Dyskusja ogólna
9 tematów w tym forum
-
- 2 obserwujących
- 6 odpowiedzi
- 259 wyświetleń
Dostał ktoś OTA? Wysłane z mojego 23013PC75G przy użyciu Tapatalka
-
-
- 1 obserwujący
- 5 odpowiedzi
- 447 wyświetleń
Witam Korzystam z tego poradnika Po wpisaniu komendy .\fastboot devices wykrywa urządzenie ale po drugiej fastboot flash recovery twrp-3.7.1_12-0-mondrian-Nebrassy.img (wersja z kropką na początku też) wywala błąd the term'fastboot' is not recognized as the name of a cmdlet foto w załączniku Trzy lata temu na tym samym komputerze robiłem do innego telefonu i działało. Z góry dzięki za pomoc
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 6 Września 2025 -
- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 177 wyświetleń
Czy ktoś również ma problem z drenażem baterii? Dosłownie w mgnieniu oka rozładowuje się. Zwykle na noc pomimo ✈️, oraz wyłączonej lokalizacji, bateria zjada 15-20%. Ale dzisiaj po aktualizacji do tych nowych zabezpieczeń z kwietnia, bateria spada w oczach. Wtf
Ostatnia odpowiedź: marcin_poco, 30 Maja 2025 -
- 2 obserwujących
- 25 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
Dzisiaj mi wleciał global przez OTA. Jak na razie płynnie i zgrabnie. Wysłane z mojego 23013PC75G przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 3 Maja 2025 -
- 1 odpowiedź
- 131 wyświetleń
Cześć. Czy mogę bez przeszkód przejść z 1.0.24.7.28.DEV Beta na OS2.0.5.0.VMNCNXM_15? Czy mogę wgrać wersję OS2 normalnie przez TWRP jak dotychczas Bety? Czy płatności telefonem będą poprawnie działać? Czy zgodnie z informacją w newsie o ostatniej becie " przechodzenie z niej na wersję stabilną nie będzie się wiązać z czyszczeniem danych tak jak do tej pory (chyba że wersja stabilna będzie mieć starsze poprawki zabezpieczeń – czyli nie będzie wydana po wersji beta)", faktycznie nie trzeba czyścić danych i wszystko zostanie tak jak jest? Z góry dzięki za odpowiedź.
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 21 Marca 2025 -
- 3 obserwujących
- 51 odpowiedzi
- 11,3 tys. wyświetleń
W tym wątku rozmawiamy na wszelkie tematy dotyczące smartfona POCO F5 Pro/Redmi K60, które nie wymagają tworzenia oddzielnego wątku.
Ostatnia odpowiedź: Święty, 4 Marca 2025 -
- 11 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Cześć, Mam nierozwiązany problem z płatnościami na tym telefonie (Redmi K60). Mam obecnie zainstalowaną wersję rozwojową xiaomi.eu - jeszcze MIUI a nie HyperOS - 14.0.23.9.18.DEV (mondrian). Wszystko śmigało wspaniale do czasu, aż nie popsuli płatności telefonem przez NFC - przez odblokowany bootloader, telefon nie przechodzi testu bezpieczeństwa. Później gdzieś tam, pobieżnie widziałem informację, że problem został rozwiązany, ale wiąże się to ze zmianą softu na stabilną wersję HyperOS. Do tego momentu robiły mi się same aktualizacje OTA, i miałem nadzieję, że w końcu ten problem sam się rozwiąże - że w końcu przyjdzie mi nowa aktualizacja, która to naprawi. Oc…
Ostatnia odpowiedź: Master, 28 Lipca 2024 -
- 5 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam, czy ktoś to testował może, działa? Nie znalazłem innej informacji oprócz tego, że "można" wgrać wersję Global F5 Pro na K60. mondrian_global_images_V14.0.6.0.TMNMIXM_20231023.0000.00_13.0_global_f259c2dd59.tgz https://mifirm.net/download/10878
Ostatnia odpowiedź: Master, 26 Maja 2024 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 707 wyświetleń
Cześć, Pytania odnośnie POCO F5 PRO, bo jakoś nie ogarniam tego co wyszukałem... 1. Czy MIUI Polska romy ogarniają nagrywanie rozmów? 2. Jeśli nie to wyczytałem że Indonezja i Tajwan oficjalny rom takie coś ma, czy w tym przypadku mogą wystąpić jakieś problemy z połączeniami? 3. Jeśli nie ma problemów, można prosić o linka do softu? 4. Czy trzeba odblokować bootloadera i wgrywać przez TWRP jeśli to officjalny rom na inną część świata? 5. Czy można ponownie po wgraniu zablokować bootloadera, bo z tego co wyczytałem są problemy z płatnościami kartą? Jeśli coś powieliłem albo nie znalazłem to przepraszam.
Ostatnia odpowiedź: kemus, 26 Września 2023