Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

23414.png

• Poprawki błędów
  • Od 21 kwietnia koniec wersji beta dla m.in. POCO F3 – Xiaomi kończy wsparcie. Szczegóły tutaj
  • Od 19 stycznia wszystkie nowe aktualizacje można wgrywać zarówno poprzez tryb recovery (TWRP), jak i przez tryb Fastboot. Szczegóły tutaj
  • Pełna lista zmian: polska, angielska

Wspierane urządzenia w wersji rozwojowej

devices_weekly_23021800.png.webp

Poza urządzeniami wymienionymi powyżej udostępniamy również aktualizacje wersji beta dla niektórych telefonów z procesorami MediaTeka:

• Xiaomi 12 Pro Dimensity [daumier] (Dimensity 9000+)
  • Redmi K50 Pro [matisse] (Dimensity 9000)
  • Redmi K50 [rubens] (Dimensity 8100)
  • Redmi Note 11T+ Pro [xagapro] (Dimensity 8100)
  • Redmi Note 11T Pro/POCO X4 GT [xaga] (Dimensity 8100)
  • Redmi K50i [xagain] (Dimensity 8100)
  • Redmi K40 Gaming [ares] (Dimensity 1200)
  • POCO F3 GT [aresin] (Dimensity 1200)
  • Redmi Note 10 Pro (5G) / POCO X3 GT [chopin] (Dimensity 1100)

Są one dostępne dla osób, ktore wspierają projekt Xiaomi.eu w serwisie Patreon na poziomie Contributor lub wyższym.

Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy?

Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum lub w naszych poradnikach.

Sprawdź też dostępne poradniki instalacji:

Jak zgłosić błąd systemu?

Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika.

Jednocześnie informujemy, że jesteśmy małą, kilkuosobową grupą, która tworzy tę modyfikację MIUI jako hobby, w wolnym czasie. Nie mamy żadnego powiązania z pracownikami Xiaomi, zatem nie jesteśmy w stanie w żaden sposób wpłynąć na pracę oprogramowania MIUI Global i na poprawę problemów w tymże oprogramowaniu występujących. W związku z tym prosimy o niezgłaszanie nam bugów związanych z Globalem, gdyż w 90% przypadków nie będziemy w stanie Wam pomóc.

CHCESZ NAM POMÓC W ROZWOJU OPROGRAMOWANIA?

Możesz wesprzeć nas dowolną kwotą dotacji, którą przeznaczymy na utrzymanie serwera i kawę, pozwalającą lepiej skupiać się przy pracy nad rozwojem softu.

Motyw: tutaj.

• Thanks 2
Opublikowano

Nie wiem jak u Was ale u mnie apka systemowa Panel Sterowania ciągle się wywala ('wciąż przestaje działać').

Przez to chyba mi podgrzewa fona i trochę drenuje baterię.

Opublikowano
8 minut temu, mr.sosu napisał(a):

Nie wiem jak u Was ale u mnie apka systemowa Panel Sterowania ciągle się wywala ('wciąż przestaje działać').

Przez to chyba mi podgrzewa fona i trochę drenuje baterię.

ale to piszesz już o tej nowej dev beta? bo nie miałem takiego problemu nigdy na poprzednich ...

Opublikowano (edytowane)

tak, o dzisiejszej (Mi 11 Ultra). Mnie też zdarzyło się pierwszy raz ;)

Wersja  com.miui.securitycenter:

7.7.1-230309.0.1

Edytowane przez mr.sosu
Opublikowano
59 minut temu, mr.sosu napisał(a):

tak, o dzisiejszej (Mi 11 Ultra). Mnie też zdarzyło się pierwszy raz ;)

Wersja  com.miui.securitycenter:

7.7.1-230309.0.1

ja właśnie pobieram tą wersję - wrzucę i dam znać jak to wygląda ... 

Opublikowano

Teraz oczywiście nie mogę już błędu podesłać bo.... się uspokoiło 😂 no magia.

Robiłem jeden dodatkowy reboot po aktualizacji ale nadal występował problem.

Za każdym razem kiedy wywalał się Panel resetowały się jakby statsy baterii, tak jak przy czystym systemie czyli było info o ładowaniu kilka razy aby pokazać stan baterii.

Więc otwierając Bateria od razu miałem błąd Panelu.

Potem wymuszałem jeszcze zatrzymanie apki zostawiając na ostateczność czyszczenie danych apki. 

Ale póki co kurczę cisza jest...🤷

Opublikowano (edytowane)

Miałem to samo na stablinym MIUI14 pobierając właśnie 7.7.1 z APKMirror. Ta apka Security od wydania MIUI 14 to ciągle zbugowana. Jak nie ubija apek / powiadomień, to FC na najnowszej wersji.

