Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiecie co, może i pomiędzy Redmi Note 2 Prime w wersji AUO i Tianma nie ma aż tak kolosalnej różnicy, ale między moim Redmi Note 2 Prime a Redmi 1 jest i to wyraźna różnica. Mówienie, że kolory są żółte to trochę na wyrost. Ale po prostu ekran jest czytelniejszy przez to na Redmi 1. No i niestety w słońcu Redmi 1 sprawuję się przez to lepiej. 

Opublikowano

Ok dziękuję

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Ok. Wchodzę do pierwszej rubryki "Wersja systemu" i mam tak

10b43fa650b4e190b0f6f85d10fa1edd.jpg

Niestety nic więcej. Nie da się przesunąć. Można tylko kliknąć przycisk ok lub błąd. Co z tym zrobić.

Opublikowano

Wielkie dzięki :) wreszcie konstruktywna odpowiedź

Mam tak w około 17 linii raportu:

"

mdss_mdp.panel=1:dsi:0:qcom,mdss_dsi_sharp_rsp61322_1080p_video:1:none

"

Czyli rozumiem, że ekran Sharpa

Opublikowano

Wątek dotyczy Redmi Note 2, ale jak widzę w Mi4c to już Sharp jest. Wyższa klasa sprzętu to i ekran normalny. Ja wciąż do tego AUO nie mogę się przyzwyczaić. Gdybym nie miał wcześniej Redmi 1 to pewnie bym nie widział różnicy.

Opublikowano

Przyszedł dziś do mnie Xiaomi Redmi Note 2 PRIME i co ciekawe mam ekran AUO, a co jeszcze ciekawsze to moja mama która ma zwykła wersję 16GB i ekran AUO ma bardziej zółtą biel, mimo tego samego ekranu w telefonach, mój jest bardziej bielszy.

• Like 1
Opublikowano
czyli auo ma problemy z produkcja tego ekranu albo produkuja je w 2 roznych fabrykach i jakos im inaczej wychodza xD swoja droga ile ty juz masz tych notow w domu :x?

Dwa

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przyszedł dziś do mnie Xiaomi Redmi Note 2 PRIME i co ciekawe mam ekran AUO, a co jeszcze ciekawsze to moja mama która ma zwykła wersję 16GB i ekran AUO ma bardziej zółtą biel, mimo tego samego ekranu w telefonach, mój jest bardziej bielszy.

Czyli nie mam dziwnych oczu. Mam Prime z AUO i właśnie jest biały. Porównałem z ekranem laptopa, i ten w laptopie wydawał mi się biały.. Po przyłożeniu telefonu okazał się żółty! 

Więc nie wszystkie AUO są brzydko żółte. 

Opublikowano (edytowane)

Czyli nie mam dziwnych oczu. Mam Prime z AUO i właśnie jest biały. Porównałem z ekranem laptopa, i ten w laptopie wydawał mi się biały.. Po przyłożeniu telefonu okazał się żółty! 

Więc nie wszystkie AUO są brzydko żółte. 

Nie masz, a na dowód zdjęcie, mam nadzieję, że widac różnice, bo lustrzanka dziś nie chciała ze mną dobrze współpracować ;/ Dwa zdjęcia, wersja 16GB to ten, który ma większą czcionkę, mniejsza czcionka - wersja Prime.

DSC_0691.JPG

IMG_20151028_143312.jpg

Edytowane przez Veronique228
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem jak w innych modelach ale tak czytam i zastanawiam się czy przypadkiem jakiś magik przy porównaniu nie ma włączonego tzw "trybu czytania". Różnie bywa ;)))

Opublikowano
2 godziny temu, makovic napisał:

Nie wiem jak w innych modelach ale tak czytam i zastanawiam się czy przypadkiem jakiś magik przy porównaniu nie ma włączonego tzw "trybu czytania". Różnie bywa ;)))

Ludzie są głupi, ale bez przesady. Od początku tematu to obaliliśmy i nie ma sensu znowu wracać do tego trybu.

AUO nie musi być żółty, może jest żółciejszy od Tianmy, ale i tak na moje oko jest biały (mam AUO i podług laptopa to śnieżna biel)

Opublikowano

No z tym trybem czytania to ja się naciąłem. Pamiętam, że wyłączałem w opcjach, ale że jest przełącznik w górnym menu musiałem kiedyś nieświadomie włączyć i przeglądałem ten wątek dość zasmucony. Mam RN2Prime na AUO i biel jest doskonała, nie mam najmniejszych zastrzeżeń.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...