e-34 Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 3 godziny temu, maaaciekmaaaniek napisał: A po co tam? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Jak zwykle, świetne telefony w bardzo niskich cenach a wszyscy taniej, taniej. Kup od Xon24(Buriza) bo przynajmniej będziesz mieć pewną gwarancję Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka To Xiaomi4you nie polecane ze względu na gwarancję?
zyga123 Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 maaaciekmaaaniek zależy mi na gwarancji oraz na tym aby wystawili mi fakturę za telefon, niekoniecznie musi być to Xiaomi4you, obojętnie co sprawdzonego byle w PL
demwsb Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 ja kupiłem na http://xiaomi.com.pl/ telefon był u mnie mniej niż dobę po zamówieniu telefonicznym.Fakture dostałem na mail.Polecam
m4ci3k_sz Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 To Xiaomi4you nie polecane ze względu na gwarancję? Gwarancja na nieoryginalnych częściach, hmm... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
bremso Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 Czy BL zablokowany przeszkadza we flashowaniu romow przez miui ROM flashing tool ? Mam jakieś beznadziejne zasyfione miui i choclabym wrzucić oryginał
robrexx Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 4 godziny temu, bremso napisał: Czy BL zablokowany przeszkadza we flashowaniu romow przez miui ROM flashing tool ? Mam jakieś beznadziejne zasyfione miui i choclabym wrzucić oryginał możeszbez problemu flashowac
bremso Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 1 minutę temu, robrexx napisał: możeszbez problemu flashowac Dzieki wielkie bo wydaje mi się że tym łatwiej niż sp flash tool
robrexx Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 sp flash tool to najlepszy sposób, minutka flashowania i masz to co chcesz polceam sp flash tool
GeoRedfox Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 Czy BL zablokowany przeszkadza we flashowaniu romow przez miui ROM flashing tool ? Mam jakieś beznadziejne zasyfione miui i choclabym wrzucić oryginał MIUI rom flashing tool? Nie wiem co to, ale jeżeli nie chodzi Ci o sp flash tool to nie, nie da się Tapnięte z Redmi Note 3
bremso Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 (edited) 2 minuty temu, GeoRedfox napisał: Edited February 14, 2016 by bremso Ale mam problem bo sp flash tool nie wykrywa kiedy już wszystko w nim zaladuje i odznacze Preloader nie wykrywa mi rn3 gdy podlaczam a tel wbija w fastbot
marceleqs Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 ja ma podobnie na 7.0.919.0 stable fajnie było by to naprawic ale zmiana Rom-u to chyba nie dla mnie Ja też miałem obawy z początku ale teraz nie żałuję nic a nic. Ten syfiasty Rom to była tragedia.. Byłbym oddał przez to telefon, wkurzalo wszystko prawie w nim. Znalazłem bubel. Jak się włączy tryb HDR to aparat poddaje dziwnej obróbce zdjęcia. Zobaczcie sami. Jakby sam amatorsko zaznaczal fragmenty zdjęcia i blurowal to.. Też tak macie? (np drzewka po lewej)
kamil1425 Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 Witam. Nie chce śmiecić forum więc zapytam się tutaj. Czy jeśli kupie RN3 (prawdopodobnie z allegro) to co będę musiał zrobić po otrzymaniu telefonu bo ludzie tutaj piszą, że trzeba zrobić to, tamto...? Trochę tu już poczytałem ale szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia tak czytając tutaj niektóre rzeczy. Może dlatego, że androida już nie mam od dawna. Co do telefonu to na prawdę się zajarałem i cena kusi do zakupu jednak właśnie nie wiem czy się nie rozczaruje po kupnie i telefon nie będzie chodził tak, jak powinien. Z góry dziękuje za odpowiedz
marceleqs Posted February 15, 2016 Posted February 15, 2016 @marceleqs 1) A możesz sprawdzić jedną grę - kobyła ale do testów obciążenia jak znalazł - Fifa 16 - czy przez cały mecz rozgrywka odbywa się płynnie. U mnie ma Mi3 w drugiej połowie najwyraźniej tel jest już mocno ciepły a gra zaczyna klatkować (obniżenie taktowania z uwagi na temp) Dla testu zainstalowałem ta Fife, 1,5GB plik ściągnął się w jakieś 20min na WiFi instalował kilka sekund i.. gra jest płynna.. zarówno w trybie normalnym jak i wydajnym nie widać różnicy bardzo ładna grafika na fullhd.. płynne animacje, duża szczegolowosc.. Bajka. @marceleqs 2) Interesuje mnie jakość dźwięku w porównaniu do Mi3. Co do Mi3 to nie mam go żeby porównać ale zanim dam werdykt, to sprawdzę jakość porządnych plików na słuchawkach Creative Aurvana. Jeśli będzie tak dobra jak w htc z beats audio.. byłoby miodzio.
