kriegaffe Posted September 30, 2015 Share Posted September 30, 2015 (edited) Szukam jakiegoś dobrego programu do backupu aplikacji. Zawsze robiłem to Titaniu Backupem ale słyszałem, ze gryzie się on z MIUI. Jakies alternatywy? Edited September 30, 2015 by kriegaffe Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 30, 2015 Share Posted September 30, 2015 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. A co nie tak z systemową kopią miui? Titanium możesz używać do kopiowania aplikacji, ale nie do ustawień MIUI i apek systemowych MIUI, tylko do Twoich doinstalowanych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted September 30, 2015 Author Share Posted September 30, 2015 Chcę zmienić MIUI na AOSP dlatego systemowy backup odpada. Helium sprawdzę, wygląda dobrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vater Posted September 30, 2015 Share Posted September 30, 2015 U mnie titanium nie pogryzł MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted September 30, 2015 Share Posted September 30, 2015 U mnie też Titanium działa be zarzutu. Robi kopie automatyczne, można przywracać, zamrażać aplikacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriegaffe Posted October 1, 2015 Author Share Posted October 1, 2015 Ok, sprawdzę, dzięki za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m1si0 Posted October 7, 2015 Share Posted October 7, 2015 A czy jest jakaś możliwość szyfrowania danych? W Ti jest ale nie da się chyba robić backup zdjęć, plików itp - chyba, że źle szukam, bądź nie widzę ;P A może polecicie jakąś chmurkę z szyfrowaniem na wzór i podobieństwo protonmail'a Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 18, 2015 Share Posted October 18, 2015 (edited) A co nie tak z systemową kopią miui? Oj, daleko jej do ideału. Po prostu nie można na niej w pełni polegać. Przykład: przy robieniu pełnego backupu ("wszystkiego") błędnie zrobiła backup kontaktów oraz rejestru połączeń (te kopie były puste). Nie zauważyłem tego i był mały ból potem. Są tez czasem problemy na etapie przywracania. Używam jej intensywnie, bo co tydzień robię pełny wipe przez MiFlash i nauczyłem się już jej nie ufać. Ale jak się zna jej słabe strony i sprawdza wszystko, to jakoś można żyć – żadnej innej nie używam Jeśli chodzi o to, jak backupuje aplikacje, to tutaj mam mniej do powiedzenia, bo staram się nie przywracać apek z backupu, tylko instalować za każdym razem od zera - tak jest dużo "zdrowiej" (mniej śmieci się gromadzi + względy bezpieczeństwa). Na szczęście nie używam apek, w których ręczna konfiguracja opcji po czystym zainstalowaniu byłaby problemem. Rozumiem jednak, że w przypadku gier utrata "stanu gry" może zaboleć. Na szczęście nie gram w żadne Edited October 18, 2015 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 Ja rejestr połączeń, sms i układ pulpitu zawsze przywracam z kopii miui, zainstalowane aplikacje z titanium, danych systemowych nigdy nie przywracam (ustawiam od nowa), kontakty zawsze synchro z konta google i nigdy się nie przejechałem. Kopia miui jak i titanium robią się automatycznie co 2 dni. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 W moim przypadku nie wchodzi w grę synchronizacja kontaktów z google. Na koncie gmail mam kilka tysięcy adresów e-mail, ich import do telefonu kończy się bardzo ciężką książką adresową. No i nie przenoszą się zdjęcia jak należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 No ja mam kilkaset, ale miui to przewidziało dodając opcję wyświetlaj tylko kontakty z numerami telefonów zdjęcia to fakt, ale mi szczególnie nie zależy. Najważniejsze osoby mam ze zdjęciami dużymi i ładnym pomimo używania google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted October 19, 2015 Share Posted October 19, 2015 (edited) No ja mam kilkaset, ale miui to przewidziało dodając opcję wyświetlaj tylko kontakty z numerami telefonów Tak, wiem, ale przy wieli tysiącach kontaktów (z czego 90% bez numerów tel.) to nawet włączenie tej opcji sprawia, że apka Kontakty muli, choć są one odfiltrowane i niewidoczne. Mulą też apki, które sięgają do książki adresowej w razie potrzeb, np. Gmail. Na marginesie: ta opcja nazywa się: Pokaż kontakty z numerami - co jest mylące, bo aż się w niej prosi o słowo "tylko", którego brak. Acid, jeśli to czytasz, dodaj proszę to słowo. Edited October 19, 2015 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts