Fleming Posted February 20, 2016 Share Posted February 20, 2016 (edited) instaluje najnowszego rom dev stąd http://www.miui.com/download-308.html i no i tak nie mogę odblokowac BL bo dochodzi do 50% W aktualizatorze jest wpisana wersjia MIUI 6.218 Weekly a w ustawieniach Beta Edit Na telefonie tez trzeba zalogować się do konta xiaomi Edited February 21, 2016 by Fleming Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Wie ktoś coś o pracach związanych nad zmianą Kernela dla nas? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalhsk Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 Dnia 20.02.2016o15:50, Smigoll napisał: Na xiaomi.eu stable też masz roota Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka @Edit Dzisiaj udało mi się zrobić dwa ładne (przynajmniej Ja tak uważam) zdjęcia. Ukryta zawartość Ale jak tak patrzę na tapatalku to nie są one już takie ładne dla mnie kosa ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted February 21, 2016 Share Posted February 21, 2016 dla mnie kosa ! Uwierz że to są 2 najładniejsze zdjęcia w życiu jakie zrobiłem. Było jeszcze 3 ale przy nich to nic i było robione innym telefonem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Próbował ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
acidbrain Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Dnia 18.02.2016o19:17, marceleqs napisał: Kamil1425, czytałem wiele opinii na temat Królik24/sklep_Sat/Xiaomi.com.pl i tacy niestety są że oferują wirtualny sprzęt. Jak się uda, to go mają, jak nie, to dowiesz się po "zakupie". Z tego powodu ja umówiłem się na odbiór osobisty płatny na miejscu i.. wtedy się dowiedziałem że nie mają na stanie i umówimy się na inny termin.. plus tego taki ze gdy zadzwonili że już jest dla mnie odłożony to faktycznie był ale kupując zdalnie wkurzyłbym się mocniej słysząc że braki magazynowe. Jeśli chodzi o ich info automatyczne że "z powodu dużej liczby wiadomości.." to chyba standardowy kicz żeby nie było pretensji i follow up'ów o te same pytania.. To jest właśnie cena "ceny" :/ Ja kupiłem od królika i i czekałem 3 albo 4 dni. Z tego co wiem maja dostawę co czwartek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil1425 Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 (edited) 4 godziny temu, acidbrain napisał: Ja kupiłem od królika i i czekałem 3 albo 4 dni. Z tego co wiem maja dostawę co czwartek. zamówienie składałem we wtorek tydzień temu. Pisałem w ten weekend do nich czy do środy przyślą mi ten telefon dostałem odpowiedź że tak. To już jutro a na poczcie brak żadnego emaila z informacją o wysłaniu przesyłki. Dla mnie to już jest olewanie klienta... Edit: Sprawa się wyjaśniła, nie wiem czemu ale nie doszedł do mnie ich mail. Edited February 23, 2016 by kamil1425 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted February 23, 2016 Share Posted February 23, 2016 Wiadomo coś o androidzie 6.0 dla naszego xrn3? Spodobał mi sie 😃 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Wiadomo coś o androidzie 6.0 dla naszego xrn3? Spodobał mi sie 😃 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Jak na razie cisza, nic nie wiadomo Tapnięte z Redmi Note 3 EDIT: Ktoś wcześniej pisał że się niby da blokować urządzenie czytnikiem palca - jednak sie da, kiedy urządzenie jest skierowane ekranem na dół to faktycznie da się tam zablokować telefon Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Jak na razie cisza, nic nie wiadomo Tapnięte z Redmi Note 3 EDIT: Ktoś wcześniej pisał że się niby da blokować urządzenie czytnikiem palca - jednak sie da, kiedy urządzenie jest skierowane ekranem na dół to faktycznie da się tam zablokować telefon Ale że jak? Możesz bardziej mi to rozjaśnić? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrrianoo Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Witam wszystkich,od kilku dni mam RN3 i mam do użytkowników tego telefonu pytanie,ile czasu Wam bateria wytrzymuje? Bo ja zauważyłem że u mnie krucho. Ze 2h dziennie internet,żadnych rozmów czy też sms bo testowałem baterię,jakieś zabawy telefonem i to wszystko. Wytrzymuje max 2,5 dnia,czy to norma w RN3? Dodam że póki co posiadam wgrany jakiś Chiński byle jaki rom,czy po przesiadce na Polski Miui telefon będzie bardziej zoptymalizowany a co za tym idzie i bateria będzie mocniejsza? Z góry dzięki za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 Mi starcza na jeden dzień przy czym mam zły nawyk podłączenia telefonu gdy już ma tylko poniżej 50% bo na sgs2 było krucho. Od 7 do 15 mam zazwyczaj 50 % (szkolny dzień ale zobacze na wyjeździe za tydzień jak będzie się sprawował bo jadę na ogólnopolski turniej piłki halowej w Mławie ( jeśli ktoś ma problemy z xrn3 to zapraszam może pomogę). Używam bardzo dużo snapchata więc mam wyrozumiałość do takiego krótkiego czasu baterii, gdyż snapchat jest niczym (któraś wersja) snapdragona 810 - mrug i po procencie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrrianoo Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 4 godziny temu, Smigoll napisał: Mi starcza na jeden dzień przy czym mam zły nawyk podłączenia telefonu gdy już ma tylko poniżej 50% bo na sgs2 było krucho. Od 7 do 15 mam zazwyczaj 50 % (szkolny dzień ale zobacze na wyjeździe za tydzień jak będzie się sprawował bo jadę na ogólnopolski turniej piłki halowej w Mławie ( jeśli ktoś ma problemy z xrn3 to zapraszam może pomogę). Używam bardzo dużo snapchata więc mam wyrozumiałość do takiego krótkiego czasu baterii, gdyż snapchat jest niczym (któraś wersja) snapdragona 810 - mrug i po procencie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Widzisz kolego,u Ciebie net non stop włączony a u mnie natomiast tylko wtedy kiedy mi potrzebny czyli tak jak wspominałem,testowałem baterię i ponad dwa dni mi wytrzymała. Użycie wifi +/- 2-3h oraz zabawy telefonem i to wszystko;/ Jakieś rady,wskazówki co z tym zrobić? Oraz czy wgranie miui Polska coś pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 9 godzin temu, Adrrianoo napisał: Widzisz kolego,u Ciebie net non stop włączony a u mnie natomiast tylko wtedy kiedy mi potrzebny czyli tak jak wspominałem,testowałem baterię i ponad dwa dni mi wytrzymała. Użycie wifi +/- 2-3h oraz zabawy telefonem i to wszystko;/ Jakieś rady,wskazówki co z tym zrobić? Oraz czy wgranie miui Polska coś pomoże? Raczej tak, MIUIPolska i pochodne mają powywalane te chińskie śmieci które nieco baterii jedzą mimo wszystko Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 12 godzin temu, Adrrianoo napisał: Widzisz kolego,u Ciebie net non stop włączony a u mnie natomiast tylko wtedy kiedy mi potrzebny czyli tak jak wspominałem,testowałem baterię i ponad dwa dni mi wytrzymała. Użycie wifi +/- 2-3h oraz zabawy telefonem i to wszystko;/ Jakieś rady,wskazówki co z tym zrobić? Oraz czy wgranie miui Polska coś pomoże? Dwa dni człowieku to bardzo długo jak na ten telefon taką kaszanę odstawia Xiaomi z miui na nim. Powiem szczerze że bateria miała być super a jest co najwyżej średnia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrrianoo Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 52 minuty temu, darthnorbe napisał: Dwa dni człowieku to bardzo długo jak na ten telefon taką kaszanę odstawia Xiaomi z miui na nim. Powiem szczerze że bateria miała być super a jest co najwyżej średnia. 2 dni bez żadnych rozmów i smsów tylko ze 3 h internetu i to na tyle.Więc chyba nie ma się z czego cieszyć,coś jest ewidentnie nie tak. Szukam w ustawieniach,synchronizacja wyłączona,wg mnie wszystko wylączone co może być bardzo prądożerne. Nie wiem,będę szukał dalej 4 godziny temu, GeoRedfox napisał: Raczej tak, MIUIPolska i pochodne mają powywalane te chińskie śmieci które nieco baterii jedzą mimo wszystko Lada dzień będę próbował (bo jestem zielony w tych sprawach) wgrać polską wersję i wtedy porównam Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthnorbe Posted February 25, 2016 Share Posted February 25, 2016 2 minuty temu, Adrrianoo napisał: 2 dni bez żadnych rozmów i smsów tylko ze 3 h internetu i to na tyle.Więc chyba nie ma się z czego cieszyć,coś jest ewidentnie nie tak. Szukam w ustawieniach,synchronizacja wyłączona,wg mnie wszystko wylączone co może być bardzo prądożerne. Nie wiem,będę szukał dalej To widać od razu w baterii największe zużycie u mnie ma: Android OS 6% Internet 5% I znowu System android 4% Link to comment Share on other sites More sharing options...
