Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Opublikowano 19 Listopada 2023 A, no to faktycznie nie ma. Xiaomi to usunęło.
Tomekcz Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 Witam jak będzie wyglądała aktualizacja z MIUI do Hyper OS. Czy jak mam MIUI 14 Polska/Eu to po prostu dostanę aktualizację OTA/instalacja przez fastboot czy będzie trzeba zainstalować z usuwaniem danych albo w inny sposób ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Opublikowano 19 Listopada 2023 (edytowane) 2 minuty temu, Tomekcz napisał(a): Witam jak będzie wyglądała aktualizacja z MIUI do Hyper OS. Czy jak mam MIUI 14 Polska/Eu to po prostu dostanę aktualizację OTA/instalacja przez fastboot czy będzie trzeba zainstalować z usuwaniem danych albo w inny sposób ? Tak jak zwykle, czyli OTA/Fastboot (bardziej Fastboot lub ręczna instalacja, bo linki do sourceforge są nowe, więc OTA nie będzie ich widzieć). Edytowane 19 Listopada 2023 przez Kacper Skrzypek
Tomekcz Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 1 minutę temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Tak jak zwykle, czyli OTA/Fastboot (bardziej Fastboot lub ręczna instalacja, bo linki do sourceforge są nowe, więc OTA nie będzie ich widzieć). Ok dziękuje. A jeśli wiesz może jaka wersja zostanie wypuszczona pierwsza eu czy global ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Opublikowano 19 Listopada 2023 1 minutę temu, Tomekcz napisał(a): Ok dziękuje. A jeśli wiesz może jaka wersja zostanie wypuszczona pierwsza eu czy global ? Xiaomi.eu na pewno będzie pierwsze, przynajmniej w becie (stable nie jestem w stanie przewidzieć).
Tomekcz Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 (edytowane) Czy dla Xiaomi 12 8/128 przy wspieraniu Patreon jest dostępny juz hyper os albo kiedy będzie ? Edytowane 19 Listopada 2023 przez Tomekcz
Kacper Skrzypek Opublikowano 19 Listopada 2023 Autor Opublikowano 19 Listopada 2023 Xiaomi 12 nie ma na Patreonie. ROM będzie, gdy Xiaomi wyda chińską betę - na razie tego nie zrobiło, z tego co wiemy może być w grudniu. 1
grzegorz.lki Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 @mateo912 a to ten skrót do ustawień to nie przesunęli między przełączniki. Zaznaczyłem na czerwono na Twoim screen'ie
mateo912 Opublikowano 19 Listopada 2023 Opublikowano 19 Listopada 2023 2 godziny temu, grzegorz.lki napisał(a): @mateo912 a to ten skrót do ustawień to nie przesunęli między przełączniki. Zaznaczyłem na czerwono na Twoim screen'ie Ten przycisk dodałem sobie ręcznie teraz, nie jestem pewien czy wcześniej była taka możliwość 🙂 1
never winter Opublikowano 20 Listopada 2023 Opublikowano 20 Listopada 2023 Podsyłajcie panowie swój czas pracy na ekranie w 14 na tym romie nowym.
czaxxx Opublikowano 20 Listopada 2023 Opublikowano 20 Listopada 2023 Czy to normalne że mam dźwięk migawki aparatu na 13Ultra? Niezależnie od tego czy telefon jest wyciszony czy nie, nie widzę też opcji wyłączenia tego dźwięku.
Kacper Skrzypek Opublikowano 20 Listopada 2023 Autor Opublikowano 20 Listopada 2023 Zabrakło trochę kodu w poprawce do aparatu. Jest już ogarnięte, będzie ok w kolejnej becie. 1
DukeN Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) Dzień dobry. Pytanie w celu upewnienia się. Czy proces instalacji Hyper Os na Poco f5 pro dla nowego telefonu jest standardowy? 1. Odblokowanie botlosdera. 2. Instalacja Hyper Os za pomocą fastboot. Dzięki za odpowiedź. Edytowane 21 Listopada 2023 przez DukeN
mateo912 Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 Też miałem pisać o dźwięku aparatu, ale skoro ogarniete to dobrze. Kolejna sprawa, w miui13 była opcja zmiany ikon w powiadomieniach (systemowe/aplikacji), obecnie wszystkie ikony na górnej belce to białe kwadraciki więc nie wiadomo co jest co. tak ma być?
