BravePetrus Opublikowano 29 Grudnia 2024 Opublikowano 29 Grudnia 2024 (edytowane) Prawdopodobnie z uwagi na odblokowany bootloader aplikacja wyświetla komunikat ,że nie może być użytkowana na urządzeniach z root-em. Używam oficjalnego MIUI Polska w wersji na POCO X3 NFC. Czy coś można z tym zrobić? Oczywiście blokowanie użytkowania aplikacji z uwagi na odblokowany bootloader to kretynizm, ale widać paranoja Google postępuje. Telefon nigdy nie miał root-a Edytowane 29 Grudnia 2024 przez BravePetrus
BravePetrus Opublikowano 31 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2024 Widzę, że nikt nie ma pomysłu na rozwiązanie problemu. Skoro to z uwagi na to, że pewnie problem z certyfikacją będzie postępował i z czasem również inne aplikacje bankowe odmówią uruchomienia (zresztą nie tylko one) to instalacja modyfikacji MIUI czy Hyper OS publikowanych na MIUI Polska staje się problematyczna i prowadzi do radykalnego ograniczenia użyteczności urządzenia. Już zresztą ciągła instalacja poprawki dla płatności to niemały problem. Trzeba by też ostrzegać potencjalnych użytkowników przed problemami. Nie widzę by gdzieś był zamieszczony jakiś jednoznaczny i zauważalny komunikat.
Kacper Skrzypek Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Problem dotyczy czegoś wykrywanego przez Revoluta, nie wiadomo czego. U mnie póki co działa. Nie jesteśmy w stanie zagwarantować, że każda apka będzie chodzić, bo twórcy mogą sprawdzać różne rzeczy. Niestety, mając odblokowany bootloader trzeba się liczyć z tym, że kiedyś pewne apki mogą nie działać.
abc00 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 58 minut temu, BravePetrus napisał(a): Nie widzę by gdzieś był zamieszczony jakiś jednoznaczny i zauważalny komunikat. Jest tu: https://miuipolska.pl/zmiany-w-play-integrity-google-zaciska-petle/
gianet Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 W dniu 29.12.2024 o 13:51, BravePetrus napisał(a): Prawdopodobnie z uwagi na odblokowany bootloader aplikacja wyświetla komunikat ,że nie może być użytkowana na urządzeniach z root-em. Używam oficjalnego MIUI Polska w wersji na POCO X3 NFC. Czy coś można z tym zrobić? Oczywiście blokowanie użytkowania aplikacji z uwagi na odblokowany bootloader to kretynizm, ale widać paranoja Google postępuje. Telefon nigdy nie miał root-a Nie wiem czy to w tej chwili chodzi o odblokowany bootloader bo w jednym telefonie jest odblokowany i Revolut działa, ale nie ma MIUI Polska a w drugim z oprogramowaniem już niestety nie
Kacper Skrzypek Opublikowano 31 Grudnia 2024 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Chyba bardziej konkretnie o custom ROM-y (nie tylko nas).
BravePetrus Opublikowano 1 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2025 7 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Chyba bardziej konkretnie o custom ROM-y (nie tylko nas). To nie ma znaczenia. Wasza polityka informacyjna powinna być taka, że potencjalni użytkownicy powinni mieć świadomość konsekwencji instalacji waszego custom Rom-a. Załóżmy ,że ktoś wrzucił go na nowy telefon i będzie niemiłe zaskoczony takimi niespodziankami. Warto by też zamieścić jakiś w miarę świeży tutorial powrotu do ROM-u fabrycznego. Polityka Google jak widać zmierza do zamknięcia systemu i nie widać przyszłości przed custom ROM-ami. W tej chwili nie widzę sensu bawić się w to na swoim podstawowym urządzeniu. 7 godzin temu, gianet napisał(a): Nie wiem czy to w tej chwili chodzi o odblokowany bootloader bo w jednym telefonie jest odblokowany i Revolut działa, ale nie ma MIUI Polska a w drugim z oprogramowaniem już niestety nie U mnie nie działał również na Lineage 21. Przy czym tam pojawiała się informacjia o nie oryginalnym oprogramowaniu. Tutaj na MIUI mam komunikat, że telefon posiada root. Oczywiście nie mam żadnego root-a. Ogólnie widzę, że wszystko zmierza do ubicia wszelkich modyfikacji. Google chce być jak Apple 16 godzin temu, abc00 napisał(a): Jest tu: https://miuipolska.pl/zmiany-w-play-integrity-google-zaciska-petle/ OK. Najwyraźniej powinno być zamieszczone w bardziej wiecznym miejscu. Reasumując Customy się skończyły. Google zabiło otwartość systemu. Poproszę o wskazanie użytkownikom w jaki sposób mogą wrócić do oryginalnego stanu urządzenia. Są takie tutoriale ale dosyć już leciwe. Może warto by je odświeżyć?
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Stycznia 2025 Opublikowano 1 Stycznia 2025 Nie są leciwe. Poradnik dot. MiFlash na forum jest aktualny.
BravePetrus Opublikowano 1 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2025 7 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Nie są leciwe. Poradnik dot. MiFlash na forum jest aktualny. Poproszę o link
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Stycznia 2025 Opublikowano 1 Stycznia 2025 To dosłownie pierwszy link w Google po wpisaniu MiFlash, no ale OK.
BravePetrus Opublikowano 1 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2025 27 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): To dosłownie pierwszy link w Google po wpisaniu MiFlash, no ale OK. Dziękuję bardzo. Chodziło mi właśnie o to byś polecił coś co uważasz za dobre i aktualne. Jaki można bezpiecznie wgrać ROM by obsługiwał nagrywanie rozmów. Czy Indonezja jest bezpieczna? (który to konkretnie ROM). Mój telefon to POCO X3 NFC z polskiej dystrybucji? Nie chciałbym zrobić z niego cegły.
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Stycznia 2025 Opublikowano 1 Stycznia 2025 3 minuty temu, BravePetrus napisał(a): Jaki można bezpiecznie wgrać ROM by obsługiwał nagrywanie rozmów. Czy Indonezja jest bezpieczna? (który to konkretnie ROM). W tym przypadku ROM na Indonezję albo Tajwan. Różne ROMy mają różne końcówki - Indonezja IDXM, Tajwan TWXM.
BravePetrus Opublikowano 6 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2025 Dziękuję za informacje. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy po użyciu Mi Flash i zablokowaniu bootloader-a, będę miał w przyszłości możliwość jego odylowania? Czu wiąze się to znów z dłuższym czasem oczekiwania na udostępnienie możliwości odblokowania? Z góry dziękuję za pomoc.
Netoper Opublikowano 6 Stycznia 2025 Opublikowano 6 Stycznia 2025 Dla Poco X3 na razie nie ma problemu żeby w każdej chwili odblokować BL, zgoda jest zapisana na koncie.Diabli wiedzą jak będzie w przyszłości, bo na razie Xiaomi nie daje zgody na fony z HyperOs, i ciężko wyczuć czy im nie odbije żeby wszystko zablokować.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
BravePetrus Opublikowano 6 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2025 Widać, że wszyscy ostatnio utrudniają życie. Skoro jednak Google robi problemy z certyfikacją oprogramowania, to nie dziwię się Xiaomi, że w tej chwili wstrzymuje zgodę na odblokowanie.
kozseb Opublikowano 6 Stycznia 2025 Opublikowano 6 Stycznia 2025 (edytowane) Masz wgrane Magisk Manager? Jeśli masz wgrane MM to musisz zmienić nazwę i nazwę pakietu przez opcję ukryj w ustawieniach MM. Ponieważ z doświadczenia wiem, że MM jest rozpoznawalny przez te 2 rzeczy. Dodatkowo w MM musisz w Konfiguracji listy odmów (DenyList) zaznaczyć Revolut. Jak to zrobisz to aplikacja będzie działać, tak naprawdę tyczy się to wszystkiego. https://streamable.com/2ux320 Edytowane 6 Stycznia 2025 przez kozseb
QMiui Opublikowano 6 Stycznia 2025 Opublikowano 6 Stycznia 2025 Kolega kozseb dobrze prawi - na moim POCO M4 PRO 4G MObywatel i aplikacja bankowa śmiga , nie ma żadnych problemów - spróbuj. 1
BravePetrus Opublikowano 7 Stycznia 2025 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2025 Pozostaje spróbować. Dam znać czy to działa. Dziękuję za info.
zagrobelny Opublikowano 12 Lutego 2025 Opublikowano 12 Lutego 2025 (edytowane) U mnie revolut przestał działać hyperOS Xiaomi note 10 PRO z softem który już nie jest wspierany przez xiaomi i nie powstają nowsze wersję firmware. z chwilą wylogowania z Revoluta (ręczne wylogowanie). Mam odblokowany bootloader xiaomi.eu ale nie jest zrootowany i nie zamierzam tego robić bo nie potrzebowałem do tej pory, interesowało mnie tylko wgranie firmware xiaomi EU. Googleplayfix integrity wgrany ostatni jaki tylko jest dostępny na tą chwilę. Jak tylko dotkniesz tej opcji już się nie zalogujesz bo wywala że telefon zrootowany. Najprawd. zamknięcie aplikacji ubicie to nie to samo co wylogowanie z Revolita przyciskiem dedykowanym uniewazniajac sesje. Czy ktoś zna rozwiązanie jak używać Recoluta nadal pozostawiając odblokowany bootlloader. Mobywatel i inne banki działają normalnie podobnie jak płatności NFC Edytowane 12 Lutego 2025 przez zagrobelny
Kubala94 Opublikowano 21 Lutego 2025 Opublikowano 21 Lutego 2025 Mam ten sam problem, nie działa mi revoult. Posiadam zainstalowany rom od MIUI Polska na moim, Redmi Note 13, odblokowany BL i zrobiony root. Za pomocą Magisk i kilku zainstalowanych modułów udało mi się pozytywnie przejść weryfikację MEETS_DEVICE_INTEGRITY i MEETS_BASIC_INTEGRITY sprawdziłem to w Sklepie Play i aplikacji Play Integrity API Checker. Jednak nie mogę uzyskać pozytywnej weryfikacji MEETS_STRONG_INTEGRITY. Aplikację bankowe, portfel,mObywatel ,sklep Play, Allegro itp. działają bez problemu. Tylko Revoult nie chce działać, jakby wymagał właśnie MEETS_STRONG_INTEGRITY.
zagrobelny Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 (edytowane) Mam bez roota to samo co ty z play integrity fix xiaomi . apk. Niestety Revolut odmawia, inne pewno jeszcze ciągną do maja. Edytowane 23 Lutego 2025 przez zagrobelny
kozseb Opublikowano 23 Lutego 2025 Opublikowano 23 Lutego 2025 Zawsze miałem root i musiałem zmienić nazwę pakietu Magisk Manager i nazwę aplikacji również ukryj widoczność, to wszystko jest w opcjach aplikacji Magisk Manager. Moja komórka nie miała nigdy strong. Teraz usunąłem root i nadal nie mam strong, a revolut wtedy i teraz również działa. Jedynie wtedy miałem problem z chatgpt i Uber driver, a teraz mam tylko problem z Uber driver. Zna ktoś aplikacje Lucky Patch?
zagrobelny Opublikowano 26 Lutego 2025 Opublikowano 26 Lutego 2025 (edytowane) @kozseb: Revolut możliwe że Ci działa, bo nie zrobiłeś niechcący tak jak ja - przycisk [Wyloguj z Revolut] i możliwe że w tle update GP. I powrotu już nie ma. PlayIntegrityFix mi nie pomaga na Revoluta, na inne tak (jeszcze). LuckyPatcher jeszcze działa? Nie jest skompromitowany jak YotubeVanced? Działa na nowszych androidach? Edytowane 26 Lutego 2025 przez zagrobelny
Marrik Opublikowano 26 Lutego 2025 Opublikowano 26 Lutego 2025 Nie jest skompromitowany jak YotubeVanced?A tak poza tematem to zapytam, czym to skompromitował się YTV?
zagrobelny Opublikowano 26 Lutego 2025 Opublikowano 26 Lutego 2025 (edytowane) @Marrik: Dobrze mi działa Youtube Revanced https://github.com/revanced istnieje: YouTube Revanced Extended https://github.com/NoName-exe/revanced-extended Powód? https://thecyberexpress.com/youtube-vanced-android-app-nexus-malware/ Edytowane 26 Lutego 2025 przez zagrobelny
kozseb Opublikowano 26 Lutego 2025 Opublikowano 26 Lutego 2025 1. Pierwsze słyszę by Vanced by miał jakieś malware, chyba problem był jak ktoś brał jakieś nieoficjalne źródło i tam mogło być zmienione. Jak dobrze pamiętam, ale mogę się mylić Vanced upadł przez prawa autorskie googla i dlatego powstał ReVanced gdzie to użytkownik sam modyfikuje sobie pliki na komórce. Vanced dawał zmodyfikowaną wersje. Odnośnie Revolut wyczyć wszystkie dane aplikacji.
zagrobelny Opublikowano 26 Lutego 2025 Opublikowano 26 Lutego 2025 (edytowane) @kozseb: Dane Revoluta wyczyszczone, nadal nie działa ["Urządzenie zrootowane, nie zaloguję Cię"]. Przypomnę: brak rooota, Aktualny PlayIntegrityFix odstatnie dostępne MIUI 14.0.9 xiaomi.eu, A13, Google Play zaktualizowany + Protect ON, Aktulizacja zabezp. Androida 2023-11-01 (nie jestem w stanie tego zmienić, chyba że przesiądę się xiaomi.eu na np. PIxelOS lub PixelageOS ROM v2.5 z Android 15 + ostatnie łatki bezp. 2025. Revolut odpytuje aktualizację zabezp. Android? YT Revanced - zbanowany we wszystkich rodzajach adblock do przeglądarek, nie wpuszcza na strony. Problem prawny o którym piszesz - zapewne podstawa góry przegięć. Edytowane 26 Lutego 2025 przez zagrobelny
kozseb Opublikowano 26 Lutego 2025 Opublikowano 26 Lutego 2025 Revolut, od nowa. Mój telefon nigdy nie miał Play Integrity Strong, nawet teraz jak nie mam ROOT nie mogę tego uzyskać (może ktoś coś mi podpowie odnośnie PlayIntegrity) Napiszę co miałem na komórce i Revolut nie robił mi problemów. 1. AdAway https://adaway.org/ 2. DNS od Ad-Aguard https://adguard-dns.io/pl/public-dns.html 3. Łatka https://miuipolska.pl/naprawa-portfela-google-na-xiaomi-eu/ 4. Magisk Manager wersja beta 28: wgrane "systemless" opcja ukryj Magisk Mangar i ja przeważnie nazywałem SVGGrafika czy coś w ten deseń, Zygist włączone Deny list włączone w konfiguraci deny list miałem zaznaczoną każdą aplikację prócz tych co miały mieć dostęp do root. Przy takim czymś chodziła mi każda aplikacja, nie było problemów z bankami czy płatnościami. Jedyny problem miałem z Uber Driver, choć na tablecie z takimi zamymi ustawieniami uber driver działał, a niedawno zaczął stwarzać problemy ChatGPT i wtedy zrezygnowałem z root wgrywając całkowicie na nowo oprogramowanie i nadal mam problem z Uberem. Mam odblokowany bootloader, nie mam TWRP.
zagrobelny Opublikowano 26 Lutego 2025 Opublikowano 26 Lutego 2025 @kozseb: Czy twoją mocą jest stała i ciągle dostępna aktulizacja zabezp. androida i nowe certyfik. G + brak TWRP? Jaki masz firmware?
kozseb Opublikowano 26 Lutego 2025 Opublikowano 26 Lutego 2025 (edytowane) Mam Xiaomi 12 Lite 5G; na Androida 14, Aktualizacja systemowa Play jest na dzień 01/07/2024, a Aktualizacja zabezpieczeń jest nad dzień 01/11/2024. Firmware:https://miuipolska.pl/download/xiaomi-12-lite-stabilna/ Edytowane 26 Lutego 2025 przez kozseb
kozseb Opublikowano 27 Lutego 2025 Opublikowano 27 Lutego 2025 Dziś była aktualizacja revolut i właśnie stwierdził, że mam root choć go nie mam. Jedynie odblokowany bootloader.
kozseb Opublikowano 27 Lutego 2025 Opublikowano 27 Lutego 2025 Ręcznie wróciłem do starego: https://www.apkmirror.com/apk/revolut-ltd/revolut-better-than-your-bank/revolut-better-than-your-bank-10-63-release/
Kubala94 Opublikowano 27 Lutego 2025 Opublikowano 27 Lutego 2025 Może nie revoult, bo ten mi narazie działa (po usunięciu roota,bo wcześniej nie działał). Ale wczoraj "wysypały" mi się płatności NFC i portfel Google.. i nie chcą działać mimo,że nie ma roota. A klika dni wcześniej działały bez problemu.Mam odblokowany BL,twrp i Play Integrity Fix od MIUI Polska. I wczoraj próbuje płacić tel. w sklepie i error.A działało wszystko super. Czyżby Google w ostaniach dniach wypuścił jakieś poprawki bezpieczeństwa? Hm chyba trzeba czekać na nowy Play Integrity Fix od MIUI Polska bo ten już chyba nie działa. Ostatni jest z 15 lutego. Macie podobnie? Działa Wam portfel Google i NFC? Mi od wczoraj nie. Załączam screen :
zagrobelny Opublikowano 27 Lutego 2025 Opublikowano 27 Lutego 2025 (edytowane) . Edytowane 1 Marca 2025 przez zagrobelny
zagrobelny Opublikowano 1 Marca 2025 Opublikowano 1 Marca 2025 (edytowane) Z ciekawości, jakim kluczem podpisuje się nieoryginalny firmware HyperOS 2.1 z rozblokowanym bootloaderem bez roota? Użycie modyfikacji PlayIntegrityFix z EliteHyperOS zadziała? https://sourceforge.net/projects/eliteroms/files/EliteDevelopment-Module-apk/ Elite Otrzymuje MEETS_STRONG za kształt modyfikacji czy podpis cyfrowy ładowany moduł .apk ? (ostatni screenshot) https://www.elitedevelopment.com.pk/ (EliteHyperOS - "HyperOS na sterydach" dostępny w języku polskim wbudowanym) Edytowane 1 Marca 2025 przez zagrobelny
Rekomendowane odpowiedzi