hexi Opublikowano 20 Marca 2024 Opublikowano 20 Marca 2024 Witam, jak w tytule, chciałbym kupić telefon z Chin i tu się zastanawiam czy coś się zmieniło z odblokowaniem bootloadera? Bo czytałem nie tak dawno komentarze, że trudniej jest to zrobić że na jakiejś stronie trzeba rejestrować urządzenie itd.
Master Opublikowano 20 Marca 2024 Opublikowano 20 Marca 2024 (edytowane) 21 minut temu, hexi napisał(a): Witam, jak w tytule, chciałbym kupić telefon z Chin i tu się zastanawiam czy coś się zmieniło z odblokowaniem bootloadera? Bo czytałem nie tak dawno komentarze, że trudniej jest to zrobić że na jakiejś stronie trzeba rejestrować urządzenie itd. rejestrować nie trzeba ... po prostu dawna procedura przez soft z czekaniem na zgodę już nie pójdzie ... trzeba albo samemu kombinować alternatywnym softem xiaomikey albo zrobić to z pomocą serwisu mi center (też pewnie zdalnie - choć tego nie jestem pewny) albo wykupić usługę zdalna na jakimś innym serwisie (tak jak ja robiłem) choć ceny poszły w górę co najmniej x2 ... tak jak kiedyś płaciłem 40 dolarów tak teraz to już 80 ... na mi center odblokowanie to chyba 500 złotych o ile nic się nie zmieniło ... poza tym tytuł wątku trzeba zmienić - bo nie ma czegoś takiego jak miui w wersji global na 14 ultra ... tylko hyperos - do tego jak wygrasz global na wersję chińska to nie zablokujesz bootloadera a wtedy żeby jako tako wszystko działało to zostaje chyba tylko zabawa w magiska i roota ... Edytowane 20 Marca 2024 przez Master
arturaro Opublikowano 20 Marca 2024 Opublikowano 20 Marca 2024 Podepnę się pytaniem. Czy w przypadku wersji global też jest problem z odblokowaniem bootloadera? Gdzieś mi mignęło, że wersje europejskie można odblokować "starym" sposobem? 14 Ultra do mnie już jedzie a zależy mi na nagrywaniu rozmów. Xiaomi.eu odpada, ze wzgledu na problemy z płatnościami, więc planuję instalację globala z Indii. Dobrze kombinuję, że do tego też muszę odblokować BL i później go zablokować?
Master Opublikowano 20 Marca 2024 Opublikowano 20 Marca 2024 51 minut temu, arturaro napisał(a): Podepnę się pytaniem. Czy w przypadku wersji global też jest problem z odblokowaniem bootloadera? Gdzieś mi mignęło, że wersje europejskie można odblokować "starym" sposobem? 14 Ultra do mnie już jedzie a zależy mi na nagrywaniu rozmów. Xiaomi.eu odpada, ze wzgledu na problemy z płatnościami, więc planuję instalację globala z Indii. Dobrze kombinuję, że do tego też muszę odblokować BL i później go zablokować? nie mam żadnych problemów z płatnościami na 14 pro i systemie Xiaomi eu ... możesz spróbować starym sposobem - jak się uda super ... jak nie to zostaje płatna alternatywa ... global z Indii (o ile jest / będzie taka wersja) to się najpierw upewnij że ma nagrywanie - Indonezja ma ale Indie nie wiem ... i dobrze kombinujesz ... robisz to softem miflash - wygrywasz system w wersji global i od razu automatem blokujesz ...
Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Marca 2024 Opublikowano 20 Marca 2024 3 godziny temu, arturaro napisał(a): Podepnę się pytaniem. Czy w przypadku wersji global też jest problem z odblokowaniem bootloadera? Gdzieś mi mignęło, że wersje europejskie można odblokować "starym" sposobem? W przypadku telefonów globalnych trzeba złożyć prośbę o uprawnienia na globalnym Xiaomi Community. Jeśli już takie uprawnienie masz, to odblokowujesz jak dawniej.
hexi Opublikowano 20 Marca 2024 Autor Opublikowano 20 Marca 2024 (edytowane) @master @kacper skrzypek ile takie zdalne odblokowanie kosztuje? Ta strona " xiaomikey" to nie jest żadne oszustwo, wirus? Rozumiem płacisz 30 dolarów tam chyba i dostajesz 1 klucz? Edytowane 20 Marca 2024 przez hexi
Master Opublikowano 20 Marca 2024 Opublikowano 20 Marca 2024 47 minut temu, hexi napisał(a): @master @kacper skrzypek ile takie zdalne odblokowanie kosztuje? Ta strona " xiaomikey" to nie jest żadne oszustwo, wirus? Rozumiem płacisz 30 dolarów tam chyba i dostajesz 1 klucz? Xiaomi key to nie jest strona tylko programik ... tam różne cuda można przez to robić ... 🙃 w tej chwili zdalne - tam gdzie ja robiłem to chyba 85 dolarów ... w mi center to 500 zeta tylko nie wiem czy to zdalnie można czy trzeba fizycznie sprzęt im wysłać ... zdalnie to wygodniej i szybko idzie ... w Xiaomi key to się opiera o wygenerowanie tokena na podstawie którego potem się pobiera klucz do unlocka z jakiegoś serwera ... zdalnie możliwe że to ta sama procedura tyle że ktoś wszystko ogarnia za Ciebie od a do z ...
