Bogas Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 (edytowane) Możesz wrzucić fotkę (przez tapatalk) etykiety pudełka? A tu MTK Sim1: Sim2: Wysłane z mojego Redmi Note 2 Edytowane 30 Września 2015 przez Bogas
Acid Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 No to w takim razie jest to model TD dla China Mobile. Wg specyfikacji na mi.com nie powinien działać na naszych pasmach. Sama etykieta o tym mówi. Jeśli faktycznie działa z naszymi to cud bo sam producent jak widać tego nie opisuje. Wysłano z MI Note
Bogas Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 No to w takim razie jest to model TD dla China Mobile. Wg specyfikacji na mi.com nie powinien działać na naszych pasmach. Sama etykieta o tym mówi. Jeśli faktycznie działa z naszymi to cud bo sam producent jak widać tego nie opisuje. Wysłano z MI Note Wstępnie wyedytowałem post ze zdjęciami i screenami wyżej, ale wygląda na to ze radio/modem z lte jest na 1 sim'ie a drugi sim ma tylko GSMy. Mi nie są potrzebne na szczęście dwa LTE. W ogóle Lte i dual-sim to dodatkowy szał za tę cenę bo i tak miałem zmieniać zniszczony telefon. Do Play'owego LTE loguje się ładnie i może ze dwa razy widziałem H+ poruszając się po całej Łodzi.
Marcin.M Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 czyli jednak wychodzi na to że nie maco przepłacać i brać TD 2015052 skoro wszystko działa
Acid Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Wstępnie wyedytowałem post ze zdjęciami i screenami wyżej, ale wygląda na to ze radio/modem z lte jest na 1 sim'ie a drugi sim ma tylko GSMy. Mi nie są potrzebne na szczęście dwa LTE. W ogóle Lte i dual-sim to dodatkowy szał za tę cenę bo i tak miałem zmieniać zniszczony telefon. Do Play'owego LTE loguje się ładnie i może ze dwa razy widziałem H+ poruszając się po całej Łodzi. LTE jest na dwóch SIM. Ale nie jednocześnie. Wysłano z MI Note 1
Bogas Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 czyli jednak wychodzi na to że nie maco przepłacać i brać TD 2015052 skoro wszystko działa Biorąc pod uwagę, że przy niekorzystnym kursie dolara (dzień po zakupie poleciał troszkę w dół i z kilka polskich pesos bym jeszcze urwał) zapłaciłem za całość razem z DHL około 630zł to było warto. Co do samego LTE się loguje ładnie i jak rozumiem modem jest jeden a telefon przełącza się w miarę potrzeb. Zdaje sobię sprawę, że aby wykręcić jakiś dobry speedtest trzeba by się zalogować do pustego przekaźnika najlepiej nad ranem. Sam dual dla mnie to bajer z którego może skorzystam, może nie ale raczej nie. Miło że jest.
gwalberg Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Już mi się w głowie kręci od tych częstotliwości. Może niech ktoś mi napisze czy ta wersja będzie u nas działać i z naszymi ROMami Na pudełku jest jak u Bogas 2015052 Zastanawiam się nad zakupem od tego sprzedawcy: http://www.aliexpress.com/item/Original-XIAOMI-REDMI-NOTE-2-FDD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/32436852859.html?spm=2114.01020208.3.1.biADGR&ws_ab_test=201407_4,201444_6,201409_3
stomek Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Jeśli u Bogasa działa , a i więcej takich opinii można znaleźć to chyba i ta powinna. Niestety jak będzie w rzeczywistości okaże się dopiero jak zamówisz Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
homman Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Działa dziesiątki ludzki rzuciło się na TDD z JD.com za 136$ masz najtaniej. Czyli niewiele ponad 500pln Na telchina możecie poczytać. Niestety sklep przestał wyrabiać i obecnie deklarują wysyłkę w ciągu 20 dni. Niestety wersja tylko z białymi pleckami
Veronique228 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Mam 2 tel z wersją (przynajmniej tak pisze pod baterią) TD i działa wszystko narazie sprawnie Wieczorem sprawdze jak działa LTe na Plusie i Playu jeszcze
Winiu89 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Obie wersje mają pod baterią napisane TD, sprawdź numer modelu, jeżeli masz 2015052 to faktycznie masz wersje TD
Veronique228 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) Wersja niebieska TD 2015052 Wersja biała TD - LTE 2015051 Edytowane 1 Października 2015 przez Veronique228
Winiu89 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Czyli masz faktycznie jedną TD oraz jedną FDD, zauważyłaś jakaś różnice w działaniu obu wersji? Zasięg lte taki sam na obu?
