damianprz Opublikowano 22 Lutego 2024 Opublikowano 22 Lutego 2024 Jak dla mnie te filmy robione przez ten telefon to jest totalna porażka, a recenzenci jakoś pobłażliwie do tego podchodzą. Na chwilę obecną to skreśla te modele z listy do ewentualnego zakupu, ale może będzie to poprawione programowo, podobnie jak Always on Display. Generalnie to przyzwyczaiłem się do telefonu z wysuwanym aparatem. Mi 9T pod każdym względem spełniał moje wymagania. Nie wiedziałem, że w 2024 mamy do czynienia z takimi dramatami jak na załączonym obrazu hehe
egefege Opublikowano 22 Lutego 2024 Opublikowano 22 Lutego 2024 ten telefon to najgorszy xiaomi jaki miałem
lucas7911 Opublikowano 22 Lutego 2024 Opublikowano 22 Lutego 2024 (edytowane) Prawda, stabilizacja w tym modelu to jakieś żarty, tak jak wcześniej pisałem, przy bieganiu się absolutnie nie nadaje, a nawet podczas wolnego chodu też aż niekomfortowo się ogląda - poniżej próbka https://www.veed.io/view/77da79e0-da51-482c-8ae0-a7cc0190fdd6?panel=share https://www.veed.io/view/7e5f706b-096b-4d70-88d3-0ccd131a41fe?panel=share Pojutrze spróbuje jeszcze jak nagra gdy wyłączę wspomagacze Edytowane 22 Lutego 2024 przez lucas7911
Gorus Opublikowano 22 Lutego 2024 Opublikowano 22 Lutego 2024 Ten efekt "wytrzeszczu" to jest nic, zobaczcie na tą próbkę, zwłaszcza przy samym płocie: Lagi jakby procesor nie wyrabiał 😕 Mógłby ktoś nagrać filmik jak w miarę płynnie lecz dynamicznie przechodzi z ostrością na różne obiekty obok siebie? Wydaje mi się że ten efekt dzieje sei w momencie jak obiektyw szuka ostrości i jednocześnie jest w ruchu...
Zwinny Opublikowano 24 Lutego 2024 Opublikowano 24 Lutego 2024 Racja to nie jest dobry telefon, zobaczymy czy hyperos coś zdziała
Master Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 ogólnie na ścinki i brak płynności przy nagrywaniu video może pomóc wyłączenie trybu dolby vision (o ile ten model to obsługuje bo nie jestem pewny ...)
lucas7911 Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 2 godziny temu, ohara napisał(a): Czyli nie opłaca się go kupić? To zależy do czego, oprócz nagrywania telefon sprawuje się znakomicie, robi dobre zdjęcia a do nagrań kupiłem GoPro - tam stabilizacja jest rewelacyjna :-)
lucas7911 Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 31 minut temu, heban napisał(a): U mnie wideo jest płynne nic nie ścina Możesz wrzucić kawałek w 4k/30 i 1080p/60 ale podczas marszu ?
Gorus Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 Zauważyłem, że w trybie pro i przy wyłączonej stabilizacji w ustawieniach jest jakby lepiej. Muszę dorwać model wystawowy w jakimś rtv agd i sprawdzić czy to nie kwestia romu tajwanskiego. Przy okazji - parę dni temu wyszła indonezja.
lucas7911 Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 10 minut temu, Gorus napisał(a): Zauważyłem, że w trybie pro i przy wyłączonej stabilizacji w ustawieniach jest jakby lepiej. Muszę dorwać model wystawowy w jakimś rtv agd i sprawdzić czy to nie kwestia romu tajwanskiego. Przy okazji - parę dni temu wyszła indonezja. Jak sprawdzić , bo mam prosto z T-Mobile
Gorus Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 Po prostu nagraj jakiś film najlepiej w ciągu dnia (w dobrym świetle) i celuj na obiekty w różnej odległości jednocześnie dynamicznie lecz płynnie przesuwając telefon. Zobacz te filmy które wcześniej wrzuciłem.
