ZduneX25 Opublikowano 22 Czerwca 2023 Opublikowano 22 Czerwca 2023 Redmi 12 już oficjalnie w kraju. Taniej niż w przeciekuCzytaj dalej >
Puma2012 Opublikowano 23 Czerwca 2023 Opublikowano 23 Czerwca 2023 Wygląda jak Poco F5. Kolejny przepłacony model, za 599zł to jeszcze można kupić ale za 799zł już NIE. 4GB to nie wróży stabilnej pracy, do tego pamięci eMMC 5.1.
Master Opublikowano 23 Czerwca 2023 Opublikowano 23 Czerwca 2023 (edytowane) ciekawe czy będzie możliwość rozszerzenia wielkości pamięci ... czyli wykorzystania pamięci dyskowej do podbicia wielkości RAMu ... ogólnie fakt że te 4gb to trochę mało ... mogli się pokusić chociaż o 6gb ... no ale koszty trzeba jakoś ciąć ... więc tnie się na czym można - na głośniku, ramie, rodzaju pamięci dyskowej, obiektywach ładowarce itp. itd ... no ale jak to kiedyś ktoś powiedział - grosz do grosza i będzie kokosza 🙃 Edytowane 23 Czerwca 2023 przez Master
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Czerwca 2023 Opublikowano 23 Czerwca 2023 Będzie, w każdym telefonie jest. To, jak to będzie działać na eMMC to inna sprawa...
Master Opublikowano 23 Czerwca 2023 Opublikowano 23 Czerwca 2023 przy tej wielkości ramu korzystanie z tego rozszerzenia może być już koniecznością ... no ale co fakt to fakt ... emmc to nie jest do tego optymalne rozwiązanie ... no teraz pod tym kątem dużo lepsze będą dyski z ufs 4 - z drugiej strony o tak pewnie trafia (i już częściowo trafiły) tylko do modeli z segmentu premium ... gdzie ramu akurat brakować nie powinno ... w Xiaomi ufs 4 to chyba jest w 13 pro i ultra o ile pamiętam ... no i zapewne będzie też w 14tce która nie ukrywam jest na mojej liście zakupowej 🙃
abc00 Opublikowano 23 Czerwca 2023 Opublikowano 23 Czerwca 2023 ^^ ile jeszcze razy będziesz zachwalał telefon, który może w wersji przed prototypowej, leży zamknięty na czternaście spustów w jakiejś chińskiej piwnicy? Jeśli dobrze policzyłem to co trzeci czy czwarty post och, ach, zachwyty i "14"... Hmm najlepsze, że jeśli przyjąć jak z Windowsem, że co druga wersja jest ciut bardziej udana lub czasem dopiero "S" to nie ma sie czym tak ekscytować. Do tego teraz te zwykłe wersje (bez pro czy ultra), poza ceną, wcale nie są takie top-topowe... A wszystkich z Redmi i POCO jest tyle, że ciężko się połapać. Ja się przesiadłem najpierw ze zwykłej 11 (CN i spalone wifi), na Xiaomi 12 PRO Global, hmm pół roku nie minęło i sięgnąłem po 13 PRO Global, chyba tylko dlatego, że te lepsze modele szybko znikają z rynku, który zalewają zaraz te z "T". Dziecko korzysta z POCO M5 z 4GB RAM'u i się nic nie dzieje, jedyne co to brakuje tylko apek od Xiaomi zamiast tych Googlowych (telefon/sms). Z tego co czytałem w Xiaomi 13 Pro wersja UFS zależy od pojemności (UFS 3.1 - 128GB i UFS 4.0 - 256/512GB za: gsmarena.com), z tym, że te "128" to chyba jakaś nisza dedykowana na jakiś konkretny rynek.
Master Opublikowano 23 Czerwca 2023 Opublikowano 23 Czerwca 2023 to tak jeszcze przy okazji tego ufs 4.0 - to w sumie taka mała rewolucja bym powiedział przy sporo niższym napięciu niż w 3ce wydajność tego rozwiązania jest na prawdę mocna ... pod rozszerzenie ramu to już luks opcja będzie ... If we talk about numbers, we see a drastic increase with every generation. And above all, the UFS 4.0 has more than double the numbers when it comes to read and write performance. Decreasing the time it takes to open applications and store data on your phone. Moreover, the UFS 4.0 not only performs well it can also increase the battery efficiency of smartphones. According to Samsung, due to 1mA per 6.0Mbps, it consumes 46% of the battery when performing tasks. a 14tki specjalnie jakoś nie zachwalalem - ot trzeba powoli myśleć nad wymianą ... podoba mi się że mają pójść w stronę designu mi 11 ultra a nie tego potworka z 13 ultra ... pojawia się tez coraz więcej info o tym sprzęcie - także wizualizacje - ot trzymam kciuki oby było jak zapowiadają 🙃 ps. przykra sprawa z tym wifi u Ciebie ... u mnie na razie też na chińskiej wersji bez problemów ... choć też pisali sporo po premierze 11 o padających płytach ... to i było czym się martwić że z dnia na dzień to zdechnie na amen ... ale do tej pory wszystko w porządku (za to wysłałem do serwisu poco M3 gdzie właśnie był problem z płytą ...)
Puma2012 Opublikowano 25 Czerwca 2023 Opublikowano 25 Czerwca 2023 (edytowane) ufs 4.0 jeszcze długo nie trafi do tańszych modeli, przy 12GB pamięci jest to bardziej bajer niż coś przydatnego. Na chwilę obecną nie odczuwam jakieś kosmicznej różnicy przy pamięci 6GB (Poco X3 Pro) a 12GB (Poco F5). Jednak moim zdaniem 6GB to obecnie absolutne minimum aby wygodnie korzystało się ze smartfona. Edytowane 25 Czerwca 2023 przez Puma2012
Master Opublikowano 25 Czerwca 2023 Opublikowano 25 Czerwca 2023 6 godzin temu, Puma2012 napisał(a): ufs 4.0 jeszcze długo nie trafi do tańszych modeli, przy 12GB pamięci jest to bardziej bajer niż coś przydatnego. Na chwilę obecną nie odczuwam jakieś kosmicznej różnicy przy pamięci 6GB (Poco X3 Pro) a 12GB (Poco F5). Jednak moim zdaniem 6GB to obecnie absolutne minimum aby wygodnie korzystało się ze smartfona. zgadzam się że to powinno być absolutne minimum ... widzę po swoim sprzęcie jak jest wykorzystywana i zarządzana pamięć - niby mamy te 8 GB ramu ale tak realnie do wykorzystania jest maks 3 GB (świeżo po restarcie bądź po czyszczeniu) albo około 1GB bez powyższych czynności ... ciekawe jak nowy andek będzie tym zarządzał ...
Rekomendowane odpowiedzi