Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chyba tu na forum nie bylo jeszcze info o takowym osobniku ... ale w sumie ciekawe :) kiedys widzialem odblokowane 15 pro na ebayu ale cena byla kosmiczna ... chyba z 1.5 tysiaka wiecej jak normalna cena na tradingu ... i to tylko jedna oferta byla ... reszta to wszystko zablokowane ...

Opublikowano

Panowie bo tak sobie zgłębiam temat i nie wiem czy dobrze widzę, ale chińska seria 17 ma B20 ? To prawda ? Jeśli tak jest i można mieć pełne usługi Google to wreszcie będzie można kupić pełnoprawnym telefon CN. Język angielski na dzień dzisiejszy chyba nie jest problemem dla większości osób. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

no oni zaczęli ponownie dawać B20 chyba od serii 15 ... 14tki nie miały ... z usługami Google na Chińczykach to nie wiem jak jest teraz bo gdzieś czytałem że zaczęły się z tym problemy na romach z andkiem 16 ... nawet chyba tu na forum ktoś o tym pisał - o ile pamiętam to był @AdrianJarocin ... co do języka to pewnie że tak - a poza tym nawet bez roota można tak zrobić ze wszystkie apki ze sklepa Play będą po naszemu ... to sie nazywa more locale - poradnik do i jak jest np. na sklepie trading shenzen ... chińczyki też mają różne inne przypadłości w tym esim Android auto no i odblokowanie fona jest dla nas praktycznie nieosiągalne ... no ale to akurat nie każdemu będzie stanowiło wadę 🙃 ja się przyzwyczaiłem do Xiaomi eu stąd zaczekam na globale i przesiadam się na ultre (pewnie ta zwykła ... bo wersja super to już chyba będzie overkill ... przynajmniej dla mnie ...)

Edytowane przez Master
  • Like 1
Opublikowano
W dniu 8.11.2025 o 00:49, Master napisał(a):

no oni zaczęli ponownie dawać B20 chyba od serii 15 ... 14tki nie miały ... z usługami Google na Chińczykach to nie wiem jak jest teraz bo gdzieś czytałem że zaczęły się z tym problemy na romach z andkiem 16 ... nawet chyba tu na forum ktoś o tym pisał - o ile pamiętam to był @AdrianJarocin ... co do języka to pewnie że tak - a poza tym nawet bez roota można tak zrobić ze wszystkie apki ze sklepa Play będą po naszemu ... to sie nazywa more locale - poradnik do i jak jest np. na sklepie trading shenzen ... chińczyki też mają różne inne przypadłości w tym esim Android auto no i odblokowanie fona jest dla nas praktycznie nieosiągalne ... no ale to akurat nie każdemu będzie stanowiło wadę 🙃 ja się przyzwyczaiłem do Xiaomi eu stąd zaczekam na globale i przesiadam się na ultre (pewnie ta zwykła ... bo wersja super to już chyba będzie overkill ... przynajmniej dla mnie ...)

na CN nie dziala android auto i zegarki z wearos

Opublikowano

doktor@ na CN nie dziala android auto i zegarki z wearos
Na honor też tak było ale po 6 miesiącach zainstalowałem android auto i działa nie wiem od czego to zależy

Wysłane z mojego BVL-AN16 przy użyciu Tapatalka

0a9aef662bcd7dbd1c8099194e30f8f8.jpg

Opublikowano
W dniu 9.11.2025 o 11:20, czarek1212 napisał(a):

rozmawiałem z nc unlock   wszystkie wersje xiaomi 17 Chińskie, nie ma możliwosci odblokowania bootloadera wiec lipa

no globali jeszcze w ogóle nie ma przecież na rynku ... a z Chińczykami nic się nie zmieniło - jak była lipa tak i została dalej ... ja liczę chociaż że na 17tkach globalnych poprawia ten oficjalny unlock żeby nie trzeba było kombinować z tym dodatkowo i liczyć na cud 🙃 tak ... wiem ... pomarzyć można ...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

pewnie podobnie jak w zeszłym roku ... dostaniemy dwa modele to raz ... czyli zwykła 17tke i ultra no a dwa ... sprzedaż ruszy na początku marca ... może koniec lutego ... 🙃 w sumie im powinno zależeć żeby to ruszyło jak najwcześniej ... procedury EU też robią swoje a i trzeba system w wersji global przygotować ... mają co robić nasi chińscy majfriendzi 🙃 jeszcze unlockow się pozbyli na swoim rynku - trzymajmy kciuki żeby od globalnego się odwalili ...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mnie tak wyleczył 15 Ultra, że raczej już nie mam ochoty kupować globalnych edycji, do tego dochodzi cena, która jest powiedzmy z kosmosu. Obecnie siedzę na 17 pro max na chińskim romie i... no cóż wolałbym EU, ale chińczyk jest bardzo spoko jak go potrafi się ustawić (m.in. dzięki wiedzy od Was) do tego stłamszone Googlowe "unowocześnienia" bardzo mnie cieszą. Ciekawe jakie kłody wrzucą nam jeszcze pod nogi z Xiaomi, żebym się zniechęcił do tej marki, a trwam z nimi od Mi 2s. :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a testował ktoś dual esim? bo w obecnej chwili mam tylko jedną kartę esim i nie mam jak sprawdzić czy dwie będą aktywne. Bo przy wyborze opcji esim jest informacja, że karta esim zastąpi SIM 2 

Opublikowano (edytowane)

nikt nie zgłaszał takiej usterki przynajmniej jak wgrywali ZKOS tylko nie narzekaj pózniej że telefonem płacic nie możesz.... bo nie ma czegoś takiego jak "zjesc ciastko i mieć ciastko"

Edytowane przez czarek1212
Opublikowano

Chcę dać ostatnią szansę Xiaomi i kupić model 17 Ultra. Potwierdźcie proszę czy model zakupiony z dystrybucji europejskiej będzie można odblokować i wgrać MIUI Polska.

