Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Możesz wrzucić fotkę (przez tapatalk) etykiety pudełka?

640653441a6af51cf50e14143fb1b3d6.jpg2dd9d3e2884a8d0a25004643d47e749f.jpg

A tu MTK Sim1:9ff2f7b81014dd415783d86e592c1989.jpg

Sim2:1e567d3df51a666c8ee0373687e9f264.jpg

Wysłane z mojego Redmi Note 2

Edytowane przez Bogas
Opublikowano

No to w takim razie jest to model TD dla China Mobile. Wg specyfikacji na mi.com nie powinien działać na naszych pasmach. Sama etykieta o tym mówi.

Jeśli faktycznie działa z naszymi to cud bo sam producent jak widać tego nie opisuje.

Wysłano z MI Note

Opublikowano

No to w takim razie jest to model TD dla China Mobile. Wg specyfikacji na mi.com nie powinien działać na naszych pasmach. Sama etykieta o tym mówi.

Jeśli faktycznie działa z naszymi to cud bo sam producent jak widać tego nie opisuje.

Wysłano z MI Note

Wstępnie wyedytowałem post ze zdjęciami i screenami wyżej, ale wygląda na to ze radio/modem z lte jest na 1 sim'ie a drugi sim ma tylko GSMy. Mi nie są potrzebne na szczęście dwa LTE. W ogóle Lte i dual-sim to dodatkowy szał za tę cenę bo i tak miałem zmieniać zniszczony telefon. :)

Do Play'owego LTE loguje się ładnie i może ze dwa razy widziałem H+ poruszając się po całej Łodzi. 

Opublikowano

Wstępnie wyedytowałem post ze zdjęciami i screenami wyżej, ale wygląda na to ze radio/modem z lte jest na 1 sim'ie a drugi sim ma tylko GSMy. Mi nie są potrzebne na szczęście dwa LTE. W ogóle Lte i dual-sim to dodatkowy szał za tę cenę bo i tak miałem zmieniać zniszczony telefon. :)

Do Play'owego LTE loguje się ładnie i może ze dwa razy widziałem H+ poruszając się po całej Łodzi.

LTE jest na dwóch SIM. Ale nie jednocześnie.

Wysłano z MI Note

• Like 1
Opublikowano

czyli jednak wychodzi na to że nie maco przepłacać i brać TD 2015052 skoro wszystko działa

Biorąc pod uwagę, że przy niekorzystnym kursie dolara (dzień po zakupie poleciał troszkę w dół i z kilka polskich pesos bym jeszcze urwał) zapłaciłem za całość razem z DHL około 630zł to było warto.

Co do samego LTE się loguje ładnie i jak rozumiem modem jest jeden a telefon przełącza się w miarę potrzeb. Zdaje sobię sprawę, że aby wykręcić jakiś dobry speedtest trzeba by się zalogować  do pustego przekaźnika najlepiej nad ranem. ;)

Sam dual dla mnie to bajer z którego może skorzystam, może nie ale raczej nie. Miło że jest.

Opublikowano

Już mi się w głowie kręci od tych częstotliwości. Może niech ktoś mi napisze czy ta wersja będzie u nas działać i z naszymi ROMami Na pudełku jest jak u Bogas 2015052

zNYWZY0.jpg

Zastanawiam się nad zakupem od tego sprzedawcy: 

http://www.aliexpress.com/item/Original-XIAOMI-REDMI-NOTE-2-FDD-4G-LTE-Mobile-phone-MTK-X10-2-0Ghz-Octa-Core/32436852859.html?spm=2114.01020208.3.1.biADGR&ws_ab_test=201407_4,201444_6,201409_3

Opublikowano

Jeśli u Bogasa działa , a i więcej takich opinii można znaleźć to chyba i ta powinna. Niestety jak będzie w rzeczywistości okaże się dopiero jak zamówisz :)

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Działa dziesiątki ludzki rzuciło się na TDD z JD.com za 136$ masz najtaniej. Czyli niewiele ponad 500pln

Na telchina możecie poczytać.

