Kacper Skrzypek Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 Poprawki stylistyczne w Ustawieniach Poprawki błędów, np. niepojawiającego się odtwarzacza Mi Smart Play w Centrum funkcji pomimo jego aktywacji w Ustawieniach Póki co brak aktualizacji (czekamy na odnośniki) dla: Mi 10 Lite Zoom, Xiaomi 11 Lite 5G NE, Xiaomi Civi, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi 9T/Redmi Note 9 4G To ostatnia aktualizacja dla Redmi 9T/Redmi Note 9 4G oparta na Androidzie 11. Kolejne aktualizacje będą wydawane już na bazie Androida 12 Od 18 lipca 2022 roku nie będziemy już wydawali wersji rozwojowych MIUI dla następujących urządzeń: Mi CC9 Pro/Mi Note 10/Pro, Mi 10, Mi 10 Pro, Mi 10 Lite Zoom, Redmi K30, Redmi K30 5G, Redmi K30i 5G, Redmi K30 Pro/POCO F2 Pro. Xiaomi kończy dla nich wsparcie wersji beta Pełna lista zmian: polska, angielska Android 12 Ponieważ TWRP nie współpracuje z Androidem 12, aktualizacje dla telefonów z tą wersją systemu muszą być wgrywane w trybie Fastboot — szczegóły w naszym artykule. Jeśli po instalacji naszego oprogramowania telefon wyświetla informację o tym, iż aplikacja Uprawnienia przestała działać bądź samoczynnie się restartuje, należy wyczyścić dane tej aplikacji w Ustawieniach (Ustawienia > Aplikacje > Zainstalowane > 3 kropki > Pokaż wszystkie aplikacje > wtedy wyszukać Uprawnienia). Jeśli natomiast występują u Państwa problemy z dostępem do pamięci w niektórych aplikacjach, należy wykonać reset do ustawień fabrycznych lub zainstalować jeszcze raz ROM z formatowaniem danych. Jak zainstalować MIUIPolska/xiaomi.eu po raz pierwszy? Pełna instrukcja znajduje się na naszym forum. Jak wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe)? W przypadku niepowodzenia w aktualizacji warto wykonać reset do ustawień fabrycznych (wipe) z recovery, aby telefon mógł się uruchomić. W tym celu należy powrócić do TWRP (klawisze Głośność+ i Power) i w sekcji Wipe przesunąć suwak factory reset (tylko i WYŁĄCZNIE to). Czyszczenie innych partycji systemowych w (Advanced wipe) jest niepolecane i niepotrzebne. W przypadku, gdy posiadamy stockowe recovery od Xiaomi, uruchamiamy je za pomocą tej samej kombinacji klawiszy i wybieramy drugą opcję (Wipe Data), a następnie ją zatwierdzamy. Potem opcją nr 1 uruchamiamy telefon ponownie. Root Root z Magisk 24.3 do instalacji z TWRP (plik apk jest jednocześnie instalatorem — w celu instalacji w TWRP należy zmienić rozszerzenie z apk na zip. Najnowsze wersje TWRP wspierają instalację Magiska bez zmiany nazwy). Po instalacji, jeśli występują lagi, wykonać dodatkowy restart telefonu. Magisk w wersji 24 i wyżej nie wspiera już narzędzia MagiskHide, co może powodować problemy z poprawnym przechodzeniem testu SafetyNet (związanego m.in. z płatnościami Google Pay) przy korzystaniu z roota. Należy wtedy skorzystać ze starszej wersji 23 lub włączyć opcję Zygisk w ustawieniach aplikacji Magisk i wgrać moduł SafetyNet Fix w wersji pod Zygiska. Polecane aplikacje MIUI Aplikacja MIUIPolska Zepp Zepp Life Samouczek MIUIPolska (z Google Play) Jak zgłosić błąd systemu? Prosimy o zgłaszanie błędów systemowych w oprogramowaniu xiaomi.eu/miuipolska według tego poradnika. Jednocześnie informujemy, że jesteśmy małą, kilkuosobową grupą, która tworzy tę modyfikację MIUI jako hobby, w wolnym czasie. Nie mamy żadnego powiązania z pracownikami Xiaomi, zatem nie jesteśmy w stanie w żaden sposób wpłynąć na pracę oprogramowania MIUI Global i na poprawę problemów w tymże oprogramowaniu występujących. W związku z tym prosimy o niezgłaszanie nam bugów związanych z Globalem, gdyż w 90% przypadków nie będziemy w stanie Wam pomóc. Jeśli chcecie pomóc nam w ciągłym rozwoju i utrzymaniu MIUIPolska, możecie nas wesprzeć, klikając w przycisk poniżej. Dotacja Motyw: tutaj. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mnkowalski Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 Pytanie jak zawsze , aparat został poprawiony czy nadal slowmotion kuleje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 19, 2022 Author Share Posted May 19, 2022 Apka aparatu w ogóle nie była w tym tygodniu aktualizowana, także problem dalej będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mnkowalski Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 Czyli szkoda. Jak znam życie to poprawia ja skutecznie w miui 13.5 albo jakimś innym - czyli nie prędko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kloosek Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 Widzę, że z menu baterii zniknęła informacja o kondycji bateriiWysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 19, 2022 Share Posted May 19, 2022 Godzinę temu, Kloosek napisał: Widzę, że z menu baterii zniknęła informacja o kondycji baterii Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka prawdą jest to co pan Kloosek rzecze .... brak a było na pewno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kloosek Posted May 20, 2022 Share Posted May 20, 2022 Ponadto w dalszym ciągu mam problem z brakiem dźwięku po odłączeniu urządzenia Bluetooth. Skoro jednak tylko ja zgłaszam taki problem to być może tkwi on po mojej stronie. Trzeba będzie więc poszukać przyczyny i rozwiązania u siebie. EDYTA:Żeby przywrócić informacje o statusie baterii trzeba w terminalu wpisać:setprop persist.vendor.battery.health trueWysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
malibu67 Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 Zginęło 3 way reeboot chodż w opcjach programisty jest włączone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachu76 Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 Czy idzie zwiększyć głośność powiadomień ??Wysłane z mojego 2112123AG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrikos23 Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 7 godzin temu, malibu67 napisał: Zginęło 3 way reeboot chodż w opcjach programisty jest włączone. Na mi11 jest, nic nie zniknęło Link to comment Share on other sites More sharing options...
