Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wie ktoś może jakie są zastosowane ustawienia MiSound w aplikacji Wideo ?

Mam film i wyodrębnioną ścieżkę dźwiękową ale dźwięk się różni a chciałabym żeby były takie same.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted

Mam najnowszy dev rom i nie mogę zrootować. Próbowałem z aplikacji przez komputer oraz KingsRootem (czy jakoś tak). Wiem, że temat się ponawia ale szukałem w necie i nie znalazłem. Mam wersję 6.3.24.

Posted
Mam najnowszy dev rom i nie mogę zrootować. Próbowałem z aplikacji przez komputer oraz KingsRootem (czy jakoś tak). Wiem, że temat się ponawia ale szukałem w necie i nie znalazłem. Mam wersję 6.3.24.

Jak masz odblokowany bootloader to po prostu wrzuć SuperSU przez TWRP i tyle, jakieś apki są ale one raz dzialaja raz nie

Posted

Mam jakąś dziwną wersję oprogramowania :/ tzn. numeracja dziwną, bo samo użytkowanie dotąd bylo ok. Nie miałam uwag, ani potrzeby instalowania innego romu. Niestety od kilku dni nie mogę się skutecznie pozbyć "kółeczka" Owszem, gdy wchodzę w ustawienia umiem wymusić zatrzymanie tej apki, ale niestety za chwilę kółeczko znowu jest na wierzchu. Jak się tego najprościej pozbyć?

Dodam, że jestem lajkonikiem ;)

Screenshot_2016-03-27-20-04-19.png

Screenshot_2016-03-26-18-40-44.png

Posted
2 godziny temu, fonir napisał:

To zdaje się pływajaca ikona i trzeba ją wyłączyć w konkretnej apce...

Ok, tyle tylko, że samoczynnie się wybudza i to bardzo szybko :(  

Posted
4 godziny temu, fonir napisał:

To zdaje się pływajaca ikona i trzeba ją wyłączyć w konkretnej apce...

Ok, tyle tylko, że samoczynnie się wybudza i to bardzo szybko :(  

2 godziny temu, situ napisał:

Jak sie nie myłe to jak masz jakos aplikacje typu cleaner ,to popatrz tam w ustawieniach.

Nie do końca. To jest apka pod tytułem DU speed booster - jest na twardo zainstalowana, nie da się jej  odinstalować, już była wgrana, gdy kupilam telefon z tym romem z dziwną numeracją ( co to jest?) w ustawieniach odznaczam, ale apka sama za chwilę się przestawia. Pi kupnie telefonu wszystkie niepotrzebne mi aplikacje, ktorych nie dało sie odinstalować wrzucilam do osobnego foldera ( taki śmietnik), pozamrazalam , co się dało i było ok. Wszystko fajnie chodziło i nic mi nie przeszkadzało. Aż do teraz :(

Co robić?

Posted

Szukaj w ustawieniach tej aplikacji musi być żeby to wyłączyć.

Posted
3 godziny temu, situ napisał:

Szukaj w ustawieniach tej aplikacji musi być żeby to wyłączyć.

:/ włączyłam wszystko 

Screenshot_2016-03-30-09-00-13.png

Posted

Witam, dziś dostałem telefon xiaomi zamówiony z xiaomi.com.pl i odrazu wziąłem się za lektury na forum ale ilekroc bym tego nie czytał to nadal nie wiem co zrobić dalej.

Pytanie 1. Chciałem zaktualizować system ale nie mogę, nwm o co chodzi.

2. Pragnę jedynie w pełni korzystać i cieszyć się z telefonem, czy ktoś mógłbym mi odpowiedzieć co powinienem dalej zrobić? Ogólnikowo oczywiście, szczegółowo już sb poczytam na forum.

Wstawiam info o sobie:

Screenshot_2016-03-30-15-22-48_com.android.settings.png

Posted (edited)

Wszystko jest opisane w dziale modyfikacje.Przecież nikt nie będzie pisał poradnika dla każdego nowego użytkownika.

Edited by situ
Posted
2 godziny temu, situ napisał:

Zobacz jeszcze w ustawieniach w samej aplikacji >settings>float window

Oesu! Czemu od razu tak nie zrobiłam? :?:?:?

Dzięki!

Posted (edited)

wgrałem TWRP i mogę wejść z poziomu telefonu w aktualizacjach do trybu recovery ;)

pytanko jeżeli teraz pojawi sie nowe oprogramowanie to mogę je zainstalować poprzez aktualizację z pliku .zip w telefonie ?

