Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie bo to chyba sprzętowo nie działa. Ale te pasma są niezbyt często używane, zależy od operatora. Miałem kiedyś Redmi K20 Pro (kupiony w wersji chińskiej na Ali), który też nie miał B20 i w Plusie to nie przeszkadzało. Tu jest więcej 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mam jeszcze jedno pytanie. Na Poco F3 działało dobrze, na F5 Pro nie potrafię się z tym uporać. 

Co zrobić, aby WhatsApp pokazywał tylko ilość nowych wiadomości na ikonie pulpitu, a nie pokazywał żadnych innych powiadomień (pływających, na ekranie blokady czy ekranie głównym)? W ustawieniach systemu zaznaczyłem tylko opcje zezwolono na licznik powiadomień, ale one dalej nie są widoczne na ikonce. Jak dodam jeszcze inne uprawnienia to wyskakują mi wiadomości i na ikonce też. Czyli oba, a ja chcę tylko na ikonce mieć liczbę, żeby nikt nie widział na ekranie, że są jakieś nowe wiadomości. Czy powiadomienia ustawiamy w systemie czy w aplikacji WhatsApp? 

Edytowane przez dzeryae
nazwa aplikacji :-)
Opublikowano
2 godziny temu, dzeryae napisał(a):

Mam jeszcze jedno pytanie. Na Poco F3 działało dobrze, na F5 Pro nie potrafię się z tym uporać. 

Co zrobić, aby WhatsApp pokazywał tylko ilość nowych wiadomości na ikonie pulpitu, a nie pokazywał żadnych innych powiadomień (pływających, na ekranie blokady czy ekranie głównym)? W ustawieniach systemu zaznaczyłem tylko opcje zezwolono na licznik powiadomień, ale one dalej nie są widoczne na ikonce. Jak dodam jeszcze inne uprawnienia to wyskakują mi wiadomości i na ikonce też. Czyli oba, a ja chcę tylko na ikonce mieć liczbę, żeby nikt nie widział na ekranie, że są jakieś nowe wiadomości. Czy powiadomienia ustawiamy w systemie czy w aplikacji WhatsApp? 

Musiałbyś pokombinować z ukrywaniem konkretnych kategorii powiadomień z WhatsAppa, ale nie wiem, czy to by pomogło.

Opublikowano
30 minut temu, Kacper Skrzypek napisał(a):

Musiałbyś pokombinować z ukrywaniem konkretnych kategorii powiadomień z WhatsAppa, ale nie wiem, czy to by pomogło.

Właśnie kombinowałem już wiele razy jak koń pod górę :-). Albo są wiadomości na ekranie i na ikonie albo w ogóle. Na takich ustawieniach jak w załączniku nie pojawia się nic - czyli nie ma liczby wiadomości czyli tzw. kropki powiadomienia. Jakieś pomysły? Może w innym dziale? Będę wdzięczny za jakieś pomysły, może ktoś ma to skonfigurowane? Na F3 działało.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Opublikowano (edytowane)

Witam. POCO F5 PRO (najnowsza beta) vs Amazfit GTR 4. Od jakiegoś czasu (prawdopodobnie od poprzedniej bety w telefonie) nie otrzymuję powiadomień z aplikacji na GTR'a (jest tylko powiadomienie o połączeniu telefonicznym). Smartwatcha przywróciłem do ustawień fabrycznych. Sytuacja nie zmieniła się tzn. nadal brak powiadomień z aplikacji. I nie wiem czy to kwestia ustawień fona. Może ktoś ma podobną sytuację i pomoże.  Pozdrawiam

Edit: skończyło się na przywróceniu ustawień fabrycznych fona. Teraz powiadomienia działają.

Edytowane przez tomcio_paluch1
Podjęte działania
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Posiadam POCO F5 Global z Chin i zastanawiam się czy opłaca się (nie finansowo) zmienić na Redmi K60?

Na ładowaniu bezprzewodowym mi nie zależy. I jak to jest z wgraniem Xiaomi.eu i dalszym użytkowaniu? Nie mam już za bardzo czasu i chęci bawić się w późniejsze modyfikacje i wygrywanie czegoś. Czy po zmianie softu mogę zapomnieć o reszcie i aktualizację będą z poziomu telefonu jak teraz i wszystkie apki działają? 