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Listopada 2023 Autor Opublikowano 21 Listopada 2023 1 godzinę temu, DukeN napisał(a): Czy proces instalacji Hyper Os na Poco f5 pro dla nowego telefonu jest standardowy? Tak. 1 godzinę temu, mateo912 napisał(a): Kolejna sprawa, w miui13 była opcja zmiany ikon w powiadomieniach (systemowe/aplikacji), obecnie wszystkie ikony na górnej belce to białe kwadraciki więc nie wiadomo co jest co. tak ma być? Nie wszystkie funkcje są jeszcze zaimplementowane. Być może uda się ogarnąć za parę tygodni, jak wyjdzie ROM na pozostałe telefony (twórca poprawek nie miał żadnego telefonu z Androidem 14, więc nie miał tego jak sprawdzić).
czarek1212 Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 Pogoda nie działa aktualizuje się po wejściu w aplikację a po wyjściu z aplikacji cały czas brak danych Wysłane z mojego 2210132G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Listopada 2023 Autor Opublikowano 21 Listopada 2023 Wyczyść dane Pogody. 1
TeSh Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) 5 godzin temu, mateo912 napisał(a): Też miałem pisać o dźwięku aparatu, ale skoro ogarniete to dobrze. Kolejna sprawa, w miui13 była opcja zmiany ikon w powiadomieniach (systemowe/aplikacji), obecnie wszystkie ikony na górnej belce to białe kwadraciki więc nie wiadomo co jest co. tak ma być? Musisz zmienić styl powiadomień Ustawienia>powiadomienia i pasek statusu>styl powiadomień i tam android Edytowane 21 Listopada 2023 przez TeSh
never winter Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 No w sumie nie wiadomo co jest co po tych samych ikonkach białych a w OxygenOS są fajnie podpisane i jeszcze jak napisy za długie to od lewej do prawej lecą.
mateo912 Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) 8 minut temu, TeSh napisał(a): Musisz zmienić styl powiadomień Ustawienia>ustawienia i pasek statusu>styl powiadomień i tam android Ok dzięki wcześniej też to znalazłem ale wydawało mi się, że to zmienia całkiem powiadomienia i zostawiłem klasyczne 😅 2 minuty temu, never winter napisał(a): No w sumie nie wiadomo co jest co po tych samych ikonkach białych a w OxygenOS są fajnie podpisane i jeszcze jak napisy za długie to od lewej do prawej lecą. Można włączyć podpisy, ale już nie pamiętam gdzie😅 Edit. Znalazłem 😅 Edytowane 21 Listopada 2023 przez mateo912
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Listopada 2023 Autor Opublikowano 21 Listopada 2023 Problem z paskiem od jasności będzie naprawiony w kolejnej aktualizacji. Xiaomi to naprawiło (na Xiaomi 14 i 14 Pro trzeba będzie jeszcze trochę poczekać). 1
DukeN Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 5 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Tak. Nie wszystkie funkcje są jeszcze zaimplementowane. Być może uda się ogarnąć za parę tygodni, jak wyjdzie ROM na pozostałe telefony (twórca poprawek nie miał żadnego telefonu z Androidem 14, więc nie miał tego jak sprawdzić). Dziękuje i ukłony.
Master Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 2 godziny temu, mateo912 napisał(a): Ok dzięki wcześniej też to znalazłem ale wydawało mi się, że to zmienia całkiem powiadomienia i zostawiłem klasyczne 😅 Można włączyć podpisy, ale już nie pamiętam gdzie😅 Edit. Znalazłem 😅 no tyle że ta opcja wyłącza tylko podpisy w ikonach aplikacji ... sam z tego korzystam 🙃 natomiast tych podpisów pod ikonami w panelu nie idzie wyłączyć ... pisałem już o tym dawno temu że brakuje takiej opcji ... tym bardziej że każdy doskonale wie co tam jest do czego 🙃 a tam jedne są statyczne drugie się przesuwają ... dla mnie to trochę mało estetyczne ... wiem ... wiem ... czepiam się 🙃 osobiście po cichu liczyłem że na nowym systemie da się to wyłączyć ... kiedyś jeszcze tak było że te ikonki to różniły się od siebie np. odcieniem ... ale to było tylko na kilku rozwojowych ... potem już to poprawiono ... fajnie mieć takie opcji customizacji ... może kiedyś 🙃
kris68 Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 Mam tylko jedno pytanie, bo chcę wrzucić na moją 13 - czy jest nagrywanie, bo to dla mnie bardzo ważne.