Co ciekawe, po kilku FC, system automatycznie odinstalowywał aktualizację i wracał do 7.4.0, co kończyło problem FC. Sprawdźcie, czy nadal macie wersję 7.7.1, czy nie przywróciło jakiejś poprzedniej.

Edytowane przez adamdvd
Opublikowano (edytowane)

Mi11 pro wywala błąd panelu sterowania co jakiś czas.

Log:

java.lang.IllegalArgumentException: Comparison method violates its general contract!
    at java.util.TimSort.mergeLo(TimSort.java:781)
    at java.util.TimSort.mergeAt(TimSort.java:518)
    at java.util.TimSort.mergeCollapse(TimSort.java:448)
    at java.util.TimSort.sort(TimSort.java:245)
    at java.util.Arrays.sort(Arrays.java:1495)
    at java.util.ArrayList.sort(ArrayList.java:1470)
    at java.util.Collections.sort(Collections.java:206)
    at com.miui.apppredict.mnn.b.j(Unknown Source:49)
    at com.miui.apppredict.mnn.b.o(Unknown Source:5)
    at com.miui.apppredict.mnn.b.l(Unknown Source:6)
    at com.miui.apppredict.service.AppPredictService.w(Unknown Source:13)
    at com.miui.apppredict.service.AppPredictService.d(Unknown Source:0)
    at com.miui.apppredict.service.AppPredictService$d.handleMessage(Unknown Source:66)
    at android.os.Handler.dispatchMessage(Unknown Source:19)
    at android.os.Looper.loopOnce(Unknown Source:182)
    at android.os.Looper.loop(Unknown Source:82)
    at android.os.HandlerThread.run(Unknown Source:28)

Edytowane przez Pitors
Opublikowano

u mnie na mi 11 na razie zero problemów - nic się nie sypie ... ciekawa sprawa ... do tej pory już powinno patrząc po poprzednich wpisach ...

Opublikowano

Nie miałem problemów z panelem, ale pojawiają się co jakiś czas puste powiadomienia. Telefon wydaje dźwięk powiadomienia, jest ono też wysyłane na zegarek, ale jak sprawdzam to nie ma niczego.

sędnięte z MI 12X

Opublikowano (edytowane)

No i baterię coś drenuje. W porównaniu z poprzednią aktualizacją jest gorzej pod tym względem. Przez 3h od naładowania spadło do 76%. A nie siedzę cały czas na telefonie. Hmm... Mi11 pro.

Edytowane przez Pitors
Opublikowano

Revolut:

Cytat

It seems to be an issue with your device. Please contact with your device’s manufacturer for further help. In the meantime, I would advise you to kindly use another device to use your account. Thank you for your kind understanding.

Kind regards,

Opublikowano (edytowane)

Revolut działa, ale nie ma w google play!

Górny pasek nie działa gdzie włącza się wi-fi/transmisje. Mam tylko edytuj, a gdy go klikę to się wywala GUI.

Ktoś wie jak zresetować centrum funkcji, aby były domyślne ustawienia na klasycznym widoku?

Edytowane przez qwerty01
Opublikowano
6 godzin temu, qwerty01 napisał(a):

Górny pasek nie działa gdzie włącza się wi-fi/transmisje. Mam tylko edytuj, a gdy go klikę to się wywala GUI.

Instalowałeś jakąkolwiek aktualizację wtyczki interfejsu (systemui-plugin)? Na normalnym, niezmodyfikowanym systemie nie ma prawa się to dziać. 

Opublikowano
21 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Instalowałeś jakąkolwiek aktualizację wtyczki interfejsu (systemui-plugin)? Na normalnym, niezmodyfikowanym systemie nie ma prawa się to dziać. 

Tylko aktualizacja romu. Po wpisaniu kodu blokady standardowo pasek postępu aktualizacji i wywalił się GUI i teraz ten górny pasek mam przyciski wi-fi call i edytuj. Jak kliknę edytuj to wywala się całe gui i tel przechodzi do uśpienia. Temu się pytam - jak to zresetować bez przywracania całego telefonu.

Opublikowano

Klikałem wyczyść dane->Wyczyść wszystkie dane i następnie resetuje cały telefon, ale to nie pomaga.

W magisku mam tylko systemless hosts i mam go wgrany chyba od wakacji i nigdy nic nie psocił przy aktualizacji. Zrzut ekranu:

1681993352909.jpg

Opublikowano

Spróbuj jeszcze wyczyścić dane samego Interfejsu, może to pomoże...

Dziwne, że tak się stało. Magisk raczej nie spowodowałby tego problemu w takim razie, chyba że spróbujesz go dla testu odinstalować lub zainstalować wersję 26.0 która się pojawiła niedawno.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...