Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 Poprawki zabezpieczeń Androida z marca 2024 roku (Xiaomi 13 Ultra) Poprawki błędów W razie ewentualnych problemów z Portfelem Google i Play Integrity należy wgrać plik APK według tego artykułu Pełna lista zmian: polska, angielska Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla Redmi K50 Pro [matisse] (MediaTek Dimensity 9000). Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor. W ramach Patreona są również dostępne wersje stabilne Xiaomi.eu dla modeli z procesorami MediaTeka: Redmi K70E/POCO X6 Pro 5G (duchamp, Dimensity 8300 Ultra), Redmi Note 13 Pro+ (zircon, Dimensity 7200 Ultra), Xiaomi 13T Pro (corotg, Dimensity 9200+), Redmi K60 Ultra (corot, Dimensity 9200+), Xiaomi 13T (aristotle, Dimensity 8200 Ultra), Xiaomi Civi 3 (yuechu, Dimensity 8200), Xiaomi 12T (plato, Dimensity 8100 Ultra), Redmi K50 Pro (matisse, Dimensity 9000), Redmi Note 12 Pro/+ 5G (ruby, Dimensity 1080), Redmi Note 12T Pro (pearl, Dimensity 8200 Ultra), Redmi Note 11T Pro/+/POCO X4 GT (xaga, Dimensity 8100), Xiaomi 11T (amber, Dimensity 1200 Ultra). Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 14 / Xiaomi 14 Pro? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 13 Pro 5G / POCO X6 5G? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Redmi Note 12 Turbo / POCO F5? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13T Pro i Redmi K60 Ultra? Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych tylko w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 4
SP1 Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 Na Xiaomi 13 instalacja bezproblemowa, na chwilę obecną wszystko działa.Xiaomi 13
emil1818 Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 Xiaomi 14 Pro, instalacja bez problemu. Na razie wszystko działa.
Master Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 (edytowane) też potwierdzam - pobrane i wrzucone bezproblemowo ... 3 way reboot wróciło 🙃 Edytowane 2 Marca 2024 przez Master
kaciek Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 13 pro też ok, jak na razie, mam tylko uporczywe powiadomienie o włączeniu kopii od Googla, którego nie chce włączać, a powiadomienie nie znika po zaznaczeniu opcji że "nie teraz"sędnięte z Xiaomi 13 PRO
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Marca 2024 Autor Opublikowano 2 Marca 2024 Trzeba przytrzymać to powiadomienie, wejść w ustawienia i znaleźć na samym dole kategorię Kopia zapasowa. Po wyłączeniu powiadomień z tej kategorii już się ono nie pojawia.
rgw Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 u mnie na 13T Pro po przełączeniu się na region Szwajcaria zaciągnęło wersję 1.0.3.0
kaciek Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 Trzeba przytrzymać to powiadomienie, wejść w ustawienia i znaleźć na samym dole kategorię Kopia zapasowa. Po wyłączeniu powiadomień z tej kategorii już się ono nie pojawia.Dzięki, to wiem, tylko zastanawiałem się dlaczego nie mogę normalnie tego wyłączyć, tak jak zawsze.sędnięte z Xiaomi 13 PRO
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Marca 2024 Autor Opublikowano 2 Marca 2024 Też nie wiem, też mnie to irytowało. 1
Test Opublikowano 3 Marca 2024 Opublikowano 3 Marca 2024 Fuxi śmiga OK. Jedna rzecz jest według mnie na tym modelu niepotrzebnie zaimplementowana, bo nie działa od początku i nie wiem czy w ogóle Snapdragon 8 Gen 2 to obsługuje, a mianowicie przeciwdziałanie blokowaniu telefonu, kiedy patrzymy na jego ekran. Kiedyś już o tym wspominałem, właściwie to bardzo praktyczna rzecz, o ile oczywiście nie zostanie wykorzystana w niecnych celach. Póki co przy jej włączeniu dostajemy ostrzeżenie, że funkcja będzie korzstać z przedniej kamery, ale obraz nie zostanie nigdzie przesłany...Póki co... No ale tak czy inaczej na Xiaomi 13 to nie działa, za to na 14 bardzo dobrze.
Seboo Opublikowano 3 Marca 2024 Opublikowano 3 Marca 2024 Hej. U mnie na 13 pro działa to i w miarę dobrze. Mówię w miarę, bo chwilami mam wrażenie pewnej losowości. W pewnych przypadkach powinno być ok, a ekran się wyłącza i tak, w innych natomiast pozostaje włączony. Może bardziej zależy to od oświetlenia niż na to wygląda.
Test Opublikowano 3 Marca 2024 Opublikowano 3 Marca 2024 Być może to coś z moim Xiaomi 13, ale nie działa to zupełnie, za to na 14 nawet przy bardzo słabym oświetleniu działa doskonale.
kaciek Opublikowano 3 Marca 2024 Opublikowano 3 Marca 2024 Może też być za to odpowiedzialna jakaś doinstalowana aplikacja. Długi czas nie mogłem w pełni korzystać z odblokowania twarzą. Raz działało, a raz nie, z naciskiem na nie. Pewnego dnia stwierdziłem że zmienię aplikację/widget do wyłączania ekranu screen on off na loock screen, i po odinstalowaniu starej i zainstalowaniu nowej wszystkie problemy znikły. Telefon odblokowuje się twarzą za każdym razem i przeciwdziałanie wyłączaniu ekranu zaczęło działać, a wcześniej nie działało. Dla próby ponownie zainstalowałem stara aplikacje i wszystko co było sterowane z przedniej kamery przestało działać, więc jestem pewny że to było przyczyną. Co więcej, pierwszej aplikacji używałem od lat i blokowała mi te funkcje w mi 11 mi 12 i teraz w 13 pro i po jej odinstalowaniu na wcześniejszych telefonach też wszystko zaczęło działać bez przeszkód. Temat drążyłem od dawna, i pytałem po różnych forach, ale na takie rozwiązanie sam bym nie wpadł, gdyby nie przypadek.sędnięte z Xiaomi 13 PRO
BocianJD Opublikowano 4 Marca 2024 Opublikowano 4 Marca 2024 (edytowane) Po tej aktualizacji miałem wrażenie że bateria szybciej pada i zauważyłem też że launcher się często restartuje. Mam winowajcę. Edit: Wyczyszczenie cache launchera chyba pomogło. Edytowane 5 Marca 2024 przez BocianJD
BocianJD Opublikowano 5 Marca 2024 Opublikowano 5 Marca 2024 (edytowane) Jest jakaś rada na ten błąd pobierania w aplikacji Motywy? Edytowane 5 Marca 2024 przez BocianJD
Master Opublikowano 5 Marca 2024 Opublikowano 5 Marca 2024 (edytowane) 4 godziny temu, BocianJD napisał(a): Jest jakaś rada na ten błąd pobierania w aplikacji Motywy? z tym błędem to długa historia ... miałem to samo na mi 11 - umarł w butach ... podobnież przywrócenie do ustawień fabrycznych może pomóc ... ps. o ile pamietam to te pliki się pobierają tylko nie instalują ... kiedyś walczyłem z jakimiś ikonami ale jak to zrobiłem to szczegółów nie pamiętam ... to było lata temu ... 🙃 może gdzieś to jest na forum jeszcze ... Edytowane 5 Marca 2024 przez Master
erem Opublikowano 6 Marca 2024 Opublikowano 6 Marca 2024 Cześć, czy tą wersję dev mogę zaktualizować standardowo przez fastboot, bez full wipe - mam stable MIUI V14.0.19.0.TMACNXM. Oczywiście wszystko pod ishtar (13 Ultra).
Master Opublikowano 6 Marca 2024 Opublikowano 6 Marca 2024 3 minuty temu, erem napisał(a): Cześć, czy tą wersję dev mogę zaktualizować standardowo przez fastboot, bez full wipe - mam stable MIUI V14.0.19.0.TMACNXM. Oczywiście wszystko pod ishtar (13 Ultra). możesz - powinno pójść ... dev jest aktualniejsza niż stable - tym bardziej jak to jeszcze miui 14 ... puść skryptem update i pójdzie ... 1
erem Opublikowano 6 Marca 2024 Opublikowano 6 Marca 2024 Poszło, dzięki. Zmiana na HyperOS pozytywna.
Master Opublikowano 6 Marca 2024 Opublikowano 6 Marca 2024 22 minuty temu, erem napisał(a): Poszło, dzięki. Zmiana na HyperOS pozytywna. no pewnie - jest spoko ... tam narzekają niektórzy bo spodziewali się nie wiadomo czego 🙃 a często piękno leży wewnątrz i nie widać go na pierwszy rzut oka ... ot ale marudzenie to nasza cecha narodowa 🙃 ja póki co nawet na siłę nie mam się do czego przyczepić ... a to co mogę to w sumie detale ...
pobudi Opublikowano 7 Marca 2024 Opublikowano 7 Marca 2024 @master a działa Ci android auto? bo właśnie zauważyłem że ta opcja na eu nie działa 😭
Master Opublikowano 7 Marca 2024 Opublikowano 7 Marca 2024 Godzinę temu, pobudi napisał(a): @master a działa Ci android auto? bo właśnie zauważyłem że ta opcja na eu nie działa 😭 a nie wiem bo nie korzystam ... tzn. nawet wywaliłem to w debloacie - o ile pamiętam była taka usługa ... 🙃 wiesz trzeba by zobaczyć też na innych forach co piszą w temacie ... np Xiaomi eu ... czy rededicie ... a może pan Kacper ma jakiej info w temacie?
Kacper Skrzypek Opublikowano 7 Marca 2024 Autor Opublikowano 7 Marca 2024 3 minuty temu, Master napisał(a): a nie wiem bo nie korzystam ... tzn. nawet wywaliłem to w debloacie - o ile pamiętam była taka usługa ... 🙃 wiesz trzeba by zobaczyć też na innych forach co piszą w temacie ... np Xiaomi eu ... czy rededicie ... a może pan Kacper ma jakiej info w temacie? Nie mam jak skorzystać z Android Auto, więc nie mam.
kaciek Opublikowano 7 Marca 2024 Opublikowano 7 Marca 2024 Android auto działa bez problemu, zarówno po kablu jak i bezprzewodowo. Używam na co dzień.Sendnięte z Xiaomi 13 PRO
pobudi Opublikowano 7 Marca 2024 Opublikowano 7 Marca 2024 Coś muszę w ustawieniach programisty włączyć lub wyłączyć albo w ogóle coś ustawić? Telefon niby wykrywa po kablu , po bluetooth wszystko działa ale ta opcja niby jest ale nie działa . Co zalecasz?
kaciek Opublikowano 7 Marca 2024 Opublikowano 7 Marca 2024 Ja nic nie robiłem, od razu działało. AA działa chyba po wifi a nie po bt. Ustawienia AA są w "więcej ustawień sieci"Sendnięte z Xiaomi 13 PRO
pobudi Opublikowano 10 Marca 2024 Opublikowano 10 Marca 2024 W życiu bym nie zgadł dlaczego nie działał AA. Okazało się że oryginalny nowy kabel 120w do Xiaomi kupiony z trigen jest niesprawny. Po podłączeniu innego działa.
Rekomendowane odpowiedzi