Jump to content

Ikona powiadomień w HyperOS Xiaomi 13

slipstream

Recommended Posts

Ktoś wie jak obejść tę absurdalną opcję wyświetlania tylko jednej ikonki powiadomień obok zegarka? Znajduje rozwiązania że na różnych telefonach da się ustawić chociaż 3 zamiast jednej, ale za nic takiego w moim Xiaomi 13 nie ma (tylko włącz/wyłacz zupełnie)

To jest tak głupie i idiotyczne kiedy jest miejsce na powiadomienia bo żaden notch czy inne wyspy nie ograniczają miejsca, ale na siłę robi się taką głupotę byle było jak w Apple.

coś kiedyś o tym było że wersja stabilna romu Xiaomi eu nie ma tych ustawień jeśli chodzi o ilość ikonek - nie wiem czy to jeszcze aktualne ... możliwe że tak ... wersja beta ma to ustawienie - jest do wyboru albo nic albo maks 5 (ustawiamy 1 3 5) global o ile pamiętam też ma to ustawienie - ktoś też pisał o tym już na forum ...

Screenshot_2024-04-10-12-42-43-701_com.android.settings.jpg

Edited by Master

Nic takiego nie ma. Tam gdzie widzę powinna być taka opcja w HyperOS jest tylko włączenie lub wyłączenie powiadomień.
Ale pewnie dlatego że to HyperOS 1.0.1.0 i żadnych aktualizacji dalej dla Xioami13 wciąż nie ma. A przynajmniej nic co mógłbym pobrać tak normalnie z systemu bez kombinowania, bo obiecałem sobie kiedyś że jak tylko będę musiał kombinować przy telefonie będzie to oznaczało na niego wyrok.
Ktoś kiedyś mądrze powiedział że to właśnie takie "pierdoły" robią największą frustrację przy używaniu sprzętu, a nie tam że zaraz jakieś duże globalne zmiany.

Screenshot_2024-04-10-12-33-23-666_com.android.settings.jpg

to rozumiem że masz wersję global ... widocznie w tym buildzie - chyba pierwszy jaki jest patrząc po oznaczeniu - nie ma jeszcze tego dodanego ... możliwe że po update to się pojawi ... trzeba by sprawdzić czy są kolejne buildy na ten model a jak nie wskakuje Ci aktualizacja to może zmienić rejon na inny? np. Szwajcarię ... wielu osobom to pomoglo ...a jak pisałem ktoś pisał że to jest na globalu - może miał właśnie aktualniejsza wersję ze to już dodano ... 🙃

ps. ja z kolei nie kupiłbym już telefonu gdzie nie trzeba kombinować 🙃 dobrze że Xiaomi jeszcze daje możliwość odblokowania ... chyba jedna z ostatnich firm ...

Edited by Master

Posted (edited)

Dzięki za trop z tym regionem bo na to bym nie wpadł bo i nigdy tak kombinować nie musiałem z telefonami (zazwyczaj kończyło się na jakiejś schowanej opcji której nie mogłem znaleźć). Na dzień dobry wpadła aktualizacja 1.0.3 do pobrania więc może... Jak będę miał chwilę na instalację to sprawdzę.

Edited by slipstream

Posted (edited)

@FromWP @Master Jestem winien zamknięcia wątku dla potomnych skoro okazało się co się okazało. Zmiana regionu (Szwajcaria) pozwoliła na dostęp do nowszej aktualizacji 1.0.3.0 (zamiast 1.0.1.0) i faktycznie, jest dodana opcja rozszerzenia powiadomień do trzech. Ale żeby nie było, jak bardzo nie jest to opcja przewidziana dla polskich użytkowników Xiaomi 13 niech świadczy to, że nawet nie jest przetłumaczona na nasz język. 

Screenshot_2024-04-10-17-54-06-279_com.android.settings.jpg

Edited by slipstream

Godzinę temu, slipstream napisał(a):

@FromWP @Master Jestem winien zamknięcia wątku dla potomnych skoro okazało się co się okazało. Zmiana regionu (Szwajcaria) pozwoliła na dostęp do nowszej aktualizacji 1.0.3.0 (zamiast 1.0.1.0) i faktycznie, jest dodana opcja rozszerzenia powiadomień do trzech. Ale żeby nie było, jak bardzo nie jest to opcja przewidziana dla polskich użytkowników Xiaomi 13 niech świadczy to, że nawet nie jest przetłumaczona na nasz język. 

Screenshot_2024-04-10-17-54-06-279_com.android.settings.jpg

bo niedawno pewnie to dodali 🙃 a że mają tłumaczy do niczego to już druga sprawa ... jako przykład podam tu jak to wygląda na systemie Xiaomi eu - nowa beta jest co tydzień - jeśli jest dodana nowa funkcjonalność a jakiś załogant zwróci na to uwagę że jest brak tłumaczenia - od razu jest reakcja pana Kacpra i w kolejnej wersji za tydzień będzie poprawione 🙃 na globalu będziesz na to czekał miesiącami - o ile w ogóle się doczekasz ... a jeszcze nie ma nawet do kogo napisać 🙃 życzę powodzenia w kontakcie z xiaomi ... stąd właśnie napisałem to co napisałem wcześniej - czyli że brak możliwości dłubania / customowego systemu w telefonie dyskwalifikuje jego zakup na starcie 🙃 tu masz wpływ na to jak ten system wygląda i jak działa - a każda nowa wersja która wyjdzie to przygoda i okazja do popisania na forum ... dzięki temu nie dość że się pomaga innym załogantom to jeszcze sam dowiadujesz się ciekawych i nowych rzeczy no i bierzesz udział w tworzeniu tego z czego korzystasz ... czyli czego chcieć więcej?

Edited by Master

• 2 weeks later...

Tak na marginesie w x13pro jest taka możliwość i to polsku. Właściwie gorzej mają użytkownicy redmi na globalu mogą już tego nie dostać. Dlatego mam pytanie do autora pytania jakiego masz fona redmi 13 czy xiaomi 13 bo wiele osób nie zwraca na to uwagi. Ale nie obraz się jeżeli jednak masz xiaomi nie redmi po prostu za często się z tym spotkałem. 

• 1 month later...

U mnie trik ze zmianą regionu nie działa albo robię coś nie tak. Zmieniłem na Szwajcarię na całą noc, potem na indie na kilka godzin i nie dostałem żadnej aktualizacji HyperOSa. Jedynie tylko pododawały mi się skądś jakieś nowe apki.

Android 13, HyperOS 1.0.1.0 TKEEUXM, Redmi Note 11S.

Edited by GregorJan

1 minutę temu, GregorJan napisał(a):

U mnie trik ze zmianą regionu nie działa albo robię coś nie tak. Zmieniłem na Szwajcarię na całą noc, potem na indie na kilka godzin i nie dostałem żadnej aktualizacji HyperOSa. Jedynie tylko pododawały mi się skądś jakieś nowe apki.

Na ten telefon nie ma żadnej nowej aktualizacji HyperOS, więc nic dziwnego, że nie otrzymałeś.

8 minut temu, GregorJan napisał(a):

możesz tutaj sobie zerkać w razie czego ... też jest info o updatach w trybie ota ...

https://miuirom.org/phones/redmi-note-11s

co ciekawe na Indiach mają już nowsza wersję ... i wyszła chyba z dwa miesiące temu 🙃