Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2431.png

• Poprawki zabezpieczeń Androida z marca 2024 roku (Xiaomi 13 Ultra)
  • Poprawki błędów
  • W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu
  • Pełna lista zmian: polska, angielska

Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej

image-1.png

Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor.

W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka:

• Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra),
  • Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra),
  • Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+),
  • Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+),
  • Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra),
  • Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200),
  • Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra),
  • Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000),
  • Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080),
  • Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra),
  • Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100),
  • Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra).

Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy?

Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach.

Sprawdź też dostępne poradniki instalacji:

Jak zgłosić błąd systemu?

Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika.

CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA?

Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu.

Motyw: tutaj.

• Thanks 4
Opublikowano

13 pro też ok, jak na razie, mam tylko uporczywe powiadomienie o włączeniu kopii od Googla, którego nie chce włączać, a powiadomienie nie znika po zaznaczeniu opcji że "nie teraz"

sędnięte z Xiaomi 13 PRO

Opublikowano
Trzeba przytrzymać to powiadomienie, wejść w ustawienia i znaleźć na samym dole kategorię Kopia zapasowa. Po wyłączeniu powiadomień z tej kategorii już się ono nie pojawia.
Dzięki, to wiem, tylko zastanawiałem się dlaczego nie mogę normalnie tego wyłączyć, tak jak zawsze.

sędnięte z Xiaomi 13 PRO

Opublikowano

Fuxi śmiga OK. Jedna rzecz jest według mnie na tym modelu niepotrzebnie zaimplementowana, bo nie działa od początku i nie wiem czy w ogóle Snapdragon 8 Gen 2 to obsługuje, a mianowicie przeciwdziałanie blokowaniu telefonu, kiedy patrzymy na jego ekran. Kiedyś już o tym wspominałem, właściwie to bardzo praktyczna rzecz, o ile oczywiście nie zostanie wykorzystana w niecnych celach. Póki co przy jej włączeniu dostajemy ostrzeżenie, że funkcja będzie korzstać z przedniej kamery, ale obraz nie zostanie nigdzie przesłany...Póki co... No ale tak czy inaczej na Xiaomi 13 to nie działa, za to na 14 bardzo dobrze.

Opublikowano

Hej. U mnie na 13 pro działa to i w miarę dobrze. Mówię w miarę, bo chwilami mam wrażenie pewnej losowości. W pewnych przypadkach powinno być ok, a ekran się wyłącza i tak, w innych natomiast pozostaje włączony. Może bardziej zależy to od oświetlenia niż na to wygląda.

Opublikowano

Być może to coś z moim Xiaomi 13, ale nie działa to zupełnie, za to na 14 nawet przy bardzo słabym oświetleniu działa doskonale.

Opublikowano

Może też być za to odpowiedzialna jakaś doinstalowana aplikacja. Długi czas nie mogłem w pełni korzystać z odblokowania twarzą. Raz działało, a raz nie, z naciskiem na nie. Pewnego dnia stwierdziłem że zmienię aplikację/widget do wyłączania ekranu screen on off na loock screen, i po odinstalowaniu starej i zainstalowaniu nowej wszystkie problemy znikły. Telefon odblokowuje się twarzą za każdym razem i przeciwdziałanie wyłączaniu ekranu zaczęło działać, a wcześniej nie działało. Dla próby ponownie zainstalowałem stara aplikacje i wszystko co było sterowane z przedniej kamery przestało działać, więc jestem pewny że to było przyczyną. Co więcej, pierwszej aplikacji używałem od lat i blokowała mi te funkcje w mi 11 mi 12 i teraz w 13 pro i po jej odinstalowaniu na wcześniejszych telefonach też wszystko zaczęło działać bez przeszkód. Temat drążyłem od dawna, i pytałem po różnych forach, ale na takie rozwiązanie sam bym nie wpadł, gdyby nie przypadek.

sędnięte z Xiaomi 13 PRO

Opublikowano (edytowane)

Po tej aktualizacji miałem wrażenie że bateria szybciej pada i zauważyłem też że launcher się często restartuje. Mam winowajcę.