Edited by Lejna
Posted

Tak tylko najpierw wrzucasz do telefonu rom ,wybierasz plik i restartuje ci się w trybie recovery instaling zip.

Posted
1 godzinę temu, situ napisał:

Tak tylko najpierw wrzucasz do telefonu rom ,wybierasz plik i restartuje ci się w trybie recovery instaling zip.

a moge zrobić tak że wejde w aktualizacje systemowe z "trzech kropek" menu wybiore "uruchom w recovery" i z poziomu TWRP wybiore Install wskaże plik skopiowany do telefonu i mi go zainstaluje ?? i jak wgrywam w ten sposób to mi nie wykasuje wszystkich aplikacji z telefonu ??

jeżeli zrobię przed instalacją wipe to co wyczysci mi opcja wipe ??

Posted

Dzisiaj dostałem aktualizacje do 7.2.5 stable I d*pa bo zablokowało mi to bootloader i nie mam nawet roota :/

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Posted

Na to mi wygląda, jeszcze jutro spróbuję zrootować tego stable jakoś (jak ktoś wie jak to niech napisze bo bez recovery ciężko będzie) i zobaczę czy mogę wgrać TWRP przez flashify :/

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Posted
Wydaje mi się że tylko TWRP straciłeś. Bootloader powinien być odblokowany ale sprawdź bo to dla wszystkich ważne.

Próbowałem wgrać TWRP przez fastboota ale nie dało rady :(

Cały czas wyskakuje telefon z kabelkiem gdy chcę wejść w recovery :(

• 2 weeks later...
Posted

Witam,mam problem z odblokowaniem bootloadera i liczę na Waszą pomoc.

Przechodząc do rzeczy,dziś otrzymałem sms-a ze zgodą na odblokowanie,ściągnąłem miflashunlock,zalogowałem się do swego konta,wrzuciłem telefon we flashboot i niestety wyświetliło się info że moje urządzenie że tak powiem nie jest obsługiwane abym mógł tym programem odblokować bootloadera i proponują aby to zrobić na stronie unlock.miui czy coś takiego.

Natomiast na tej stronie z kolei chcę odblokować telefon i za każdym razem pokazuje abym ściągnął miflashunlock...po co znów ściągać skoro już go mam na kompie.I tak się dzieje w kółko.

Proszę o pomoc i rady.

Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Posted

Też macie taki problem, że czasami ktoś narzeka, że kiepsko słychać nas podczas rozmowy? U mnie nie zawsze, ale zdarza się, że ktoś mi mówi, że słyszy jakieś trzaski podczas rozmowy i szumy, ja słyszę kogoś ok.

Wgrany MIUI Polska.

Posted
23 godziny temu, winner4 napisał:

Też macie taki problem, że czasami ktoś narzeka, że kiepsko słychać nas podczas rozmowy? U mnie nie zawsze, ale zdarza się, że ktoś mi mówi, że słyszy jakieś trzaski podczas rozmowy i szumy, ja słyszę kogoś ok.

Wgrany MIUI Polska.

Odpukać, u mnie działa idealnie. Żadnych problemów po obu stronach:-D

Posted (edited)

Jak wygląda sprawa płynności systemu na waszym Redmi Note 3? Mam go od poniedziałku i od wczoraj czuć mikroprzycięcia. Zagrałem tylko trochę muzyki i parę appek. Czemu tak może być?

Może to wina softu? Nie instalowałem nic odkąd go dostałem i mam to ci wgrali w XFS. Niżej screen.

Q7FIFHq.png

Edited by LAdocet
Posted

Mam 2gb ramu,soft stable 7.1.6.0 i nie tnie mimo wielu wielu apek.

Jeśli chodzi o zasięg to zauważyłem że o ile rozmowy są na prawdę ok to internet ten telefon łapie zdecydowanie gorzej od np samsungów czy lg..

• 2 weeks later...
Posted

Nie potrzebuje nikt matowego szkła hartowanego? Mam Redmi 3, a kupiłem dla Redmi Note 3... Z chęcią sprzedam - wysyłka oczywiście z Polski, z Wrocławia.

Posted

Android 6 problem z uprawnieniami ,hermes hennessy problem z dziennymi ekranami blokady.

Posted
 Android 6 problem z uprawnieniami ,hermes hennessy problem z dziennymi ekranami blokady.

Dokładnie, trzeba umieć czytać ze zrozumieniem ;)