Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Lipca 2023 Opublikowano 29 Lipca 2023 Możliwość dodania ramki urządzenia do zrzutu ekranu dla wszystkich telefonów (poza Xiaomi MIX 4) 4 sierpnia - koniec aktualizacji beta dla Xiaomi MIX 4 i Xiaomi 12X. Informacja 22 września - koniec aktualizacji beta dla serii Mi 11 i Redmi K40S/POCO F4. Informacja Pełna lista zmian: polska, angielska Informacja – POCO F5 Pro ROM-y Xiaomi.eu (zarówno w wersji beta, jak i stabilnej) cierpią na problem braku możliwości wykonywania połączeń telefonicznych na globalnej wersji POCO F5 Pro (chińskiego Redmi K60 to nie dotyczy). Wygląda na to, że Xiaomi ma różne warianty modemów w globalnych i chińskich wersjach ROM-u. Aby przywrócić możliwość dzwonienia, trzeba wgrać modem z wersji Global EEA. Pobierz modem i rozpakuj wszystkie pliki do jakiegokolwiek folderu. W tymże folderze trzeba otworzyć Wiersz poleceń bądź PowerShell (w Windowsie 11 opcja Uruchom w Terminalu). Uruchom telefon w trybie Fastboot (vol- i power). Wgraj modem komendą fastboot flash modem_ab modem.img. Uruchom telefon komendą fastboot reboot. Nie wiemy, czy i kiedy Xiaomi ujednolici modemy w tym modelu. Nie możemy też zastąpić chińskiego modemu jego globalnym odpowiednikiem, ponieważ ROM ma wspierać zarówno POCO F5 Pro, jak i Redmi K60; nie wiemy, jak globalny modem zachowuje się na chińskim modelu. Wgrywanie odpowiedniego modemu w zależności od wariantu telefonu również nie wchodzi w grę, ponieważ nie istnieje żadna możliwość odróżnienia wariantów telefonu w trybie Fastboot, a ponadto taki modem przestałaby działać po aktualizacji Androida (Global jest wydawany zawsze później niż ROM chiński). Przepraszamy za utrudnienia — niestety, nie mamy na nie żadnego wpływu. Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla niektórych telefonów z procesorami MediaTeka: Xiaomi 12 Pro Dimensity [daumier] (Dimensity 9000+) Redmi K50 Pro [matisse] (Dimensity 9000) Redmi K50 [rubens] (Dimensity 8100) Redmi Note 11T+ Pro [xagapro] (Dimensity 8100) Redmi Note 11T Pro/POCO X4 GT [xaga] (Dimensity 8100) Redmi K50i [xagain] (Dimensity 8100) Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor lub wyższym. Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach. Sprawdź też dostępne poradniki instalacji: Masz jeszcze Redmi Note 8T? Zainstaluj Androida 13 Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13 Ultra? Jak zainstalować Xiaomi.eu na Xiaomi 13 i 13 Pro? Nowe, hybrydowe ROMy Xiaomi.eu/MIUI Polska: Jak zainstalować ROM po raz pierwszy? Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. Jednocześnie informujemy, że jesteśmy małą, kilkuosobową grupą, która tworzy tę modyfikację MIUI jako hobby, w wolnym czasie. Nie mamy żadnego powiązania z pracownikami Xiaomi, zatem nie jesteśmy w stanie w żaden sposób wpłynąć na pracę oprogramowania MIUI Global i na poprawę problemów w tymże oprogramowaniu występujących. W związku z tym prosimy o niezgłaszanie nam bugów związanych z Globalem, gdyż w 90% przypadków nie będziemy w stanie Wam pomóc. CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA? Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu. WESPRZYJ NAS! Motyw: tutaj. 2
Master Opublikowano 29 Lipca 2023 Opublikowano 29 Lipca 2023 (edytowane) na mi 11 pobrane i wrzucone bez żadnych problemów (szybkość pobrania przez updatera to chyba rekord ...) póki co wygląda wszystko w porządku ... ps. ramka w zrzucie działa 🙃 Edytowane 29 Lipca 2023 przez Master
Tartary Opublikowano 29 Lipca 2023 Opublikowano 29 Lipca 2023 Jak włączyć ramkę w zrzutach? W 12x nie widzę
Kacper Skrzypek Opublikowano 29 Lipca 2023 Autor Opublikowano 29 Lipca 2023 (edytowane) Przy robieniu zrzutu ekranu (edycji) powinieneś mieć opcję Dodaj ramkę. Edytowane 29 Lipca 2023 przez Kacper Skrzypek 1
lockerek Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 W dniu 29.07.2023 o 10:53, Master napisał(a): na mi 11 pobrane i wrzucone bez żadnych problemów (szybkość pobrania przez updatera to chyba rekord ...) póki co wygląda wszystko w porządku ... ps. ramka w zrzucie działa 🙃 co to za motyw ?
Master Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 (edytowane) 30 minut temu, lockerek napisał(a): co to za motyw ? to nie motyw tylko taka zbiórka różnych widżetów i animowanej tapety 🙃 tapeta z apki Black live wallpaper - widżety to android system widgets+ do tego battery widget plus apka pogodowa to transparent clock and weather a te systemowe to jakieś chińczyki z tej apki z motywami - nie mam pojęcia jak to nazwać 🙃 zrzut w załączeniu ... całkiem fajnie to się razem łączy ... tylko trzeba przezroczystości poustawiać ... ps. też mam poukrywane nazwy apek - i tak wiadomo co do czego ... drugi zrzut to jak to wygląda - te grubsze białe to systemowe a cieńsze białe to instalowane ... Edytowane 1 Sierpnia 2023 przez Master 1
dudijack Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Jak włączyć ramkę w zrzutach? W 12x nie widzę Potwierdzam. W 12x nie ma tej opcji.PS.Post nieaktualny .
Master Opublikowano 1 Sierpnia 2023 Opublikowano 1 Sierpnia 2023 no na mi 11 to tak jak pisał pan Kacper - przy edycji na górze można to włączyć - załącznik - w sumie nic specjalnie przydatnego 🙃 ot taki bajer ... w sumie taki zrzut to już nie powinien się nazywać ekranu tylko telefonu 🙃
lockerek Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 W dniu 1.08.2023 o 18:31, dudijack napisał(a): Potwierdzam. W 12x nie ma tej opcji. Nie prawda bo jest 😜
dudijack Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Nie prawda bo jest Zwracam honor. Jest. U mnie aplikacja była zaktualizowana do wersji 1.5, pomimo wyższej wersji nie było tej opcji.Zapewne jest tylko w wersji z ROMu xiaomi.eu.Wysłane z mojego 2112123AG przy użyciu Tapatalka
Tartary Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Co się stało z przeglądarką dokumentów? Zawsze miałem do wyboru jaką aplikacją mam otworzyć dokumenty i była wbudowana przeglądarka, a teraz jej nie ma. Wydaje mi się, że to był mi doc.
Kacper Skrzypek Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Xiaomi nie podpisało aktualizacji aplikacji, stąd system ją usunął po aktualizacji. W nowej wersji to ogarnęliśmy, cofając apkę do poprzedniej, działającej wersji.
Rekomendowane odpowiedzi