Netoper Opublikowano 16 Lipca 2025 Opublikowano 16 Lipca 2025 Ustawienia -aplikacje - zarządzaj aplikacjami Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
kris68 Opublikowano 16 Lipca 2025 Opublikowano 16 Lipca 2025 Tylko @Netoper te wszystkie moduły potrzebne do instalacji są spakowane jako pliki rar, myślałem, że to ruszy, ale są na szaro, no to rozpakowałem w folderze i telefon widzi, ale wchodzi w folder rozpakowany modułu a tam pełno plików. Nie wiem, jak to ugryźć. Ach jak zainstalowałem Apatch to każe mi coś załatać wziąłem ten plik co przy Magisku i niby wyszło, bo pisało Succes Done, zrobiłem reboot i dalej to samo. Głowa mnie boli od tego. Weź pod uwagę że mam 57 lat i nie łapie wszystkiego jak młodziki, chociaż praktycznie powoli robię wszystko sam. 1
Netoper Opublikowano 16 Lipca 2025 Opublikowano 16 Lipca 2025 ale gdzie szukać i odinstalować Xiaomi Module Inject ?Ścieżkę dostępu już podałem, jak już znajdziesz injecta to po prostu kliknij w nazwe i będzie na dole opcja odinstalowania.A jak instalować inne moduły to nie wnikałem, nie używam portfela google, bez żadnych kombinacji działają mi płatności zbliżeniowe w ING i Santander na XiaomiEu.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Master Opublikowano 16 Lipca 2025 Opublikowano 16 Lipca 2025 11 minut temu, Netoper napisał(a): Ścieżkę dostępu już podałem, jak już znajdziesz injecta to po prostu kliknij w nazwe i będzie na dole opcja odinstalowania. właśnie na tym polega tu cały myk że nie będzie 🙃
Kubala94 Opublikowano 16 Lipca 2025 Opublikowano 16 Lipca 2025 właśnie na tym polega tu cały myk że nie będzie Dokładnie tak, też mam tylko wyłącz Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka
Pitors Opublikowano 16 Lipca 2025 Opublikowano 16 Lipca 2025 Bukmacherka jakoś dodatkowo opodatkowana przez curve? Bo za lotka mi pobrało kilka groszy wiecej 😆
Netoper Opublikowano 17 Lipca 2025 Opublikowano 17 Lipca 2025 No to nie wiem o co chodzi, u mnie jest.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
kruczysko Opublikowano 17 Lipca 2025 Opublikowano 17 Lipca 2025 Hej. Problem niedziałającego portfela może tkwić w kluczu. Ogólnie ten pobierany przez Tricky Store jako "działający" da wszystko na zielono, ale to nie rozwiązuje problemu bo gp w jakiś sposób weryfikuje ten klucz (keybox.xml) i nie działa. Tak przy okazji aktualizacji sprawdziłem to i na kluczu z "automatu" gp nie działa, na kluczu który jeszcze nie został dojechany przez Google wszystko śmiga. Tak więc jeśli ktoś chce go to polecam szukać po necie działający klucz i w Tricky opcja "ustaw niestandardowy klucz"Pozdrawiam
Kubala94 Opublikowano 17 Lipca 2025 Opublikowano 17 Lipca 2025 Mi się już nie chce chyba ostatecznie w to bawić.. tysiące poradników, aplikacje Magisk,KernelSU, Apatch,moduły. Niby czasem działa, szkoda tylko, że na chwilę. Teraz też zrobiłem roota tym całym Apatch plus moduły i zadziałało, Play Integity 3/3, Revoult działa, portfel Google oczywiście mimo starań nie działa. No tylko szkoda,że na drugi dzień Play Integity już 1/3. Bez sensu to. Co chwila bawić się w moduły, appki Apatch czy KernelSU lub Magisk. A działa to jeśli już to na chwilę tylko.I co szukać codziennie nowego keybox.xml bo poprzedni zbanowany szybko...Google już takie problemy robi,że Ciężko to obejść. A pewnie będzie jeszcze gorzej i razem z Xiaomi, tak już to wszystko zabetonują. Iż przyszłość Xiaomi.eu stanie pod znakiem zapytania. I będzie tylko zablokować bootloader i wrócić do stock Roma. Tylko szkoda pieniędzy wydanych na odblokowanie bootloadera. Co innego, gdyby na HyperOS dało się za darmo odblokować bez problemu .A poza tym jest blik zbliżeniowy, Visa w telefonie (w moim banku przynajmniej) czy Curve Pay, i działają te opcje bez problemu na odblokowanym bootloaderze i root. Wal.. ten ich Portfel Google.Wysłane z mojego 23124RA7EO przy użyciu Tapatalka 1 1
