Jump to content

Recommended Posts

Posted

1) Zdjęcia bardzo bardzo dobre. Widać że matryca dobra, bo świetne zrównoważenie jasności czyli szeroki zakres tonalny. Ostrość dobra, kat dość szeroki a to się przydaje. Ja bym dał 5/5 w kategorii telefony. Kolorystyka jednolita więc trudno coś powiedzieć ciekawe jak się zachowuje w innych warunkach. Widzę, że jest na prawdę dobrze i nie ma co się czepiać.. Telefonu.

2) Jeśli chodzi o 2GB Ram to mam i maksymalnie miałem 80% obciążenie. Normalnie 50-60%. Android jeśli mu mało zabija inne procesy więc.. Jest spoko. Używam Fb, Chrome, BlueMail, i inne apki. Dla testu były też gry mocno wymagajace i można było wyjść i odpisać SMS i dalej grać więc czego chcieć więcej :)

Posted

Co do zdjęć, jeśli chcecie dla porównania to wrzucę wam kilka zdjęć zrobionych w okolicy sylwestra ;)

A przynajmniej chciałem wrzucić, ale jedno zdjęcie zajmuje 7 MB i forum nie chce go przyjąć ;D

Jeśli macie jakiś pomysł, gdzie mógłbym je wrzucić bez rejestracji... Czekam na propozycję :)

Posted

@marceleqs

1) A możesz sprawdzić jedną grę - kobyła ale do testów obciążenia jak znalazł - Fifa 16 - czy przez cały mecz rozgrywka odbywa się płynnie. U mnie ma Mi3 w drugiej połowie najwyraźniej tel jest już mocno ciepły a gra zaczyna klatkować (obniżenie taktowania z uwagi na temp).

2) Interesuje mnie jakość dźwięku w porównaniu do Mi3.

Z góry dziękuję.

Posted
11 hours ago, bremso said:

Ma ktoś z szanownych panów wersje kolorystyczna biała i mógłby się wypowiedzieć jak to wygląda w realu ? Przymierzam się do kupna i zastanawiam się między Silver a Grey i nie wiem co wybrać a Silver będę miał dostępna nieco taniej

Ja mam biała wersję i dla mnie jest ok bo taka chciałem. Wszystko zależy od konkretnych upodobań i gustu. Jednemu się spodoba a innemu nie. 

Mi się jakoś przejadly telefony czarne jak węgiel. Jakoś za dużo tego miałem i chciałam odmiany.

Mam też wersję złotą i ta też jest bardzo fajna ale jednak mniej "męska". 

Posted
Co do zdjęć, jeśli chcecie dla porównania to wrzucę wam kilka zdjęć zrobionych w okolicy sylwestra

A przynajmniej chciałem wrzucić, ale jedno zdjęcie zajmuje 7 MB i forum nie chce go przyjąć ;D

Jeśli macie jakiś pomysł, gdzie mógłbym je wrzucić bez rejestracji... Czekam na propozycję

Dysk Google

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Posted
2 godziny temu, pull1990 napisał:

Ja mam biała wersję i dla mnie jest ok bo taka chciałem. Wszystko zależy od konkretnych upodobań i gustu. Jednemu się spodoba a innemu nie. 

Mi się jakoś przejadly telefony czarne jak węgiel. Jakoś za dużo tego miałem i chciałam odmiany.

Mam też wersję złotą i ta też jest bardzo fajna ale jednak mniej "męska". 

Dzięki za odpowiedź. Prawdopodobnie zdecyduje się na białą bo faktem jest ze chyba niegdy nie miałem telefonu w tym kolorze wiec czas na "dobrą zmianę" :D

Posted

Mam jeszcze jedna zagwostke. Mianowicie aktualnie stać mnie na rn3 w wersji 2/16. Czy poczekać jeszcze i kupić wersje 3/32 a może rn3 pro ? Mam problem bo 2/16 mogę k i pić w tym momencie a pozostałe będęuisal poczekać z 2 msc

Posted

Kup teraz, sprzedaj z zyskiem po przyjsciu do Polski i za tą kase kupisz pro. Zejdzie sie z miesiac,ale nic nie dolozysz.

Wyslane z G7 przez Tapatalk

Posted
Kup teraz, sprzedaj z zyskiem po przyjsciu do Polski i za tą kase kupisz pro. Zejdzie sie z miesiac,ale nic nie dolozysz.

