Kacper Skrzypek Posted August 7, 2022 Share Posted August 7, 2022 Wątek poświęcony ostatniej (najświeższej) aktualizacji stabilnego MIUI Polska / Xiaomi.eu dla telefonu POCO X3 NFC (nazwa kodowa: surya). Link do pobierania ROMu: https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/files/xiaomi.eu/MIUI-STABLE-RELEASES/MIUIv13/xiaomi.eu_multi_POCOX3NFC_V13.0.1.0.SJGMIXM_v13-12.zip/download Proszę o merytoryczną dyskusję, związaną ściśle z tematem wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek1111 Posted August 8, 2022 Share Posted August 8, 2022 Po aktualizacji nikt się do mnie nie może dodzwonić. Przychodzi sms z powiadomieniem. Ja mogę dzwonić normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 8, 2022 Author Share Posted August 8, 2022 Masz włączone VoLTE/VoWiFi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek1111 Posted August 8, 2022 Share Posted August 8, 2022 Próbowałem tak i tak. Zauważyłem, że jak jest ekran odblokowany to tel dzwoni. Jak bezpieczne mogę wrócić do wersji 12.5.8.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 9, 2022 Share Posted August 9, 2022 21 godzin temu, piotrek1111 napisał: Jak bezpieczne mogę wrócić do wersji 12.5.8.0? Tu masz instrukcje krok po kroku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek1111 Posted August 10, 2022 Share Posted August 10, 2022 Chyba jednak fon siada. Na globalu jest to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
driveros Posted August 10, 2022 Share Posted August 10, 2022 a co z ciemnym motywem w aplikacjach? czytałem już, że @Adam Błażejewski masz oficjalny rom i jest ok, ale są szanse, że na .eu też wróci? jakoś nie mogę tej straty przeboleć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam Błażejewski Posted August 11, 2022 Share Posted August 11, 2022 @driverostak, nie miałem problemów z ciemnym motywem na ROMie globalnym. Obecnie nie posiadam już Mi 11, wiec ciężkawo mi potwierdzić czy nadal nie ma z tym problemu. Oczywiście mogą się zdarzyć aplikacje niekompatybilne z trybem ciemnym, ale to już rzadkość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 11, 2022 Author Share Posted August 11, 2022 7 godzin temu, driveros napisał: a co z ciemnym motywem w aplikacjach? Xiaomi ostatnio zaczęło przywracać wybór w Ustawieniach. Jeśli nie masz tego na tej wersji, to może się pojawi na następnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
driveros Posted August 11, 2022 Share Posted August 11, 2022 @Kacper Skrzypekwybór jest w postaci suwaka, ale brak listy aplikacji. no nic, czekam ze spiętym zwieraczem 🙂 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiSOn Posted August 12, 2022 Share Posted August 12, 2022 Używam już od dwóch dni, na razie nie zauważyłem żadnych błędów. Jednym z większych to problem z pobraniem aktualizacji przez aplikację, szybciej było pobrać z linku i zainstalować. Czy komuś też trafiają się chwilowe braki internetu? Zauważone już kilka wersji w tył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgcompany Posted August 13, 2022 Share Posted August 13, 2022 22 godziny temu, adiSOn napisał: Czy komuś też trafiają się chwilowe braki internetu? Zauważone już kilka wersji w tył. U mnie jest coś dziwnego, ale na ostatniej wersji MIUI 12. Korzystam z neta przez dane mobilne i nagle znika. Przełączam na WiFi i jest, czasem jest odwrotnie. Jak nie mam WiFi, tylko korzystam z samych danych mobilnych, to muszę wyłączyć dane i włączyć ponownie. Zmieniłem ustawienie sieci na 3G i na razie jest spokój. Korzystam z Orange, ale w moim mieście korzystanie z LTE to dosyć problematyczna sprawa, bo pojawiają się nagłe spadki szybkości, być może zbyt duże obciążenie infrastruktury i jedynym rozwiązaniem jest przejście na 3G, które jest wolniejsze, ale stabilniejsze. No i z tego co pamiętam, to maszty 4G są współdzielone z T-Mobile. Neta domowego też mam z Orange po sieci komórkowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek1111 Posted August 13, 2022 Share Posted August 13, 2022 Moje problemy z połączeniami przychodzącymi są prawdopodobnie związane z tym, że zaczołem używać drugiej karty sim (ten sam numer) na routerze i zegarku. Mieliście podobne problemy? Czy da się jakoś interweniować u operatora (Orange flex)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted August 14, 2022 Share Posted August 14, 2022 Po aktualizacji, cały czas w pasku powiadomień jest widoczna ikona NFC. Można ją jakoś usunąć? Oczywiście bez wyłączania NFC - ten sposób już znalazłem 😁😁😁. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fortune Posted August 21, 2022 Share Posted August 21, 2022 (edited) Jak jest z aktualizacją, bo wszędzie jest info, że rom aktualizujemy przez fastboot, ale w pobranym z powyższego linku folderze nie ma takich plików wykonywalnych jak w poradniku: https://miuipolska.pl/jak-zaktualizowac-system-do-miui-13-android-12/ I tu pytanie: jak to zainstalować? Edited August 21, 2022 by fortune Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 21, 2022 Author Share Posted August 21, 2022 Gdyby było napisane, że instalacja jest przez Fastboot, to byłaby informacja w pierwszym poście. Nie ma takowej. https://miuipolska.pl/jak-przejsc-z-rom-u-xiaomi-eu-fastboot-na-xiaomi-eu-recovery/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chevan Posted August 24, 2022 Share Posted August 24, 2022 Witajcie, Od zawsze wiedziałem, że aktualizacje Androida (np. z 10 do 11) powinny być wykonywane jako clean flash. Na stock ROM nie musiało to być robione, ale pytanie moje jest, czy z xiaomi.eu jest tak samo? Mogę bezpośrednio zainstalować tą paczkę bez wipe'a? W tym momencie jestem na wersji 12.5.8. Oczywiście kopię się zrobi, ale tu chyba aktualizacja bootloadera też jest, więc raczej jej nie przywrócę. Czy wersja TWRP też musi być jakaś konkretna najniższa, żeby flash zadziałał? Teraz mam chyba 3.6.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted August 24, 2022 Author Share Posted August 24, 2022 Możesz zainstalować bez wipe. TWRP nie powinno raczej mieć znaczenia o ile będzie działało poprawnie z Androidem 12 już po wgraniu (tzn. będzie deszyfrowalo dane po wpisaniu hasła ekranu blokady). Link to comment Share on other sites More sharing options...
driveros Posted August 24, 2022 Share Posted August 24, 2022 (edited) @Chevan trochę dymu u mnie było, bo twrp 3.6.0.-12 wyrzuciło komunikat o uszkodzeniu systemu, więc po powrocie do wersji 11 wrzuciłem aktualizację i wtedy w ogóle nie było ani recovery ani magiska, zatem fastboot -> twrp dla 12tki -> magisk i poszło. chociaż tyle, że zygisk i denylist zostały. ale zauważyłem, że system jako taki żre o wiele mniej zasobów, przedtem był zaraz za "ekranem" na liście pożeraczy baterii, teraz procesy są rozbite i nawet po zsumowaniu jest o wiele lepiej. Edited August 24, 2022 by driveros Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chevan Posted August 26, 2022 Share Posted August 26, 2022 @driveros Może przez to, że bad download. Od czasu jak raz wywaliło mi error przy flashu partycji /vendor to cudem udało mi się tel uratować z hard bricka. Od tego czasu zawsze sprawdzam sumę kontrolną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
driveros Posted August 27, 2022 Share Posted August 27, 2022 @Chevan chyba nie, pod Androida 12 jest jakoś inaczej robione recovery, dlatego długo była tylko opcja fastboot przy aktualizacji do MiUI 13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
raftter Posted August 28, 2022 Share Posted August 28, 2022 Po aktualizacji do 13.0.1.0.SJGMIXM - Android 12 nie mogę wejść w tryb Recovery. Logo TEAMWIN mruga co kilka sekund i nic więcej, trwa tak dopóki nie wymuszę wyłączenia. Co może być przyczyną? Napisałem że to po ostatniej aktualizacji, ale pewien nie jestem - dopiero teraz to zauważyłem. Będzie umiał ktoś pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mintaa Posted September 1, 2022 Share Posted September 1, 2022 Po aktualizacji miała dojść opcja usuwania ludzi i obiektów w zdjęć. Niestety u siebie nic nie widzę, może ktoś potwierdzić jak to wygląda u was? https://www.xiaomist.com/2020/12/remove-objects-or-people-from-photo.