Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, mateo912 napisał(a):

U mnie problem sam się rozwiązał. Nie wiem jak emoji16.png

Wysłane z Mi11 Ultra

magic 🙃 a u mnie znowu pojawił się stary znany problem z smsami ... osoba która odbiera ma co innego niż to co pisałem - kiedyś to zgłaszałem jako ciekawostkę - ale od dawna już to się nie pojawiło (prawdopodobnie jakieś pozostałości w cache) no i akurat o sobie przypomniało ... w sumie nawet to całkiem fajne bo wprowadza element niepewności przy korespondencji 🙃

Opublikowano

Cześć w akcie desperacji pozwolę sobie napisać tutaj.

Panowie przeszedłem z globala na mi12pro na xiaomi.eu przed przejściem zrobiłem kopie zapasową na chmurze Xiaomi, oraz całe konto google. Wcześniej wpisywałem do kalendarza google spotkania, okazało się po instalacji nowego systemu, że wszystko mi zsynchronizował (notatki itp) oprócz kalendarza .... Panowie co mam zrobić przekopałem już każda opcje w każdym kalendarzu (systemowy,google) wcześniej na pewno byłem zalogowany na google bo jak inaczej ... Dlaczego mi tego nie zsynchronizowało??? Jakieś pomysły, szansę na odzyskanie zawartości kalendarza z wersji global?? ;////

Opublikowano
2 minuty temu, ketesch napisał(a):

Tak z innej beczki, pojawiły się twrp pod A13 https://sourceforge.net/projects/recovery-for-xiaomi-devices/files/

Na Mi11Pro działa bez problemu.

czyli możliwe że niedługo czeka nas przejście z fastboota na twrp :) ale to dobra wiadomość że to działa na A13 - nowa wersja rozwojowa i tak pewnie będzie jeszcze w wersji fastboot - może dostaniemy ja w prezencie noworocznym? 🙃

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, lockerek napisał(a):

Szczerze powiedziawszy przez fastboot jest wygodniejsze xD. Ściągasz na komputer podłączasz klikasz enter i tyle. W moim odczuciu 🫣

prawda - do tego nie ma tych różnych błędów w twrp - zawsze jest loteria który sposób jego odpalenia zadziała :) z drugiej strony jest większa satysfakcja jak się uda za któraś próbą 🙃 więc coś za coś ....

a i jeszcze ciekawostka - wywaliło mi połączenie przez kabel jak kopiowałem większy katalog z plikami video - ogólnie z kopiowaniem do telefonu nie ma problemów - często używam fona jako pendriva - zazwyczaj kopiuje jakieś katalogi lub pojedyncze większe pliki - akurat wrzucam taki katalog który ma gdzieś 25 gb wielkości i gdzieś w połowie wywaliło połączenie fona z kompem - podpiąłem drugi raz i idzie dobrze - za drugim podejściem poszło bez problemu .... kiedyś miałem problem z kablem ale po jego zmianie było do tej pory wszystko ok - a tu proszę ... :)

Edytowane przez Master
Opublikowano

Fastboot utrudnia troszkę instalacje bo wciąż nie jest to instalacja z chmury.

To nie jest rok 2000 żeby aktualizacje robić przez komputer... Nie chodzi o to że się czepiam ale pisze jako realista 😉

Wypadało by żeby aktualizacje wychodziły i telefon sam je aktualizował 😁

Testowałem instalacje chińskich bet na mi 11 lite 5g przez recovery lineage os i jakimś cudem działa... Po nowym roku może ogarnę skrypt i będzie możliwość OTA przez ten sposób.

Opublikowano
8 godzin temu, mixolh napisał(a):

Fastboot utrudnia troszkę instalacje bo wciąż nie jest to instalacja z chmury.

To nie jest rok 2000 żeby aktualizacje robić przez komputer... Nie chodzi o to że się czepiam ale pisze jako realista 😉

Wypadało by żeby aktualizacje wychodziły i telefon sam je aktualizował 😁

Testowałem instalacje chińskich bet na mi 11 lite 5g przez recovery lineage os i jakimś cudem działa... Po nowym roku może ogarnę skrypt i będzie możliwość OTA przez ten sposób.

na 90% i tak codziennie siedzisz przy kompie ;)
fastboot jest o wiele mniej problematyczny, zwłaszcza przy obecnych TWRP które ledwo wychodzą z "alfy" gdy pojawia się nowy android z którym nie są już kompatybilne;) 

Opublikowano (edytowane)

12S Ultra - Chyba już od pierwszego Stable xiaomi.eu, haptyka gestu odblokowywania nie działa

Na sofcie China Stable gest działał bez problemu.

Czy na innych telefonach też ktoś to zauważył?

image.thumb.png.f08eaf2a4925f0d8dc55c6dcb0912156.png

Edytowane przez SzczufFun
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...