ZduneX25 Opublikowano 9 Maja 2023 Opublikowano 9 Maja 2023 W tym miejscu rozmawiamy na wszelkie tematy dotyczące smartfona POCO F5/Redmi Note 12 Turbo, które nie wymagają tworzenia oddzielnego wątku.
Nikita_Bennet Opublikowano 19 Maja 2023 Opublikowano 19 Maja 2023 pytanie - jak z czujnikiem zbiliżeniowym - taka sama lipa jak w toco że włączają się różne opcje bo telefon się wybudza jak obraca się głową? Bo w obecnym toco (mi note 10 lite) poza czujnikiem zbliżeniowym i kiepskim czytnikiem palców (względem RN3kate) to reszta jest OKI.
bizon203 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Mam takie pytanie : Dlaczego na F5 dostępna jest tylko wersja stabilna a nie ma rozwojowej ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Grudnia 2023 Opublikowano 18 Grudnia 2023 17 minut temu, bizon203 napisał(a): Mam takie pytanie : Dlaczego na F5 dostępna jest tylko wersja stabilna a nie ma rozwojowej ? Bo Xiaomi nie wydało bety dla tego modelu.
bizon203 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Opublikowano 18 Grudnia 2023 27 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a): Bo Xiaomi nie wydało bety dla tego modelu. Jestem przyzwyczajony już od ładnych paru lat do wersji rozwojowych 😀 Opłaca się na nim instalować wersję stabilną czy czekać na HyperOS?
Kacper Skrzypek Opublikowano 18 Grudnia 2023 Opublikowano 18 Grudnia 2023 Nie miałem, więc trudno mi powiedzieć
arek810316 Opublikowano 21 Lutego 2024 Opublikowano 21 Lutego 2024 (edytowane) Posiadam model X5 pro i chce go żona zabrać. Ja celuje teraz w poco f5. Jak wygląda na tym modelu agregacja 4 pasm? Naprawili to już aktualizacją? Jak w tym modelu bateria w porównaniu z X5 pro i zdjęcia ,jaka jest różnica między tymi modelami? Nikt nic nie wie na ten temat ? I jeszcze jak z płytami głównymi na tym modelu ,nic się nie dzieje? Słyszałem,że w Indonezji takie sytuacje już mają miejsce... Proszę wytłumaczcie mi ,tą agregacja 4CA służy tylko do sieci 5G? Edytowane 22 Lutego 2024 przez arek810316
Aleksander3 Opublikowano 26 Kwietnia 2025 Opublikowano 26 Kwietnia 2025 Jestem trochę namolny, ale niestety tracę już cierpliwość. Słyszę o tym, że jest już, jakiś czas, HyperOS 2.0 a nawet 2.2. a ja na swoim Poco F5 mam 1.0.18.0. i od kilku miesięcy cisza. Czy coś wiadomo, o co chodzi, gdzie jest problem ?
Master Opublikowano 26 Kwietnia 2025 Opublikowano 26 Kwietnia 2025 2.2 to chyba miał zacząć wchodzić od połowy maja ... i to na flagowce - do tego na oryginalne wersje CN ... to mało prawdopodobne że już jest - a tym bardziej na globalach ... zmieniaj po kolei regiony i sprawdzaj aktualizacje - może coś wskoczy 🙃
Kacper Skrzypek Opublikowano 26 Kwietnia 2025 Opublikowano 26 Kwietnia 2025 1.0.18.0 ma poprawki zabezpieczeń z marca, więc raczej póki nie pojawi się jakaś aktualizacja 2.0 z poprawkami nowszymi, to nic nie znajdzie.
Aleksander3 Opublikowano 26 Kwietnia 2025 Opublikowano 26 Kwietnia 2025 1 godzinę temu, Master napisał(a): 2.2 to chyba miał zacząć wchodzić od połowy maja ... i to na flagowce - do tego na oryginalne wersje CN ... to mało prawdopodobne że już jest - a tym bardziej na globalach ... zmieniaj po kolei regiony i sprawdzaj aktualizacje - może coś wskoczy 🙃 Pół świata już przerobiłem ;). Byłem przekonany, że jest więcej forumowiczów tzn posiadaczy F5 i coś więcej się dowiem w tym temacie. Nie zmienia to faktu, że trochę czasu, to się przeciąga :(.
Master Opublikowano 26 Kwietnia 2025 Opublikowano 26 Kwietnia 2025 3 minuty temu, Aleksander3 napisał(a): Pół świata już przerobiłem ;). Byłem przekonany, że jest więcej forumowiczów tzn posiadaczy F5 i coś więcej się dowiem w tym temacie. Nie zmienia to faktu, że trochę czasu, to się przeciąga :(. no ktoś może jeszcze jakieś info puści w temacie ... cierpliwości panie Kolego 👍 przerabiaj dalej 🙃 tych regionów trochę jest ... ja mam u siebie najnowszy rom z serii 2.1 i też ma jeszcze poprawki z marca ... mi zostaje życzyć powodzenia z regionalizacją 🙃 tylko nie pytaj czemu tak to działa bo to wie tylko Xiaomi w swej nieskończonej mądrości ...