hexi Opublikowano 20 Marca 2024 Autor Opublikowano 20 Marca 2024 @Master U chińczyka na aliexpress można taki klucz wygenerować do tego programu. 15zł lub 37 kosztuje i jedna jest opinia z 5/5 gwiazdek. W google mi wyskoczyło
Master Opublikowano 20 Marca 2024 Opublikowano 20 Marca 2024 3 minuty temu, hexi napisał(a): @Master U chińczyka na aliexpress można taki klucz wygenerować do tego programu. 15zł lub 37 kosztuje i jedna jest opinia z 5/5 gwiazdek. W google mi wyskoczyło no to ciekawe info ... jakbyś wypróbował i dał znać to mile widziane ... bo ceny strasznie skoczyły ... ja robiłem za 40 dolarów teraz 85 ... na mi center było chyba kiedyś za 350 teraz 500 ... ogólnie jak temat badałem to sporo problemów było z tym softem - uznałem że nie będę się w to bawił i zrobiłem unlocka zdalnie ... jakiś Turek czy Hindus robił - tam cholera go wie 🙃 też były problemy z serwerami ... potem chyba jeszcze większe bo pisał mi tu kiedyś jakiś załogant że gość mu napisał żeby na razie nie kupował usługi bo jest duża kolejka a serwery leżą i nie wiadomo co z tym dalej będzie ... 🙃
latet Opublikowano 29 Października 2024 Opublikowano 29 Października 2024 (edytowane) W dniu 20.03.2024 o 16:17, Master napisał(a): ... możesz spróbować starym sposobem - jak się uda super ... jak nie to zostaje płatna alternatywa ... global z Indii (o ile jest / będzie taka wersja) to się najpierw upewnij że ma nagrywanie - Indonezja ma ale Indie nie wiem ... i dobrze kombinujesz ... robisz to softem miflash - wygrywasz system w wersji global i od razu automatem blokujesz ... W szerszym kontekście powyższego. Czy może wiecie, na czym polega, dotyczący modeli 14 Global i 14 Ultra Global i kilku innych tymczasowy brak możliwości realizacji usługi instalacji [tzn. instalacji ROM-u Global z nagrywaniem rozmów i/lub ROM-u xiaomi.eu], czyli oznaczenie tych modeli kolorem niebieskim tutaj: https://micenter.pl/produkt/instalacja-polskiego-i-nagrywania-rozmow-w-xiaomi/ Czy to dotyczy po prostu (z jakichś powodów) tylko świadczenia określonych usług przez MiCenter, czy jest to przejaw jakiegoś problemu, który dotyczy wszystkich, czyli obecnie (tymczasowo) nie daje się wgrywać tych ROM-ów do tych modeli, bo np. nie daje się w nich odblokowywać BL? Edytowane 29 Października 2024 przez latet
Acid Opublikowano 29 Października 2024 Opublikowano 29 Października 2024 I przez MiCenter i dotyczy wszystkich. W skrócie jest problem z uzyskaniem zgody na odblokowanie w mi community app. Przechodzą konta używane z jednym odblokowaniem czyli powiedzmy użyte kiedyś i mające na koncie jedno odblokowanie hyper os (tak mi się wydaje) i wtedy idzie powiązać konto w opcjach programisty celem pomyślnego dodania konta - wtedy wyskakuje 72 godz. Ponadto w niektórych przypadkach da się zrobić bypass skryptem i podmienić Settings ale nie działa to w 14 series. Podsumowując... za dużo obecnie trudności z procedurą odblokowania toteż usługi MiCenter nie świadczy, ewentualnie do swoich potrzeb sprzedaży telefonów. 1
ohara Opublikowano 22 Grudnia 2024 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Na omnikey jest że 6$ kosztuje https://xiaomikey.net/main/
dwolski121 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Opublikowano 22 Grudnia 2024 11 godzin temu, ohara napisał(a): Na omnikey jest że 6$ kosztuje https://xiaomikey.net/main/ Możesz ten temat trochę rozwinąć? Mam 14 ultra, na xiaomi community pisze żeby czekać i z tego co widzę będzie tak w kółko
abc00 Opublikowano 22 Grudnia 2024 Opublikowano 22 Grudnia 2024 ^^ zamiast pisać w kilku wątkach poczytaj sobie od końca ten główny temat w dziale "Tutoriale". Tam też pisali, że serwery do odblokowania za $$$ leżą i jakby ta metoda stabilnie działała, byłaby zapewne też dostępna w MiCenter. A tak masz powyżej wpis Acid'a, że z odblokowaniem są poważne problemy.
Rekomendowane odpowiedzi