Albin Opublikowano 17 Lipca 2025 Opublikowano 17 Lipca 2025 (edytowane) 4 godziny temu, Kubala94 napisał(a): Play Integity 3/3, Revoult działa, portfel Google oczywiście mimo starań nie działa. No tylko szkoda,że na drugi dzień Play Integity już 1/3. Ja mam czasem 3/3, czasem 1/3 a teraz wszystko na czerwono, komunikat, że urządzenie nie spełnia wymagań bezpieczeństwa i dziś płaciłem google pay 😂 Chyba zmienili metodę weryfikacji. W ogóle to żeby komunikat o spełnieniu wymagań bezpieczeństwa się zmienił potrzeba czasu. Wyłączyłem ReZygisk i wiedziałem, że portfel nie zadziała ale jeszcze przez jakiś czas w opcjach było ok. Podobnie w drugą stronę - niby wszystko ok, można zapłacić a w konfiguracji informacja, że urządzenie nie spełnia wymogów bezpieczeństwa. Edytowane 17 Lipca 2025 przez Albin
wypcio Opublikowano 18 Lipca 2025 Opublikowano 18 Lipca 2025 Mają ludzie wszytko na zielono portfel przestaje działać piszą o tym ludzie na grupach z konkretnymi Romami.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
Łukasz Całka Opublikowano 16 Sierpnia 2025 Opublikowano 16 Sierpnia 2025 (edytowane) Witam, udało mi się zmusić gpay do dodania karty, jutro będę testował bo już jest noc Wielkie podziękowania dla autora postu za wskazówki, które pomogły zmusić portfel googla do działania. Chodź teraz stoję w odwrotnej sytuacji, ponieważ mając status tylko basic_integrity działał blik zbliżeniowo, to teraz aplikacja millenium walnęła focha i wali błędem, że zmieniłem oprogramowanie i nie chce dodać płatności blik, ale za to gpay przyjęła. Status 3/3 zielony. Zainstalowany Magisk v30.2 Moduły PIF v14 Trick Store v1.3.0 oraz najnowsze tricky addon, to te same co w poście tylko zaktualizowane. Jedynie dodałem systemless hots od magisk, denylist i włączony zygisk. Poukrywałem aplikację, dodałem komendę w termuxie, którą znalazłem na reddicie niżej podam, wyczyściłem aplikacje cache i dane sklepu, framework service, usługi oraz portfel. Pousuwałem na kompie z portfela z strony wallet.google.com wszystkie karty, i dalej nic. Aż tu nagle wpadłem na pomysł, że w momencie gdzie mamy przycisk zaakceptuj kartę do portfela to kliknąłem na swój awatara w prawym rogu i przełączyłem się na swoje drugie konto google, klikam potwierdź i pojawia się błąd, spróbuj ponownie później, klikam anuluj i jeszcze raz dodaje i zonk. Aplikacja przyjęła kartę i ją dodała bez monitu o zmodyfikowanym oprogramowaniu. Mój wniosek jest taki, że google mogło dać shadowbana na konto pierwotne i z tego co wyczytałem na różnych forach to fakt, że nawet jak przechodzisz Intergrity checker i google protect play to google blokuje konto na 2-7 dni, bo za dużo było prób. Nie wiem czy to prawda, ale również wyczytałem, że sprawdzenie integrity checkerem wywala klucz i dodaje go na czarną listę. Dodam tylko, że telefon jaki posiadam to Xiaomi 12, a system to LineageOS 22.2 na andku 15, a metoda root to magisk z patchem boot'a i wgrany przez TWRP. Wrzucam tą informację, ponieważ może komuś to pomóc. Niżej podsyłam moje ustawienia. Edytowane 16 Sierpnia 2025 przez Łukasz Całka
as66 Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Opublikowano 30 Sierpnia 2025 Cytat proszę moderatora o przypięcie wątku, którego treść zapewne pomoże wielu posiadaczom zrotowanych telefonów Dzięki serdeczne dudijack. Od czerwca, gdy google "udoskonaliło" sprawdzenie padły płatności NFC. Teraz zrobione wszystko wg instrukcji z 1 strony i działa 🙂 Gdyby ktoś potrzebował zachęty: Na istniejącego magiska 30.2 z PIF 19.1, wgrany został Play Integrity Fork v14 plus Tricky Store i Tricky Addon; wszystko ustawione zgodnie z instrukcją. Teraz płatności działają i przechodzi integralność BASIC i Device.