Myślałem jeszcze trochę o droższym K60 Pro?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzień dobry, to mój pierwszy post na forum, więc wypada się przywitać, co niniejszym czynię :) Mam problem, z którym nie mam pomysłu jak się uporać, a rozwiązanie być może jest banalne. Na oryginalnym sofcie nie było tego problemu, natomiast po zainstalowaniu xiaomi.eu występuje notorycznie. Korzystam z Macrodroid, który wymaga ułatwień dostępu. Po przyznaniu tych uprawnień wszystko działa jak należy, jednak co jakiś czas (2-3 dni) macro, które ich wymaga przestaje działać, natomiast wyświetla się powiadomienie o tym, że Macrodroid wymaga przyznania uprawnień - muszę zdjąć uprawnienia, ponownie je włączyć, odczekać te kilka sekund i zatwierdzić. Jest to niestety dość upierdliwe.

A do czego mi to potrzebne? Korzystam z NovaLauncher i nie znalazłem innego sposobu na blokowanie ekranu za pomocą podwójnego tapnięcia na "pulpicie". Poza tym włączanie hotspota wifi w samochodzie i tego typu automatyzacje.

Jeśli ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem to będę bardzo wdzięczny za pomoc.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Pytanie do Użytkowników Redmi K60.

Czy wszelkie bolączki opisywane na xiaomi.eu dot. niedziałającego Bluetooh, problemów z google wallet i aplikacjami bankowymi, wieszania się galerii na Hyper OS, niedziałającego android auto dla Beta Xiaomi.eu sa już rozwiązane?

Widziałem poradnik gdzie jest APK na płatności ale z odpowiedzi niektórych użytkowników wynika że nie zawsze działa.

Zamówłem K60 z shenzen ma przyjść z chińskim softem. Planuje bete Xiaomi.eu po unlocku ale bez roota i na powyższych opcjach mi zależy.

Obecnie korzystam MIX 2s i jak do tej pory na stable wszytko działa łącznie z płatnościami bankowymi (tylko mbank się pulta i nie mogę się logować przez odcisk). Po 6 latach czas na wymianę ...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Global / EU

Zastanawiam się nad zakupem F5 Pro. Spytałem sprzedawcę o ROM, czy to jest Global, EU, czy coś innego. Odpowiedział: "Global z zasilaczem EU". O co tu chodzi? Są ROMy typu "X z zasilaczem Y"? A może chodzi o to, że ROM jest Global a zasilacz/ładowarka ma wtyk europejski? Nie jestem specjalistą, stąd pytanie.

Opublikowano

No to dopytaj sprzedawcę co konkretnie miał na myśli.
Bo romy global to np Mi, EEA, Indonezja, Tajwan.

A przede wszystkim zapytaj z jakiej dystrybucji jest sam telefon.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 minut temu, AdamBlue napisał(a):

Global / EU

Zastanawiam się nad zakupem F5 Pro. Spytałem sprzedawcę o ROM, czy to jest Global, EU, czy coś innego. Odpowiedział: "Global z zasilaczem EU". O co tu chodzi? Są ROMy typu "X z zasilaczem Y"? A może chodzi o to, że ROM jest Global a zasilacz/ładowarka ma wtyk europejski? Nie jestem specjalistą, stąd pytanie.

rom z zasilaczem to jakaś bzdura 🙃 chodziło na pewno o to co napisales na końcu ... albo ładowarka jest w naszym standardzie EU albo jest dodatkowa przejściówka ... nie wiem co oni tam dają w tych globalach standardowo ... 

Opublikowano
1 godzinę temu, Netoper napisał(a):

A przede wszystkim zapytaj z jakiej dystrybucji jest sam telefon.

Dystrybucji czyli skąd ma dostawę? Od Chińczyka czy z oficjalnego kanału Xiaomi?

Opublikowano
Dystrybucji czyli skąd ma dostawę? Od Chińczyka czy z oficjalnego kanału Xiaomi?
Tak, czy sam ściąga, czy od oficjalnego dystrybutora w UE bierze.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Cześć,
Pacjent POCO F5 PRO.

W wcześniejszym telefonie MI9SE miałem fajną opcje w dualsim tzn. Zapamietaj ustawienia ostatniej karty SIM. W obecnym modelu nie posiadam takiej opcji, system Hyper OS, na wcześniejszym MIUI również nie było tej opcji.

Czy istnieje sposob aby aktywować taką funkcje??

• 3 miesiące temu...
  • 7 miesięcy temu...