Niestety sklep przestał wyrabiać i obecnie deklarują wysyłkę w ciągu 20 dni.

Niestety wersja tylko z białymi pleckami :(

Opublikowano (edytowane)

Wiec tak :P

Biała przyszła mi dziś (zawsze musze mieć tel zapasowy w razie W, bo różne sytuacje mi sie w życiu zdarzyły) wgrałam MIUI i teraz się ładuje, jak zrobie obiad to bedę testowac na Playu i Plusie bo mam dwie karty z LTE.

Niebieską mam od poniedziałku, z Plusa nie korzystam, korzystam z Aero2 i działa bardzo dobrze :)

Na wersji niebieskiej (2015052) na opakowaniu mam napisane  częstotliwości TDD-LTE, TD-SCDMA, GSM a na wersji białej (2015051) TDD-LTE, FDD-LTE, TD-SCDMA, WCDMA, GSM :)

Jak mnie ładnie poprosicie to mogę potestowac na obu co tam chcecie dokładnie :P

Edytowane przez Veronique228
Opublikowano

Czyli wersja biała to wersja FDD, niebieska to wersja TD na której teoretycznie nie powinno działać nasze LTE.

Ładnie bym prosił o speedtest Internetu LTE na obu wersjach w tej samej sieci i tym samym miejscu :-)

Opublikowano

Czyli wersja biała to wersja FDD, niebieska to wersja TD na której teoretycznie nie powinno działać nasze LTE.

Ładnie bym prosił o speedtest Internetu LTE na obu wersjach w tej samej sieci i tym samym miejscu :smile:

Na obu opakowaniach pisze ze powinny działać 4G, 3G 2G

Speedtest to ja tylko na kompie umiem :P Musisz wytłumaczyć jak krowie krok po kroku co zainstalowac żeby to sprawdzić, bo w kwesti oprogramowania i tych ustawień internetu to ja ciemna jestem :P

Opublikowano

Na obu wersjach jest 4g ale w Polsce mamy FDD LTE którego wersja niebieska teoretycznie nie powinna obsłużyć bo na opakowaniu jest tylko TDD LTE :-)

ściągnij z Google Play program speedtest i zrób test gdy będziesz w zasięgu LTE :-)

Opublikowano

Na obu wersjach jest 4g ale w Polsce mamy FDD LTE którego wersja niebieska teoretycznie nie powinna obsłużyć bo na opakowaniu jest tylko TDD LTE :smile:

ściągnij z Google Play program speedtest i zrób test gdy będziesz w zasięgu LTE :smile:

Dobra to sprawdze na Plusie, bo z Playa mam słaby zasięg i potem tu napiszę :)

Opublikowano

Speedtesty mają tylko poglądowy charakter. Wszystko zależy na jaki nadajnik się zalogujesz jak jest daleko i ile osób aktualnie korzysta.

TD ma pasma 1,3,7 i działa w Polsce. Pewno do chwili gdzie zaczną montować inny moduł a może non stop go będą montowali. Ryzyk fizyk.

Opublikowano

Na obu opakowaniach pisze ze powinny działać 4G, 3G 2G

:P

To się tyczy sieci w Chinach. 4G w Polsce i Chinach jest ale inne bo inne pasma. W sensie dla sieci China Mobile (model TD) gdzie pasma LTE są na B39, B45 itp (dwucyfrowe w każdym razie). Pozostałe sieci Chińskie mają LTE na naszych np. B1, B3, B7.

• Like 1
Opublikowano

Preferowany ty sieci -> 4G LTE

Wersja niebieska TD-> włacza się 3G i H ze strzałkami (screen z 12:20)

Wersja biała FDD - > włącza się i 3G i  Plus E  (screen z 12:43 )

Nie wiem czy ma to jakiś zwiazek z tym czy mieszkam na wsi i czasem wgl zasiegu nie ma. 

Jak cos zle zrobiłam/ustawiłam to napiszcie :)

post-7300-0-62873400-1443695407_thumb.pn

post-7300-0-71822400-1443696423_thumb.pn

Opublikowano (edytowane)

Wersja biała FDD - > włącza się i 3G i Plus E (screen z 12:43 )

Nie wiem czy ma to jakiś zwiazek z tym czy mieszkam na wsi i czasem wgl zasiegu nie ma.

Mapy zasięgu LTE masz u swojego operatora.

To, że mieszkasz na wsi... No w dobra stronę idziesz. LTE to jak na razie duże aglomeracje. Ale może akurat u Ciebie...

Wydaje mi się, że jeśli jesteś poza zasięgiem LTE to nie ma co wymuszać w telefonie.

Edytowane przez Bogas
Opublikowano (edytowane)

Wersja biała FDD - > włącza się i 3G i Plus E (screen z 12:43 )

Wygląda na to że nie jesteś w zasięgu LTE lub nie masz włączonego lte bo w plusie trzeba stworzyć osoby apn, w dziale problemy techniczne jest taki temat o tym, zaraz podam linka.

Sprawdź ten temat:

http://miuipolska.pl/forum/topic/6495-redmi-note-2-prime-brak-zasięgu-lte/#entry82618

Edytowane przez Winiu89
Opublikowano (edytowane)

Wygląda na to że nie jesteś w zasięgu LTE lub nie masz włączonego lte bo w plusie trzeba stworzyć osoby apn, w dziale problemy techniczne jest taki temat o tym, zaraz podam linka.

Sprawdź ten temat:

http://miuipolska.pl/forum/topic/6495-redmi-note-2-prime-brak-zasięgu-lte/#entry82618

A to możliwe bo nie używałam LTE tylko aero2 :) Tzn jak ogólnie korzystam z internetu poza domem :)

Na TD dalej łapie 3G  (13:21)   :)

Na FDD 3G i H ze strzałeczkami (13:27)

APN stworzyłam i włączyłam

Ogólnie to widzę małe rożnice w wyglądzie tych dwóch telefonów, w wersji FDD ekran jest bardziej biały? W TD ta biel pod żółć podchodzi mimo takich samych ustawień jasności ekranu no i w wersji białej na 50% jasności jest ekran ciemniejszy niż w niebieskiej na 50 % jasności :D Dziwne to takie, ale mi nie przeszkadza  :D Przywróce w białej jeszcze ustawienia fabryczne, bo po wgraniu MIUI Polska jeszcze tego nie zrobiłam i dam znać jak z tymi ekranami sprawa wygląda :D

post-7300-0-84278400-1443698653_thumb.pn

post-7300-0-21374700-1443698944_thumb.pn

Edytowane przez Veronique228
Opublikowano

U mnie speedtest w budynku wygląda tak. 7f367732e9076295fad94b4736a4758a.jpg

Play,Łódź, poza centrum/wieżowce z wielkiej płyty, wewnątrz budynku.

Opublikowano

U mnie speedtest w budynku wygląda tak. 7f367732e9076295fad94b4736a4758a.jpg

Play,Łódź, poza centrum/wieżowce z wielkiej płyty, wewnątrz budynku.

Ja to mam słaby zasieg, mieszkam na wsi 6km od miasta, i często wcale zasięgu nie ma szczególnie z Playa ;/

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Nope.

Jeśli się dobrze doczytałem, to kwestia wykupionych licencji.

Można więc zapomnieć o band 5, 8 i 20 (przynajmniej do czasu gdy xiaomi oficjalnie wejdzie na zachodnie rynki :) )

Czy da się tę blokadę ominąć/przełamać/etc, to już nie mam pojęcia.

Edytowane przez steev
Opublikowano

Nope.

Jeśli się dobrze doczytałem, to kwestia wykupionych licencji.

Można więc zapomnieć o band 5, 8 i 20 (przynajmniej do czasu gdy xiaomi oficjalnie wejdzie na zachodnie rynki :) )

Czy da się tę blokadę ominąć/przełamać/etc, to już nie mam pojęcia.

W kilku androidach dało się wymienić oprogramowanie radia, ale co i jak to już czarniejsza magia. Wiem że w HTC Desire tym starym robiono cuda.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...