Pitors Opublikowano 31 Sierpnia 2025 Opublikowano 31 Sierpnia 2025 U mnie sprawdzilem. To dzięki ponownej konfiguracji dodalem karte millenium do gpay, ale platnosci zblizeniowych blik i odcisk dalej nie dziala w millenium. I oprocz tego przestal dzialac revolut...
wypcio Opublikowano 31 Sierpnia 2025 Opublikowano 31 Sierpnia 2025 Gpay szwankuje ludzia bez root itd przestały działać płatność. Wprowadzają jakieś zmiany które szkodzą.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 31 Sierpnia 2025 Opublikowano 31 Sierpnia 2025 No wprowadzają, zawzięli się żeby uszczelnić system. Zapewne też mają dział/pracowników którzy przypatrują fora i obserwują jakie nowe sposoby społeczność tworzy i reagują...Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
Netoper Opublikowano 6 Września 2025 Opublikowano 6 Września 2025 Na Globalu takie rzeczy No dobra, ale na którym globalu? BL odblokowany masz? system z rootem czy bez?Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
acocieto Opublikowano 9 Września 2025 Opublikowano 9 Września 2025 (edytowane) Powrót z odblokowywanego BL na EEA. PG działa, tylko McD się wykrzaczył infor że urządzenie nie jest kompatybilne - względy bezpieczeństwa. Przeinstalowanie Mcd rozwiązało problem. kwestia na jak długo. Edytowane 9 Września 2025 przez acocieto
dudijack Opublikowano 10 Września 2025 Autor Opublikowano 10 Września 2025 (edytowane) Dodałem do poradnika nowe rezpozytoria (Magisk 30.200 Alpha, PIF v14) oraz link do poradnika instalacji i uzycia HMA, który powinien rozwiązać problemy z wykrywaniem roota dla poszczególnych aplikacji. Edytowane 10 Września 2025 przez dudijack
bartekffw Opublikowano 16 Września 2025 Opublikowano 16 Września 2025 (edytowane) Zainstalowałem LSPosed pod Zygisk, W LSPosed zainstalowałem Hide My Applist , robię dalej tak jak w poradniku i Revoult nie śmiga. Komuś to się udało, jak tak to niech napisze krok po kroku jak to zrobił Edytowane 17 Września 2025 przez bartekffw
as66 Opublikowano 21 Września 2025 Opublikowano 21 Września 2025 W dniu 10.09.2025 o 10:02, dudijack napisał(a): Dodałem do poradnika nowe rezpozytoria (Magisk 30.200 Alpha, PIF v14) oraz link do poradnika instalacji i uzycia HMA, który powinien rozwiązać problemy z wykrywaniem roota dla poszczególnych aplikacji. Mr dudijack, pytanie małe miałbym... 🤔 Czy (jeśli tak, to w czym?) Magisk z Zygiskiem + LSPosed + HMA przewyższa skutecznością zestaw Magisk z Zygiskiem + PIFork + TrickyStore + Tricky Addon, gdy przeszły one testy BASIC i Device? Dziękuję za info.
dudijack Opublikowano 22 Września 2025 Autor Opublikowano 22 Września 2025 16 godzin temu, as66 napisał(a): Mr dudijack, pytanie małe miałbym... 🤔 Czy (jeśli tak, to w czym?) Magisk z Zygiskiem + LSPosed + HMA przewyższa skutecznością zestaw Magisk z Zygiskiem + PIFork + TrickyStore + Tricky Addon, gdy przeszły one testy BASIC i Device? Dziękuję za info. ale....... nie mówiłem przecież, że urządzenie nie ma przechodzic Basic i Device PiF jest nadal niezbędny gwoli ścisłości..