IAmEvene666 Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Witajcie serdecznie, drodzy forumowicze. Właśnie założyłem tutaj konto, aby dowiedzieć się co nieco o Redmi Note 3. Jestem bardzo bliski zakupu. Interesuje mnie model Redmi Note 3 3GB złoty. Na stronie xiaomi.com.pl kosztuje 985zł. Przyznam szczerze, że w telefonach jestem laikiem, ale ten bardzo mi się spodobał. Mam kilka pytań : - Gdzie takowy telefon kupić i w jakiej cenie? - Lepiej kupić na polskiej stronce i mieć spokój? - Jak to w końcu jest z tym polskim językiem? Trzeba coś kombinować, wgrywać jakieś bootloadery i tracić gwarancje? - Jak z GPSem w tym telefonie i internetem? Przyznam, że bez GPSa się nie ruszam, bo taka praca. Z góry bardzo dziękuję i przepraszam, jeżeli takowe pytania już były, bądź napisałem w złym dziale. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Witajcie serdecznie, drodzy forumowicze. Właśnie założyłem tutaj konto, aby dowiedzieć się co nieco o Redmi Note 3. Jestem bardzo bliski zakupu. Interesuje mnie model Redmi Note 3 3GB złoty. Na stronie xiaomi.com.pl kosztuje 985zł. Przyznam szczerze, że w telefonach jestem laikiem, ale ten bardzo mi się spodobał. Mam kilka pytań : - Gdzie takowy telefon kupić i w jakiej cenie? - Lepiej kupić na polskiej stronce i mieć spokój? - Jak to w końcu jest z tym polskim językiem? Trzeba coś kombinować, wgrywać jakieś bootloadery i tracić gwarancje? - Jak z GPSem w tym telefonie i internetem? Przyznam, że bez GPSa się nie ruszam, bo taka praca. Z góry bardzo dziękuję i przepraszam, jeżeli takowe pytania już były, bądź napisałem w złym dziale. Pozdrawiam. Możesz kupić na polskiej stronie, tylko poproś o czysty soft, oficjalny od Xiaomi a nie ten ich multilang. System z polskim językiem wgrasz bez problemu, na forum znajdziesz poradniki jak to zrobic. Z GPSa nie korzystam więc się nie wypowiem. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
pasiker1990 Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 Panowie proszę o radę. 1) Czy lepiej kupić Redmi Note 3 3/32 czy Redmi Note 3 Pro 2/16? 2) Chcę kupić telefon na spemall.com. W opisie przy obu modelach widnieje funkcja "Multilanguage". Rozumiem, że język polski będzie wgrany? Czy ten soft będzie orginalny? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrrianoo Posted February 26, 2016 Share Posted February 26, 2016 13 godzin temu, darthnorbe napisał: To widać od razu w baterii największe zużycie u mnie ma: Android OS 6% Internet 5% I znowu System android 4% A ile baterii u kolegi zjada wyświetlacz,zasięg itp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 @Acid Dało by się obok zegarka umieścić odtwarzacz muzyki? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil1425 Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 (edited) Mam już ten model kilka dni i moge powiedzieć że rewelacja wszystko śmiga i bombki Jedno co mnie dziwi to to, że nawet jak wyczyszczę ram z uruchomionych aplikacji to i tak jest wolnego ramu tylko jakieś 1,7-2gb 19 godzin temu, Smigoll napisał: @Acid Dało by się obok zegarka umieścić odtwarzacz muzyki? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Mam stable 7.1.6 i ja właśnie w tym miejscu mam odtwarzacz muzki Edited February 28, 2016 by kamil1425 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 Mam już ten model kilka dni i moge powiedzieć że rewelacja wszystko śmiga i bombki Jedno co mnie dziwi to to, że nawet jak wyczyszczę ram z uruchomionych aplikacji to i tak jest wolnego ramu tylko jakieś 1,7-2gb Mam stable 7.1.6 i ja właśnie w tym miejscu mam odtwarzacz muzki A ja mam miui Polska 6.2.25 czy jakoś tak Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted February 28, 2016 Share Posted February 28, 2016 Mam już ten model kilka dni i moge powiedzieć że rewelacja wszystko śmiga i bombki Jedno co mnie dziwi to to, że nawet jak wyczyszczę ram z uruchomionych aplikacji to i tak jest wolnego ramu tylko jakieś 1,7-2gb Nic dziwnego, Android i MIUI które jest wyjątkowo ciężka nakładką trochę ramu jedzą Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
vicu88 Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Witam serdecznie, Mocno zastanawiam się nad kupnem nowej wersji Redmi Note 3 Pro z Snapdragonem 650. Widze, że został ulepszony aparat, na którym nie ukrywam zależy mi. 1. Jak w tym modelu przedstawia się matryca 16mpix, jak jakością zdjęć? Jest dużo lepiej niż w podstawowej wersji Redmi Note 3? (Obecnie posiadam LG G3 i zależy mi by było chociaż tak samo dobrze, bądź też może lepiej?). Jeżeli ktoś ma jakieś przykładowe zrobione modelem RMN3 Pro ze Snapem 650 poproszę o wiadomość priv. 2. Jak z jakością audio? Ja i tak używam PowerAmp i zastanawiam się czy dźwięk z niego będzie się różnił od PowerAmpa na moim LG G3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Niestety ale po zdjeciach ktore koledzy wrzucali wynika ze zdjecia co prawda są lepsze niz w zwyklym note 3, to jednak do dobrych im sporo brakuje. obawiam sie ze w porownaniu do g3,gdzie siedzi imx135 bedziesz zawiedziony Wyslane z G7 przez Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
vicu88 Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Czy wobec tego Xiaomi Mi Note/Mi Note pro robi lepsze zdjęcia względem Redmi Note 3 Pro/LG G3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted February 29, 2016 Share Posted February 29, 2016 Mi note sądze ze tak. Do tego bambusowe plecki są kozak Wyslane z G7 przez Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinj6 Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 A ja mam pytanie czy można dodawać widżety na lock screen np pogodę? Bo nigdzie nie mogę takiej opcji znaleźć.. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeoRedfox Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Możesz zainstalować jakiś motyw który ma na lock screenie pogodę Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
isaak Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Koledzy pytanie za 100 punktów czy komuś działa na RN3 HBO GO? Nawet na starym telefonie działa a na RN3 "nicholery" Nikomu na żadnym sofcie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
winner4 Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 (edited) Takie szybkie pytanka do posiadaczy: 1) Jak się pozbyć tego paska pod datą/godziną (denerwuje mnie to, bo po każdym wybudzeniu telefonu mam 3 kropeczki na górnym pasku tak jakbym miał jakieś powiadomienie a to tylko ten pasek) - zdjęcie niżej. 2) Też tak czasem macie, że odblokowywanie po odcisku palca nie działa jak powinno? Czasami jakby się przywiesza i nie reaguje, a czasami tak wybudza telefon, że mignie ekran na ułamek sekundy, ale się nie odblokuje. 3) U was też automatyczne podświetlanie działa tak fatalnie? Mam ustawione na auto to czasami jak jestem na zewnątrz i lekko świeci słońce to nic nie widać na ekranie i nie rozjaśnia się sam tylko muszę na czuja wyłączać auto i samemu regulować jasnością. Denerwujące. 4) Znacie jakąś fajną apkę do "zarządzania" ilością danych sieciowych? Jakaś aplikacja, która by mi wyświetlała ile danych mobilnych zużyłem w miesiącu, ile mi jeszcze zostało itp. Niestety mój padaczny pakiet 400MB na miesiąc to jakiś żart i muszę się pilnować, chyba czas pożegnać się z Orange. Wersja: MIUI Polska 6.2.25 Edited March 1, 2016 by winner4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 Co do czytnika linii papilarnych to u mnie też tak jest. Jeśli chodzi o reszte to wszystko masz w panelu sterowania (taka zielona tarcza) Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted March 1, 2016 Share Posted March 1, 2016 (edited) 3 godziny temu, winner4 napisał: Też tak czasem macie, że odblokowywanie po odcisku palca nie działa jak powinno? Czasami jakby się przywiesza i nie reaguje, Też miałem, po full wipe działa prawidłowo. Wersja: MIUI Polska 6.2.25 Edited March 1, 2016 by iborkim Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-34 Posted March 2, 2016 Share Posted March 2, 2016 (edited) 23 godziny temu, isaak napisał: Nikomu na żadnym sofcie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Cholera na S4 i S6 i na myPhone działa bez problemowo shit Edited March 2, 2016 by e-34 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts