy z nowym TRWP.

Edytowane przez Leszek
Rozmyśliłem się.
Opublikowano (edytowane)

Zainstalowałem 6.3.11 i zauważyłem, że w systemowej przeglądarce ponownie występuje błąd przy pisaniu prywatnej wiadomości na Facebooku - klawiatura zasłania pole do pisania. Wcześniej miałem 5.12.17 gdzie występował błąd, aktualizacja do 6.3.3 naprawiła to 

Edytowane przez Bartek1906
Opublikowano

Panowie 
mam od miesiąca RN2 

na samym początku 
wgrałem przez fastboot

Recovery -->> Team Win Recovery
zgodnie z instrukcją jak jest na forum 

udało mi sie za pierszym razem wgrać MIUI 
MIUIPolska_hermes_6.2.25_c24c280273-5.0.zip

widzę, że co tydzień wychodzą nowe aktualizacje 

ale przy wgraniu MIUIPolska_hermes_6.3.3_d219d61d6c-5.0.zip

mam błąd przy instalacji Error 7

wczoraj wyszła kolejna wersja  MIUIPolska_hermes_6.3.11_754ec2162f-5.0.zip

i przy grywaniu mam informacje ERROR zip is corrupt 

plik zip ściagałem dwa razy i jest poprawny 

PANOWIE Gdzie robię błąd :)  przy aktualizacji ?? 

Opublikowano
32 minuty temu, Wojt@s napisał:

Panowie 
mam od miesiąca RN2 

na samym początku 
wgrałem przez fastboot

PANOWIE Gdzie robię błąd :)  przy aktualizacji ?? 

Zmień recovery. Możesz spróbować apk redmi note tool ze sklepu

Opublikowano

Panowie 

mam od miesiąca RN2 

na samym początku 

wgrałem przez fastboot

PANOWIE Gdzie robię błąd   przy aktualizacji ?? 

co do corrupt zip miałem podobnie gdy chciałem wgrywać z karty SD, gdy przerzuciłem do pamięci telefonu poszło od strzała. Dodatkowo zauważyłem, że przy full wipe (łącznie z internal) przy pierwszej próbie wgrania romu zawsze mam błąd (bodajże problem z mount /system), natomiast za drugim razem idzie

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

• Like 1
Opublikowano

Przecież to Polska.

Tu każdy tylko narzeka 😊

Do puki nie sprawdzisz to się nie dowiesz czy rom jest coś wart czy nie 😊

Opublikowano

Dobra, ludzie prosze sprawdzic:

Co robimy:

1. Zostań programistą :)

2. Wchodzimy w ustawienia->urządzenie->opcje programistyczne i wyłaczamy 'Uzyj NuPlayera'

3. Nagrajcie jakies krotkie wideo (15 sec wystarczy)

4. Spróbujcie je odtworzyć (działa)

NIE - właczcie NuPlayera, Działa ? Pewnie tak.. i to wydaje sie jakby nagralo w 60 klatkach na sec.

Dobra....

zrzuccie film na kompa - zobaczcie jego parametry - niecale 30 klatek, no i odtwórzcie go na kompie - porażka...

Macie to samo ? Szybkosc klatek przy odtwarzaniu na telefonie wydaje sie podwójna a na kompie jest lipne 30fps...

Dziwne nie ?

Opublikowano
1 minutę temu, fullrespect napisał:

Nie wiem,

gdzie to właczyc ?

Masz włączone. Wyłączyć możesz w opcjach deweloperskich

Opublikowano
1 minutę temu, Frty napisał:

Masz włączone. Wyłączyć możesz w opcjach deweloperskich

Nie mam takiej opcji w opcjach developerskich - chyba ze to sie jakos innaczej nazywa niz ClearMotion