Veronique228 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) Wiec tak Biała przyszła mi dziś (zawsze musze mieć tel zapasowy w razie W, bo różne sytuacje mi sie w życiu zdarzyły) wgrałam MIUI i teraz się ładuje, jak zrobie obiad to bedę testowac na Playu i Plusie bo mam dwie karty z LTE. Niebieską mam od poniedziałku, z Plusa nie korzystam, korzystam z Aero2 i działa bardzo dobrze Na wersji niebieskiej (2015052) na opakowaniu mam napisane częstotliwości TDD-LTE, TD-SCDMA, GSM a na wersji białej (2015051) TDD-LTE, FDD-LTE, TD-SCDMA, WCDMA, GSM Jak mnie ładnie poprosicie to mogę potestowac na obu co tam chcecie dokładnie Edytowane 1 Października 2015 przez Veronique228
Winiu89 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Czyli wersja biała to wersja FDD, niebieska to wersja TD na której teoretycznie nie powinno działać nasze LTE. Ładnie bym prosił o speedtest Internetu LTE na obu wersjach w tej samej sieci i tym samym miejscu
Veronique228 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Czyli wersja biała to wersja FDD, niebieska to wersja TD na której teoretycznie nie powinno działać nasze LTE. Ładnie bym prosił o speedtest Internetu LTE na obu wersjach w tej samej sieci i tym samym miejscu Na obu opakowaniach pisze ze powinny działać 4G, 3G 2G Speedtest to ja tylko na kompie umiem Musisz wytłumaczyć jak krowie krok po kroku co zainstalowac żeby to sprawdzić, bo w kwesti oprogramowania i tych ustawień internetu to ja ciemna jestem
Winiu89 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Na obu wersjach jest 4g ale w Polsce mamy FDD LTE którego wersja niebieska teoretycznie nie powinna obsłużyć bo na opakowaniu jest tylko TDD LTE ściągnij z Google Play program speedtest i zrób test gdy będziesz w zasięgu LTE
Veronique228 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Na obu wersjach jest 4g ale w Polsce mamy FDD LTE którego wersja niebieska teoretycznie nie powinna obsłużyć bo na opakowaniu jest tylko TDD LTE ściągnij z Google Play program speedtest i zrób test gdy będziesz w zasięgu LTE Dobra to sprawdze na Plusie, bo z Playa mam słaby zasięg i potem tu napiszę
Bogas Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Speedtesty mają tylko poglądowy charakter. Wszystko zależy na jaki nadajnik się zalogujesz jak jest daleko i ile osób aktualnie korzysta. TD ma pasma 1,3,7 i działa w Polsce. Pewno do chwili gdzie zaczną montować inny moduł a może non stop go będą montowali. Ryzyk fizyk. Wysłane z mojego Redmi Note 2
Acid Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Na obu opakowaniach pisze ze powinny działać 4G, 3G 2G To się tyczy sieci w Chinach. 4G w Polsce i Chinach jest ale inne bo inne pasma. W sensie dla sieci China Mobile (model TD) gdzie pasma LTE są na B39, B45 itp (dwucyfrowe w każdym razie). Pozostałe sieci Chińskie mają LTE na naszych np. B1, B3, B7. 1
Veronique228 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Preferowany ty sieci -> 4G LTE Wersja niebieska TD-> włacza się 3G i H ze strzałkami (screen z 12:20) Wersja biała FDD - > włącza się i 3G i Plus E (screen z 12:43 ) Nie wiem czy ma to jakiś zwiazek z tym czy mieszkam na wsi i czasem wgl zasiegu nie ma. Jak cos zle zrobiłam/ustawiłam to napiszcie
Bogas Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) Preferowany ty sieci -> 4G LTE Wersja niebieska TD-> włacza się 3G i H ze strzałkami (screen z 12:20) Wersja biała FDD - > włącza się i 3G i Plus E (screen z 12:43 ) Nie wiem czy ma to jakiś zwiazek z tym czy mieszkam na wsi i czasem wgl zasiegu nie ma. Jak cos zle zrobiłam/ustawiłam to napiszcie Mapy zasięgu LTE masz u swojego operatora. To, że mieszkasz na wsi... No w dobra stronę idziesz. LTE to jak na razie duże aglomeracje. Ale może akurat u Ciebie... Wydaje mi się, że jeśli jesteś poza zasięgiem LTE to nie ma co wymuszać w telefonie. Wysłane z mojego Redmi Note 2 Edytowane 1 Października 2015 przez Bogas
Winiu89 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) Preferowany ty sieci -> 4G LTE Wersja niebieska TD-> włacza się 3G i H ze strzałkami (screen z 12:20) Wersja biała FDD - > włącza się i 3G i Plus E (screen z 12:43 ) Nie wiem czy ma to jakiś zwiazek z tym czy mieszkam na wsi i czasem wgl zasiegu nie ma. Jak cos zle zrobiłam/ustawiłam to napiszcie Wygląda na to że nie jesteś w zasięgu LTE lub nie masz włączonego lte bo w plusie trzeba stworzyć osoby apn, w dziale problemy techniczne jest taki temat o tym, zaraz podam linka. Sprawdź ten temat:http://miuipolska.pl/forum/topic/6495-redmi-note-2-prime-brak-zasięgu-lte/#entry82618 Edytowane 1 Października 2015 przez Winiu89
Veronique228 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 (edytowane) Wygląda na to że nie jesteś w zasięgu LTE lub nie masz włączonego lte bo w plusie trzeba stworzyć osoby apn, w dziale problemy techniczne jest taki temat o tym, zaraz podam linka. Sprawdź ten temat:http://miuipolska.pl/forum/topic/6495-redmi-note-2-prime-brak-zasięgu-lte/#entry82618 A to możliwe bo nie używałam LTE tylko aero2 Tzn jak ogólnie korzystam z internetu poza domem Na TD dalej łapie 3G (13:21) Na FDD 3G i H ze strzałeczkami (13:27) APN stworzyłam i włączyłam Ogólnie to widzę małe rożnice w wyglądzie tych dwóch telefonów, w wersji FDD ekran jest bardziej biały? W TD ta biel pod żółć podchodzi mimo takich samych ustawień jasności ekranu no i w wersji białej na 50% jasności jest ekran ciemniejszy niż w niebieskiej na 50 % jasności Dziwne to takie, ale mi nie przeszkadza Przywróce w białej jeszcze ustawienia fabryczne, bo po wgraniu MIUI Polska jeszcze tego nie zrobiłam i dam znać jak z tymi ekranami sprawa wygląda Edytowane 1 Października 2015 przez Veronique228
Bogas Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 U mnie speedtest w budynku wygląda tak. Play,Łódź, poza centrum/wieżowce z wielkiej płyty, wewnątrz budynku. Wysłane z mojego Redmi Note 2
Veronique228 Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 U mnie speedtest w budynku wygląda tak. Play,Łódź, poza centrum/wieżowce z wielkiej płyty, wewnątrz budynku. Wysłane z mojego Redmi Note 2 Ja to mam słaby zasieg, mieszkam na wsi 6km od miasta, i często wcale zasięgu nie ma szczególnie z Playa ;/
Alatar Opublikowano 1 Października 2015 Opublikowano 1 Października 2015 Moj RN2 w wersji TDD (2015052) łapie zasięg LTE w Nju(Orange) natomiast Aero tylko H+ ale to chyba norma u nich
steev Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Zakończył się przetarg na LTE 800. A tymczasem... Smuteczek.
Bogas Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Zakończył się przetarg na LTE 800. A tymczasem...band20.jpg Smuteczek. I nagle od dziś całe LTE zaczęło działać na 800mhz. Wysłane z mojego Redmi Note 2
tpawel Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Nie da sie jakos tego ptaszka zaznaczyc ? Tak szczerze to jest jedyna rzecz,ktora mnie w tym momencie blokuje jesli chodzi o zakup tego telefonu Wyslane z G7
steev Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Nope. Jeśli się dobrze doczytałem, to kwestia wykupionych licencji. Można więc zapomnieć o band 5, 8 i 20 (przynajmniej do czasu gdy xiaomi oficjalnie wejdzie na zachodnie rynki ) Czy da się tę blokadę ominąć/przełamać/etc, to już nie mam pojęcia. Edytowane 19 Października 2015 przez steev
Bogas Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 Nope. Jeśli się dobrze doczytałem, to kwestia wykupionych licencji. Można więc zapomnieć o band 5, 8 i 20 (przynajmniej do czasu gdy xiaomi oficjalnie wejdzie na zachodnie rynki ) Czy da się tę blokadę ominąć/przełamać/etc, to już nie mam pojęcia. W kilku androidach dało się wymienić oprogramowanie radia, ale co i jak to już czarniejsza magia. Wiem że w HTC Desire tym starym robiono cuda. Wysłane z mojego Redmi Note 2
Marcin.M Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 O co chodzi z tymi band 5,8 i 20 Tapnięte z Redmi Note 2
Marcin.M Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 No tyle to wiem, ale co do tej pory działały na xiaomi a teraz nie? Czyli co nie będzie działać lte? Tapnięte z Redmi Note 2
Rekomendowane odpowiedzi