Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, leonov napisał:

Czy dobrze kojarzę ? to ty miałeś "wywalony" imei i inne dane telefonu ? 

Nie ja. u mnie Wszystko na miejscu. Załączam screena

Screenshot_2016-01-13-14-13-00[1].png

Edytowane przez downtown69
edit
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli macie problem z wywalaniem tego unlock toola na 50% (pierwszym z 3 etapow ) to polecam zainstalowac samsung kies z oficjalnej strony, drivery usb z niego chyba pomagają, w każdym razie po instalacji poszło od razu na 100% i MIUIPolska juz śmiga. 

Btw jakby ktoś miał wątpliwość, na SphinX v1a mozna bezpośrednio zainstalowac przez updater OTA wersje stable, potem przez updater wersje dev i dalej jak w instrukcji, wszystko idzie elegancko, bez żadnych błędów (jedynie musiałem zainstalowac Kiesa)

Edytowane przez deny
Opublikowano
2 godziny temu, downtown69 napisał:

wg tutoriala. Proszę bardzo

Screenshot_2016-01-13-12-01-16[1].png

Screenshot_2016-01-13-12-01-47[1].png

mogę wgrać jedynie wersję stable. Kazdy dev nie przechodzi weryfikacji. telefon od królika, kupiony 23 listopada 2015

Próbujesz wrzucić 6.1.7 DEV z 7.0.22 STABLE. Nie zweryfikuje! Ściągnij 6.1.11 i wejdzie bez problemu - było już o tym w wątku dotyczącym przejścia na DEV. :-)

A żeby nie było offtopa, to ja cały czas czekam na SMS od Xiaomi. :-(

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Wili napisał:

Próbujesz wrzucić 6.1.7 DEV z 7.0.22 STABLE. Nie zweryfikuje! Ściągnij 6.1.11 i wejdzie bez problemu - było już o tym w wątku dotyczącym przejścia na DEV. :-)

Podziękować!!! działa!! 

xiaomi.PNG

• Like 2
Opublikowano

Podziękować!!! działa!! 

xiaomi.thumb.PNG.92f30a46b93d5db919fcdd206ff4cae1.PNG

No wreszcie

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
12 minut temu, nitrospider napisał:

Z innej beki , jestem na devie 6.1.11 z uwalonym imei , mi unlock staje na 50% , rusze ten temat ? Imei dobijałem na stable , po zainstalowaniu dev znowu był uwalony...

Mam ten sam problem. Działa u Ciebie Find device?

Opublikowano (edytowane)

roota w dev ? to sie da ? Ja próbowałem bez skutku...Korzystając z tego poradnika dobijałem do wersji stable i było ok

Edytowane przez nitrospider
Opublikowano

kurde, ja to chyba jakiś dziwny jestem... FastBoota włącza się na devie trzymając jednocześnie Vol Down + Power, tak? No za diabła się wstrzelić nie mogę...

Opublikowano
1 minutę temu, nitrospider napisał:

To samo , potrzebny ROOT :(

No nic wracam do stable i sprzedaje to cuś chyba....

Też mnie kurvica brała, ale powoli można się dużo nauczyć. Chinczyki umieją utrudnić życie na początku :D

Opublikowano

Na cierpliwość jestem  za stary, nie mniej jednak doczekałem sie smsa i na niewiele sie zdał , ponieważ Mi unlock nie może zweryfikować urządzenia z nieprawidłowym imei.Więc uważam że na dzień dzisiajszy nic z tego nie będzie

Opublikowano (edytowane)

nie potrzeba do tego root-a

tylko w tej komendzie  AT+EGMR= 1,7,"IMEI"  między = a 1 musisz wstawić spację. Analogicznie dla AT+EGMR= 1,10,"IMEI"

Edytowane przez Agnieszka
Opublikowano

15 minut temu, Agnieszka napisał:

nie potrzeba do tego root-a

tylko w tej komendzie  AT+EGMR= 1,7,"IMEI"  między = a 1 musisz wstawić spację. Analogicznie dla AT+EGMR= 1,10,"IMEI"

AT command send error

Opublikowano
1 minutę temu, ebola1972 napisał:

A czytałeś temat o 6.1.7 ?

wysłano z 1+1

Tak. Pisali że w 6.1.7 jest to już poprawione. Tylko że średnio poprawili to skoro nie działa dalej.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, nitrospider napisał:

Napisze ktoś jak dobić ten imei do dev romu ?

Tu msz sprawdzona metodę prze zemnie ale musisz to robić na stable bo na dev nie działa ale jest to metoda na stale wiec raz zrobisz i już imei nie będzie uciekał wtedy możesz wrócić do dev.

IMEI Fix/Restore Made Simple

Edytowane przez djrufi
Opublikowano
1 godzinę temu, krzycz napisał:

kurde, ja to chyba jakiś dziwny jestem... FastBoota włącza się na devie trzymając jednocześnie Vol Down + Power, tak? No za diabła się wstrzelić nie mogę...

FastBoota włącza się na WYŁĄCZONYM TELEFONIE. Pozdro

• Like 1