m4ci3k_sz Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Co do Mi3 to nie mam go żeby porównać ale zanim dam werdykt, to sprawdzę jakość porządnych plików na słuchawkach Creative Aurvana. Jeśli będzie tak dobra jak w htc z beats audio.. byłoby miodzio. Beats audio to tylko odpowiednio ustawiony equalizer Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
tpawel Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Witam. Nie chce śmiecić forum więc zapytam się tutaj. Czy jeśli kupie RN3 (prawdopodobnie z allegro) to co będę musiał zrobić po otrzymaniu telefonu bo ludzie tutaj piszą, że trzeba zrobić to, tamto...? Trochę tu już poczytałem ale szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia tak czytając tutaj niektóre rzeczy. Może dlatego, że androida już nie mam od dawna. Co do telefonu to na prawdę się zajarałem i cena kusi do zakupu jednak właśnie nie wiem czy się nie rozczaruje po kupnie i telefon nie będzie chodził tak, jak powinien. Z góry dziękuje za odpowiedz Nikt tu szklanej kuli nie ma Rozni sprzedawcy rozne syfy flashują. Jesli chcesz miec miuipl to czekac Cię odblokowanie bootloadera, są tematy na forum. Jesli wystarczy xiaomi.eu to obedzie sie bez zdjecia blokady, wystarczy flashtool. A moze uda sie i tel juz przyjdzie z xiaomi.eu? O wszystkim jest juz na forum. Czytac czytac czytac i w razie problemow dopiero pytac. Wyslane z G7 przez Tapatalk
Smigoll Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Nawet dla testu zainstalowałem FIFE... . Ja już jej ze sklepu play nawet pobrać nie mogę sie zastanawiam czy google dobrze mi czyta xrn3 a zamiast niego nie podwala sgs2 :/ Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
MarcinPe Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 9 godzin temu, kamil1425 napisał: Czy jeśli kupie RN3 (prawdopodobnie z allegro) to co będę musiał zrobić po otrzymaniu telefonu bo ludzie tutaj piszą, że trzeba zrobić to, tamto...? Trochę tu już poczytałem ale szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia tak czytając tutaj niektóre rzeczy. 18 stycznia zamieściłem w tym wątku post z podobnym pytaniem, jako kompletnie zielony w temacie. Kilka odpowiedzi na tamten post sprawiło, że 2 dni później wszystko miałem pod kontrolą Wróć parę stron wstecz, poczytaj to co mi radzili Koledzy - dasz radę! Powodzenia
Grothgar Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Jeśli ktoś jest zainteresowany wymianą rn3 na rn2 Prime z dopłatą i dodatkami pisać
JDStar Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 7 godzin temu, tpawel napisał: Rozni sprzedawcy rozne syfy flashują. Jesli chcesz miec miuipl to czekac Cię odblokowanie bootloadera, są tematy na forum. Już nie musi odblokowywać bootloadera żeby mieć miuipolska - wczoraj zrobiłem go pod Flashtoola: 1
marceleqs Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Beats audio to tylko odpowiednio ustawiony equalizer Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Nie zgadzam się, zdecydowanie. BeatsAudio było w niektórych modelach HTC. Oczywiście nie miałem na myśli korektora. Podejrzewam że tam siedzi inna końcówka mocy jakiś inny moduł po prostu. Żaden z podobnych smartfonow nie był w stanie nawet w połowie tak dobrze napędzić niemałych słuchawek. Czuć było wyraźny zapas mocy. I bez względu na korektor wbudowany bez względu na PowerAmpa.. Różnica była tak duża, że chciałem później podobne osiągi wyciągnąć na flagowcu samsunga, lumii, sony, zupełnie nie ta moc. Nie sądzę żeby to była kwestia korekcji eq. A nawet jestem pewien, bo to sprawdzałem.