Opublikowano
30 minut temu, michal13 napisał(a):

Chcę dać ostatnią szansę Xiaomi i kupić model 17 Ultra. Potwierdźcie proszę czy model zakupiony z dystrybucji europejskiej będzie można odblokować i wgrać MIUI Polska.

będzie można 👍

• Like 1
Opublikowano

Chińskie wersje Xiaomi 17 też można odblokować i to w bardzo prosty sposób wręcz blokada usuwa się natychmiast, i polecam kupić wersję Chińską warunek soft maksymalnie musi być z lutego 2026

Opublikowano

Chińskie dalej są identyczne jak EU poza tym, że brakuje im jednego pasma GSM? I gdzie mogę kupić chińczyka z gwarancją, że będzie soft z lutego lub wcześniejszy?

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, michal13 napisał(a):

Dzięki! Waham się pomiędzy Xiaomi a Vivo x300 Pro. 

jeśli zależy Ci na zdjęciach to możesz tutaj obadac temat ...

https://www.notebookcheck.pl/Starcie-w-Chinach-Vivo-X300-Pro-vs-Xiaomi-17-Ultra-w-przegladzie-porownawczym-aparatow-fotograficznych.1253292.0.html

jak uda się odblokować Chińczyka - jak wspomniał przedmówca - to faktycznie może być lepsza opcja - w każdym razie kwestia do rozważenia 🙃

12 minut temu, michal13 napisał(a):

Chińskie dalej są identyczne jak EU poza tym, że brakuje im jednego pasma GSM? I gdzie mogę kupić chińczyka z gwarancją, że będzie soft z lutego lub wcześniejszy?

a brakuje na pewno? chyba od serii 15 pasma wróciły wszystkie też do Chińczyków ... chyba że znowu to zmienili 🙃 szczerze to nawet nie interesowałem się tym tematem ... oni po serii 11 nie dawali już np 800tki w chińskich telefonach ... 14tki też nie miały a 15tki o ile pamiętam już tak ... nigdzie nie sprawdzisz jaki soft jest ... tzn nie ma takiej informacji np. na opakowaniu ... można ewentualnie zapytać o tym na trading shenzen - oni i tak przed wysyłką sprawdzają telefony wiec je wypakowują - może dadzą jakieś info ...

a odnośnie tego unlocka Chińczyków to możesz o tym poczytać tutaj ...

https://gadgets.beebom.com/news/snapdragon-8-elite-gen-5-exploit-lets-xiaomi-17-users-bypass-bootloader-lock-on-android-16

https://www.androidauthority.com/qualcomm-snapdragon-8-elite-gbl-exploit-bootloader-unlock-3648651/

w nowych wersjach romu na to już być niemożliwe ... w tych które są obecnie na rynku - z tego pierwszego wypustu - powinno się udać 🙃

Edytowane przez Master
  • Thanks 1
Opublikowano

Chińskie wersje Xiaomi 17 też można odblokować i to w bardzo prosty sposób wręcz blokada usuwa się natychmiast,

A co to za cudowna metoda, sprawdzałeś czy dziala? Na globalne modele też ewentualnie zadziała?

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, czarecki75 napisał(a):

@master nie pisz głupot jak nie napiszesz im żeby zainstalowali usługi googla to telefon wysyłają fabrycznie zapakowany bez ingerencji w soft wiem bo kupowałem w tym sklepie

i ja kupowałem - nie wiem jak to tam teraz wygląda - możliwe że coś się zmieniło ... chodziło mi o to że oni dają do telefonu taką kartę gdzie są zaznaczone kontrole poprawności działania różnych funkcji - z podpisem osoby testującej - więc fona i tak wyciągali i musieli uruchomić żeby to sprawdzić ... a może to robili tylko przy okazji modyfikacji softu? jak to kiedyś wrzucali xiaomi EU ... jak kupowałeś ostatnio to na pewno wiesz lepiej - ja u nich brałem co ostatnio to jeszcze xiaomi 14tke ... 🙃w każdym razie opakowanie wyglądało jak fabrycznie zafoliowane - mimo że było już i nich otwierane ... 

w każdym razie to mi przyszło na myśl jak załogant zapytał jak sprawdzić jaka jest wrzucona fabrycznie wersja systemu ... bo nie bardzo widzę inną opcję u pozostałych sprzedawców ... nikt nie będzie otwierał fabrycznie zapakowanego fona żeby to sprawdzić 🙃 to raz ... a dwa i tak trzeba by było przebić się przez pierwszą konfigurację po włączeniu żeby w ogóle mieć do tego dostęp ... nikomu nie będzie chciało w to się bawić 🙃 no chyba że telefon byłby po zwrocie - to może dałoby się to załatwić ... ale to też kwestia uprzejmości i pomocy ze strony sprzedawcy ...

Edytowane przez Master