czarek1212 Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 Adresu serwera dns prywatnego nie można wpisać mi10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Netoper Posted May 21, 2022 Share Posted May 21, 2022 A na czym ta niemożność polega, Brak pola do wpisywania? pole jest nie wchodzą litery? Litery wchodzą brak akceptacji?Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted May 21, 2022 Author Share Posted May 21, 2022 3 godziny temu, czarek1212 napisał: Adresu serwera dns prywatnego nie można wpisać mi10 Wiemy o problemie. Xiaomi prawdopodobnie coś zmieniło w kodzie Ustawień, ale nie wiemy konkretnie, co powoduje ten problem - przynajmniej w tej chwili. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaciek Posted May 22, 2022 Share Posted May 22, 2022 Już dwa razy na tej wersji pojawił mi się problem z odbieraniem połączeń. Podczas gdy ktoś dzwonił wyświetla się okno dialera, ale bez słuchawek do przesuwania na dole i nie można odebrać połączenia, bo nie ma czym. Jak wygasiłem ekran powerem i włączyłem to po odblokowaniu jest wszystko ok. Czyli wyświetla się zdjęcie kontaktu i są słuchawki do odbierania i odrzucenia.Sendnięte z Mi 11 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 22, 2022 Share Posted May 22, 2022 14 godzin temu, kaciek napisał: Już dwa razy na tej wersji pojawił mi się problem z odbieraniem połączeń. Podczas gdy ktoś dzwonił wyświetla się okno dialera, ale bez słuchawek do przesuwania na dole i nie można odebrać połączenia, bo nie ma czym. Jak wygasiłem ekran powerem i włączyłem to po odblokowaniu jest wszystko ok. Czyli wyświetla się zdjęcie kontaktu i są słuchawki do odbierania i odrzucenia. Sendnięte z Mi 11 ciekawe z tym dialerem - ja nie uświadczyłem tego problemu u siebie - te przesuwanie się wyświetla i działa .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
malibu67 Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 W dniu 21.05.2022 o 15:58, patrikos23 napisał: Na mi11 jest, nic nie zniknęło Możliwe ale na 10T BRAK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evenred Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 Ktoś coś wie na temat powiadomień w mi Mix 4:) bo się boję instalować... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 23, 2022 Share Posted May 23, 2022 4 godziny temu, Evenred napisał: Ktoś coś wie na temat powiadomień w mi Mix 4:) bo się boję instalować... chyba najlepiej poczekać aż w change logu coś o tym będzie i wtedy zaryzykować ... ostatnio chyba nic nie było ja tam specjalnie na to nie narzekam Messenger jest ok GG jako tako działa mam wrażenie że chyba lepiej jak poprzednio powiadomienia z aplikacji typu alledrogo czy olx też są ok z aplikacji bankowej to samo tak więc tragedii nie ma chyba .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evenred Posted May 24, 2022 Share Posted May 24, 2022 8 godzin temu, Master napisał: chyba najlepiej poczekać aż w change logu coś o tym będzie i wtedy zaryzykować ... ostatnio chyba nic nie było ja tam specjalnie na to nie narzekam Messenger jest ok GG jako tako działa mam wrażenie że chyba lepiej jak poprzednio powiadomienia z aplikacji typu alledrogo czy olx też są ok z aplikacji bankowej to samo tak więc tragedii nie ma chyba .... No, ostatnie co testowałem to jest dramat, tel ubija procesy i tylko off/on dane komórkowe/WiFi skutkuje odświeżeniem inaczej jest drama szczególne na WhatsApp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Master Posted May 24, 2022 Share Posted May 24, 2022 53 minuty temu, Evenred napisał: No, ostatnie co testowałem to jest dramat, tel ubija procesy i tylko off/on dane komórkowe/WiFi skutkuje odświeżeniem inaczej jest drama szczególne na WhatsApp no tu na mi11 nie trzeba żadnego odświeżania połączeń robić - ja u siebie w tych aplikacjach od powiadomień wyłączyłem opcję oszczędzania energii - tak na wszelki wypadek - zmieniłem na "bez ograniczeń" i w zasadzie poza GG nie widzę problemów z tymi powiadomieniami - a i te co są na GG to jak pisałem wydaje mi się że jest lepiej jak było ... z whatsapa nie korzystam akurat - ja bym radził zostać na wersji która nie ma problemów z tymi powiadomieniami i sprawdzać co tydzień wersję rozwojowe czy będzie jakieś info w change logu w tym temacie i wtedy zaryzykować zrobienie update .... może ktoś jeszcze korzysta z tego modelu telefonu - choć chyba za dużo takich osób nie będzie .... to coś tu napisze w temacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts