Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

24426 (2).png

• Dodana opcja Tapeta AI w ustawieniach Ekranu blokady > Tapety Blokady (chiński znak wodny na dole każdej tapety pochodzi z serwera i nie możemy go usunąć)
  • Poprawki błędów i tłumaczeń
  • ROM dla Xiaomi 14 i 14 Pro pojawi się nieco później
  • Następna aktualizacja 11 maja (Xiaomi też świętuje majówkę)
  • W przypadku aktualizacji z wersji OS1.0.24.4.8.DEV i starszej aktualizację trzeba pobrać ręcznie ze względu na przenosiny serwera OTA
  • W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu
  • Pełna lista zmian: polska, angielska

Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej

image-1.png

Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor.

W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka:

• Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra),
  • Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra),
  • Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+),
  • Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+),
  • Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra),
  • Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200),
  • Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra),
  • Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000),
  • Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080),
  • Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra),
  • Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100),
  • Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra).

Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy?

Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach.

Sprawdź też dostępne poradniki instalacji:

Jak zgłosić błąd systemu?

Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika.

CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA?

Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu.

Motyw: tutaj.

• Thanks 2
Opublikowano (edytowane)

pobrane z serwera ... przez updater nie szło (kolejki?) na razie wygląda że wszystko ok ... wskazanie remaining time baterii nadal nieprawidłowe innych problemów póki co nie widzę (shennong) ... 🙃

Edytowane przez Master
Opublikowano

U mnie po pominięciu kilku aktualizacji wgrałem aktualną wersję i prawie wszystkie aplikacje mi wywala do pulpitu, wipe dalvik nie pomaga... Chyba muszę wrócić do starej wersji

Opublikowano

Ja mam problem z apką motywy. W sumie nie od tej wersji, ale tu się nie naprawiło. Polega to na tym, że aplikacja motywy nie pokazuje miniatur a po wczytaniu jakiegoś motywu nagle znika z zestawienia.

Screenshot_2024-04-27-21-50-35-127_com.android.thememanager.jpg

Opublikowano
Ja mam problem z apką motywy. W sumie nie od tej wersji, ale tu się nie naprawiło. Polega to na tym, że aplikacja motywy nie pokazuje miniatur a po wczytaniu jakiegoś motywu nagle znika z zestawienia.
Screenshot_2024-04-27-21-50-35-127_com.android.thememanager.thumb.jpg.b0b9ee87dc227a74c55846fa48dfb311.jpg
Na 13 pro jest ok. Może wyczyść dane apki motywy.769d68b36edb73ee548f92363b372f1c.jpg

Sędnięte z Xiaomi 13 pro

Opublikowano

Już się wyjaśniło. Miałem wpisany jeden serwis w DNS żeby wyciąć reklamy no i jak widać zablokował ruch nawet w aplikacji jaką jest Motywy.

Opublikowano

Ma ktoś sposób na poprawnie działającego messengera? Różne motywy już testowałem i albo coś się wiesza albo zamiast dymków są jakieś kwadraty. Soft stawiałem już na czysto i dalej problemy. 

Opublikowano
8 minut temu, ukey napisał(a):

Ma ktoś sposób na poprawnie działającego messengera? Różne motywy już testowałem i albo coś się wiesza albo zamiast dymków są jakieś kwadraty. Soft stawiałem już na czysto i dalej problemy. 

wiesz to stary temat ... dziwne jest to że u niektórych w ogóle tego problemu nie ma ... ja siedzę na dev beta hyperos już pół roku i nigdy z messengerem nie było takich problemów ... jedyne co można zrobić to poczyscic dane i cache apki / ewentualnie zainstalować ja ponownie ... gdzieś kiedyś na forum czytałem że problem usunęła jakaś aktualizacja messengera ... nie wiem jak to teraz wygląda - ostatnia aktualizacja była chyba wczoraj czy przedwczoraj - u mnie jest ok ... tak więc to raczej nie problem wersji hyperos ... choć te nie wiem jak zachowuje się tu wersja stable - może tam ten problem występuje - nie korzystam ze stable więc trudno mi powiedzieć ... ogólnie jeśli chodzi o Messenger to też dobrze jak ma uprawnienia autostartu - tez wyłączam mu oszczędzanie baterii - daje na bez ograniczeń no i blokuje ja w ramie żeby czyszczenie nie ubijalo apki ... no i problemów żadnych z tym nie ma (oby tak dalej ...)

Opublikowano
35 minut temu, ukey napisał(a):

Dokładnie te same ustawienia mam i soft w wersji beta. 

wiesz to trudno tu już jeszcze coś doradzić ... patrzyłem nawet na forum Xiaomi eu bo tam są pozakładane wątki z tym problemem ale nikt nic sensownego i ciekawego nie napisał w temacie ... jak chcesz to poprzeglądaj ale to raczej strata czasu ... 🙃 możliwe że zostaje czekać na kolejny update tego dziada 🙃 gdzieś coś mu się nie podoba ale co to już sam nie dojdziesz ... ja za głupi na to raczej 🙃

Opublikowano (edytowane)

Siema, Xiaomi 13 FUXI, BetaRom z tej strony, robię sobie aktualki z Windows PC i najpierw przy obecnej aktualce napotkałem problem, wywaliło mi jakieś faile, aktualizacja się nie zrobiła, telefon wylądował w bootloopie, szukałem rozwiązań: zmieniałem port USB, kabel, komputer, cały czas to samo - już się bałem że sobie zbrickowałem telefon, ale na szczęście znalazłem trochę niedorzeczne rozwiązanie - zmiana nazwy folderu z aktualką na krótszą - "X" i w końcu poszło (czyli to problem windowsa i za długich nazw folderów ). Ale to nie koniec: po aktualce wywaliło mi wszystkie zdjęcia z galerii sprzed stycznia (na szczęście mam wszystko w chmurze googlephotos, więc to nie aż taki problem). Poza tym nie działa ochrona baterii (już od dawna), tzn zatrzymanie ładowania przy 80% czy 90% mam włączone, mimo to zawsze ładuje do 100%. Druga sprawa - jak w systemowej apce Pliki chcę cokolwiek wysłać przez quick share - zaznaczam plik, klikam share/wyślij, otwiera się okno wyboru sposobu, widzę że pliki są wybrane, wybieram quickshare i całe okno po prostu znika, a pliki się odznaczają i nic nie mogę nikomu wysłać. Poza tym system ma co jakiś czas w losowych momentach dziwne zwiechy, mimo tego że żadne apki nie są otwarte w tle... A i jeszcze jedno, co się stało z systemową apką pilota irda, nie mogę jej znaleźć od kilku aktualizacji?

Edytowane przez zoolwiq
Opublikowano

Mam pytanie - czy wyjaśni mi ktoś jak zrobić moduł magisk z plikiem z tego domu ? Chodzi mi o launcher , za nic mi to nie wychodzi a ten launcher jest dużo lepszy niż na wersji stabilnej. Byłbym wdzięczny. 

Opublikowano
W dniu 4.05.2024 o 20:07, ukey napisał(a):

Dokładnie te same ustawienia mam i soft w wersji beta. 

Ale chyba telefon nie ten sam co ?

W dniu 4.05.2024 o 13:53, Master napisał(a):

[...] u mnie jest ok ... tak więc to raczej nie problem wersji hyperos ... choć te nie wiem jak zachowuje się tu wersja stable - może tam ten problem występuje [...]

To raczej na pewno jest problem HyperOS, tyle że na konkretnych modelach telefonów. Jak widać na jednych jest lepiej, na innych gorzej i chyba im starszy, tym mniej się przejmują poprawnym zoptymalizowaniem romu pod niego. Generalnie myślę, że zapowiedzieli aktualizację do HyperOS dla listy urządzeń, z których część ma już swoje lata i teraz wypada się z tego wywiązać. Jednak nie wszystkie z nich dostały aktualizację samego Androida i to może być powodem błędów w działaniu niektórych aplikacji. Nie zaobserwowałem u siebie problemów z messengerem ani na Xiaomi 13, ani na 14, ale one działają pod kontrolą najnowszego jak dotąd andka 14.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...