as66 Opublikowano 22 Września 2025 Opublikowano 22 Września 2025 8 godzin temu, dudijack napisał(a): ale....... nie mówiłem przecież, że urządzenie nie ma przechodzic Basic i Device PiF jest nadal niezbędny gwoli ścisłości.. Rozumiem, ale nie o to chciałem zapytać... Odkąd PI Fix (maj? czerwiec?) przestał pozwalać na karty płatnicze (telefon przechodził tylko best integrity), użyłem opisane tutaj PIFork + Tricky - i teraz tel. przechodzi basic i device. Czy LSposed + HMA lepiej ukrywa niż PIFork + 2xTricky? A jeśli LSPosed działa skuteczniej, to które aplikacje są ukrywane przed kontrolą, których PIFork+Tricky nie potrafi ukryć?
dudijack Opublikowano 26 Września 2025 Autor Opublikowano 26 Września 2025 W dniu 22.09.2025 o 20:27, as66 napisał(a): Czy LSposed + HMA lepiej ukrywa niż PIFork + 2xTricky? A jeśli LSPosed działa skuteczniej, to które aplikacje są ukrywane przed kontrolą, których PIFork+Tricky nie potrafi ukryć? Osobiście miałem problem z ukryciem Payback, Wizzair. Dodane do HMA działają wzorowo.
as66 Opublikowano 27 Września 2025 Opublikowano 27 Września 2025 W dniu 26.09.2025 o 09:44, dudijack napisał(a): Osobiście miałem problem z ukryciem Payback, Wizzair. Dodane do HMA działają wzorowo. Dziękuję. Czy dodanie HMA i całej procedury wymaga większych umiejętności niż PIFork + 2xTricky?
dudijack Opublikowano 28 Września 2025 Autor Opublikowano 28 Września 2025 19 godzin temu, as66 napisał(a): Dziękuję. Czy dodanie HMA i całej procedury wymaga większych umiejętności niż PIFork + 2xTricky? Raczej nie.
Alucard Opublikowano 4 Października 2025 Opublikowano 4 Października 2025 Ja mam problem z revolutem, niby robię tak jak w poradniku ale i tak wykrywa roota. Play Integrity przechodzi tylko na poziomie Basic. O dziwo płatności zbliżeniowe przez Google pay działają... Kiedyś bez tego HMA przechodziło mi na wyższe stopnie ale jak revolut wykrywał roota to dałem sobie z tym spokój.
as66 Opublikowano 7 Października 2025 Opublikowano 7 Października 2025 W dniu 4.10.2025 o 18:27, Alucard napisał(a): Ja mam problem z revolutem, niby robię tak jak w poradniku ale i tak wykrywa roota. Specjalnie z ciekawości zainstalowałem Revoluta (bo sam nie używam). Wykrywa root w 3 konfiguracjach (z Magiskiem i zygiskiem): 1. Play Integrity Fix + System Hosts 2. Play Integrity Fork v14, Tricky Store i Tricky Addon 3. a także wersja proponowana z HMA i LSPosed W 1 przypadku nie działają płatności NFC choć bank (Nest), MObywatel i inne działają. W przypadku 2 i 3 działają aplikacje j/w oraz płatności NFC. Revolut nie działa w 1, 2 i 3 konfiguracji. 2
bartekffw Opublikowano 15 Października 2025 Opublikowano 15 Października 2025 Dziś pałtności zbliżeniowe mi się wywaliły (bank millenium). Prędzej za poradnikiem dudijack śmigały. Ma ktoś sposób na płątności blik?
dudijack Opublikowano 21 Października 2025 Autor Opublikowano 21 Października 2025 Uaktualniono poradnik z pierwszego postu.
bartekffw Opublikowano 22 Października 2025 Opublikowano 22 Października 2025 23 godziny temu, dudijack napisał(a): Uaktualniono poradnik z pierwszego postu. Revoult zadziałał. Mc Donalds nadal nie
Rekomendowane odpowiedzi