Skocz do zawartości
  • 0

Skradziony Redmi 12.

Pytanie

Opublikowano

Panowie mały off top ale mam pytanie dla mnie smutne. Wczoraj przyszedł mi nowiutki telefon Redmi 12 , dzisiaj musiałem iść do lekarza psychiatry ( mam depresje z powodu ciężkiej choroby MAMY), siedziała kolo mnie tłusta dziewucha i co się odsuwałem ta się przysuwała, ( przez chwilę miałem torbę listonoszkę otwartą a tam byly 2 telefony) a wiecie do psychiatry przychodzą też kleptomani. No cóż, sprawdziłem samochód, dom nie ma i go nie słychać. Zadzwoniłem do PLAY i konsultantka zablokowała karte rozmowy krajowe, rozmowy międzynarodowe, internet. Imei powiedziała , ze nie mogą zablokować ani sprawdzić gdzie może byc-kazała jutro iść na policje i tam z pudelkiem mają zablokować wtedy po imei. Czy naprawdę nie da się namierzyć telefonu ?? Może ktoś miał takie doświadczenia ?? Proszę o ewentualne wypowiedzi.

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, kris68 napisał(a):

Panowie mały off top ale mam pytanie dla mnie smutne. Wczoraj przyszedł mi nowiutki telefon Redmi 12 , dzisiaj musiałem iść do lekarza psychiatry ( mam depresje z powodu ciężkiej choroby MAMY), siedziała kolo mnie tłusta dziewucha i co się odsuwałem ta się przysuwała, ( przez chwilę miałem torbę listonoszkę otwartą a tam byly 2 telefony) a wiecie do psychiatry przychodzą też kleptomani. No cóż, sprawdziłem samochód, dom nie ma i go nie słychać. Zadzwoniłem do PLAY i konsultantka zablokowała karte rozmowy krajowe, rozmowy międzynarodowe, internet. Imei powiedziała , ze nie mogą zablokować ani sprawdzić gdzie może byc-kazała jutro iść na policje i tam z pudelkiem mają zablokować wtedy po imei. Czy naprawdę nie da się namierzyć telefonu ?? Może ktoś miał takie doświadczenia ?? Proszę o ewentualne wypowiedzi.

ale na konto Googla tam się logowales? to lokalizacja powinna być ... chyba że dałeś że nie ... ewentualnie przez konto Xiaomi jak podpisałeś tam urządzenie ... w innej sytuacji to już tylko policja jakby karta była aktywna czyli triangulacja przez sieć GSM ... kleptomanka jak kleptomanka ale na pewno złodziejka 🙃 pisaliśmy o tym ostatnio nawet na priv że trzeba by w końcu prawo rzymskie wprowadzić bo to co teraz się dzieje to już przechodzi ludzkie pojęcie ... 🙁

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano

@kris68 Jeśli podpiąłeś na nim konto googla, to powinieneś mógł go namierzyć przez find my device.
Edit: rozumiem, że mimo odświeżenia jej telefonu nadal nie widać. Jeśli tak to znaczy, że jest już wyłączony. Zgłoś na Policje. Raczej już nic więcej nie zrobisz, niestety. 

• 0
Opublikowano (edytowane)

Dzięki Adam. Eh od 2 tygodni prześladuje mnie pech, nie powinienem tego pisać, ale 8 lat 24h/dobę opiekuje się MAMĄ chorą na Alzheimera, jest zdrowa ogólnie oprócz mózgu. Nie mówi, nie chodzi, opieka nad małym dzieckiem. Sorry, że to napisałem, ale wiecie, że jestem  gorącym uczestnikiem forum, a coś takiego przez moje 55 lat jeszcze się mi nie zdarzyło.

Edit/ do obu telefonów miałem podpięte konto Google mój drugi telefon, dałem znajdź, ale nie znajduje - kazalem mu odtworzyć dźwięk to owszem jako dzwonek mam ustawiony kawałek  numeru AC/DC - TNT- ale tez, nie da rady,

określić gdzie jest. Ktoś rozumie dlaczego ??

Edytowane przez kris68
  • 0
Opublikowano (edytowane)

to chyba zostaje tylko to co przedmówca pisał ... ale jeśli logowales się tam na swoje konto Xiaomi i telefon był pod nie podpięty to i tak będzie bieda dla tego co podprowadził czy kupił od tej osoby bo nie pójdzie mu instalując systemu bez weryfikacji z kontem Xiaomi ... no ale nie wiem czy to robiłeś ... w każdym razie odzyskanie sprzętu raz że nie jest pewne a dwa że nie wiadomo kiedy to będzie ... ot taka bieda z tym ... no a google to namierzy sprzęt działający przez usługę lokalizacji - jak jej nie na to i find device nie zadziała ...