zyga123 Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 napisalem do Xiaomi4you kiedy będą miec Redmi Notę 3 pro w ofercie, ich odpowiedź: Najwcześniej pod koniec marca - obecnie ten model posiada wady wieku niemowlęcego polecamy Note 3 - różnica niewielka pozdrawiam s
tpawel Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Już nie musi odblokowywać bootloadera żeby mieć miuipolska - wczoraj zrobiłem go pod Flashtoola: Omg Brawo, wiele osob na to czekalo. Wyslane z G7 przez Tapatalk
marcinj6 Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 rozumiem że chodzi o wersje z mediatekiem?
kamil1425 Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 1 godzinę temu, JDStar napisał: Już nie musi odblokowywać bootloadera żeby mieć miuipolska - wczoraj zrobiłem go pod Flashtoola: Czyli jedyne co będe musiał zrobić po zakupie to zamienic rom xiaomi.eu na miuipolska, tak? I jeśli kupować telefon to warto ze strony xiaomi.com.pl/ czy szukać na allegro (np aukcja )? Ostatnie pytanie - jest ktoś kto posiada ten telefon już dłuższy czas, tak przynajmniej te pół roku i czy cały czas działał i działa bez zarzutów?
tpawel Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Tego telefonu nie ma pol roku na rynku historia pokazuje ze xiaomi robi porządne telefony i wspiera je dlugo. Nie ma sie czego bac Wyslane z G7 przez Tapatalk 4
demwsb Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 34 minuty temu, kamil1425 napisał: I jeśli kupować telefon to warto ze strony xiaomi.com.pl/ ja tam kupiłem parę dni temu i to była ekspresowa transakcja kurier był jakąś dobę później.Polecam 1
Smigoll Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Gdzie mogę zobaczyć ukryte zdjęcia bo przez przypadek je ukryłem i nie mogę znaleźć 😁 i jeszcze, gdzie jest ten prywatny folder w plikach? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
zielonyBB Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 W aplikacji Pliki, ciągniesz palcem z góry na dół. To samo w galerii, ukryte zdjęcia są w zakładce Chmura. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka
krzycz Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Wejdź w zakładkę Chmura i pojedź palcem na maksa w dół. Albo w górę, nie pamiętam
marceleqs Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Już nie musi odblokowywać bootloadera żeby mieć miuipolska - wczoraj zrobiłem go pod Flashtoola: Jakiś link? jeśli kupować telefon to warto ze strony xiaomi.com.pl/ czy szukać na allegro (np aukcja )? Ostatnie pytanie - jest ktoś kto posiada ten telefon już dłuższy czas, tak przynajmniej te pół roku i czy cały czas działał i działa bez zarzutów? Ja kupiłem od TV_Sat na allegro czy jakoś tak się nazywali. Telefon odebrałem osobiście, tak jak się umawiałem. Miałem go z ręki do ręki i nie posłałem kasy więc spoko deal. Mam już trochę dni używam intensywnie na dwóch kartach Sim plus i Orange. Jeśli chodzi o mnie - jest 2x tańszy od np Samsunga S5 a póki co zarówno wygląd jak i działanie jest Ok więc cieszę się że nie przepkacilem za koreański plastik. Jeśli masz pytania nie poruszane na forum wal śmiało..
JDStar Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 20 minut temu, marceleqs napisał: 4 godziny temu, JDStar napisał: Już nie musi odblokowywać bootloadera żeby mieć miuipolska - wczoraj zrobiłem go pod Flashtoola: Jakiś link? A gdybyś zajrzał do mojego postu a nie cytowanego fragmentu to miałbyś link.
marceleqs Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 A gdybyś zajrzał do mojego postu a nie cytowanego fragmentu to miałbyś link. Z całym szacuneczkiem.. Tego posta? U mnie puste pole bez linka.. Chyba ze to wina Tapatalka?
JDStar Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 22 minuty temu, marceleqs napisał: Chyba ze to wina Tapatalka? ... i wszystko jasne
Smigoll Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Zrobiłem pare fotek z czego niektóre są pod słońce (celowo) a ostatnie 4 robione w snapchacie a ostatnie 3 są z różnymi filtrami. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
marceleqs Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Nie wiem jak Wy, ale podobnie jak w moim RN3 zauważam że im bliższy plan tym bardziej szczegółowy a im dalszy tym degradacja znacznie rośnie. To by było winą nie matrycy a optyki raczej. Ogólnie rzecz biorąc jako oglądanie tych zdjęć w ramach 5,5" jest bardzo ładnie, natomiast jak się je powiększa widać spadek ostrości i jakości. Takie moje zdanie. JDStar, czy Twoja wersja to to samo co popularne tutaj stable 7.1.6.0. z opcją aktualizacji MIUI Polska?
Recommended Posts