Lukasz07 Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 W dniu 19.11.2023 o 13:13, Kacper Skrzypek napisał(a): Możesz, nie musisz. Jeśli pojawi się działające TWRP pod Androida 14 (a chyba już jest) to możesz przez nie. @Kacper SkrzypekNo właśnie mam pobrane nowe TWRP tylko nie wiem jak je zainstalować? Poprzez stare TWRP czy to się jakoś aktualizuje? Mam pobrane coś takiego
lukasso Opublikowano 21 Listopada 2023 Opublikowano 21 Listopada 2023 (edytowane) Wgrałem przez fastboot HyperOS na Xiaomi 13 Pro telefon się uruchamia pokazuje się logo HyperOS i telefon uruchamia się w kółko. Załączam plik co się dzieje po wykonaniu komendy windows_fastboot_update_rom.bat System instalowany na wersję xiaomi.eu_multi_NUWA_V14.023.9.18.DEV_V14-13 fastboot.txt Edytowane 21 Listopada 2023 przez lukasso
Test Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 2 godziny temu, Lukasz07 napisał(a): @Kacper SkrzypekNo właśnie mam pobrane nowe TWRP tylko nie wiem jak je zainstalować? Poprzez stare TWRP czy to się jakoś aktualizuje? Mam pobrane coś takiego Wrzuć na telefon, odpal TWRP i daj aktualizuj z obrazu img, wybierz plik i zaznacz opcję "oba sloty".
Lukasz07 Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 No właśnie tak próbowałem i twrp nie widzi tego i wogole są jakieś dziwne nazwy plików nie ma np folderu pobrane itp czy może być to kwestia tego że mam androida 14 i ta betę zainstalowaną przez fastboot?
Netoper Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 Stare TWRP nie deszyfruje pamięci na nowym andku i dlatego te dziwne nazwy i brak dostępu do folderów.Trza nowe wrzucić przez fastbot Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Opublikowano 22 Listopada 2023 Nie wgrywajcie na razie proszę wersji .19.DEV która wyszła dzisiaj. Są problemy po instalacji z .8. Nie puszczam info u nas o aktualizacji póki nie będzie rebuildu. .17 na 14/Pro jest OK.
czaxxx Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 (edytowane) Pobrałem najnowszą aktualizację, TWRP zawiesza się na pierwszym ekranie gdzie trzeba podać kod do odblokowania. Trzeba czekać na nowe TWRP do aktualizowania OTA? Edytowane 22 Listopada 2023 przez czaxxx
Lukasz07 Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 1 godzinę temu, Netoper napisał(a): Stare TWRP nie deszyfruje pamięci na nowym andku i dlatego te dziwne nazwy i brak dostępu do folderów. Trza nowe wrzucić przez fastbot Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka Nowe poprostu zainstalować na stare czy jakoś inaczej to aktualizować? Mogę prosić o jakieś instrukcje? Nie chciałbym czegoś popsuć, będę wdzięczny za pomoc 😉 1
Netoper Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 Trza fona podpiąć do kompa odpalić tryb fastbot, i przez polecenie z konsoli w kompie wgrać plik TWRPJa to robię przez narzędzie: minimal ADB fastboot i polecenie: fastboot flash recovery TWRP.imgale się upewnij czy na pewno taka składnia polecenia bo z głowy pisałem a konkrety mam na innym sprzęcie zapisane. W dziale tutoriale jest też poradnik jak wgrać TWRP.Wysłane z mojego PocoX3 NFC przy użyciu Tapatalka 1
mateo912 Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 Czy w przyszłości będzie możliwość usunięcia przełącznika wifi-calling? Cały czas się łapie na tym że wyłączam w/w zamiast wifi 😅
[email protected] Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 Witam Zainstalowałem wersję rozwojową na 13ce Ultra i na dzień dobry kilka spostrzeżeń Mianowicie brak możliwości wyłączenia czy wyciszenia dźwięku migawki w aparacie Dwa, telefony zaktualizowany a wciąż informuje o konieczności aktualizacji Trzy ,ustawienia pulpitu w jasnym trybie są nieczytelne I cztery w panelu sterowania dwie te same ikony WiFi calling na samej górze (po co?)Brak możliwości edycji tych kafelków Na plus że znów mogę używać TouchPal Są już dostępne jakieś motywy by zmienić kolory w panelu sterowania? Bo nic nie dziabie totalnie
Rekomendowane odpowiedzi