Dario Posted October 26, 2015 Share Posted October 26, 2015 Szczypnij ekran w miejscu gdzie jest widget zegara i wtedy koło niego pojawi się ikonka po prawej na górze. Tam będziesz miał pobrane z motywami zegary i przegląd tych online. Tylko pamiętaj, że te online pobierają się wraz z całym motywem.Dzięki.Najpierw poczytam coś o miui .PzdrawiamWysłane z Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
loader77 Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 Dzisiaj dostałem swojego mi 4c no i cóż nie mogę zrobić updatu do chinskiego romu dev. Telefon kupiłem u burizy, wgrany jest chiński rom (do wyboru dwa chinskie i angielski) MIUI version 6.6.4.0(LXKCNCF) stable. Po próbie updatu "Install update.zip failed!" "update.zip signature veryfication failed." W romie brak roota. I cóż można poradzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 (edited) Dzisiaj dostałem swojego mi 4c no i cóż nie mogę zrobić updatu do chinskiego romu dev. Telefon kupiłem u burizy, wgrany jest chiński rom (do wyboru dwa chinskie i angielski) MIUI version 6.6.4.0(LXKCNCF) stable. Po próbie updatu "Install update.zip failed!" "update.zip signature veryfication failed." W romie brak roota. I cóż można poradzić?Pokaż dokładnie jaki plik pobrałaś i próbujesz zainstalować (link). Edited October 29, 2015 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
loader77 Posted October 29, 2015 Share Posted October 29, 2015 (edited) Pokaż dokładnie jaki plik pobrałaś i próbujesz zainstalować (link). https://www.androidfilehost.com/?fid=24052804347833793Poszło, jeszcze raz ściągnąłem rom. Za pierwszym razem musiało się źle ściągnąć.Flashify tez nie poszło za pierwszym razem. Kilka razy się zawieszało ale za którymś razem ruszyło. Edited October 29, 2015 by loader77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fhuarius Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 (edited) A czy po wgraniu pierwszy raz miui polska robi sie wipe ? Jeśli tak to co tam zaznaczyć Edited November 2, 2015 by fhuarius Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Najlepiej robi się czytając instrukcję o Instalacji MIUI w dziale Pobierz MIUI na stronie miuipolska.pl 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vincent Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 O 23.10.2015, 13:20:39, Acid napisał: Tak tak. Ja nawiązywałem do zdania gdzie masz zainstalowane xiaomi.eu Stable (bez root) i pytanie czy w takim razie ten rom ma klucz Xiaomi i działa bez TWRP. No właśnie nie bo można nie mieć root a nadal potrzebować TWRP bo root z tym się nie wiąże bezpośrednio. Wymagany jest jedynie do działania flashify. Wysłano z MI Note Nie wiem co robię źle. Idę krok po kroku z instrukcją: skopiowałem do tel (Mi4c) cztery pliki zgodnie z instrukcją. Zainstalowałem chiński dev, zainstalowałem Flashify -> teraz powinienem nadać aplikacji dostęp do root aby wgrać TWRP. I za (nomen omen) chińskiego boga tego nie mogę zrobić!!! Proszę o pomoc. Przekopałem forum i wszędzie jest info, że po nadaniu aplikacji Flashify dostępu do root można go uruchomić. No przepraszam ja nie potrafię! Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 Wchodzisz przez panel sterowania - uprawnienia - dostęp do root i tam nadajesz uprawnienia flasify Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
loader77 Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Mi sie udalo dopiero za ktoryms tam tazem bo niezaskakiwalo, próbuj do skutku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vincent Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Tak robię. Ale przy tej aplikacji mam tylko jedną możliwość nadania uprawnień: send MMS messages. O ja p.... znalazłem poprzez aplikację Security. Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 A próbowałeś najpierw uruchomić flashify aby zakomunikował o braku uprawnień roota, a później wejść do panelu sterowania ? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vincent Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Chyba poszło. Czekam na restart. Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted November 2, 2015 Author Share Posted November 2, 2015 Panel sterowania = Aplikacja security Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vincent Posted November 2, 2015 Share Posted November 2, 2015 Jestem w domu ! Dziękuję za inspirację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted November 3, 2015 Share Posted November 3, 2015 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts