plakat22 Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) Tel od dziś i pierwszy raz wgrywam na tym telefonie. (Wcześniej flashowałem inne) Miałem 6.1.29 a chciałem wgrać 6.1.21. Ściągałem z kompa na telefon. Edytowane 1 Lutego 2016 przez plakat22
bosspotato Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 też tak miałem, ale za którymś razem poszło
plakat22 Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 A więc ściągnąłem od nowa wersję 6.1.29 i poszło ale czy ktoś mi może powiedzieć jak wgrać 6.1.21? Wcześniej zrobiłem wipe (data, system, delvik, delvik cache) i wrzuciłem rom na pamięc telefonu. Plik miał nazwę inną ale później jak zmieniałem nazwy to nic to nie dawało, i próbowałem wcześniej 6.1.29a jak ściągnąłem ponownie to poszło. Więc, czy coś zrobiłem źle czy to po prostu dość losowa sprawa i spróbować jeszcze raz w ten sam sposób?
mara44 Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Mi się czasami źle pobierał i miałem takie przypadki więc teraz ściągam na laptopa i wrzucam na pamięć telefonu i aktualizuje ..... Spróbuj w ten sposób
hancock Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 53 minuty temu, plakat22 napisał: A ktoś mi pomoże...? Zrobiłem wipe system, data, delvik cache, cache wrzuciłem rom 6.1.21 na apmieć telefonu i jak próbuje zainstalować to failed "Error flashing zip 'sciezka i nazwa archiwum' Próbowałem też innym rom z karty pamięci i nic :/ @plakat22 Też tak miałem jak wgrywałem 6.1.29. Za trzecim razem poszło.
plakat22 Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Dzięki wszystkim za pomoc Udało się go już ogarnąć choć trochę dziwi mnie, że raz wywala błąd a za chwile idzie i już jest ok. Udało mi się posatwić 5.12.10 i teraz myślę czy zostawić czy iśc na 6.1.21.
fullrespect Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Dobra, zapodalem sobie 6.1.21, zobaczymy co bedzie u mnie
galakty Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Tak czytam ten temat i mi przykro się zrobiło. Ludzie testują na raz 5-10 różnych wersji, żeby znaleźć taką, gdzie telefon nie ma błędów i jak najlepiej bateria wraz z aparatem działa.. Całe MIUI.. Mam propozycję. Wgrajcie CM/AOSP i dajcie sobie spokój. Na prawdę.
grembi Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Ja siedzę na 5.12.10 i nie mam potrzeby zmiany gdyż dla mnie wszystko na tej wersji działa idealnie ( no prócz powiadomień dla jednej apki ale przeżyję to Wysłane z mojego Redmi Note 2
mara44 Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 19 minut temu, galakty napisał: Tak czytam ten temat i mi przykro się zrobiło. Ludzie testują na raz 5-10 różnych wersji, żeby znaleźć taką, gdzie telefon nie ma błędów i jak najlepiej bateria wraz z aparatem działa.. Całe MIUI.. Mam propozycję. Wgrajcie CM/AOSP i dajcie sobie spokój. Na prawdę. Ale tam też z tego co czytałem nie jest kolorowo..... Ja siedzę na 6.1.21 i nie narzekam trzeba się pogodzić że to budżetowiec i nie zrobisz z niego iphone. Wydaje mi się ze ciężko jest wszystkich zadowolić i powinniśmy się cieszyć że są aktualizacje które czasami coś wnosza a czasami coś psują gorzej jak by ich nie było
galakty Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 2 minuty temu, mara44 napisał: Ale tam też z tego co czytałem nie jest kolorowo..... Ja siedzę na 6.1.21 i nie narzekam trzeba się pogodzić że to budżetowiec i nie zrobisz z niego iphone. Wydaje mi się ze ciężko jest wszystkich zadowolić i powinniśmy się cieszyć że są aktualizacje które czasami coś wnosza a czasami coś psują gorzej jak by ich nie było 60% bateri zostało, 3h SOT, cały czas SMS i włączony ekran + Wi-Fi w tle.
hancock Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 37 minut temu, galakty napisał: 60% bateri zostało, 3h SOT, cały czas SMS i włączony ekran + Wi-Fi w tle. Na jakiej wersji? @galakty 53 minuty temu, grembi napisał: Ja siedzę na 5.12.10 i nie mam potrzeby zmiany gdyż dla mnie wszystko na tej wersji działa idealnie ( no prócz powiadomień dla jednej apki ale przeżyję to Wysłane z mojego Redmi Note 2 Jak z baterią? Ile trzyma? Pytam bo nie wiem czy warto przejść z 6.1.29 @grembi
grembi Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 @hancock Nie wiem czego się spodziewasz po 5,5" i fullhd ale to nie nokia 3310 ja dzwonię kiedy potrzebuję i sporo siedzę na necie. W domu WiFi non stop. Udaje mi się ładować co drugi dzień. Ładowanie codziennie jest wtedy gdy dużo korzystam z 3g Wysłane z mojego Redmi Note 2
hancock Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 @grembi Pisałem już gdzieś w jakimś temacie że, moja żona ma alcatela one touch pop c9 5,5" i jej bateria potrafi trzymać 3 dni z włączonym wifi. A też Chińszczyzna:)
hancock Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Trudno, trzeba będzie przywyknąć. Chociaż tyle że, szybko się ładuje.