Wątpię że sprzeda 2/16gb za 900

Posted

Zakladam ze ma ok650zl, za tyle kupi zwykla 2/16 , sprzeda za jakies 750. To 190$ ,zanim to wszytsko zrobi to mam nadzieje ze ceny pro znormalnieją. W chinach jest 100yuanow roznicy,a to 60zl

Posted
57 minut temu, bremso napisał:

Dzięki panowie, kupię teraz 2/16 i potem się pomyśli. A nóż starczy na przyszłość.  

Nóż to może leżeć w kuchni, w szufladzie. A nuż kiedyś się przyda...

• Like 5
Posted
34 minuty temu, mrosi napisał:

Nóż to może leżeć w kuchni, w szufladzie. A nuż kiedyś się przyda...

Nic dodać nić ująć ! ;)

Posted

Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem Redmi Note 3. Mam mały problem, ponieważ nie mogę otworzyć żadnego linka. Np. kiedy ktoś mi coś wyśle i chcę otworzyć ten link to przenosi mnie do ekranu głównego. Jak sobie z tym poradzić?

Posted
Witam. Od wczoraj jestem posiadaczem Redmi Note 3. Mam mały problem, ponieważ nie mogę otworzyć żadnego linka. Np. kiedy ktoś mi coś wyśle i chcę otworzyć ten link to przenosi mnie do ekranu głównego. Jak sobie z tym poradzić?

Pewnie masz syfiasty rom

Posted
45 minut temu, demwsb napisał:

ja ma podobnie na  7.0.919.0 stable fajnie było by to naprawic ale zmiana Rom-u to chyba nie dla mnie

Wiesz co - mam RN3 od kilkunastu dni. Też dostałem telefon z jakimś dziwnym ROM-em, w życiu wcześniej nie miałem telefonu z Androidem i niczego nie flashowałem. Ale dzięki świetnym i bardzo pomocnym ludziom z tego forum oraz znakomitym poradnikom, wszystko poszło jak po maśle!
Powodzenia :)

• Like 1
Posted
jest jakiś sposób na wgranie romu polskiego bez pomocy tego sp flash tolsa? 

Albo to albo odblokujesz bootloadera

Tapnięte z Redmi Note 3

Posted (edited)

Witam zakupielm rn3 i nie jest to mój pierwsyz xiaomi więc po pierwszej minucie użytkowania zauwazylem że mam SyfUI a nie miui. W tej sytuacji zostaje tylko zabawa z flash toolem ?

Edited by bremso
Posted

Witam, planuje zakup redmi note 3. Ale jedna rzecz mnie zastanawia, czy ten telefon ma podświetlane przyciski? I gdzie kupić najtańszą wersję? Narazie widziałem na spemall za 170$. Może jest gdzieś jakiś kupon żeby wyszło taniej?

Posted

Posiada podświetlane przyciski, co do zakupu nie pomogę bo sam kupiłem z Allegro.

Posted (edited)
1 godzinę temu, zyga123 napisał:

Ktoś wie kiedy można spodziewać się Redmi Note 3 w Xiaomi4you????

Jest dostępny. Widzę wersję 3/32 za 1035 zł.

Edited by MarcinPe
Posted
1 godzinę temu, bremso napisał:

Witam zakupielm rn3 i nie jest to mój pierwsyz xiaomi więc po pierwszej minucie użytkowania zauwazylem że mam SyfUI a nie miui. W tej sytuacji zostaje tylko zabawa z flash toolem ?

Tak, tylko flash tool (ew. sposób poprzez zmianę w build.prop wersji systemu, niektórym działa, znajdziesz gdzieś w temacie)

Posted
1 godzinę temu, MarcinPe napisał:

Jest dostępny. Widzę wersję 3/32 za 1035 zł.

zapomniałem dopisać ze chodzi o wersję pro ;p

Posted
Ktoś wie kiedy można spodziewać się Redmi Note 3 w Xiaomi4you????

A po co tam?

Witam, planuje zakup redmi note 3. Ale jedna rzecz mnie zastanawia, czy ten telefon ma podświetlane przyciski? I gdzie kupić najtańszą wersję? Narazie widziałem na spemall za 170$. Może jest gdzieś jakiś kupon żeby wyszło taniej?

Jak zwykle, świetne telefony w bardzo niskich cenach a wszyscy taniej, taniej. Kup od Xon24(Buriza) bo przynajmniej będziesz mieć pewną gwarancję