Jump to content

Po aktualizacji 13.0.2 nie widzi w fastboot

maxis_o2
 Share

Recommended Posts

Witam. 

Mam problem z trybem fastboot. po aktualizacji do wersji 13.0.2 telefon nie jest widoczny w trybie fastboot. debugowanie włączone itp. Co może być przyczyną? Ktoś pomoże? W trybie fastboot nie widać robocika tylko napis fastboot.

Tak normalnie pliki przesyłam itd.

Po podłaczeniudo komputera telefonu w trybie fastboot telefon się zgłasza instalują się sterowniki, a w minimal adb nic  < waiting for any device >

Edited by maxis_o2

Czy jest jakkolwiek widoczny jak go podłączasz w trybie fastboot. To że przesyłasz pliki nie ma tu znaczenia bo w tym trybie jest inny sterownik. W adb masz komunikat że nie udzieliłeś autoryzacji. Najbardziej prawdopodobne że coś się ze sterownikiem fastboot w Windows popsuło. Próbowałeś innego portu USB, innego komputera?

Jeśli tak się zgłasza po podpięciu w Fastboocie, to błąd. Prawy przycisk myszy > Aktualizuj sterownik > Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu sterowników > Pozwól mi wybrać z listy sterowników na moim komputerze > tam gdzieś będzie Android Bootloader Interface. I to musisz wybrać. Po tym powinno ruszyć.

• 2 weeks later...

Witam, jestem laikiem i szykuje się do odblokowania bootloadera, w związku z powyższym mam pytanie: w chwili obecnej jestem na europejskim 13.0.3.0, podpinam telefon w trybie fastboot , na telefonie jest tylko napis Fastboot, bez robocika, natomiast na laptopie zgłasza się jako android booloader interface. Czy to jest poprawna sytuacja?

I drugie pytanie, mam zainstalowane minimal adb i fastboot w wersji 1.4

Witam, jestem laikiem i szykuje się do odblokowania bootloadera, w związku z powyższym mam pytanie: w chwili obecnej jestem na europejskim 13.0.3.0, podpinam telefon w trybie fastboot , na telefonie jest tylko napis Fastboot, bez robocika, natomiast na laptopie zgłasza się jako android booloader interface. Czy to jest poprawna sytuacja?
I drugie pytanie, mam zainstalowane minimal adb i fastboot w wersji 1.4 , tam wydając komendę fastboot devices telefon nie jest wykrywany. Czy tak powinno być?

I drugie pytanie, mam zainstalowane minimal adb i fastboot w wersji 1.4

20220308_121134.jpg20220308_120959.jpg

To w takim razie pozwolę sobie zadać takie pytanie, jeśli w złym dziale , proszę przenieść. Chciałbym mieć u siebie i nagrywanie rozmów i płatności bankowe, więc tak : odblokowuje bootloader, wrzucam miflashem Indonezję, z ponownym zablokowaniem bootloadera , cieszę sie i nagrywaniem rozmów i płatnościami.Dobrze myślę? A jak jest później z aktualizacjami, przychodzą OTA, czy trzeba ręcznie wgrywać miflashem czy z pliku przez aktualizator?

Jeśli już odblokujesz bootloadera, to polecam wrzuć Miuipolska, nie musisz go ponownie blokować, a nagrywanie i płatności działają, bez żadnych cudów. Następne aktualizacje wygrywasz przez fastboot, przynajmniej na obecną chwilę.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

• ZduneX25 changed the title to Po aktualizacji 13.0.2 nie widzi w fastboot