mara44 Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Jak używam non stop internet plus rozmowy plus viber to dzień wytrzymuje. W sobotę i niedzielę jak siedzę w domu i używam tylko laptopa a telefon ma włączone WiFi i sobie odpoczywa to z palcem w d.... wytrzymuje do poniedziałku bez ładowania. Tak że można powiedzieć że bateria spokojnie wytrzymuje 2 i pół dnia
matt_s Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 1 godzinę temu, hancock napisał: Na jakiej wersji? @galakty Jak z baterią? Ile trzyma? Pytam bo nie wiem czy warto przejść z 6.1.29 @grembi Warto. Wczoraj przeszedłem z 6.1.29 na 5.12.10 - o 7 rano odłączony od ładowarki do teraz 50% baterii. Na 6.1.29 było dużo gorzej ( o tej porze zostawało ok 10-20% )
hancock Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 1 minutę temu, matt_s napisał: Warto. Wczoraj przeszedłem z 6.1.29 na 5.12.10 - o 7 rano odłączony od ładowarki do teraz 50% baterii. Na 6.1.29 było dużo gorzej ( o tej porze zostawało ok 10-20% ) Przekonałeś mnie:) Ma ktoś link do tej wersji?
grembi Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 Kolega lamcza ma linki w swoim podpisie, poszukaj ;/ Wysłane z mojego Redmi Note 2
hancock Opublikowano 1 Lutego 2016 Opublikowano 1 Lutego 2016 2 minuty temu, grembi napisał: Kolega lamcza ma linki w swoim podpisie, poszukaj ;/ Wysłane z mojego Redmi Note 2 @grembi Dziękuję, poszukam:) Jutro zobaczę co i jak.
xandi Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zrobiłem dziś aktualizację z 5.12.10 do 6.1.21 i wrażenia jak najbardziej na + Nie robiłem żadnego wipe, system jakby chodzi płynniej i przewijanie, animacje itp. sa takie smooth Teraz ładuje telefon i od rana sprawdzę jak będzie trzymała bateria. Zwykle codziennie 4g non stop włączone mam, trochę sms, messenger + heartstone. Aparat też chyba ładniejsze zdjęcia robi, w ciągu dnia wstawię porównanie z 5.12.10.
hancock Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 @xandi ok, czekamy. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
fullrespect Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 7 godzin temu, xandi napisał: Teraz ładuje telefon i od rana sprawdzę jak będzie trzymała bateria. Zwykle codziennie 4g non stop włączone mam, trochę sms, messenger + heartstone. Zainstaluj sobie GSAM Battery monitor to pogadamy o tescie baterii
rysib Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Opublikowano 2 Lutego 2016 Przeszedłem z 5.10.29 na 6.1.21 nie widzę widocznych różnic w działaniu telefonu. Wniosek - dobra aktualizacja, godna polecenia
hancock Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 @rysib ok, ale powiedz jak wypada bateria. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
rysib Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Opublikowano 2 Lutego 2016 Gram sporo w clash of clans, więc jak by bateria nie była optymalizowana, to i tak mi znika w oczach A tak poważnie, w weekendy nie grywam więc wtedy kom. odpoczywa od gry. Wtedy bateria trzyma ładnie. Ale dokładnych danych Ci nie podam. Jak na mój "profesjonalny ogląd" jest równie dobrze, jak w 10.29
matt_s Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zauważył ktoś na romie 5.12.10 co jakiś czas lekkie mrugnięcie ekranu, w sensie około ćwierćsekundowa zmiana podświetlenia ekranu ?
grembi Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zauważył ktoś na romie 5.12.10 co jakiś czas lekkie mrugnięcie ekranu, w sensie około ćwierćsekundowa zmiana podświetlenia ekranu ? Nic takiego się nie dzieje Wysłane z mojego Redmi Note 2
d3tr0 Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 też nic takiego nie zauważyłem jak go miałem
matt_s Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 12 minut temu, d3tr0 napisał: też nic takiego nie zauważyłem jak go miałem A w TWRP ?? U mnie co ok 3 sek. ekran miga. Podczas normalnej pracy nieregularnie co jakiś czas. Nie jest to jakoś wyraźnie zauważalne ale czasem to dostrzegam. Zastanawiam się co może być powodem...
grreg Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Może ktoś Cię śledzi i robi zrzuty ekranu? 😈
matt_s Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 No własnie, że niezależnie od tego czy mam automatyczną jasność włączoną czy wyłączoną, niezależnie od kontrastu barwy. Mam wrażenie, że po restarcie na pewien czas się poprawia.
Mirek Smargul Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 Google mapy zaraz po uruchomieniu gps powoduja wyłączenie danych kom. Po kilku chwilach dane powracaja i znowu gina. Ktoś tak ma?
mara44 Opublikowano 2 Lutego 2016 Opublikowano 2 Lutego 2016 18 minut temu, Mirek Smargul napisał: Google mapy zaraz po uruchomieniu gps powoduja wyłączenie danych kom. Po kilku chwilach dane powracaja i znowu gina. Ktoś tak ma? Czy to masz na najnowszym romie? Wcześniej tego nie miałeś?
Rekomendowane odpowiedzi