lucas7911 Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 5 minut temu, Gorus napisał(a): Po prostu nagraj jakiś film najlepiej w ciągu dnia (w dobrym świetle) i celuj na obiekty w różnej odległości jednocześnie dynamicznie lecz płynnie przesuwając telefon. Zobacz te filmy które wcześniej wrzuciłem. jak rom sprawdzić czy z tajwanu , moje nagranie też jest wyżej
Gorus Opublikowano 27 Lutego 2024 Opublikowano 27 Lutego 2024 35 minut temu, lucas7911 napisał(a): jak rom sprawdzić czy z tajwanu , moje nagranie też jest wyżej A dobra, sory nie skleiłem. Nie no jak sam nie wyrwałeś tajwanu to najpewniej masz eu o ile kupiłeś z jakiegoś znanego sklepu. Wrzuć screena z ustawień "o telefonie"
kaem84 Opublikowano 1 Marca 2024 Opublikowano 1 Marca 2024 U mnie też ZERO zacinania. Mam wyłączoną stabilizację elektroniczną. Mi wystarczy stabilizacja optyczna, która działa super, video jak z gimbala. Tak samo jest na romie Global EEA jaki i xiaomi.eu czyli China
Zwinny Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 Przełączyłem region na hiszpanię i wyskoczył mi hyperos
Psilocybe Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 Zaktualizowałeś do HyperOS? Jak wrażenia? Ogólnie to poprawiło się nagrywanie video? Jak sprawuje Wam się ten telefon, polecacie? Noszę się z zamiarem wymiany note 10 pro i zastanawiam się nad note 13 pro 5G.
Zwinny Opublikowano 2 Marca 2024 Opublikowano 2 Marca 2024 U mnie nic nie lagowało przy nagrywaniu a co do hyperos to zmiany nie są duże, momentami działa szybciej a czasem potrafi lagnąć przy otwieraniu i zamykaniu aplikacji Czuć że potrzebuje jeszcze poprawek
Zwinny Opublikowano 3 Marca 2024 Opublikowano 3 Marca 2024 Nie aktualizujcie, ten rom jest do niczego, zamula cały telefon Teraz muszę robić downgrade do miui 14 1
Gorus Opublikowano 4 Marca 2024 Opublikowano 4 Marca 2024 Odnośnie zacinania podczas nagrywania to mam nową teorię, ale od początku. Nie dając za wygraną zrobiłem backup danych, ponownie odblokowałem bl i wrzuciłem indonezję. Szybka konfiguracja, test kamery i co? Zero zacięć, wszystko płynne, tak jak powinno być. Uradowany że to była kwestia tajwanskiego romu, zacząłem wrzucać z powrotem swoje rzeczy, z tym że te "swoje rzeczy" to blisko 100GB. Razem z aplikacjami zająłem ok połowy pamięci fona i co? Zacięcia powróciły. I teraz naszła mnie taka rozkminia - niektóre, zwłaszcza tańsze dyski ssd mają coś takiego, że im bardziej zapchane, tym mają słabszy transfer. W niektórych modelach ta wada pokazuje się już przy +/- połowie zajętości. Nie wiem czy chińczyk nie przyoszczędził na pamięci w rn13 i stąd te problemy... Jutro pokasuje trochę rzeczy i sprawdzę co to coś da. Odnośnie samego romu indonezyjskiego, to dwie ciekawostki : rom posiada aplikacje do sms zarówno od googla jak i od xiaomi a domyślnie ustawiona jest ta pierwsza. Po drugie, w romie indonezja można wybrać region, zawsze wrzucam Szwajcarię - w tajwanie nawet nie było takiej opcji w ustawieniach.
lucas7911 Opublikowano 5 Marca 2024 Opublikowano 5 Marca 2024 Ja mam zajęte 56/256 więc nie tak dużo, sprawdzę jeszcze raz pojutrze na treningu
heban Opublikowano 6 Marca 2024 Opublikowano 6 Marca 2024 W dniu 27.02.2024 o 19:30, lucas7911 napisał(a): Możesz wrzucić kawałek w 4k/30 i 1080p/60 ale podczas marszu ? Nagrałem dzisiaj krótkie wideo w 1080/60 klatek i zacinania się nie zauważyłem ale za to jakby występuje efekt "pulsowania" jakby łapał ostrość co chwilę, udostępniam plik na google drive https://drive.google.com/file/d/19jBQlolMfNDkL2VagjncznJNZIDBSUVa/view?usp=sharing
lucas7911 Opublikowano 6 Marca 2024 Opublikowano 6 Marca 2024 No ja mam w swoich tak samo, i nie jest to normalna sytuacja, idziesz na swoim filmiku ja mam nagrane również podczas biegu gdzie to pulsowanie jest jeszcze bardziej widoczne, mimo ostrego obrazu oglądanie tak nagranych filmików jest męczące
heban Opublikowano 6 Marca 2024 Opublikowano 6 Marca 2024 Czyli jeśli nie jest to wada jednego egzemplarza to znaczy że tak jakby oprogramowanie powoduje takie "efekty"
sylwa312 Opublikowano 7 Marca 2024 Opublikowano 7 Marca 2024 Cześć. W Redmi Note 13pro 5g lampa błyskowa świeci ciepłym kolorem. Podchodzącym pod żółty. Czy to tak ma być? W innych tel. lampy świecą jasna zimna barwą.
Uszaty Opublikowano 8 Marca 2024 Opublikowano 8 Marca 2024 Po zmianie regionu jest hyperos 1.0.8.0. Pytanie ktoś wie jak dodać animowane widgety do wersji global? Bo chyba tylko w chińskim Hyperos są dostępne.
Zwinny Opublikowano 8 Marca 2024 Opublikowano 8 Marca 2024 Hyperos łapie lagi przy otwieraniu/zamykaniu aplikacji
FromWP Opublikowano 8 Marca 2024 Opublikowano 8 Marca 2024 Ten HyperOs w wersji globalnej niczego nowego nie wnosi, oprócz błędów. A widzę ze kilka przydatnych rzeczy zabrali.
heban Opublikowano 8 Marca 2024 Opublikowano 8 Marca 2024 Kurna czy te chinole potrafią zrobić w końcu porządnie działający system i żeby nie było błędów masakra
Zwinny Opublikowano 8 Marca 2024 Opublikowano 8 Marca 2024 (edytowane) To mój ostatni telefon xiaomi, ten hyperos to syf niedopracowany Może powstanie jakiś fajny custom rom to od razu przeskakuję albo zmienię tel Edytowane 8 Marca 2024 przez Zwinny
Psilocybe Opublikowano 8 Marca 2024 Opublikowano 8 Marca 2024 Dziękuję, że przekonaliście mnie do zmiany producenta telefonu. Jak nie problemy z systemem to z aparatem.
lucas7911 Opublikowano 9 Marca 2024 Opublikowano 9 Marca 2024 A orientuje się ktoś czy to się nadaję na reklamację, to pulsowanie nagranego materiału
gwalberg Opublikowano 10 Marca 2024 Opublikowano 10 Marca 2024 Planuję kupno RN13 PRO 5G ogólnie warto kupić ten telefon? Czy są z nim jakieś problemy? Telefon będzie służył do podstawowych funkcji, czyli dzwonienie, przeglądanie neta i do płacenia. Bedę wgrywał HyperOS i rotował telefon, jakieś są problemy? Poza tym nie wiem gdzie najlepiej tanio kupić i nie przepłacać. Znalazłem tego sprzedawcę na ali i podobno przyjdzie z magazynu z Francji. Kupował ktoś od tego sprzedawcy? Youpin Store
lucas7911 Opublikowano 10 Marca 2024 Opublikowano 10 Marca 2024 Oprócz tego nagrywania to śmiga ładnie, nad HyperOS się zastanów, jeszcze na nas testują, nic nowego zbytnio nie wnosi a już słychać o problemach ( zamulanie ), u mnie na zwykłym Miui chodzi płynnie 1
Rekomendowane odpowiedzi