Edit: Wyczyszczenie cache launchera chyba pomogło.

Screenshot_2024-03-04-02-19-07-483_com_miui.securitycenter-edit.thumb.jpg.a1dc0a4c29bcfcb5c07559d1161e6c9d.jpg

Screenshot_2024-03-04-02-57-26-334_com.digibites.accubattery-edit.thumb.jpg.1ca3fdd9ee136d151f8dcb4654b69fb5.jpg

Edytowane przez BocianJD
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, BocianJD napisał(a):

Jest jakaś rada na ten błąd pobierania w aplikacji Motywy?

Screenshot_2024-03-05-04-54-45-706_com.android.thememanager.thumb.jpg.f0de8a6a9ee694c1bc453522e913196f.jpg

z tym błędem to długa historia ... miałem to samo na mi 11 - umarł w butach ... podobnież przywrócenie do ustawień fabrycznych może pomóc ... ps. o ile pamietam to te pliki się pobierają tylko nie instalują ... kiedyś walczyłem z jakimiś ikonami ale jak to zrobiłem to szczegółów nie pamiętam ... to było lata temu ... 🙃 może gdzieś to jest na forum jeszcze ... 

Edytowane przez Master
Opublikowano

Cześć, czy tą wersję dev mogę zaktualizować standardowo przez fastboot, bez full wipe - mam stable MIUI V14.0.19.0.TMACNXM. Oczywiście wszystko pod ishtar (13 Ultra).

Opublikowano
3 minuty temu, erem napisał(a):

Cześć, czy tą wersję dev mogę zaktualizować standardowo przez fastboot, bez full wipe - mam stable MIUI V14.0.19.0.TMACNXM. Oczywiście wszystko pod ishtar (13 Ultra).

możesz - powinno pójść ... dev jest aktualniejsza niż stable - tym bardziej jak to jeszcze miui 14 ... puść skryptem update i pójdzie ... 

• Thanks 1
Opublikowano
22 minuty temu, erem napisał(a):

Poszło, dzięki. Zmiana na HyperOS pozytywna.

no pewnie - jest spoko ... tam narzekają niektórzy bo spodziewali się nie wiadomo czego 🙃 a często piękno leży wewnątrz i nie widać go na pierwszy rzut oka ... ot ale marudzenie to nasza cecha narodowa 🙃 ja póki co nawet na siłę nie mam się do czego przyczepić ... a to co mogę to w sumie detale ...

Opublikowano
Godzinę temu, pobudi napisał(a):

@master a działa Ci android auto? :P bo właśnie zauważyłem że ta opcja na eu nie działa 😭

a nie wiem bo nie korzystam ... tzn. nawet wywaliłem to w debloacie - o ile pamiętam była taka usługa ... 🙃 wiesz trzeba by zobaczyć też na innych forach co piszą w temacie ... np Xiaomi eu ... czy rededicie ... a może pan Kacper ma jakiej info w temacie?

Opublikowano
3 minuty temu, Master napisał(a):

a nie wiem bo nie korzystam ... tzn. nawet wywaliłem to w debloacie - o ile pamiętam była taka usługa ... 🙃 wiesz trzeba by zobaczyć też na innych forach co piszą w temacie ... np Xiaomi eu ... czy rededicie ... a może pan Kacper ma jakiej info w temacie?

Nie mam jak skorzystać z Android Auto, więc nie mam.

Opublikowano

Coś muszę w ustawieniach programisty włączyć lub wyłączyć albo w ogóle coś ustawić?  Telefon niby wykrywa po kablu , po bluetooth wszystko działa ale ta opcja niby jest ale nie działa . Co zalecasz?

Opublikowano

Ja nic nie robiłem, od razu działało. AA działa chyba po wifi a nie po bt. Ustawienia AA są w "więcej ustawień sieci"

Sendnięte z Xiaomi 13 PRO

Opublikowano

W życiu bym nie zgadł dlaczego nie działał AA.

Okazało się że oryginalny nowy kabel 120w do Xiaomi kupiony z trigen jest niesprawny. Po podłączeniu innego działa. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...