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misioo90 Posted September 7, 2022 Share Posted September 7, 2022 Witam jak udaje się wam zainstalować tą aktualizacje z poziomu telefonu ? Mi normlanie pobrało i przy instalacji w TWRP wyskakuje że jest niewłaściwa sygnatura pliku zip. Aktualnie mam system 12.5.8.0.RJGMIXM A TWRP mam 3.4.0-15-mauronofrio Pobierałem 3x i zawsze to samo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 7, 2022 Author Share Posted September 7, 2022 Spróbuj w TWRP odznaczyć sprawdzanie sygnatury przy instalacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misioo90 Posted September 7, 2022 Share Posted September 7, 2022 Przeszło bez sygnatury... Co do funkcjonowania tel to ma jakieś delikatne przycięcia oraz po instalacji potrafił sam sie zresetować 2x po zresetowaniu niebyło wymagane wpisanie piny/ kodu blokady ekranu ... Zresetowania później już nie występowały Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adwin Posted September 13, 2022 Share Posted September 13, 2022 Przeszedłem z wersji 12.0.8 najpierw TWRP: twrp-3.6.2_11-1-surya-27.08.img i instalacja Miui13 i później wgranie twrp-3.6.2_12-0-surya-brigudav.img Nie usuwałem blokady ekranu, faceid, fingerprintów i ładnie deszyfruje. Natomiast koledzy... czy u was też tak bateria spierdziela? Wcześniej na spokojnie przez dzień przy takim użytkowaniu normalnym to powiedzmy końcem dnia 40-50%, a teraz to w południe już 30-40%. I w dodatku u mnie domyślnie ładuje 5v 2a zamiast 12V 3A, udało mi się modyfikacją MAGISkową zrobić 9V 2A, ale więcej nie pójdzie, mimo że pokazuje Mi Turbo Charge. Ogólnie myślę że to problem tego że robiłem update bez wipe data 😕 może po jakiejś aktualizacji - jesli będzie - się naprawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kszul Posted September 19, 2022 Share Posted September 19, 2022 W dniu 13.09.2022 o 20:49, Adwin napisał: Przeszedłem z wersji 12.0.8 najpierw TWRP: twrp-3.6.2_11-1-surya-27.08.img i instalacja Miui13 i później wgranie twrp-3.6.2_12-0-surya-brigudav.img A czasem nie powinieneś zainstalować Miui13 spod twrp-3.6.2_12? Ja zrobiłem aktualizację z ostatniej wersji miui 12 na 13 i wszystko działa poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
veldiablo Posted September 30, 2022 Share Posted September 30, 2022 Witam wszystkich serdecznie. To mój drugi profil bo wcześniejsze logowania za pomocą Facebooka nie działa. Czyściłem żony telefon tj Poco X3 NFC przed sprzedażą poprzez wgranie softu global poprzez Fastboota. Potem wgrałem TWRP aby wrzucić na telefon soft Miui Polska. TWRP twrp-3.6.2_12 poprawnie się zainstalowało i poprawnie deszyfruje partycję. Jednak po wgraniu Xiaomi.eu stabilnego- 13.0.1.0.SJGMIXM słuchawka po restarcie wraca ponownie do TWRP. Dodam, że ściągnąłem soft dwa razy aby wykluczyć błąd pobierania. Pomożecie ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted September 30, 2022 Author Share Posted September 30, 2022 Skoro miałeś przedtem Globala, to musisz zrobić Format Data. Inaczej Xiaomi.eu nie uruchomisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek1111 Posted October 12, 2022 Share Posted October 12, 2022 Od jakiegoś czasu przestała mi działać dioda powiadomień. W aplikacjach jest włączona. Ma ktoś podobny problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted October 12, 2022 Share Posted October 12, 2022 A w ogóle świeci się np podczas ładowania?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrek1111 Posted October 12, 2022 Share Posted October 12, 2022 Podczas ładowania działa. Myślę, że mogło przestać działać po przejściu na 12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OpticS Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 (edited) Status zabezpieczeń z datą 1lipca 2022 (przy tej wersji softu), podczas próby aktualizacji, pobiera robi restart telefonu, wszystko uruchamia się prawidłowo, po czym sam za chwilę robi restart i wraca znowu do 1lipca2022. Czy ktoś też tak ma, pierwszy raz taka akcja, czy jest możliwość jakiejś poprawki?. Edited December 14, 2022 by OpticS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted December 14, 2022 Share Posted December 14, 2022 Masz XiaomiEU ?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts