Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nju czyli Orange, przełącznik VoNR można wymusić kodem, ale cały czas wyszarzony, 

Ta sama karta sim normalnie działa z VoLTE na Poco F3 z xiaomi.eu

Opublikowano

Na premierze dawali promkę, że można było kupić ładowarkę 120W za bodajże 49zł.Promka miała trwać do 10 kwietnia, ale teraz nie widzę tej opcji. Coś się zmieniło? Nigdzie nie mogę znaleźć wiadomości na ten temat.

Opublikowano
W dniu 1.04.2025 o 14:10, wieszczu napisał(a):

w wersji Ultra nie mam opcji VoLTE, jest tylko VoWiFi, Global HyperOS 2.0.107.0, ktoś coś?

W Orange Volte jest ukryte, ale aktywne. Nie widać ikonki ani przełącznika. Też tak mam w X7 Pro.

Opublikowano
tak jest ... gdzieś w necie jest stronka gdzie są wszystkie kody

W Orange chyba to nie działa. Próbowałem na dwóch telefonach i przełącznik się nie pojawia, ale volte jest włączone mimo braku ikonki na pasku.
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Marrik napisał(a):

W Orange chyba to nie działa. Próbowałem na dwóch telefonach i przełącznik się nie pojawia, ale volte jest włączone mimo braku ikonki na pasku.

no ja mam w T-Mobile ... ikonka volte jest w pasku statusu ... u mnie za to nie zawsze jest ikonka vowifi ... nie wiem od czego to zależy ... po restarcie fona czy upgrade systemu zawsze jest a potem to już różnie 🙃 ja włączę tryb SA to w opcjach programisty można też włączyć tryb vonr - ale czy to działa nie mam pojęcia ...

Edytowane przez Master
Opublikowano
3 godziny temu, Marrik napisał(a):

Również tak jak i Ty mam nju. Po czym poznajesz że volte napewno działa? Rozumiem że jeżeli podczas połączenia głosowego na górnym pasku mam typ sieci lte to znaczy że działa? W innym przypadku zbiło by do 3g?

Opublikowano
Również tak jak i Ty mam nju. Po czym poznajesz że volte napewno działa?

Znaczek HD przy numerze podczas rozmowy.
Screenshot_2025-04-09-02-13-35-962_com.android.incallui.thumb.jpg.08ce8a04668d28eb3e458db85ef5800a.jpg
Dodatkowo można to sprawdzić skróconym kodem *#*#4636#*#* lub w aplikacji Hidden Setings

cd49549ddb8b2a535a4b07110e7fa95a.jpg
Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.04.2025 o 15:52, Marrik napisał(a):

W Orange chyba to nie działa. Próbowałem na dwóch telefonach i przełącznik się nie pojawia

Potwierdzam. W ORANGE/NJU nie ma ikonki Volte, ale działa. Rozmowy zestawiane są błyskawicznie i jest HD+, czyli rozmowy po EVS. I mam wyłączone 2G/3G. Wymusiłem tryb NR/LTE.

Edytowane przez marcin_poco
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tu też spytam.
Szykuje się powoli do Pro, albo Ultra, albo zwykłego F7 jak wyjdzie, ale czy na pokładzie są już czynni użytkownicy tych dwóch pierwszych telefonów? Chodzi mi o to, wiem że jest w tutorialu opisane, ale czy odblokowanie telefonu i wgranie powyższego softu jest tak proste jak w poprzednich telefonach, oraz czy w naszych softach wszystko gra. Chce się przesiąść z F5 z ostatnim softem przed HyperOS, ale nie chce sobie strzelić w kolano, że albo go nie odblokuje, albo jak odblokuje to żaden bank mi nie zadziała itd. itp. Nie chce kupić telefonu który będzie nowy, ale dla mnie bezużyteczny. Dzięki za info.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

POCO F7 Ultra - odblokowanie to teraz 6 w totka - Xiaomi blokuje możliwość i trzeba liczyc na łut szczęścia. Ogólnie telefon bardzo spoko, nie mam się do czego przyczepić, ładowanie po kablu 120W ekstra sprawa.

Mam 1 mały problem, po pewnym czasie po restarcie, informacje o stanie baterii nie są prawidłowo przekazywane do widżetów i do apek. Jak poniżej, u góry w pasku jest OK, widżet pokazuje wartość nawet sprzed ładowania, a apki typy Ampere głupieją

POCO_bateria.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mój dziadek pomału słabnie i padło na F7 Ultra.
Mam w związku z tym pytanie, czy na ROM-ie Global ma nagrywanie rozmów?
Dotychczas tylko na Xiaomi.eu było dostępne u mnie, a potrzebuję mieć taką możliwość także w nowym telefonie.
Jeżeli tylko na Xiaomi.eu, to jak teraz wygląda sytuacja z odblokowaniem bootloadera?
Poradnik 2025 z odblokowania znam, tylko ostatnia aktualizacja była w lutym i marcu, ale pewnie nic się nie zmieniło :(

Opublikowano

Żaden fon od Xiaomi z romem global (Mi/Eea) nie ma nagrywania.
A jak z odblokowaniem? Niektórym się udaje , jest o tym temat a w nim są skrypty które niektórym pomogły, są opisu ludków w jaki sposób im się udało oficjalnie odblokować.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

jesli chodzi o banki - tam co pisal zalogant @QbaPL to ja korzystam tylko z IKO PKO BP - fon odblokowany i zadnych problemow ... logowanie biometria, przelewy, zblizeniowka blikiem bez zadnych problemow  ...mozliwe ze te banki ktore maja podpiete uslugi googla np. pod zblizeniowke (moj znajomy o tym wspominal na mi 11 z odblokowanym bootloaderem - mial nie zaktualizowany system i nie mial wtedy aktualnych modulow inject od xiaomi eu) to moze byc teraz problem ... ogolnie jak nie korzystasz z uslug finansowych googla to powinno raczej dzialac - no chyba ze ciagle jest bieda z tym revolutem - ale do tego tu jest zalozony oddzielny temat ... i tam sa wrazenia na biezaco z korzystania z tego softu - mi to nie potrzebne do niczego wiec sie nie wypowiem - kiedys instalowalem na probe i dzialalo - ale teraz jak wyglada sytuacja to nie wiem :)

@orte Kolega juz Ci napisal co i jak - ale jakbys dal rade zrobic unlocka to mozesz wrzucic globala desygnowanego na region Tajwanu (oznaczenie w kodzie literowym TW) lub Indonezję (analogicznie - ID) tu tylko sie nie pomyl w razie czego i nie sciagnij na Indie (tam jest oznaczenie IN) no i na tych dwoch romach TW I ID bedziesz miec nagrywanie w dialerze to raz - a dwa mozesz z powrotem zablokowac fona - globale tylko tak beda dobrze dzialac ... no chyba ze masz czas i checi bawic sie w roota i wszelakie moduly to mozesz nie blokowac ... a jesli Dziadek nie korzysta z platnosci w telefonie a potrzebny mu tylko do dzwonienia / pisania / neta to w sumie mozna i nawet nie blokowac bootloadera ... fon powinien dzialac dobrze i bez tej blokady ... no ale tu tez nie dam sobie reki uciac :) w sumie nigdy nie korzystalem z globala ani z lockiem ani bez ... ponad 4y lata tylko na xiaomi eu ... czyli z piermanentnym unlockiem 🙃

Edytowane przez Master
Opublikowano

@MasterDziadek w sensie mój Mi 10 Pro ;)
Ja od czasów Mi 6 też cały czas z unlockiem i alternatywnym softem ;) Nie jestem świerzak, tylko nie zaglądam tu za często.
Revolut już sobie podarowałem, IKO, mBank, ZEN działają i wystarczą, a płacę najczęściej zegarkiem.
No nic, bywam uparty i wytrwały, może uda sie odblokować :)

Opublikowano
Godzinę temu, orte napisał(a):

@MasterDziadek w sensie mój Mi 10 Pro ;)
Ja od czasów Mi 6 też cały czas z unlockiem i alternatywnym softem ;) Nie jestem świerzak, tylko nie zaglądam tu za często.
Revolut już sobie podarowałem, IKO, mBank, ZEN działają i wystarczą, a płacę najczęściej zegarkiem.
No nic, bywam uparty i wytrwały, może uda sie odblokować :)

jasne ... w nocy czytałem już półprzytomny coś skojarzyłem że o dziadku pisałeś ... 🙃 no ja na odblokowanym z niczym z czego korzystam nie mam problemów ... ciekawe jak długo jeszcze ... 🙃 a może google się odwali już od nas ... w swej nieskończonej mądrości i dobroci ... uzna - customowcy dostali swoje ... a leżącego się nie bije ...

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jest już ten hos3? Czy ktoś używa niezbyt drogiego powerbanku indukcyjnego min 30 w? Przy okazji ten polecam. Faktycznie ładuje 120w ale pojemność rzeczywista to ok 5500mah

Screenshot_2026-01-06-11-27-45-283_com.google.android.apps.photos-edit.jpg

Opublikowano

Pytanko mam poco F7 Ultra i często telefon się nie nagrzewa a gra typowo nie ma określonej płynności po prostu się przycina i nie jest grą wymagająca niewiadomo jakich podzespołów 

• 1 miesiąc temu...