Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym wątku wymieniamy się opiniami i wrażeniami na temat smartfona POCO F7 Ultra / REDMI K80 Pro. Można tu również zadawać pytania, które niekoniecznie potrzebują swojego osobnego wątku.

Opublikowano

Nju czyli Orange, przełącznik VoNR można wymusić kodem, ale cały czas wyszarzony, 

Ta sama karta sim normalnie działa z VoLTE na Poco F3 z xiaomi.eu

Opublikowano

Na premierze dawali promkę, że można było kupić ładowarkę 120W za bodajże 49zł.Promka miała trwać do 10 kwietnia, ale teraz nie widzę tej opcji. Coś się zmieniło? Nigdzie nie mogę znaleźć wiadomości na ten temat.

Opublikowano
W dniu 1.04.2025 o 14:10, wieszczu napisał(a):

w wersji Ultra nie mam opcji VoLTE, jest tylko VoWiFi, Global HyperOS 2.0.107.0, ktoś coś?

W Orange Volte jest ukryte, ale aktywne. Nie widać ikonki ani przełącznika. Też tak mam w X7 Pro.

Opublikowano
tak jest ... gdzieś w necie jest stronka gdzie są wszystkie kody

W Orange chyba to nie działa. Próbowałem na dwóch telefonach i przełącznik się nie pojawia, ale volte jest włączone mimo braku ikonki na pasku.
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Marrik napisał(a):

W Orange chyba to nie działa. Próbowałem na dwóch telefonach i przełącznik się nie pojawia, ale volte jest włączone mimo braku ikonki na pasku.

no ja mam w T-Mobile ... ikonka volte jest w pasku statusu ... u mnie za to nie zawsze jest ikonka vowifi ... nie wiem od czego to zależy ... po restarcie fona czy upgrade systemu zawsze jest a potem to już różnie 🙃 ja włączę tryb SA to w opcjach programisty można też włączyć tryb vonr - ale czy to działa nie mam pojęcia ...

Edytowane przez Master
Opublikowano
3 godziny temu, Marrik napisał(a):

Również tak jak i Ty mam nju. Po czym poznajesz że volte napewno działa? Rozumiem że jeżeli podczas połączenia głosowego na górnym pasku mam typ sieci lte to znaczy że działa? W innym przypadku zbiło by do 3g?

Opublikowano
Również tak jak i Ty mam nju. Po czym poznajesz że volte napewno działa?

Znaczek HD przy numerze podczas rozmowy.
Screenshot_2025-04-09-02-13-35-962_com.android.incallui.thumb.jpg.08ce8a04668d28eb3e458db85ef5800a.jpg
Dodatkowo można to sprawdzić skróconym kodem *#*#4636#*#* lub w aplikacji Hidden Setings

cd49549ddb8b2a535a4b07110e7fa95a.jpg
Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.04.2025 o 15:52, Marrik napisał(a):

W Orange chyba to nie działa. Próbowałem na dwóch telefonach i przełącznik się nie pojawia

Potwierdzam. W ORANGE/NJU nie ma ikonki Volte, ale działa. Rozmowy zestawiane są błyskawicznie i jest HD+, czyli rozmowy po EVS. I mam wyłączone 2G/3G. Wymusiłem tryb NR/LTE.

Edytowane przez marcin_poco