Edytowane przez Master
  • 0
Opublikowano

Nawet jak miało się podpięte konto Xiaomi i włączoną lokalizację, to bez autoryzowanego urządzenia (przeglądarki z zapamiętanym cookies że się logowało do konta) lokalizacji nie pokaże. Jedynie można zablokować, lub wymazać dane. Ale to rada na przyszłość. Zawsze trzeba na jakimś urządzeniu spróbować zlokalizować żeby je autoryzować i móc użyć do lokalizacji w razie problemów. Dodatkowo jest opcja w ustawieniach tel żeby zapamiętywał lokalizację przy każdym wyłączeniu i rozładowaniu baterii.

• 0
Opublikowano

Master  Pierwsze co zrobiłem, to podpiąłem pod konto Google, a potem zaraz pod konto Xiaomi, żeby odblokować za tydzień bootloader. Jednak z tego co pisze Adam Blażejewski to jeżeli ktoś wyłączył telefon to kupa. Próbowałem zdalne zablokować nie dało się.  Co ciekawe. Leżący obok mnie drugi telefon Redmi Note 13 jak mu kazałem, to dzwonek wył pełne 5 minut, ale lokalizacji też nie chce pokazać a podłączone oba konta. Coś to device find nie działa, jak należy, bo mimo obu kont nie pokazuje gdzie jest, a lokalizacja była na początku włączona. Jestem w kropce. Dziś pewnie rano policja,ehhh....

• 0
Opublikowano
13 minut temu, kris68 napisał(a):

Master  Pierwsze co zrobiłem, to podpiąłem pod konto Google, a potem zaraz pod konto Xiaomi, żeby odblokować za tydzień bootloader. Jednak z tego co pisze Adam Blażejewski to jeżeli ktoś wyłączył telefon to kupa. Próbowałem zdalne zablokować nie dało się.  Co ciekawe. Leżący obok mnie drugi telefon Redmi Note 13 jak mu kazałem, to dzwonek wył pełne 5 minut, ale lokalizacji też nie chce pokazać a podłączone oba konta. Coś to device find nie działa, jak należy, bo mimo obu kont nie pokazuje gdzie jest, a lokalizacja była na początku włączona. Jestem w kropce. Dziś pewnie rano policja,ehhh....

zanim polecisz na policję zrób to co pisałem Ci na prive - może obejdzie się bez tego ... to już zależy od tego czy uda się skontaktować z tą osobą - a jeśli tak - jak się zachowa ... w każdym razie warto spróbować i będzie wtedy już wiadomo co robić dalej - tu i tak masz dobrze że to nie było gdzieś np. na dworcu czy w parku ...

• 0
Opublikowano
27 minut temu, kris68 napisał(a):

Ale lekarka nie wyda mi danych pacjentki, bo RODO - musi Policja.

nie musi wydawać wcale - wystarczy że skontaktuje się z tą osobą i zapyta o to czy chcę sprawę załatwić bez angażowania policji ... jeśli ta osoba będzie chciała i pozwoli przekazać do siebie kontakt to zadzwonisz i się dogadacie - jeśli nie będzie odbierać albo będzie udawać że nie wie o co chodzi to wtedy wiadomo co robić ... to po prostu kwestia czy lekarz będzie chciał pomóc czy nie ... i czy będą tam wiedzieć o kogo chodzi oczywiście jak podasz opis tej osoby ... jak czekaliście razem możliwe że to też pacjentka tej samej lekarz co Ty u niej byłeś ... ja bym od tego zaczął oo prostu bo to szybka i prosta sprawa ...

• 0
Opublikowano

Tak jak @FromWP powiedział, warto było każdy telefon wcześniej autoryzować by móc na innym sprzęcie go lokalizować. Find Device się przydaje. Ja w ten sposób wielokrotnie znalazłem stary MI 8 z dokładnością co do paru metrów (ten telefon ma tendencję do gubienia się sam z siebie....), bo na swoim mam dane logowania zapisane i znajduje go kiedy chcę.

Ponadto można było najpierw lokalizować go, a dopiero potem blokować SIM u operatora bo teraz telefon nie ma przesyłu danych i go nie zlokalizujesz. Nawet jeśli teraz nie to dając mu chwilę można by było chociaż mieć ostatnią lokalizację zanim np. został wyłączony - może do tej pory zostałby zabrany np. do domu tej osoby. 

Co możesz robić to jeśli masz widoczną opcję w Find Device to włącz blokadę i kasowanie danych. W przypadku połączenia z Wi-Fi skasują się dane a gdyby wpierw ta osoba dane skasowała z recovery to po uruchomieniu ponownym przyjdzie blokada. Wtedy przy próbie połączenia z Wi-Fi z poziomu tej blokady (jest to możliwe) może ponownie ustali się lokalizacja.

• 0
Opublikowano (edytowane)

AcidMaster - macie racje ale z powrotem poprosiłem, żeby odblokowali kartę, Sprawdzałem prawie całą   noc i nie da się połączyć i zlokalizować-sprawdzam mój drugi RN 13 - na włączył dźwięk wył jak skur.......n przez 5 minut aż się MAMA obudziła. Tamten na samym początku dzwonił. Po chyba 24 .00 - włącza się tylko poczta głosowa. Więc wyłączony. I wróci mi tylko jak ją złapią wartość telefonu 1000 zł, być może-a abonament za 24 mies. 1780 zł sam muszę płacić. Osoba namierzona. Podałem dokładny opis i zachowanie i wygląd. Jako, ze lekarka nie da mi danych, bo RODO wkroczy tam Policja. 2,5 h siedziałem na Policji, jedna śledcza wszystko pospisywała, poskanowała, wydala zaświadczenia o zgłoszeniu. Przekazała drugiemu śledczemu, który od poniedziałku rusza sprawę. Jak ze wartość tel. około 1000 zł to już przestępstwo. Sprawa zahaczy o prokuratora jeżeli uda się ja capnąć i udowodnić. Jestem mściwy i z żadnym złodziejem nie pójdę na układy. Powinno się ręce ucinać, jak mówi kolega. To tyle. Policja drąży sprawę.

Edytowane przez kris68
godzina
  • 0
Opublikowano

tak ... na jakiś czas wprowadzić prawo rzymskie - transmisje na żywo w każdej tv - obowiązek ustawowy - się skończy moment wszystko ... potem można z powrotem przywrócić stan prawny - wszystko jest do zrobienia - tylko nikomu na tym nie zależy 🙃 ja z telefonem 3 lata temu walczyłem z gościem 4 miesiące o zwrot kasy bo zamiast zamówienia dostałem paczkę herbaty - i to niedobrej jeszcze 🙃 niby tam żona wysyłała a on biedny nie wie o co chodzi ... Krzychu - wyśle Ci to to pisałem w zawiadomieniu to zobaczysz jakie cyrk był ... w końcu powiedziałem dość sprawa na policji i tak dobrze wszystko było przygotowane że od razu do prokuratury poszło ... gość jak tylko to sprawdził że nie blefuje od razu kasa pojawiła się na koncie a ja to zgłosiłem na policji i umorzyli ... - w każdym razie ja już mam 5 sprawę w sądzie - 4y poprzednie wygrałem - ta już 2.5 roku i końca nie widać choć w pierwszej instancji wygrałem w czerwcu ... coś złego się dzieje z ludźmi prawem ogólnie to trochę taki monthy python - zamiast płakać i rozpaczać to chyba trzeba usiąść i zacząć się śmiać ... bo nic innego nie zostaje ... taki niby dobrobyt mamy w kraju jak to nam niedawno propaganda wciskała tylko złodziej na złodzieju i złodziejem pogania ... taka niespodzianka ustrojowa 🙃

• 0
Opublikowano

Paweł z tego co przeczytałem co się dzieje, to mnie głowa boli. Zobacz na wiadomość prywatną. Ciekawe co będzie....

• 0
Opublikowano

Krzysiek - zrobiles co mogles ... mysle ze jak tu wszyscy w tym temacie pisalismy to trzymamy za Ciebie kciuki 👍daj znac co tam sie wydarzy w temacie ...

• 0
Opublikowano

Jest na podstawie zaświadczenia z Policji o zgłoszeniu przestępstwa (2,5 h ze śledczą), Play zablokował IME,I więc ktoś ma cegłę, boję się, że wyrzuci i nie znajda......

• 0
Opublikowano

Jak napisałem powtórzę się, IMEI telefonu, zablokowane, jeżeli się uda to, śledczy wkroczą, w poniedziałek lub wtorek do przychodni (miejsce kradzieży), po dane kobiety. Jak się uda, a nie znam się na tym, to chyba prokurator daje zezwolenie na przeszukanie, oby tylko nie zobaczyła, że telefon zablokowany i nie wyrzuciła do kosza lub oddała na narządy, bo przecież telefon miał 1 dzień, a pełno jest dziwnych serwisów. Boję się, że nie odzyskam......