Aleksander3 Opublikowano 26 Kwietnia 2025 Opublikowano 26 Kwietnia 2025 Mam nadzieję, że ktoś mnie naprowadzi. Teraz zaczynam od nowa przerabianie regionów 🥴 46 minut temu, Master napisał(a): no ktoś może jeszcze jakieś info puści w temacie ... cierpliwości panie Kolego 👍 przerabiaj dalej 🙃 tych regionów trochę jest ... ja mam u siebie najnowszy rom z serii 2.1 i też ma jeszcze poprawki z marca ... mi zostaje życzyć powodzenia z regionalizacją 🙃 tylko nie pytaj czemu tak to działa bo to wie tylko Xiaomi w swej nieskończonej mądrości ... Mam nadzieję, że ktoś mnie naprowadzi. Teraz zaczynam od nowa przerabianie regionów 🥴 1
Aleksander3 Opublikowano 29 Kwietnia 2025 Opublikowano 29 Kwietnia 2025 W dniu 26.04.2025 o 23:57, Aleksander3 napisał(a): Mam nadzieję, że ktoś mnie naprowadzi. Teraz zaczynam od nowa przerabianie regionów 🥴 Mam nadzieję, że ktoś mnie naprowadzi. Teraz zaczynam od nowa przerabianie regionów 🥴 W dniu 26.04.2025 o 23:10, Master napisał(a): no ktoś może jeszcze jakieś info puści w temacie ... cierpliwości panie Kolego 👍 przerabiaj dalej 🙃 tych regionów trochę jest ... ja mam u siebie najnowszy rom z serii 2.1 i też ma jeszcze poprawki z marca ... mi zostaje życzyć powodzenia z regionalizacją 🙃 tylko nie pytaj czemu tak to działa bo to wie tylko Xiaomi w swej nieskończonej mądrości ... Dzisiaj jest dostępny HyperOS 2 na Poco F5. Rejon - Czechy. Zobaczymy czy warto było tyle czasu czekać 😉
Master Opublikowano 29 Kwietnia 2025 Opublikowano 29 Kwietnia 2025 53 minuty temu, Aleksander3 napisał(a): Dzisiaj jest dostępny HyperOS 2 na Poco F5. Rejon - Czechy. Zobaczymy czy warto było tyle czasu czekać 😉 o Czechach to chyba tu jeszcze nie było 🙃 ostatnio komuś coś wskoczyło na Stanach Zjednoczonych ... fajna zabawa z tymi regionami ... czasami żałuję że mnie to omija ... 🙃
Aleksander3 Opublikowano 29 Kwietnia 2025 Opublikowano 29 Kwietnia 2025 12 godzin temu, Master napisał(a): o Czechach to chyba tu jeszcze nie było 🙃 ostatnio komuś coś wskoczyło na Stanach Zjednoczonych ... fajna zabawa z tymi regionami ... czasami żałuję że mnie to omija ... 🙃 Jak dla mnie to są dosłownie jaja. Tylko pytanie, czy to dzieje się po stronie Xiaomi, czy gdzie indziej ? 🥴
Master Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Opublikowano 30 Kwietnia 2025 9 godzin temu, Aleksander3 napisał(a): Jak dla mnie to są dosłownie jaja. Tylko pytanie, czy to dzieje się po stronie Xiaomi, czy gdzie indziej ? 🥴 no to oni tak wymyślili ... nikt tu nie wie czemu ... możliwe że chodziło o zrobieniu ilus tam kanałów dystrybucji tych aktualizacji żeby poprawić dostępność i szybkość pobierania ... rozłożenie ruchu sieciowego na większą ilość serwerów ... też możliwe że tych odmian globali miało być więcej niż jest teraz a te regiony miały pełnić jeszcze inne funkcje ... ja się znam na tym jak prosiak na teleskopie 🙃 mogę sobie tylko gdybać ... możesz spróbować o to zapytać gdzieś na ich community i liczyć że jakiś nasz mały skośnooki majfriend się ulituje i ładnie odpisze co i jak ... 🙃 jak będziesz mieć takie info to nie zapomnij tutaj się nim podzielić ...
Aleksander3 Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Na pewno jeszcze temat będę męczył. Oczywiście jak tylko coś ciekawego się dowiem, od razu napiszę 😉
Master Opublikowano 30 Kwietnia 2025 Opublikowano 30 Kwietnia 2025 54 minuty temu, Aleksander3 napisał(a): Na pewno jeszcze temat będę męczył. Oczywiście jak tylko coś ciekawego się dowiem, od razu napiszę 😉 dawaj ... każde info mile widziane 🙃
Rekomendowane odpowiedzi